Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 9

Viestit - Mickey

Amerikkalaiset meinottelivat että joulukuu mennään -5 ja -10 asteen välillä, lunta tulee tupaan asti ja kunnon pakkasista saa nauttia tammi- helmikuun vaihteessa. Saapa nähdä. Tosin "vanha"kansa oli lokakuun puolenvälin tienoilla samaa mieltä.
Taitaa olla nämä polttoaineet nykyään mitä sattuu. Neste toimitti muutaman erän talvilaatua usiampaan farmariin ja tänä aamuna pumput "jäässä". Siis farmareitten. Ja kaikista kuitenkin otettu sen jälkeen. Yöllä kävi -25. Saavat hakia ensi viikolla aineet pois.
Heh, tälle aloitukselle ei voi kun nauraa.
Yrittänyt miettiä tuota lelyn lypsy tehoa ihan tosissaan ja kovasti ne isännät väittää että jopa yli 160 lypsyä per kone per päivä. Mutta näyttää niitä olevan sinisen omaaviakin yhden robon tiloja jotka paukuttaa yli 170 lypsyn per päivä ja 13 kg/lypsy.

Kuitenkin miettinyt että onko näin että ne erot onkin isännissä eikä koneissa tai elukoissa. Useimmiten kuulostaa siltä että vms tilat kehittää rauhassa eläinainesta pääosin omasta karjasta ja lely tilat hankkii eläimiä lähes hinnalla millä hyvällä kapasiteettia vasten. Siihen en ota kantaa että kumpi on kannattavempaa/taloudellisempaa, mutta ilmeisesti tuo vms mahdollistaa rauhallisemman kehityksen:)
Kyllä sen valtun mittarin pitäs näyttä 5 numeroiset. Mutta tuo ei nyt kuitenkaan ole mitenkää hankala juttu ottaa aina 3000h tuntia pois noista digimittareista. Ei sillä että oisin tuota ite harrastanu, sen saa myös vähentämään tunteja taaksepäin:)
*****jako niil porteil tekee. Se on lehmän vapaa valinta.

Hieman olen kyllä erimieltä. Mielestäni tässä tapauksessa tuo lehmien vapaa "valinta" on kyllä kallis valinta. Kyllä ne elukat robolla kiertää kun ovat "nälkäisiä", mutta tuohon kustannus tehokkaaseen maidon tuotantoon tarvitsee tuon ohjatun. Mulla on nyt tuo lehmien vapaa "valinta", enkä ole nyt niin tyytyväinen kun väitettäisiin.
Kolme vuotta tullu niiteltyä tuon elhon paketin kanssa. Kone kylläkin tuo 3.2 ja seuraava mahtaa olla tuo 3.7, mutta samaa merkkiä. Ite pidän tärkeänä tuota elhon kevennystä ja sitä että konetta "vedetään" eikä työnnetä. Aika tärkeä tekijä näillä kivisillä ja kantosilla mailla. Remonttia ei ole kyllä ollu mainihtemiseen asti. Nyt pitäs vaihtaa pääkulma vaihteen stefat. Tuosta sivu kulmavaihteesta pitää erikseen mainita että on äärimmäisen *****mainen huollettava, esim öljyn vaihto. En osaa edes arvioida paljonko ois niitelty varmaan siinä 1500 ja 2000 ha:n välillä. Nostolaitteelta ei vaadi hirveitä mutta jos mahdollista niin kivekset nostolaitteelle vaimentelemaan. Etujousituksen kanssa oikein nautinto niitellä menemään. Sen verran kannattaa tehdä töitä hydraulikan kanssa että nostolaitteet ja etukoneen oma nosto mekaniikka toimii samalta lohkolta. Sitten järeät latat koneen maskin suojarautoihin ja siihen ketjut rajoittaan laskukorkeutta.
Kasvintuotanto / Vs: Herne uudismaalla
: 16.11.10 - klo:15:21
Pikkusen tarttityppeä ja kauraa sekaan niin miksei se kasvas ja pysyis pystyssä. Ja jos ei laita tarttityppeä niin ei paljo kannata laittaa kauraakaan pönkäksi:)
Onhan petoeläimissä ihmisille omat mahdolliset vaaransa ja riskinsä, ei kai tuota kukaan kiellä. Mutta ei tuo silti oikeuta ylireagointiin. Ylivoimaisesti vaarallisinhan ihmiselle (lapsesta vanhukseen) on toinen ihminen.

Aivan totta, ihminen on pahin peto varsinkin toiselle Ihmiselle. Mutta myös ihminen voi puolustaa omaa olemassa oloaan, läheisiään ja reviiriään. Oma lapsuus kun tulee mieleen niin kyllä lähimetsissä oli paljon turvallisempaa liikkua, myös peto havaintoja tehtiin vähemmän. Tulee myös väkisin mieleen ne petojen ulkoiset olemukset mitä lapsena näin. Olivat huono karvaisia ja muutenkin saman näkösiä ku Ranuan eläntarhassa. Mutta kyllä nyt tällä olemassa olevalla peto kannalla on eri piirteet. Ovat voimakkaan näköisiä, hyvä karvaisia ja liikkuvat terveesti. Eikö tämä kerro jo jotain nykyisestä riista ja peto kannasta? Aatelkaapa esim. hieman loukkaantunut susi, hylätty laumasta, kiertää nälissään asutusten lähellä olevaa vanhaa laumaa. Avot, lapset koulu matkalla ja jne..... Näitä alkaa olla.
Joo, "karhun kohtaamisessa on ohjeet joilla konfliktin voi välttää". Kyllä, ***** että oikein naurattaa. Ite karhun kohdanneena niin läheltä että oikein hajukin jäi mieleen, ei siinä kyllä tule mitkään muut ohjeet mieleen ku juoksetko?, käveletkö? vai leikitkö kuollutta?. Tämä tapahtui ihan lähi maastossa tilalta. No jäin kyllä henkiin, sillä kerralla "suojelus" katsoi olkani yli, kalsarit meni kyllä vaihtoon että heilahti. Maksan kyllä tarvittaessa pienen sakonki tai vaikka linna reissunkin jos tuommoisen suurpedon hävittäminen säästää pienten lasteni hengen. Oma arvaukseni on että herra/rouva gutiguti ei ole joutunut suurpetojen kanssa kontaktiin eikä oikein ymmärrä mistä puhuu. Eihän suurpedon tarvitse vahingoittaa kuin kerran!
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: EP-verot
: 03.11.10 - klo:08:10
Jaaha... vai noin koneasemalla... onneksi on riittävän kaukana.

Juu....... Tääläpäin on pari karseaa esimerkkiä paikallisesta kone asemasta.

Yhdellä tilalla vetivät nurmikot nurin ja tuumasivat että tullaan korjaamaan sitten kun on koneita messuilla käyty esitelemässä 3 päivän päästä.

Siitä se ilo irtoaa kun karjatilan tärkeimmän työn eli nurmirehun tuotannon ulkoistaa. ;D

Ei pidä paikkaansa joka urakoitsijan suhteen. Meidän rehuralli kyllä hoitaa ajallaan rehunkorjuun. Mutta valitettavasti näitä edellä mainittuja tapauksia kuulee, myös muiden ulkoistettujen palveluiden suhteen. Mutta täytyy muistaa että meitä isäntiä on moneen lähtöön, joillekkin ei vaan passaa millään jotku asiat/ajat.

Ei pidäkkään joka urakoitsian suhteen paikaansa, mutta se olikin se karsea esimerkki.

Itse pitäisin karjatilan kannalta järkevänä pitää omissa näpeissä lietteen ajon(saadaan paska nurkista pois ja pellolle) ja karkearehun tuotannon. Kaiken muun sitten voikin tarpeen mukaan ulkoistaa.

Minä taas olen vakaasti sitä mieltä, että juuri nämä sadonkorjuu(karkearehut ja viljat) ja lannanlevitys on kaikkein järkevintä ulkoistaa. Näiden koneketjujen kulurakennetta ei voi perustella kukaan isäntä enää edes sillä että ne tapahtuu ajallaan. Myös näiden palvelujen ulkoistamisella voi vaikuttaa tuotanto panosten määrään. Mutta palatakseni pari pykälää aikaisempaan, niin tosi on että urakoitsijat vaan valitettavasti haalivat liikaa urakoitavaa, jolloin palvelu kärsii. Sitten taas otetaan lisää koneita ja taas lisää ajettavaa. Tämä vaan johtaa urakoitsijoiden kulujen karkaamiseen ja palvelu kärsii. Omalta kohdaltani pidänkin tärkeänä että urakoitavaa ei oteta liikaa, eikä koneetkaan ole kyllä niitä uusimpia:)
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: EP-verot
: 03.11.10 - klo:07:36
Jaaha... vai noin koneasemalla... onneksi on riittävän kaukana.

Juu....... Tääläpäin on pari karseaa esimerkkiä paikallisesta kone asemasta.

Yhdellä tilalla vetivät nurmikot nurin ja tuumasivat että tullaan korjaamaan sitten kun on koneita messuilla käyty esitelemässä 3 päivän päästä.

Siitä se ilo irtoaa kun karjatilan tärkeimmän työn eli nurmirehun tuotannon ulkoistaa. ;D

Ei pidä paikkaansa joka urakoitsijan suhteen. Meidän rehuralli kyllä hoitaa ajallaan rehunkorjuun. Mutta valitettavasti näitä edellä mainittuja tapauksia kuulee, myös muiden ulkoistettujen palveluiden suhteen. Mutta täytyy muistaa että meitä isäntiä on moneen lähtöön, joillekkin ei vaan passaa millään jotku asiat/ajat.
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: EP-verot
: 02.11.10 - klo:16:51
Paljon pitempään ne isännät porskuttaa, jotka verolistoilla ovat luonnollisina henkilöinä. Mitä ylempänä sitä parempi.
Pysykääpä isännät siellä etelä-pohjanmaan alueella lujana. Älkää päästäkö sitä arlan huijaus maitoa julkisiin. Meidän kunta päätti ottaa tuon hurri maidon jo pari vuotta sitten. No hinta ei ainakaan ollu halvempi. ***** että hävettää suomalaisten puolesta jos tuo yleistyy.
Ensimmäiset kokemukset veitsileikkureista tältä syksyltä. Etu aurat tuli tuommoisilla ja tilasin siihen heti nuo kiekotkin. No kuitenkin kävi niin että männä viikolla peruin koko kiekko tilauksen. Aura on varustettu myös kuorimilla. Näyttäs että nuo kuorimet on aivan välttämättömät kyntäessä ketoa, siistii jälen jos veitsi repii.
Joo, tuota mitenhän tuohon vastaisi. Nimittäin muovia kun ei näy painotuksen alta. Olettaisin että jos tämmöisen havannoinnin olisi voinut tehdä, niin eihän sitä siiloa ole silloin painoteltu kauttaaltaan.
Biologisella säilötty tuottaa 2-3 päivää runsaasti hiilidioksidia. Painotus ei saisi olla siinä vaiheessa tiivis, vaan esimerkiksi toinen pääty olisi jätettävä hiukan auki ja suljettava vasta muutaman päivän kuluttua.

Kuulostaa ihan järkevälle asialle. Onkohan minulle käynyt näin että, liiallinen hiilidioksidi karkaa vasta kun aukaisen kasan ja käyminen alkaa uudelleen. Eli säilöntä prosessi on kesken ja käynnistyy uudelleen avatessa. Mutta maalaisjärjellä ajateltuna virhekäymisten mahdollisuus on paljon pienempi kun on reilusti hiilidioksidia. Tuossa läheisellä tilalla on käytössä sellainen menetelmä että kasat on aika pitkään ilman painotusta, no ei tuo minusta kovin hääville rehulle vaikuttanut. Ja sama säilöntä aine käytössä + sama ongelma huomattavasti pahempana.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 9