Maidontuotanto ja lihanaudat / Kuppalehti optio 5/2015
: 19.03.15 - klo:15:34
Meijeri asiaa Hurmeen ajatuksina ja jatkona kaupan ajatuksia Heikkilän kertomana.
Kertoisittekko minne se kannattavuus häviää?Normipalkka nousee elinkustannusindeksin mukaan -> kannattavuus puolittuu kerran 15 vuodessa ellei pysy kehityksessä mukana
Ei tuo avokouru raapoilla kovinpaha ole.Ja jos raappa on joku muu kuin PPn myymä,pysyy kusiurakin auki.Eikä ole lätäköitä lattialla
No onko se prinzingin raappa parempi jos sen ostaa virolaiselta myyjältä?te ajattelin tuota kallistusta lähinnä sen takia että lantakäytäviltä valuisi se vähäinenkin kosteus hiljalleen pois päätykuiluun. Meillä on normaali rutiini sellainen että aina parsien putsauksen yhteydessä vedetään paskakolalla paskaraapan "kölin" (kulkee noin 15 cm putkessa) ura puhtaaksi jolloin nesteet poistuu hyvin. Joskus joku lomittaja lintsaa ja uraan kertynyt ape, kuivikkeet ym. tukkii putken ja lantakäytävät on selkeästi kosteampia... Siis märkiä.
Tuo on raapan vika.Loppui leikkiminen uranaukaisujen kans,kun raapat kävi muokkaukses
Minkälaisen tuunauksen teit ?
Entä kertyykö kusiputken yläpäähän kuinka paljon rassattavata tukosta ?
Ite olen laittanut merkille että jos käytävä menee liian kuivaksi, niin paska rupeaa liippaantumaan käytävän pintaan ja kohta käytävä on kuin luistinrata, karhennuksista huolimatta. Tähän ei auta kuin vesi tai käytävämatot, mutta kuten edellä joku mainitsi mattokin kuluu kuiviltaan. Talvella tätä ongelmaa ei ole.
Perusteluja tuohon että wakka ei toimi suurilla kuittimäärillä. . .
En ole huomannut mitään vaikeutta tuolla 430lla kuitilla.
Mitä ongelmaa siinä wakassa nyt on?
Mun ohjelmassa ei ole mitään ongelmaa.
Mahtaako olla siitä kyse että siellä on taas se fatipää näppäimistön ja penkin välissä sekoittamassa asioita :-D
Mitä olen ite ollut näkemässä ja vertaa omaan työskentelyyn parressa, en ole vielä vakuuttunut ropolypsystä. Se, että ite juo sitä maitoa jota lypsää ja kun solut on siinä 40 paikkeilla, niin en uskaltas ropomaitoa juoda raakana.
Tietty se on sitä tehokkuutta ja säästyyhän siinä ihmisen lihakset, mutta silti... Ei se ole yhtä "laadukasta" kuin huolella itse lypsetty.pyh! turha tarkkuus on ammattitaidottomuutta!!! itellä ei edes näytemukia ollu käytössä vuosikymmeneen mutta silti maito on ekaluokassa jo parikyt vuotta kun hopeinen tosa todistaa! kyllä noi paskat mitkä vetimessä, jää suotimiiin ja tavara mänöö puhtaana tankkiin. näin se vaan on !Pieni määrä purua maidon seassa paljoa vaikuta. Ne harvat bakteerit lantrautuvat niin suureen maitomäärään, että ne ei maidon laatuun vaikuta. Roskat ja paska jää maidonsuodattimeen. Parhaimpiin maidonsuodattimiin tarttuu turvepölykin.Meijerin maitoneuvoja on joskus sanonut että vaikka lypsin horaisisi paskaa se ei nosta bakteeripitoisuutta vaan sen aiheuttaa nimenomaan se jos putkistossa on kivettymiä ja tankki pesu epäonnistunut niin bakteerit pamahtaa silloin tuhansiin.DMontakos euroa enemmän ropisee maitotiliä vuodessa verrattuna siihen jos niitä soluja olisi vaikka 240?