Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 103

Viestit - Agronautti


kultakimpale...

https://autot.tori.fi/kuljetuskalusto-ja-raskas-kalusto/myydaan/maatalouskoneet/118545956

Olikohan 90-luvun alussa toi Kipa 85 vilja+rehuvarustus jtn 25 000 mk 

Kasvintuotanto / Vs: Laajat maanäytteet
: 16.11.23 - klo:16:21

Eikös se riitä että on se kuitti että on lähettänyt näytteet..

Paljon on tuloksissa tietoa, eri asia tuleeko niitä käytettyä mihinkään.
 Yhellä lohkolla hirveet fosforit, tuloksissa olevalla lannoitussuosituksella  ei tarvi/saa kevätvehnälle laittaa fosforia ollenkaan. ::) 
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 2022
: 13.11.23 - klo:19:58

No jopas ..
Viime viikon ma kysely Hjalle että rukiit ja osa kevätvehnistä vois lähteä.
ti kaupat lukkoon. To soitti kuski että iltapäivällä hakee rukiit ja vehnät pe aamupv kun perjantaille oli kippausajat Korialle.

Eikä ole sopimuksia viljoista tehtynä...

Ei tuollainen peli vetele, jos viettää päivät jossain muualla kuin oman tilan hommissa. Kyllä se täytyy olla päivä ja karkea vuorokaudenaika hyvissä ajoin tiedossa, eikä siten, että kuski soittaa ja sanoo: tulen nyt. Niinkin on joskus käynyt. Ja silloin tulee mieleen Paavo Väyrysen tapaan: "Voiko vitutukseen kuolla?"

No, Olis sen haun voinut sopia myöhemmäksi, meille toi oli ok että hakee heti..
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 2022
: 13.11.23 - klo:19:35

No jopas ..
Viime viikon ma kysely Hjalle että rukiit ja osa kevätvehnistä vois lähteä.
ti kaupat lukkoon. To soitti kuski että iltapäivällä hakee rukiit ja vehnät pe aamupv kun perjantaille oli kippausajat Korialle.

Eikä ole sopimuksia viljoista tehtynä...


Kasvintuotanto / Vs: Laajat maanäytteet
: 13.11.23 - klo:19:27
On tulleet..
Näytteet otettu 27.9 ->eurofinssillä 2.10 ja tulokset tuli viime viikolla...
paljo se tuki olikaan /ha ???
Hevos "kääntöaurat"  8)

https://youtu.be/FFepfP0OQ7I?feature=shared

hienoo jälkee tekee...kvernen siivet?
En tiedä mitä esim. Tuhti-niittosilppurille tekisi. Pyytävät pariasataa euroa ja milloin mitäkin. Vie ärsyttävästi tilaa, fiksuinta olisi luultavasti laittaa kylmästi romukuormaan. Vai ottaisiko kuitenkin muutaman lehmän takaisin??

Kelasilppurille olis käyttöä kun kasvimaalle ja puutarhan kasveille tarvii saada viherkatetta.  Hyvästä apilapellosta korjattuna tulee typpeäkin samalla...

Kesantomurskan jäljestä oon vln-nurmilta rikkaäkeellä karhottanut ja rehupihdillä+kärrillä omalle kasvimaalle kuljettanut.

Voiskohan  olla jopa busineksen paikka kun alkaisi vihersilppua pussittaa myyntiin  :P :P
Se, mikä tuossa 707:ssä on mennyt keskustelussa ohi, on sen täydellinen yhteensopivuus Yarasensor-teknologiaan. Rullien päittäissiirto on mahdollista ajossa, sillä vaijerisäätövivulla. Eli voi käyttää dynaamista lannoitesäätöä.

-SS-

  :P :P :P :P :P :P :P
Joo mutta 707 ei ollut mitään rullia syötön säädössä, vaijerilla liikuteltiin peltiä joka muutti aukon kokoa josta lannoite valui...

Onkohan kokemukset kymmenessä vuodessa kasvanu?  Ite oon tuollaista pohtinut. Tavoitteena olis et ei hytissä hakkaisi niin kovin, saisi vähän vauhtia kevät muokkaukseen ja ehkä jopa selviäisi vähemmillä ajoilla etenkin syyskylvöissä. Tekeekö näillä mitään vai hyppiikö vain edessä? Tekeekö joku muu näitä kaupallisesti nykyään että voisi Suomesta löytää muut kuin HeVa ja Dalbo?

Tuollanen löytyy nettikoneesta.. puolalainen?
https://www.nettikone.com/inter-tech/etulautasmuokkain-300cm-it30/2272952
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 2022
: 29.10.23 - klo:20:54
Tulihan tuosta sähköpostiin r-virastolta kirje:

Kasvipeitteisyyttä tarkastellaan satelliittiseurannalla. Maaliskuussa 2024 Vipu-mobiiliin voi tulla selvityspyyntö talviaikaisen kasvipeitteisyyden alasta, jolla on havaittu muokkausta.

Jos olet noudattanut ehdollisuuden talviaikaisen vähimmäismaanpeitteen vaatimusta, voit vastata selvityspyyntöön Vipu-mobiililla ottamallasi valokuvalla. Kuvan voit ottaa 15.3. jälkeen.

Poikkeuksena ovat syyskylvöisten kasvien alat, joille on ilmoitettu aito kasvipeite: vihertävästä kasvustosta kannattaa ottaa valokuva jo ennakkoon. Valokuva hyväksytään, jos se on otettu 31.10. jälkeen.

Ota valokuva Vipu-mobiilin Kuvat-osiossa. Kuvat tallentuvat Vipu-mobiiliin mahdollista myöhempää tarvetta varten.
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 2022
: 26.10.23 - klo:07:59
Kun nyt tarkkailee oraita, ei kyntökään ole täysin auttanut, jos kylvö tehtiin juuri  ennen lokakuun kylmää sateista jaksoa.

Ne, jotka tekivät kylvöt lähes väkisin syyskuun puoliväliin, saivat pellot vihertämään. Elokuun kylvöissä kävivät kiusaamassa sekä etanat että kahukärpäset, jolloin keltaisia läiskiä ilmaantui. Silloin tulivat hieman tursuilevat ruiskutusjäljet niihin peltoihin.

Sateinen syksy näkyy kevään kasvussa. Maa kovettuu, ja Ruotsin tapaan oraita ehkä kannattaisi avittaa kuorettuman poistolla, jollakin ilmastusrullaäkeellä. Satotaso kuulemma paranee, kun liettyneen kuoren saa rikki. Tämä ilmiö on havaittavissa paripyörän jäljissä kevään lannoitusajojen jälkeen, kasvaa merkittävästi tummempana koko kevätkesän.

Onkohan näitä Suomessa ?Yksin kun tekee, ei ehkä ehdi sekä kyntää että kylvää normaalisti, on puinteja ja on mahdollinen ansiotyö. Nyt näyttää siltä, että kynnöstä on mahdollista laajentaa puintien lomassa puolentoista kuukauden ajan, ja sitten hyökkää pintalevittämään siemenet, kylvö ja multaus on nopea homma, kun äkeenpiikit voi pitää muutaman sentin syvyydessä. Että kyntö saattaa olla jopa olennaisempi välttämättömyys verrattuna rivikylvöön ?

-SS-
Joku ukrainalainen porukka näitä on kaupitellut Suomessa, mutta nyt ei ole mainoksia näkynyt vähään aikaan. En enää muista hävisikö ne sodan syttymisen aikoihin. Niilä oli videoitakin näistä ja ihan hyvin näytti toimivan, jos tuontyyppistä konetta haikailee. Löytyisiköhän nettikoneesta?

tais olla tää..

https://avers-agro.com.ua/en/harrow-rotary
Laitoin höylä-äkeeseen pari vuotta sitten hanhenjalkaterät kuluneiden normi terälappujen tilalle..
Vielä en ole varsinaisesti kevään sänkiäestyksiin kokeillut vaan kynnettyjä keväällä muokannut ja syksyllä kevytmuokkausta....

Ensi keväänä olis tarkoitus sängelle kokeilla.. kylläkin traktorin taakse kytkettynä, kun toi Jonttu on tod.näk. toisaalla kevättöissä..
Voi olla että tukkeutuu jos ei ole ensin esim. kertaalleen ajettu rullakarhilla....

Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 2022
: 25.10.23 - klo:07:11
Kyllä jos päisteitä ei ala hieromaan, joutuu 4-siipisellä melko hyvin alaa jo muutamassa tunnissa. Päisteiden kylvö muutenkin on syysviljalla ongelmallista, ovat heikompia kasvustoja muuhun verrattuna.

-SS-

Itsekkin  jätin viimeiseksi kylvetyllä sv lohkolla päisteet ja "pienen poukaman" kyntämättä, ihan turha alkaa hieromaan kun tiedän että niissä on savi tosi tiukassa ja tallautuu lisää.

Noihin päisteisiin kylläkin tyhjäsin pneuman säiliöstä loput, oliskohan jotain 500-600kg/ha mennyt  :P  Nyt on päisteissä tosi tiheä oras. Keväällä pitänee päisteisiin vetää vielä apila+hs noihin ja ehkä viherkesantona ilmoittaa tukihakuun..
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 23.10.23 - klo:14:14
No nytkö se lannoitepula on ohi kun hankkija tuuttaa yara lanta mainosta faceen joka päivä  :o
Sivuja: [1] 2 3 ... 103