Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 88 89 [90] 91

Viestit - Peltola

Kalliit puskurivarastot etenkin muualla Euroopassa on vielä kauppiaiden kynsissä, eikä hinnat ennen näitten myyntiä paljoa laske.
Kun boikottirintama vaan pysyy kasassa niin Yarallakin tulospapereissa näkyy jotain "omituista".

Logiikka ei pelaa. Jos markkinat odottavat hinnanlaskua, kauppa ei käy. Nostetaan niitä hintoja, vaikka vanhaa tavaraa olisikin jäljellä. Kyllä bensankin hintaa on laskettava, vaikka pytyssä on kallista vanhaa. Ethän sinäkään saa hyvää viljan hintaa, vaikka sulla on kalliisti tuotettua vielä laarissa. Eli ei tehdä kauppaa ennenkuin oikeantasoinen hinnanlasku on totta! Minä ainakin äänestän jaloillani enkä osta Yaraa yhtään ennenkuin hinta laskee oikeudenmukaiselle tasolle. Luovin ensi kesän sitten vaikka muilla keinoin.
Yaran on pudotettava lannoitteiden hintoja lisää. Hinnat yli kaksinkertaistuivat vuodessa ja nyt lasku on vasta pieni siihen verrattuna. Öljyn hinta on jo puolittunut ja muut raaka-aineetkin ovat laskeneet enemmän mitä hinta putosi. Markkinoiden vakauttamiseksi suosittelen Yaralle vuodenvaihteessa niin suurta pudotusta kuin ikinä pystyy. En ainakaan itse osta Yaralaista ennenkuin hinnat laskevat uudelleen. Toistepäin nousujakin oli useita. Ja mitä suuremmat laskut ovat tänä vuonna, sitä halvemmalla ensi vuoden ennakkokaupassa lannoitteet saadaan. Hinnanlasku aina hyvä asia.
On ikävää, että lannoitteet ostaneet viljelijät valittavat hinnanlaskua, vaikka pitäisi valittaa vain markkinoinnin moraalittomuutta ja valheellisuutta. Ja vaatikaa kompensaatiota varsinkin, jos lasku on maksamatta.
Nyt Yara rohkeasti liikkeelle ja pudottakaa hintoja kerralla kunnolla, jolla mennään ensi kesään. Kemiran aikaisiin kiiltomainoskampaanjoihin on turha lähteä rahojaan tuhlaamaan, kun Yara on nyt viljelijöiden kirosana no 1. Aito toimiminen markkinoilla on ainut mikä palauttaa luottamuksen. Pudottakaa viimeistään vuodenvaihteessa typen hinta oikealle tasolleen, niin kauppa taas alkaa käydä ja ehditte tehdä lannat kevääksi.
Yaran on pudotettava lannoitteiden hintoja lisää. Hinnat yli kaksinkertaistuivat vuodessa ja nyt lasku on vasta pieni siihen verrattuna. Öljyn hinta on jo puolittunut ja muut raaka-aineetkin ovat laskeneet enemmän mitä hinta putosi. Markkinoiden vakauttamiseksi suosittelen Yaralle vuodenvaihteessa niin suurta pudotusta kuin ikinä pystyy. En ainakaan itse osta Yaralaista ennenkuin hinnat laskevat uudelleen. Toistepäin nousujakin oli useita.
On ikävää, että lannoitteet ostaneet viljelijät valittavat hinnanlaskua, vaikka pitäisi valittaa vain markkinoinnin moraalittomuutta ja valheellisuutta. Ja vaatikaa kompensaatiota varsinkin, jos lasku on maksamatta.
Nyt Yara rohkeasti liikkeelle ja pudottakaa hintoja kerralla kunnolla, jolla mennään ensi kesään. Kemiran aikaisiin kiiltomainoskampaanjoihin on turha lähteä rahojaan tuhlaamaan, kun Yara on nyt viljelijöiden kirosana no 1. Aito toimiminenmarkkinoilla on ainut  mikä palauttaa luottamuksen. Pudottakaa viimeistään vuodenvaihteessa typen hinta oikealle tasolleen, niin kauppa taas alkaa käydä ja ehditte tehdä lannat kevääksi.
Kasvintuotanto / Vs: Yaran hinnanlasku
: 28.11.08 - klo:13:11
Ei jaraa ei vieläkään..
Eipä liikaha Jaralainen kilollakaan tännepäin vieläkään. On vain käytettävä kasvuun muita konsteja. Kysyntä tippunut??

Hehhe..
Puppug. kyselee henkilöitä, ketkä kaatoivat Atria fuusion.

Hallitushan päättää tuonkokoisen asian eli ketkä olivat Portin hallituksessa v. 2001.

Toimitusjohtaja kuului hallitukseen, eivät olleet hylkäämispäätöksestä yksimielisiä, mutta sieltä löytyy henkilöt.
Lisäksi hallintoneuvoston pj ja vpj. osallistuivat kokouksiin puhevallalla kertoo Portin säännöt.Fuusiota kannatti Esa Härmälän suulla MTK, useissa lausunnoissaan.
Kyllähän se on edustajisto joka päättää tälläsistä asioista, joten se kaato fuusion.


Edustajisto oli tappiovuosien alkuajan niin hajallaan, että se ei pystynyt järkeviin päätöksiin, vaan toimiva johto ja toimitusjohtaja pääasiassa päätti asioista. Virheellisen Lappeenrannan rakentamispäätöksen jälkeen jäätiin poteroihin voimatta peruuttaa asiassa. Kaakkois-Suomen edustajiston jäsenet pitivät huolen, ettei muiden alueiden edustajat päässeet "tuhoamaan" tai myymään heidän uljasta luomustaan. Toisaalta tuotantosuunnat laitettiin kisailemaan keskenään niin ettei maitomiesten taloustuntemusta otettu huomioon. Pelkkä lihaporukka ei tuntenut talouden mittareita edustajistossa eikä heille siitä  koulutusta annettukaan. Maitomiehet olisivat "lahjoittaneet" Portin Atrialle ja näin ollen emme olisi menettäneet kukaan osuusmaksujamme ja epäterve kilpailu olisi vähentynyt. Tämä ei käy käynyt toimitusjohtajalle, koska hän olisi ollut ainut menettäjä. Ihmettelen, että toimivaa johtoa ei vaihdettu ammattitaitoisempaan kuten Valiossa on moneen kertaan tehty ja pidetty linja maidontuottajien käsissä.
Atrian kanssa fuusion kaaduttua moni maidontuottaja irtisanoi jäsenyytensä pettyneenä tappiollisen Portin toimintaan. Iso osa ehti saada osuusmaksunsa, kunnes velkasaneeraus esti osuusmaksujen ulosmaksamisen. Kohta konkurssi sie loputkin osuusmaksut.

Erittäin murheellinen tarina ja häpeä hyvintoimivien osuuskuntien joukossa. Opittavaa asiassa on, että osuuskunnassakin on oltava ajan hermolla ja liikkeessä koko ajan. Maitopuolella Aitomaito-case oli myös uuvuttava tapahtumasarja. Eli johdon on toimittava viimeistään jo alamäen alussa.

Muokasin kun meni kirjoitusten sisään. Peltola
No, periikö ne vielä osuusmaksuja? ei ole kukaan täällä myöntänyt maksavansa, kova usko täytyy olla Porttiin sillä, joka niitä vielä makselee.

Kukapa niitä maksaisi, ellei konkurssissa ole pakko. Onneksi olen itse jo ihan pihalla jäsenyydestä.
Olen saanut joskus turvekoneen kuljettimen käytettyä mattoa. Tarpeisiisi hyvää, paitsi että on pieniä pultin reikiä, ei vesitiivis.


Eka lehmä oli turvonnut kun aamulla mentiin pötsin kohdalta.... mut tämä toinen oli sitten turvonnut jotenkin kummasti kokonaan eli päästä varpaisiin....

 :( :( :(
[/quote]

Jokainen hyvin syötetty lehmä turpoaa kuoleman jälkeen.
Ite oon tehny "kasvihuoneen" ja laittanu vielä mustaa muovia seinille, nostaa auringonpaisteella lämpöä kovasti.
Ai siis kuivausilman oton eteen, vai? Onko tuolla oikeesti jotain käytännön hyötyä kuivaukseen?... ???

Mikäli vilja liian märkää ja ilman lämpötila liian alhaalla, niin esim. 120 kW Betox on auttanut  asiaa. Pakoputki on tosiaan vietävä jotenkin pois imuilman vaikutuksesta ja lämmittimen uunin tulee olla ehjä (kuten kuivuriuuninkin). Lämmin puhallusilma johdetaan teräsputkellä (vähintään uunin lähdön kokoinen) kylmäpuhaltimen ilmanottoon.
Vaikka puhalluslämpötila ei tunnu  nousevan montaa astetta (suuri ilmamäärä), niin yllättävän hyvin tehoaa. Halpa konsti joka viides vuosi pelastaa jyvät punahomeelta ja välttyä kannattamattomalta lämmonilmakuivurin hankinnalta.
Vapaa sana / Vs: Ottaisinko renki-pojan?
: 07.09.08 - klo:20:10
Hei "korvis"
Ethän luovuta vielä, olet hyvillä vesillä kun pohdit tilannetta ja toivot parempaa. Uskon ettei miehesi käsitä tilannettasi lainkaan ja mielessään rakentaa sinulle parempaa tulevaisuutta. Miehelle on tärkeää hallita työt ja pitää teidän talous kunnossa, vaikka sen hintana onkin valitettavasti parisuhde. Hän ei ymmärrä tekevänsä sinulle hylkäämisen tunnetta monella elämän tasolla. Seuraavaksi on tulossa se että sinä kostat nuo laiminlyönnit jollain tavalla. Silloin teidän parisuhde alkaa vedellä viimeisiä. Miehesi voi olla myös niin vasynyt ja ressaantunut ettei kykene käsittelemään aihetta. Tämän vuoksi sänkyhalutkin ovat poissa. Itsestäni tiedän että vaikeimpina aikoina harmittelin monesti, miksi vaimo räjäyttää pankin juuri silloin kun on uupunein  itse tai olisi ihan pakko mennä rehuntekoon, puimaan ym. Pakko oli topata joskus vaikka työväki odotti jossain lähtöä. Itse ajattelin toisinpäin, että miksei vaimo auta ja tue silloin kun on raskainta.
Tilanteesi on tällainen jo nyt vaikka ette omista tilaa. Kokemuksesta voim sanoa, että tilakaupan jälkeen vastuuntunne ja työpakko ei katoa, jos miehesi on tunnollista tyyppiä. Mikäli tilakauppa tulee, tulisi teillä olla yhteinen päämäärä ja tavoitteet tilan suhteen, olitpa siinä itse töissä tai et. Ja syytinkiä ei tänä päivänä saa tehdä, vaikka se alentaisi hieman tilan kauppahintaa. Tänä aikana vanhukset elävät usein koko oman työajan tilalla ja tekevät tilan tuotannon alasajon tai myymisen mahdottomaksi. Ei kukaan yrittäjä sido yritystään johonkin ihmiseen. Jos ei pysty maksamaan vanhuksia tilasta ulos (omaan asuntoon), ei tilanpitokaan ole kannattavaa. Ja ehdottoman tärkeää on, että sinä olet miehellesi tärkeämpi ja läheisempi kuin vanhempansa (mies erotkoon äidistää ja isästään jne.)
Otapa nyt pitkänlinjan tavoite selvittää tänä syksynä tilanne miehesi kanssa kuntoon. Heti puintien ja syystöiden jälkeen. Please, yritä ensin hyvällä. Kosketa miestäsi, mene vaikka syliin tai hiero niskasta ja ala sitten puhumaan kuinka huolestunut olet teidän tilanteesta. Kerro, että erokin on käynyt mielessä, kun teillä ei ole enää yhteistä elämää. Ellet saa miehesi päätä tajuamaan, on parin viikon päästä sokkihoidon aika. Esim. tämän viestiketjun luetuttaminen olisi sopivaa hoitoa silmien avaamiseksi. Kaikki on vielä hyvin kun ette ole lähteneet vieraisiin. Eikä saakaan ennenkuin eroprosessin jälkeen korkeintaan. Toivon ettei sellaista tule. Olen minäkin muuttunut ja meillä on saman vaimon kanssa kuin uusi elämä ja työajatkin ovat kohtuulliset nykyään. Lapsetkin saavat huomiota ja rakkautta paremmin kun parisuhde on antoisa.
Ps. Yrittänyttä ei laiteta, mutta toivottavasti sua vielä laitetaankin. Jos meni ajatukset ohi teidän niin anna sitten mennä. Jaksamista.
Vapaa sana / Vs: Maatalous katastrofissa
: 07.09.08 - klo:12:23
Äänestämisestä puheen ollen, eräs tuttu  paperimies paljasti eläkkeelle jäädessään, että oli koko ikänsä äänestänyt eri vaaleissa porvaripuolueita, vaikka häntä pidettiin demarina, oli kova ay-mies, ei tosin ollut koskaan ehdokkaana edes kunnallisvaaleissa, mutta tämä vain osoittaa, että kaikki ei ole aina sitä miltä näyttää, niin ettei kannata uhkailla ja painostaa, se voi kääntyä itseään  vastaan, kun sinne äänestyskoppiin kuitenkin yksin  (onneksi ) mennään.Liiton paperimies ym. demari metallimies on suuremmin porvari tulo- ja elintason mukaan kuin maanviljelijä tai esim. kuljetusyrittäjä. Ollaan aikaa sitten jääty jälkeen tasaisesti nouseville palkoille, kun maidon, lihan ym. hinta ei ole noussut inflaatiovauhtia tai ei lainkaan. Ja koko ajan hävitään ellei tuottajahinta nouse joka ikinen vuosi 3-5% niinkuin palkat. Miksei tätä jo tajuta. Joka vuosi vain laitetaan tuotantoa lisää samaan tulotasoon ja menetetään elämänlaatu ja usein perhekin.
Vapaa sana / Vs: Maatalous katastrofissa
: 05.09.08 - klo:07:49
Säätyyppi ei ole lupauksista huolimatta muuttumassa.

Suurin osa maamme viljasadosta uhkaa jäädä korjaamatta tyystin.
Myöskin muilla lajieilla eletään kuoli-iskun aikaa, joko hukkuvat tai pehmeyden takia jäävät korjaamati.

Nyt olisi viimeinen hetki valtiovallan alkaa miettiä miten tästä eteenpäin, ennenkuin ratkaisut otetaan omiin käsiin.

Ainoa meidä turvamme on tällä hetkellä syksyn kunnallisvaalit, jätetään äänestämäti puolueesta riippumati,saadaan poliittisille puolueillekin ajateltavaa.Säät ja äänestämättä jättäminen ei korreloi kyllä yhtään. Saataisiin kuntiin vain vielä huonommat päättäjät kuin nykyisin. Eihän maataloustyöntekijääkään kannata vaihtaa säiden takia, yleensä aina huonompaan vaihtaa. Kuntiin kyllä kannattaa äänestää vähänkin järkevää vaihtoehtoa, ettei pelkät julkimot ole vallalla.
Sikatalous / Vs: Siat Venäjälle
: 29.08.08 - klo:23:51


Tässä olisi suomalaisille lihantuottajille nyt tuhannen taalan paikka, ihan kirjaimellisestikin, ei muuta kuin Lappeenrannan tyhjillään oleva Portin teurastamo käyttöön, siellä siat kylmiksi ja viedään siat ruhoina Venäjälle, näin saadaan tuetkin itselle, paras tilanne olisi, jos teurastamon ostajana olisi venäläinen lihanjalostaja, se ostaisi siat, ja suomalaisten ei tarvitsisi huolehtia kuin siat Lappeenrantaan, ja rahat käteen ja loppu jäisi Venäläisten huoleksi.

[/quote]Nimenomaan! Olisi myymiskynnyskin matalampi kun tietäisi että rakkaudella ja hellyydellä kasvatetut nassut laitettaisiin kylmiksi valvotuissa oloissa suomessa eikä rahdattaisi henkitoreissaan kohti siperiaa. Ruhojen kuljetuskin on vaivattomampaa kun elävien töpselikärsien jotka pistää vastaan kuin ammattiyhdistysmies. :P
[/quote]

AIVAN! Nyt teurastamo pilkkahintaan ilman valtavaa velkataakkaa ja possut teuraiksi ja venäjälle. Portin taakka jää taakse, mutta homma jatkuu uudelta pohjalta.
Näin ennenkuin naapurit ostaa laitoksen.
Vapaa sana / Vs: Ahdinkoa pukkaa IV
: 21.08.08 - klo:18:26
Murheellista luettavaa tämä viestiketju. Eri tuotantosuuntien kaverit tappelee kenellä on enemmän housussa. Tai kenellä muka menee hyvin minuun verrattuna. Kuralla koko maatalous ellei ala ihan oikeasti tuottajahinnat nousta. Koko alkutuotannon kannattavuus on pudonnut ratkaisevasti. Se, joka ei nyt saa tehtyä inflaatiokorotuksia ja sen lisäksi polttoaine- ja lannoitekorjauksia putoaa kelkasta. Tällaista tilannetta ei ole aikaisemmin EU-aikaan ollut.
Muilla aloilla korotukset kustannusten vuoksi on ollut 5-15 prosenttiin vuodessa. Kustannukset siirretään eteenpäin ja ne on pakko siirtääkin. Painetta hallintomiehille ja kaupalle ihan oikeasti eikä olla kateellisia toisille, jos joku saa korotusta. Kaikkien on saatava. 10 vuotta on inflaatio jääty jälkeen ja sen kuromiseen ei maidonkaan 5 senttiä riitä. Ja nyt inflaatio käy 5 prosentissa eli pelkästään se tarvii joka vuosi kulujen nousun lisäksi 5 % lisää. Tätä ei maatalouspuolella ymmärretä  vaan laajennetaan kannattamatonta (lue: huonosti kannattavaa) tuotantoa niin, että tilan vakuudet ei riitä lähellekään velkoihin, jos tuotanto joudutaan kannattamattomana lopettamaan.

Sivuja: 1 ... 88 89 [90] 91