Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 89 90 [91] 92 93

Viestit - Peltola

Vapaa sana / Vs: Panikkia pukkaa
: 21.12.08 - klo:21:46
Aika turha pikku-populisti tuo Neittaanmäki. Yritti suoraan isoksi poliitikoksi ilman minkäänlaista työtä ja elämänkokemusta.
Vapaa sana / Vs: Valtion tiet
: 21.12.08 - klo:21:43
Otsikko oli valtion tiet. Tiehallinto on kilpailuttanut koko tien hoidon. Virhe on siinä, että urakoitsija tienaa urakalla sitä paremmin, mitä huonommin on tien hoitanut. Tämän on muututtava, että maksetaan tien hyvästä hoidosta eikä siitä, että kuka suoriutuu vuoden vähimmällä työllä ja enemmällä valituksella. Valittakaa tarvittaessa tiehallinnolle eikä urakoitsijalle. Mm. Destia on urakoitsija, joka antaa vielä uudelleen kilpailutettuja pikku-urakoita ja vetää välistä. Älkää lähtekö alihintaan töihin, please.

Ja maitotilallisten tiet ovat parempia kuin muiden, pakostakin keskimäärin.
Kasvintuotanto / Vs: Siemenen hinta
: 21.12.08 - klo:21:33
Näin on Timppa. Säästetään tässäkin tänä vuonna ja lajitellaan siemenet omista viljoista. Tämä viljan ja lannoitteen hinta ei kestä edes uuden siemenen hankintaa. Tuki on taas suurin tuloslähde, vaikkei vaivoja kokonaan korvaakaan. Lapsellista näpertelyä tämä kasvinviljely.
Kasvintuotanto / Vs: Laidun & lannoitus
: 20.12.08 - klo:19:31
Meillä laitumet lannoitettu kerran kesässä n300kg nurmen y1.Ns toisen sadon lannoitus on suoritettu laitumen niitolla.Joskus oli lannoitus kertoja enemmänkin mutta lehmät ei oikeen tahtoneet syödä nyt ks ongelmaa ei ole ollut lehmät ovat pelkän laitumen varassa eikä tuotokset ole pudonneet kesän aikana

Laidun kannattaa lannoittaa vaikka pienemmillä määrillä 3 krt/kesä. Eka sato puoliksi vaikka paaleihin, jos pinta-ala sopiva. Aikainen syötön aloitus ja nopeat kaksi kiertoa tälle puolikkaalle. Sitten koko "tupla-ala" käyttöön loppuvuodeksi, niin saa edullisinta ja lypsättävintä rehua. Joka syötön jälkeen puhdistusmurskaus laidun/kesantokoneella vaikka hehtaari kerrallaan. Päivittäinen syöttöala vielä pienempi. Toimii 30 lehmään asti / 10 ha laidunta. Isommissa varmaan syötetään pihattoon tai tarhaan..
Erikoisolosuhteet siellä, missä laidun ei toimi maalajin tai kuivuuden vuoksi.
Kasvintuotanto / Lannoitteiden hinnat
: 17.12.08 - klo:08:27
Mitä on porukat mieltä, miten paljon Yara pudottaa hintoja vuoden vaihteen tienoilla? Miten toimitaan ellei pudota? Itse olen ostamatta koko kevään, ellei hinnat putoa suhteessa öljyn hinnan puolittumiseen ja typpikilon hinnan romahtamasiseen.
Etelä-Suomen maitoväki otti oikein kantaa kokouksessaan, kiitos siitä.

YARAN ON PUDOTETTAVA HINTAA LISÄÄ VIELÄ.
Kasvintuotanto / Vs: Yaran hinnanlasku
: 11.12.08 - klo:13:56
HINTOJA ON LASKETTAVA.

On se vaikea ymmärtää, että raaka-aineen hinta on pudonnut jo kolmannekseen paikoin ja öljyn hinta on puolittunut. Muutamassa kuukaudessa.

YARAN ON PUDOTETTAVA HINTAA LISÄÄ.

Tämä tulee vaikuttamaan edullisesti myös ensi vuonna ennakko-ostoja tekevän hintaan. Ellei nyt hintoja pudoteta vuodenvaihteessa, hintoihin jää valtava bluffi. Itketään menetettyjä euroja, mutta ei PAKOLLISTA HINNAN LASKUA.
Kuulemma tuntuu uhkailu jatkuvan. Lannoitetarjoukset voimassa yhden päivän, kjäh!

Joo, sen jälkeen hinnat tippuu..
Valiolaiset vannoutuneet OSUUSTOIMINTA miehet vois sijoittaa ylimääräiset tukitilinsä Porttiin ja näin jelppiä sitä ainoaa oikeaa jäljellä olevaa OSUUSTOIMINTA teurastamoa. Sinne olis sitten hyvä laittaa poistolehmät yms. muu maitojämä... hinta kun olisi kaikelle neljällä (kolmella) jalalla kulkevalle raadolle sama.  ;D 

Ja heti haettas ihan joka maitojussilta! Oikeastaan jo ennen kun ehtis korkealaitasta edes soittamaan.  ;D

"Valiolaiset" näki muutaman tappiollisen vuoden jälkeen tilanteen ja yritti säilyttää kaikkien osuusmaksut siirtymällä Atrian syliin, mutta "lihamiehet" ja Mikkeliläiset ja Lappeenrantalaiset estivät moisen hassuttelun.
No, enpähän ainakaan maksa enää lisäosuuksia, vaikka kaatuisikin kun en onneksi ole enää jäsen. Osuusmaksujahan ei ole enää olemassa kenellekään, kun omavaraisuus on miinuksella. Omaisuus ei riitä velkoihin. Miten se riittäisi uusiin lisävelkoihin?
Milloin?
Ei milloinkaan..Kalliit puskurivarastot etenkin muualla Euroopassa on vielä kauppiaiden kynsissä, eikä hinnat ennen näitten myyntiä paljoa laske.
Kun boikottirintama vaan pysyy kasassa niin Yarallakin tulospapereissa näkyy jotain "omituista".

Logiikka ei pelaa. Jos markkinat odottavat hinnanlaskua, kauppa ei käy. Nostetaan niitä hintoja, vaikka vanhaa tavaraa olisikin jäljellä. Kyllä bensankin hintaa on laskettava, vaikka pytyssä on kallista vanhaa. Ethän sinäkään saa hyvää viljan hintaa, vaikka sulla on kalliisti tuotettua vielä laarissa. Eli ei tehdä kauppaa ennenkuin oikeantasoinen hinnanlasku on totta! Minä ainakin äänestän jaloillani enkä osta Yaraa yhtään ennenkuin hinta laskee oikeudenmukaiselle tasolle. Luovin ensi kesän sitten vaikka muilla keinoin.
Yaran on pudotettava lannoitteiden hintoja lisää. Hinnat yli kaksinkertaistuivat vuodessa ja nyt lasku on vasta pieni siihen verrattuna. Öljyn hinta on jo puolittunut ja muut raaka-aineetkin ovat laskeneet enemmän mitä hinta putosi. Markkinoiden vakauttamiseksi suosittelen Yaralle vuodenvaihteessa niin suurta pudotusta kuin ikinä pystyy. En ainakaan itse osta Yaralaista ennenkuin hinnat laskevat uudelleen. Toistepäin nousujakin oli useita. Ja mitä suuremmat laskut ovat tänä vuonna, sitä halvemmalla ensi vuoden ennakkokaupassa lannoitteet saadaan. Hinnanlasku aina hyvä asia.
On ikävää, että lannoitteet ostaneet viljelijät valittavat hinnanlaskua, vaikka pitäisi valittaa vain markkinoinnin moraalittomuutta ja valheellisuutta. Ja vaatikaa kompensaatiota varsinkin, jos lasku on maksamatta.
Nyt Yara rohkeasti liikkeelle ja pudottakaa hintoja kerralla kunnolla, jolla mennään ensi kesään. Kemiran aikaisiin kiiltomainoskampaanjoihin on turha lähteä rahojaan tuhlaamaan, kun Yara on nyt viljelijöiden kirosana no 1. Aito toimiminen markkinoilla on ainut mikä palauttaa luottamuksen. Pudottakaa viimeistään vuodenvaihteessa typen hinta oikealle tasolleen, niin kauppa taas alkaa käydä ja ehditte tehdä lannat kevääksi.
Yaran on pudotettava lannoitteiden hintoja lisää. Hinnat yli kaksinkertaistuivat vuodessa ja nyt lasku on vasta pieni siihen verrattuna. Öljyn hinta on jo puolittunut ja muut raaka-aineetkin ovat laskeneet enemmän mitä hinta putosi. Markkinoiden vakauttamiseksi suosittelen Yaralle vuodenvaihteessa niin suurta pudotusta kuin ikinä pystyy. En ainakaan itse osta Yaralaista ennenkuin hinnat laskevat uudelleen. Toistepäin nousujakin oli useita.
On ikävää, että lannoitteet ostaneet viljelijät valittavat hinnanlaskua, vaikka pitäisi valittaa vain markkinoinnin moraalittomuutta ja valheellisuutta. Ja vaatikaa kompensaatiota varsinkin, jos lasku on maksamatta.
Nyt Yara rohkeasti liikkeelle ja pudottakaa hintoja kerralla kunnolla, jolla mennään ensi kesään. Kemiran aikaisiin kiiltomainoskampaanjoihin on turha lähteä rahojaan tuhlaamaan, kun Yara on nyt viljelijöiden kirosana no 1. Aito toimiminenmarkkinoilla on ainut  mikä palauttaa luottamuksen. Pudottakaa viimeistään vuodenvaihteessa typen hinta oikealle tasolleen, niin kauppa taas alkaa käydä ja ehditte tehdä lannat kevääksi.
Kasvintuotanto / Vs: Yaran hinnanlasku
: 28.11.08 - klo:13:11
Ei jaraa ei vieläkään..
Eipä liikaha Jaralainen kilollakaan tännepäin vieläkään. On vain käytettävä kasvuun muita konsteja. Kysyntä tippunut??

Hehhe..
Puppug. kyselee henkilöitä, ketkä kaatoivat Atria fuusion.

Hallitushan päättää tuonkokoisen asian eli ketkä olivat Portin hallituksessa v. 2001.

Toimitusjohtaja kuului hallitukseen, eivät olleet hylkäämispäätöksestä yksimielisiä, mutta sieltä löytyy henkilöt.
Lisäksi hallintoneuvoston pj ja vpj. osallistuivat kokouksiin puhevallalla kertoo Portin säännöt.Fuusiota kannatti Esa Härmälän suulla MTK, useissa lausunnoissaan.
Kyllähän se on edustajisto joka päättää tälläsistä asioista, joten se kaato fuusion.


Edustajisto oli tappiovuosien alkuajan niin hajallaan, että se ei pystynyt järkeviin päätöksiin, vaan toimiva johto ja toimitusjohtaja pääasiassa päätti asioista. Virheellisen Lappeenrannan rakentamispäätöksen jälkeen jäätiin poteroihin voimatta peruuttaa asiassa. Kaakkois-Suomen edustajiston jäsenet pitivät huolen, ettei muiden alueiden edustajat päässeet "tuhoamaan" tai myymään heidän uljasta luomustaan. Toisaalta tuotantosuunnat laitettiin kisailemaan keskenään niin ettei maitomiesten taloustuntemusta otettu huomioon. Pelkkä lihaporukka ei tuntenut talouden mittareita edustajistossa eikä heille siitä  koulutusta annettukaan. Maitomiehet olisivat "lahjoittaneet" Portin Atrialle ja näin ollen emme olisi menettäneet kukaan osuusmaksujamme ja epäterve kilpailu olisi vähentynyt. Tämä ei käy käynyt toimitusjohtajalle, koska hän olisi ollut ainut menettäjä. Ihmettelen, että toimivaa johtoa ei vaihdettu ammattitaitoisempaan kuten Valiossa on moneen kertaan tehty ja pidetty linja maidontuottajien käsissä.
Atrian kanssa fuusion kaaduttua moni maidontuottaja irtisanoi jäsenyytensä pettyneenä tappiollisen Portin toimintaan. Iso osa ehti saada osuusmaksunsa, kunnes velkasaneeraus esti osuusmaksujen ulosmaksamisen. Kohta konkurssi sie loputkin osuusmaksut.

Erittäin murheellinen tarina ja häpeä hyvintoimivien osuuskuntien joukossa. Opittavaa asiassa on, että osuuskunnassakin on oltava ajan hermolla ja liikkeessä koko ajan. Maitopuolella Aitomaito-case oli myös uuvuttava tapahtumasarja. Eli johdon on toimittava viimeistään jo alamäen alussa.

Muokasin kun meni kirjoitusten sisään. Peltola
No, periikö ne vielä osuusmaksuja? ei ole kukaan täällä myöntänyt maksavansa, kova usko täytyy olla Porttiin sillä, joka niitä vielä makselee.

Kukapa niitä maksaisi, ellei konkurssissa ole pakko. Onneksi olen itse jo ihan pihalla jäsenyydestä.
Sivuja: 1 ... 89 90 [91] 92 93