Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 87 88 [89] 90 91

Viestit - Peltola

Vapaa sana / Vs: Totta
: 26.12.08 - klo:22:39
Kunnon kehut vie miehen vaikka takaperin puuhun tai muuhun toivottuun suuntaaan. Kuulostaa kuitenkin teillä menevän ok.


Juu... mulla on tosta liki neljän vuosikymmenen kokemus  ;D  :D  ;)  :)  ::)


Joulun rauhanjulistus on tehokas, kun ollaan AA:n kanssa samaa mieltä näinkin vaikiasta asiasta. Sama päänkääntäjä täälläkin on kauan ollut. Ja Timppakin samaa mieltä..  :D
Vapaa sana / Vs: Simmon joulusaarna
: 26.12.08 - klo:18:43
Omille sukulaisille on helppo antaa anteeksi,mutta se miten puolisoani on kohdeltu,on paljon vaikeampaa antaa anteeksi.Häntä on nimitelty kaikilla mahdollisilla nimityksillä,eikä hänellä ole ole heidän silmissään mitään ihmisarvoa.Kuitenkin tiedän ,että hän on ahkera ja hyvä ihminen,mutta ei tietenkään ihan täydellinen.Alkoholi on joskus hänelläkin teettänyt sopimattomia asioita,mutta hän onkin ollut jo monta vuotta ihan raitis.
Kyllä se tämä maailma koettelee,mutta minua se ei nujerra.Mi nulla on kuitenkin paljon ystäviä täällä ja muuallakin.Parempaa joulun jälkeistä aikaa toivottelen teille :D


Paras ihmisarvon kohotus tulee meille ukoille kuitenkin lähimmältä eli puolisolta. Kannattaa osoittaa kunnioitusta ja tehdä ukko välillä korvaamattomaksi positiivisella otteella. Vaikka nainen on osaltaan se heikompi astia ja tarvii ainakin meillä nostatusta eikä siedä paljon moitteita, niin vähäisenkin alko-ongelman jälkeen miehen on paljon vaikeampi olla kokematta morkkiksia asioista. Kunnon kehut vie miehen vaikka takaperin puuhun tai muuhun toivottuun suuntaaan. Kuulostaa kuitenkin teillä menevän ok.
Vapaa sana / Vs: Simmon joulusaarna
: 25.12.08 - klo:21:43
Sepe on valinnut hyvän osan eikä sitä oteta häneltä...
No, kaikki loppuu aikanaan, siihen asti laitellaan omenapuita.

Eikä ennää Sepekään saa puun takaisilla huuteluilla suuttumaan, koska vanha sisäpiiriviisauskin kertoo seuraavaa mtk:sta:
"Haluttomat yrittää saaha kyvyttömiä tekemään mahottomia."
Ja Matti on ihan maaton toisin kuin mun Iskä. Isän_maata on hyvä viljellä.

Mutta Simmolle tuosta omistuksesta vielä. Kyllä vain joitain kajettaa mahottomasti, jos toinen omistaa maata maalla ja maalaistalon. Olipa sitten kuinka halpaa maata tai huonokin talo, jos se näkyy tielle ja on jonkin kokoinen. Ilmeisesti osalla ihmisiä on niin kaipuu maalle, vaikkeivat siellä itse oikein pärjäisikään. Onneksi mullakin on kuitenkin iso joukko sukua ja naapureita ympärillä, joiden kanssa voi toimia normaalisti.
Kiva kun jaksat autella nuoria jouluna,
Tapaninajeluita huomiseksi.
Vapaa sana / Vs: Hiljaisuus...
: 25.12.08 - klo:14:56

Ei kuulunu kantatieltä rekan renkaiden vollotus, ei laakereiden
valitus. Ei kuulunu kuutos Bemarin renkaan vonkuminen, eipä
kuulunu luonnehäiriöisten koirien loppumaton räkytys, saati tenavien
kirkuna ja kiroolu.
Ei papattanu kiinan krossimönkkärin tiukka nelari, tämän täyty
olla se "Joulun hiljentyminen", oikeen tuli kummallinen olo  ::)


Oliskos siellä Varadero-keli ollut kuten viime jouluna oli?
Meillä nyt liian lumista ja liukasta. Mutta maaliskuussa taas..
Joulun jatkoa kuskille..
Vapaa sana / Vs: Simmon joulusaarna
: 25.12.08 - klo:14:51
On merkillistä. miten maatilaan liittyy tuota kateutta ja sukukatkeruutta, eikä esim. huomattavasti paremmin parjääviin ja tienaaviin sukulaisiin. Meilläkin maksettiin jälkeenpäin ajatellen jopa ylihintaa tilasta, jonka pääomien liike on ollut todella hidasta ja elanto on pitänyt repiä aina ylipitkästä päivästä. Määrätietoinen työ perheen hyväksi on tuonut kuitenkin toimeentulon emmekä ole enää täysin riippuvaisia pelkän tilan tuotosta. Mutta aina, kun tilaa on kehitetty näkyvästi, se on ollut kuin yleistä riistaa sukulaisten taholta. Kaikki eivät ymmärrä, että lunastimme tilan aikoja sitten, eikä muilla ole enää osaa eikä arpaa siihen työhön, millä olemme nostaneet sen jaloilleen. Jos tarvitaan lupia tai lausuntoja, paljastuu aivan uskomattomia kateellisuuksia ja kaunoja sukupolvienkin takaa, joihin meillä ei ole osaa eikä arpaa. On ollut melkoinen henkinen työ antaa anteeksi näille ihmisille, joille on joku vuosikymmen jäänyt päälle. Mutta olen päättänyt, ettei nämä asiat tule enää minun uniini ja siksi olen käynyt puhumassa sukulaisten kanssa suoraan asiat halki. Vaikka vastauksia ei kaikkiin asioihin ole tullut, uskon, ettei noilla puheilla ole enää minuun vaikutusta.
Luulin joskus, että voin olla kaikkien kanssa väleissä ja olenkin koittanut olla kaikkea kaikille. Nyt tiedän, ettei se ole mahdollista, mutta kuitenkin, mikäli se minusta riippuu.. Enää en tee niin paljon turhia talkoita silloin, kun helmet menee suoraan sioille. Vaikka olisin joskus sika itsekin, haluan ottaa toiset kuitenkin huomioon. On kuitenkin ihmisiä suvussa, joille ei kannata enää huomiota antaa, kun heidän piinastaan on henkisesti vapautunut. Ja aina löytyy narsistisia ihmisiä, jotka haluavat hallita toisten tekemisiä sairaasti. Tallaisista on vain mentävä yli tavalla tai toisella.

Yksi tapa tähän on käydä esim. Pirkkahallissa perheen ja Wilburin kanssa vapautumassa.. suosittelen..
Vapaa sana / Vs: Hyvää Joulua
: 24.12.08 - klo:15:13
http://www.youtube.com/watch?v=Rq6iu92w2Jg

Kuunnelkaa ajatuksella noita sanoja ja hiljentykää.

Olen nähnyt maailmalla niin paljon pahaa ja tehnyt tekoja joista en voi olla ylpeä ja siksikö tuo Petran esitys saanee kyyneleet silmiini, joskus itken kuin lapsi sitä kuunnellessani.

Kuitenkin Hyvää Joulua ja uskokaa edes hetki myös ihmisten hyvyyteen.

KIITO ALA-PERTTI linkistä.

Riemullista Vapahtajamme Synttärijuhlaa Kaikille!
Ja Simmollekin hienoa joulua tärkeimpien ääressä..
Ootteko nähny nevoilla tsernopiliaumoja. Eli olis ajettu turvetta kasaan, nyt kasvaa koivuja, loistaa pimeässä ja levittää syöpää ??? ???

Joku pöpövihreäkö oli sulle jutun syöttänyt? Tulihan meille byliä ihan tarpeeksi ja siksi vastustan ydinvoimaa. Kaikkien muiden enrgialähteiden haitat on jotenkin paikallisesti hallittavia.
Vapaa sana / Vs: Panikkia pukkaa
: 21.12.08 - klo:21:46
Aika turha pikku-populisti tuo Neittaanmäki. Yritti suoraan isoksi poliitikoksi ilman minkäänlaista työtä ja elämänkokemusta.
Vapaa sana / Vs: Valtion tiet
: 21.12.08 - klo:21:43
Otsikko oli valtion tiet. Tiehallinto on kilpailuttanut koko tien hoidon. Virhe on siinä, että urakoitsija tienaa urakalla sitä paremmin, mitä huonommin on tien hoitanut. Tämän on muututtava, että maksetaan tien hyvästä hoidosta eikä siitä, että kuka suoriutuu vuoden vähimmällä työllä ja enemmällä valituksella. Valittakaa tarvittaessa tiehallinnolle eikä urakoitsijalle. Mm. Destia on urakoitsija, joka antaa vielä uudelleen kilpailutettuja pikku-urakoita ja vetää välistä. Älkää lähtekö alihintaan töihin, please.

Ja maitotilallisten tiet ovat parempia kuin muiden, pakostakin keskimäärin.
Kasvintuotanto / Vs: Siemenen hinta
: 21.12.08 - klo:21:33
Näin on Timppa. Säästetään tässäkin tänä vuonna ja lajitellaan siemenet omista viljoista. Tämä viljan ja lannoitteen hinta ei kestä edes uuden siemenen hankintaa. Tuki on taas suurin tuloslähde, vaikkei vaivoja kokonaan korvaakaan. Lapsellista näpertelyä tämä kasvinviljely.
Kasvintuotanto / Vs: Laidun & lannoitus
: 20.12.08 - klo:19:31
Meillä laitumet lannoitettu kerran kesässä n300kg nurmen y1.Ns toisen sadon lannoitus on suoritettu laitumen niitolla.Joskus oli lannoitus kertoja enemmänkin mutta lehmät ei oikeen tahtoneet syödä nyt ks ongelmaa ei ole ollut lehmät ovat pelkän laitumen varassa eikä tuotokset ole pudonneet kesän aikana

Laidun kannattaa lannoittaa vaikka pienemmillä määrillä 3 krt/kesä. Eka sato puoliksi vaikka paaleihin, jos pinta-ala sopiva. Aikainen syötön aloitus ja nopeat kaksi kiertoa tälle puolikkaalle. Sitten koko "tupla-ala" käyttöön loppuvuodeksi, niin saa edullisinta ja lypsättävintä rehua. Joka syötön jälkeen puhdistusmurskaus laidun/kesantokoneella vaikka hehtaari kerrallaan. Päivittäinen syöttöala vielä pienempi. Toimii 30 lehmään asti / 10 ha laidunta. Isommissa varmaan syötetään pihattoon tai tarhaan..
Erikoisolosuhteet siellä, missä laidun ei toimi maalajin tai kuivuuden vuoksi.
Kasvintuotanto / Lannoitteiden hinnat
: 17.12.08 - klo:08:27
Mitä on porukat mieltä, miten paljon Yara pudottaa hintoja vuoden vaihteen tienoilla? Miten toimitaan ellei pudota? Itse olen ostamatta koko kevään, ellei hinnat putoa suhteessa öljyn hinnan puolittumiseen ja typpikilon hinnan romahtamasiseen.
Etelä-Suomen maitoväki otti oikein kantaa kokouksessaan, kiitos siitä.

YARAN ON PUDOTETTAVA HINTAA LISÄÄ VIELÄ.
Kasvintuotanto / Vs: Yaran hinnanlasku
: 11.12.08 - klo:13:56
HINTOJA ON LASKETTAVA.

On se vaikea ymmärtää, että raaka-aineen hinta on pudonnut jo kolmannekseen paikoin ja öljyn hinta on puolittunut. Muutamassa kuukaudessa.

YARAN ON PUDOTETTAVA HINTAA LISÄÄ.

Tämä tulee vaikuttamaan edullisesti myös ensi vuonna ennakko-ostoja tekevän hintaan. Ellei nyt hintoja pudoteta vuodenvaihteessa, hintoihin jää valtava bluffi. Itketään menetettyjä euroja, mutta ei PAKOLLISTA HINNAN LASKUA.
Kuulemma tuntuu uhkailu jatkuvan. Lannoitetarjoukset voimassa yhden päivän, kjäh!

Joo, sen jälkeen hinnat tippuu..
Valiolaiset vannoutuneet OSUUSTOIMINTA miehet vois sijoittaa ylimääräiset tukitilinsä Porttiin ja näin jelppiä sitä ainoaa oikeaa jäljellä olevaa OSUUSTOIMINTA teurastamoa. Sinne olis sitten hyvä laittaa poistolehmät yms. muu maitojämä... hinta kun olisi kaikelle neljällä (kolmella) jalalla kulkevalle raadolle sama.  ;D 

Ja heti haettas ihan joka maitojussilta! Oikeastaan jo ennen kun ehtis korkealaitasta edes soittamaan.  ;D

"Valiolaiset" näki muutaman tappiollisen vuoden jälkeen tilanteen ja yritti säilyttää kaikkien osuusmaksut siirtymällä Atrian syliin, mutta "lihamiehet" ja Mikkeliläiset ja Lappeenrantalaiset estivät moisen hassuttelun.
No, enpähän ainakaan maksa enää lisäosuuksia, vaikka kaatuisikin kun en onneksi ole enää jäsen. Osuusmaksujahan ei ole enää olemassa kenellekään, kun omavaraisuus on miinuksella. Omaisuus ei riitä velkoihin. Miten se riittäisi uusiin lisävelkoihin?
Milloin?
Ei milloinkaan..Sivuja: 1 ... 87 88 [89] 90 91