Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 95 96 [97] 98 99 ... 105

Viestit - Agronautti

Kasvintuotanto / Vs: Joko pellolla?
: 23.04.08 - klo:12:25

Tänään aloitin sijoitustoiminnan 8), kun rahasäiliöt ääriään myöten täynnä. Viikonlopulla kyntöä ja ehkäpä ensiviikolla jo kylvöä...Katteelee nyt miten säät muuttuu..

Sehän on selvä että taas toukokuun 5-15pv vietellään alushousupäiviä ja klasista ulos kattellaan kun sataaaaaaa.. ::)
Se vielä pitäis saada selville saako tuen myös kasvinviljelytila joka vastaanottaa lietelantaa, vai joutuuko alkaan pitämään "tukilehmiä" vielä seuraavat 5v. :-[ :'(



Ei saa ja sekös kyrsii :-\ Talvella jo sovittiin alustavasti että mikäli tuki toteutuu,en omalla kärryllä pintaan levitä vaan kaverit saa vetää multurilla peltoon. Vajaa tuhat kuutiota "pellon keskellä",päivän keikka levittää ts. kaikki hyötyisivät. Nyt ei hyödy kukaan, ajan pintaan ja multaan itse,typpeä ehtii näillä rannikon tuulilla haihtumaan takuuvarmasti ::)


Perskules >:(, joutuuko tässä kuitenkin tissinkoittoa jatkamaan, ainakin yksi 5-vuotiskausi..  ???
Tukipuolella on niin monta täkyä kotieläintilana pysymiseen:
korotettu LFA&ymp viljoille, lannan multaus ja sitten luultavasti myös se elukan hyvinvointituki..entäs tilatuen lisäosa (jatkuuko se kasvitilana?) ja myös suht. hyvä maidon hinta..

Mutta tässä tapauksessa ey (ja lehmä)-määrän tiputan -09 alkaen kotieläintilana pysymisen rajoille, kun yksin pitäis töistä selvitä...Tuskin sitä enää vi*utuksen puolikkaaseen kuolee... ;D

Sitten oma nurmiala minimiin, viljalle loput. Nurmea kyllä luulisi saavan "pystyyn" ostettua; Esim. jos alueen viljamiehillä on kiinnostusta "turvemaiden pitäaikainen nurmiviljely-tukeen", niin olisko sitten kontrahti silleen että "tuet sulle, rehut mulle", siis perustamisen jälkeisinä satovuosina...

Nooo, vielä on tää vuosi aikaa suunnitella........
 
Koko tuki on vielä epävarma, lisäksi täytyy jokainen sijoitin hyväksyttää mavilla erikseen. Niistä ei siis mitään eri listaa. Sitä en tiedä miten suhtautuvat itetehtyyn laitteeseen????

On hyväksytty jo:

http://www.mmm.fi/fi/index/ministerio/tiedotteet/080416_ohjelmamuutokset.html

Eiköhän kaikki multurit jotka maan sisään saapi lietteen ole hyväksyttyjä..

Alkaa tuo oma 16v vanha multausvaunu tienaamaan.. ;D

Se vielä pitäis saada selville saako tuen myös kasvinviljelytila joka vastaanottaa lietelantaa, vai joutuuko alkaan pitämään "tukilehmiä" vielä seuraavat 5v. :-[ :'(
Eikö kumminkin kannata laittaa multain nyt kun sijoituslevitykseen alkaa saamaan erit. ymp.tukea olikosenyt 56€/ha. Letkulevittimet ei saa tuota tukea..

Onko tuo fakta?

Tukiaskoulutuksessa jaetussa monisteessa on ettei letkulevitin käy ja että laitetyypit määritellään myöhemmin.. Mutta tuo oli vielä ehdotus, nythän noista erik.ympeistä on päätös tehty Brysselissä.. muttei vielä ole julkistettu ???



Eikö kumminkin kannata laittaa multain nyt kun sijoituslevitykseen alkaa saamaan erit. ymp.tukea olikosenyt 56€/ha. Letkulevittimet ei saa tuota tukea..


Vaan 6m.. ;D
Mutta kuinka tarkaksi nykyisin tarvitsee mennä tuon nopeuden kanssa.Kyllä se ruiskutuksessakin pitäis riittää kierrosluku/ajovaihde/ =ajonopeus/ruiskutuspaine.Tällä kaavalla ei pitäisi heittää kuin 10 litraa ha.Tietysti kaikenlaisia hilavitkuttimia voi laitel mutta silloin kärsii työ eli mitä ollaan tekemässä,koska seurataan vain sitä näyttöä.

Eihän näyttöä tarvii tuijottaa, vilkaisu riittää  :o.
 
Mutta yhtä tärkeänä tietona pidän myös sitä että mittarilta/ajotietokoneelta saa nopeuden lisäksi ajetun matkan  ja pinta-alan...

Jos esim. ruiskuneste ei riitä koko lohko(i)lle (isot lohkot/useita lohkoja samalla aineella) niin osaa tehdä oikean kokoisen seoksen loppualaa varten, ei tule turhaan aineita tuhlattua. Sama pätee myös lannoituksessa kun on lisäksi vaaka käytössä millä saa tarvittaessa punnittua..


JF-850 ohjekirjassa on 0,5mm...
Kasvintuotanto / Vs: Nurmelle kasvuaikaa
: 09.04.08 - klo:22:30

Viime keväänä lisäsin 1v. raiheinää vanhaan laitumeen (viimeistä vuotta) V&R2000+ kylvösysteemillä: Ekalla ajokerralla lannoite ja rikkaäes möyhi pinnan rikki. Toisella ajokerralla raiheinä ja äes sotki siemenen maahan. Jyräsin vielä varmuuden vuoksi muutaman päivän päästä..
Kyllä sieltä raiheinää kasvoi..
Lainaus käyttäjältä: Timppa

Mutta matka/pinta-alamittausta ei monessa uudessakaan traktorissa ole vakiona (jossain ylivoimaisessa kai on ja uusis JD 30-sarjan prejumeissa), lisävarusteena jälestäpäin melko kalliita.





Massey Fergusonissa jo vuonna 1987.




Meillä oli jo v 1991 massikassa tutka ja pinta-alamittaus/nopeusmittaus.

Nyt uusis on kans tutka allansa.

Onkos 6400- ja 7400-sarjoihin se ajotietokone (onks se vielä nimeltään datatronic) lisävaruste ??? Paljo mahtaa olla hinta.. ???
Jos jollakulla olisi tietoa tai jopa käyttöohjekirjaa tallella kiinnostaisi tuo vastaterän ja terän välys.Uusin tuossa ko vehkeeseen terät eikä ohjekirjaa sitten löytynytkään mistään enää.

Silppurin mukana tulee rakotulkki (sellainen taiteltu peltiläpyskä) millä välys mitataan.. millimetrejä en muista.

Tuollainen polkypyörän digimittari on ihan riittävä, tíetenkään se ei näytä nopeutta oikein kaarroksissa, mutta sillä saa passattua nopeuden kohilleen, eihän sitä kukaan jalkakaasulla ruiskutraktoria aja  :o..
 Uusissa traktoreissahan on jo nopeusmittarit ja eiköhän ne ole riittävän tarkat, Mutta matka/pinta-alamittausta ei monessa uudessakaan traktorissa ole vakiona (jossain ylivoimaisessa kai on ja uusis JD 30-sarjan prejumeissa), lisävarusteena jälestäpäin melko kalliita.

Tuohon JD6620(prem):seenkin piti viritellä itte ajotietokone: magneetit vanteessa, magneettianturin pulssi "näpyttää" vanhan sarjaporttihiiren näppäintä ja Psionin/ericssonin PDA lukee dataa hiireltä... ;D :-[..

Tuossa linkissä polkupyörän digimittariviritelmä:
http://www.pottupellossa.fi/galleria/displayimage.php?pos=-2598


Tietysti hankkimalla ajo-opastimen pääsee tarkimpaan tulokseen niin nopeuden kuin levitystarkkuuden suhteen..


Mulla on seuraava "kehityneempi versio" tuosta mikä lehdessä on. Se laskee taakkojen lukumäärää, muistaa pienimmän ja suurimman taakan, laskee nostetun kokonaismassan ja muistaakseni keskiarvon.

Onko työntövarressa lukkoventtiili? Voi vaikuttaa toimintaan.
Anturi on kiinni T-haaraliittimessä, eikä vaikuta öljyn virtaukseen. Sen olen huomannut, että kuormaajan vaimentimet pitää sulkea pois pelistä, kun punnitsee. Järjellistä lukemaa ei tahdo tulla sitten millään vaimentimilla.


Minkäs hintainen se parempi versio on?.. Löytyykö linkkiä valmistajan/myyjän sivuille..

Etunostimen hydr. työntövarresta otin lukon pois jotta saapi "kellunnan" esim. etuäkeelle ja kun takalana on etunostimessa.
Ek:n vaimentimessa on sulkuhana..




Lainaus käyttäjältä: oltsik
Miks työntövarren letkuun? Tönäri ei pahemmin osallistu pystysuuntaisen taakan kantoon. Jos laitat tönärin letkuun niin alkaa taakan etäisyys tukipisteistä vaikuttamaan. Toisaalta onko se ongelma jos sulla on taakka aina samassa paikassa.

MItes siis kalibroidaanko vaaka jollakin tunnetulla painolla ihan ekaks?

Helpompi olisi viritellä työntövarteen ja silloinhan vaakaa voisi käyttää myös kun kone on takanostolaitteessa.. :o
Lannoitehan tasaantuu melko hyvin levittimen säiliöön, ja säiliö tyhjenee yleensä tasaisesti...että tuskin isoja heittoja tulee..  ???
Mutta kahtoo nyt sitten....

Näin minä olen käsittänyt että ensin kalibroidaan esim. lannoitesäkillä..




Varmaankin tarkoitat noita sarka-aura tyyppisiä miniauroja...

Mutta...Mulla oli Kvernelandin Ecomat aurat viime keväänä kokeiltavana. Onhan se tuokin minisiipi-vehje...

Murtolassa tuosta on raapustus:
http://www.murtola.com/foorum/viewtopic.php?f=13&t=2826



Jep, vaakatalon vaaka käytössä. Toimii, taarauksen olen itse tehnyt siten, että etukuormaajan vaakaputki just nokan tasalla kuskin penkiltä katsoen. Kuorma kyytiin, sitten nosto vähän nokan yläpuolelle ja lasku hitaasti tuohon taarauskorkeuteen. Varsin tarkasti toistetut punnitukset antaa saman lukeman, muutaman kilon tarkkuuteen pääsee.

Pakkasella kannattaa käyttää kuormaaja pari kertaa ylös-alas, jotta tulee notkeammat öljyt putkiin, ja jos on kaasupallot jousituksena, niin niille kannattaa olla hana - aiheuttavat vähän epävarmuutta lukemaan. Itsellä on sähköventtiilillä tuo.

Monikäyttöinen vehje, on punnittu monenlaista, ja apehommassa kätevä kun saa jo esim viljasiilolla suoraan kauhaan oikean määrän. Yksi erinomainen käyttökohde on kuivikepaalien keräilyssä, voi "raakata" märemmät paalit helposti kompostikäyttöön ja kuivat sisään.

Thanks!.
Mitäs toimintoja tuossa näytössä on, näyttäis siinä olevan jokunen nappi.? Siinähän on RS-232 liitäntä kirjoitinta varten..saiskohan tuosta luettua dataa PDA:lle :D

Muuten onkos se näyttöpäätteeltä anturille menevä johto "kiinteästi" anturissa kiinni vai liittimellä?..
Ajattelin vaan sellaista että jos laittaisin toisen anturin tuohon JD:n etunostolaitteeseen ja näytön saisi siirrettyä ek:koneesta siihen.. Silloin saisin vaa'an tuohon etunostimessa olevaan pneumaan..
Vai pitäiskö anturi kiinnittää työntövarren letkuun.. ::)..
Toimisikohan moinen viritys ollenkaan ???



Sivuja: 1 ... 95 96 [97] 98 99 ... 105