Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2] 3 4 5

Viestit - Vesku

Meijeri asiaa Hurmeen ajatuksina ja jatkona kaupan ajatuksia Heikkilän kertomana.
Käyköhän tässä nyt niin, että kaltevat kohdat pitää erotella omiksi kasvulohkoiksi ja piirrellä sinne kartoille ( eihän viskaali niitä muuten löydä
ja olisihan ne oman "oikeusturvan" takeena). Ja visussa laskea niille lannoitukset yms...
En ole vielä tähän mennessä tukiasioissa päreitä polttanut... Mutta nyt tämä turhantyön tiettäminen ruppee pikkuhiljaa korpeemaan.
Icas ollut nyt 3 vuotta. Ensimmäinen vuosi meni hyvin, ei vikahälyjä ja eikä yliherkkä pakokaasuille paitsi kuumapainepesurille.
Toisen vuoden puolessavälissä laite rupesi herkistymään ja vikahälyjä rupesi tulemaan. Huoltomies kävi kalibroimassa savuanturit.
(Siellä on ruuvi mistä herkkyyttä voidaan säätää.) Sitten mentiinkin taas reilu puolivuotta hyvin, kun toisen haistelijan savuanturi
sanoi työsopimuksensa irti => Uusi anturi. Nyt on menty taasen vuosi kunnes se toinen haistelija piipuutti => Viallinen yksikkö
irti järjestelmästä, mennään yhden haistelijan turvin. Kunnes huoltomies suvaittee käydä paikalla.
Suodattimet ei ole ongelma. Heikkokohta on se savuanturi, joka ei oikein tunnu pitävän navettailmasta.
Laitteen sijoituksesta sen verta, haistelijat ovat aika äänekkäitä mikä kannattaa ottaa huomioon.
Ei muuta kuin onnea Apelle valitsemallesi polulle. Pysy miehenä.
Maitojauhetta parjataan bulkkituotteeksi, mutta pitää muistaa että jauheista on olemassa montaa eri sortimenttia, ja siten myös katteet vaihtelevat suuresti.
Lapinlahden uusi pulveritehdas antaa juuri mahdollisuuden näihin arvokkaampiin pulvereihin, ja näitten tekijöiksi ei ole kaikista.
Kertoisittekko minne se kannattavuus häviää?
Normipalkka nousee elinkustannusindeksin mukaan -> kannattavuus puolittuu kerran 15 vuodessa ellei pysy kehityksessä mukana
Olen samaa mieltä, kehityksessä pitää olla mukana.
Mutta kehittyä voi monella tapaa. Ei aina välttämättä tarvitse laajentua.
Kasvintuotanto / Vs: Nurmen kylvö
: 10.08.14 - klo:21:19
Muistelin joskus kuulleeni että nurmen uudistus tulisi tehdä viimeistään elokuun puoliväliin mennessä.
Mutta onko kokemuksia myöhäisemmistä ajankohdista ja miten ne on onnistunut ?
Suomi on tietysti pitkämaa, lähinnä Iisalmi akselia ajattelin.
 
Ei tuo avokouru raapoilla kovinpaha ole.Ja jos raappa on joku muu kuin PPn myymä,pysyy kusiurakin auki.Eikä ole lätäköitä lattialla 8)

No onko se prinzingin raappa parempi jos sen ostaa virolaiselta myyjältä?
te ajattelin tuota kallistusta lähinnä sen takia että lantakäytäviltä valuisi se vähäinenkin kosteus hiljalleen pois päätykuiluun. Meillä on normaali rutiini sellainen että aina parsien putsauksen yhteydessä vedetään paskakolalla paskaraapan "kölin" (kulkee noin 15 cm putkessa) ura puhtaaksi jolloin nesteet poistuu hyvin. Joskus joku lomittaja lintsaa ja uraan kertynyt ape, kuivikkeet ym. tukkii putken ja lantakäytävät on selkeästi kosteampia... Siis märkiä.
Tuo on raapan vika.Loppui leikkiminen uranaukaisujen kans,kun raapat kävi muokkaukses 8)

Minkälaisen tuunauksen teit ?
Entä kertyykö kusiputken yläpäähän kuinka paljon rassattavata tukosta ?
Ite olen laittanut merkille että jos käytävä menee liian kuivaksi, niin paska rupeaa liippaantumaan käytävän pintaan ja kohta käytävä on kuin luistinrata, karhennuksista huolimatta. Tähän ei auta kuin vesi tai käytävämatot, mutta kuten edellä joku mainitsi mattokin kuluu kuiviltaan. Talvella tätä ongelmaa ei ole.
Oma korjautu sillä että rasvasin ne teleskooppijalkojen liukupinnat.
Perusteluja tuohon että wakka ei toimi suurilla kuittimäärillä. . .
En ole huomannut mitään vaikeutta tuolla 430lla kuitilla.

Tutkimattomia on bittien tiet, ainakin minulle. Mutta erilaisia ja eri merkkisiä kirjanpito-ohjelmia on tullu pyöriteltyä vuodesta -87, ensimmäinen oli 64:ssa, jos joku semmosen vielä muistaa. Wakkaa käytän tänä päivänä sen takia, että se vastaa parhaiten minun vaatimus tarpeisiin kirjanpito ohjelmalta. Aikoinaan tein aikasta paljon kirjanpitoja muillekkin tiloille ja yhdistyskirjanpitoa yhdistyksille. Tätä kautta Wakka on parhaiten asettunut minun näppien alle. Ohjelmasta voi olla myös toista mieltä, ja se suotakoon.
On totta että ohjelmaa on hankala vasta-alkajalle tai sitä vähä käyttävälle  ja aikoinaan päivitykset tuli vähän jälkijunassa. Mutta viimeiset 10 vuotta päivitykset on minusta pelanneet ohjelman osalta hyvin, etten sanoisi jopa erinomaisesti.

Ketjun aloitus oli ehkä vähän raju, mutta minun tarkoitus oli muistuttaa varmuuskopioiden tärkeydestä päivityksien yhteydessä.
Se että ohjelma on pelannut teillä ongelmitta on hyvä asia.
Seuraavassa viestissä kerroinkin sitten vian syyn, minkä helppi minulle kertoi.  Elikkä vähän yksityiskohtaisemmin

Ajoin uuden päivityksen, Sitten tilikartta, ja huolto ajot, Ennen tilinpäätökseen siirtymistä oli tarkoitus ajaa tilivuoden siirto vuodelta -12 vuoteen -13, koska tein vuodelle -12 verottajan tekemien muutosten oikaisut. Mutta kuten tiedätte ajo jäi kesken.
Eli syy helpin mukaan oli bugi tai laskenta virhe ajon aikana, koska materiaalia oli paljon. Neljä vuotta auki á 700-800 vientiä per vuosi. Ja ongelma korjautui pakkaamalla vapaat vuodet. Tietysti on mahdollista että päivityksen aikana on tapahtunut joku virhe tiedostoissa. Ken tietää.
Ajojen jälkeen aukaisin taas nämä pakatut vuodet ja homma pelaa.

Kysyttävää ?
   
Mitä ongelmaa siinä wakassa nyt on?
Mun ohjelmassa ei ole mitään ongelmaa.

Mahtaako olla siitä kyse että siellä on taas se fatipää  näppäimistön ja penkin välissä sekoittamassa asioita :-D

Kyllä minä asioitakkiin ossaan sotkee, mutta siitä fatipäästä en tiijä. Kyllä ihan tavan lätsä piähän mahtuu.  ;D
Ongelma oli tilivuoden siirrossa -12 -> -13, jäi jumiin. JOten tilinavaus tiedot jäi matkalle.
Ongelma korjautui sillä, että suljettiin aikaisemmat tilivuodet eli pakattiin ne. Aukinaisi vuosia oli vain kolme. Mutta ne sisälsi helpin mukaan paljon vientejä, mistä seurauksena ohjelmassa tapahtui bugi laskennan aikana.
 Ja ohjelman kaatuminen.
Toden näköisesti moni ei tähän ongelmaan törmää, mutta tiijättäpähän että näin voip käydä.

Nii ja kasvopahan tässä taasen Suonentiedon provikat.  ::)
Kyllä tämä etähuolto on hieno juttu, niin vain rupes ohjelma pelittämään.
Kaiken kukkuraksi oli vielä niin vienoääninen naisimmeinen luurissa.
Vinkiksi, kannattaa pakata edellisten vuosien tiedostot, jos kirjanpito pitää paljon vientejä sisällään ( omassa 700-800 /vuosi ).

   
Jaahans.
Taas sama homma kuin viimevuonna. Wakan päivitys taas bukinen. Linkit tilinpäätökseen ei toimi kaikilta osin ja jos ajat tilivuoden vaihdon, niin kone jää jumiin.
Korjautui viime vuonna uusilla päivityksillä, saas nähdä kuin tänä vuonna.
Ottakeehan varmuuskopioita ennen päivitystä.
Pellon matto ja Nk:n pöytä hyrskytelly jo yli viisi vuotta, kahdeksan jakoa/pv. Mattoa hiukan paranneltu heti alkumetreillä. Alkuperäinen vaijeri vielä ok kunnossa. Nyt syksyllä vaihdoin ennakoivasti kelkan laakerit ja maton liitoksen liitosvaijerin (oli murtunut poikki). Ei muita mainittavia vikoja. Täyttöpöydästä repijänvaihde on parikertaa korkannut laakerinsa pihalle. Pienillä vahvennuksilla vaihde on nyt kestänyt hyvin, märänkin rehun. Ei muuta moitittavaa.

 
Mitä olen ite ollut näkemässä ja vertaa omaan työskentelyyn parressa, en ole vielä vakuuttunut ropolypsystä. Se, että ite juo sitä maitoa jota lypsää ja kun solut on siinä 40 paikkeilla, niin en uskaltas ropomaitoa juoda raakana.

Tietty se on sitä tehokkuutta ja säästyyhän siinä ihmisen lihakset, mutta silti... Ei se ole yhtä "laadukasta" kuin huolella itse lypsetty.
pyh!   turha tarkkuus on ammattitaidottomuutta!!!      itellä ei edes näytemukia ollu käytössä vuosikymmeneen mutta silti maito on ekaluokassa jo parikyt vuotta kun hopeinen tosa todistaa!    kyllä noi paskat mitkä vetimessä, jää suotimiiin ja tavara mänöö puhtaana tankkiin.   näin se vaan on !   
Pieni määrä purua maidon seassa paljoa vaikuta. Ne harvat bakteerit lantrautuvat niin suureen maitomäärään, että ne ei maidon laatuun vaikuta. Roskat ja paska jää maidonsuodattimeen. Parhaimpiin maidonsuodattimiin tarttuu turvepölykin.
Meijerin  maitoneuvoja on joskus sanonut että vaikka lypsin horaisisi  paskaa se ei nosta bakteeripitoisuutta vaan sen aiheuttaa nimenomaan se jos putkistossa on  kivettymiä ja tankki pesu epäonnistunut niin bakteerit pamahtaa silloin tuhansiin.D
Montakos euroa enemmän ropisee maitotiliä vuodessa verrattuna siihen jos niitä soluja olisi vaikka 240?
Niin, Kyllä minulle ainaskiin maito maistuu paljon paremmin, kun tietää ettei sitä ole siivilöity paskasiivilän läpi. Jos nyt joku enään tänäpäivänä tankkimaitoa juo. Minä juon.
Ottamatta kantaa sen enempää siihen miten maito juodaan tai millä se lypsetään, niin tässä kuitenkin pelataan kuluttajan mielikuvilla puhtaasta hygienisestä tuotteesta.
Siihen ei kuulu puheet paskafiltterin läpi lypsämisestä. Tuli siitä euroja tai ei.

 
Sivuja: 1 [2] 3 4 5