Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 17

Viestit - Valtteri

Koneet, laitteet ja tekniikka / Vs: Husku
: 20.01.20 - klo:12:40
Bensaseos on tainnut seistä kannussa liian kauan käytön välillä?  Ohjekirjassa neuvotaan tekemään seos 1 kk tarvetta vastaava määrä. Ei se varmaan tuossa ajassa "väljähdy". Mutta jos syksyllä tankataan kevättalvella tehdyllä seoksella :(
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 05.01.20 - klo:09:46
Mikähän se "joku muu" siellä maailmalla vaikuttaa siihen, että hintaeroa revitään aina vaan isommaksi ?


Leipävehnän markkinahinta Suomi/EU

-SS-

Voisiko se "joku muu" maailmalla olla suomalainen maanviljelijä? Ostajan ei tarvitse maksaa täällä viljasta tämän enempää. Näilläkin hinnoilla kauppa käy.
Onko joku laittanut metallinpaljastimen hankintaa maatalouden hankintamenoihin? Varsinkin vanhemmassa kalustossa jää usein metalliosia heinikkoon, ojien pientareille tai metsään. Metallinpaljastimella ne voisi löytyä paremmin kuin konttaamalla. Onkohan jollakin omakohtaisia kokemuksia verottajan suhtautumisesta asiaan? Joulupukki ei ole vielä käynyt. Ei siis ole liian myöhäista alkaa olemaan kiltti :D
Metsätalous / Vs: sahan kuletus
: 15.11.19 - klo:16:11
Traktorin nostolaitteissa oleva boksi on kätevä sahojen kuljettamiseen. Ja mahtuu vielä eväsreppukin mukaan.
Jep.. kyllähän tämä Eurooppalainen "maatalousmalli" on ollut tehokas, kuten kommunistiset järjestelmät konsanaan. Euroopasta katoaa 1000 maatilaa... päivässä...

https://www.agriland.ie/farming-news/europe-loses-1000-farms-per-day-new-agriculture-commissioner/

Näillä kommunistisilla maatalousopeilla on ollut tapana tulla kummittelemaan ja purevat lopulta luojiansa nilkkaan.. Muistamme Kiinan Marxilaisen kulttuurivallankumouksen, jonka seurauksena yli 20 miljoonaa ihmistä kuoli nälkään. Polpotilla oli sanankaltainen trackrecord,.. 2 miljoonaa saatiin tapettua, kun kaupunkilaiset alkoivat maanviljelijöiksi.

Voitko tarkentaa, että mikä tässä eurooppalaisessa maatalousmallissa on "kommunistista"? Kommunismissahan oli vaan valtiontiloja, eli kolhooseja ja sovhooseja. Nykyeuroopassa ei niitä tietääkseni enää ole missään.

Ota silmä käteen ja katso..

http://www.hi2.fi/7-stalinin-neuvostoliitto/stalin-uudistaa-neuvostoliiton/

Maanviljelijä.. "kyläkapitalisti" täytyy tappaa kolhoosien tieltä. EU on ollut tehokas organisaatio tyhjentämään maaseudun ja nyt seuraava askel on tehdä jäljellä oleva maatalous mahdottomaksi. Viha maanviljelijöitä kohtaan vain kasvaa ja sen huomaa, kun avaa päivän lehden. Maaseutua tyhjennetään kiihtyvää vauhtia, teiden kunto romuttuu, kyläkouluja lopetetaan, yksityisautoilua hankaloitetaan.. haja-asutusalueella asuvat ovat omituisia hyypiöitä.. vähintään rikollisia. Ympäristörikollisia!

Presidentin rouvaa myöten farmaria lyödään kuin vierasta sikaa.. eikä tässä vielä kaikki.. silmät auki  :o

  Mitä muuta voi odottaa, kun viljeliäväestö edustaa 1,6% väestöstä?

Väki vähenee maataloudessa. Kilpailun väheneminen merkitsee, että pellon hinta alenee  peltomarkkinoilla.
Mielestäni homma voi toimia tuolla pinta-alalla, jos olet vieraalla töissä kokoaikaisesti. Tuon pinta-alan pystyt hoitamaan vapaa-ajallakin. Isoille palkoille ei tuossa kokoluokassa kuitenkaan pääse. Sinun pitää saada rahoitus  ostaessasi maatilan. Turha kuvitella, että palkkatyöhön ei tarvitsisi mennä, jos tuollaisen tilan ostaa. Jos olet nuori, niin siitä vain. Ja jos ympärillä on vuokrattavissa tai ostettavissa tulevaisuudessa lisää peltoa, niin myöhemmin voi miettiä palkkatyön vähentämistä. Nuorena pitää kokeilla. Eikä miettiä vanhempana menetettyjä mahdollisuuksia.
Perimmäinen ongelma on kuitenkin se että maataloustuloa on jakamassa liian moni. Siinä joutuu sitten keksimään sivuhommaa että saa perheen elätettyä. Mistä tämä sitten johtuu niin varmaa siitä mitä silloin 19 ja 45 on tapahtunut, sukurasitteesta että on pakkojatkaa ja anteliaasta tukipolitiikasta, kenties jostakin muustakin...
[/quote]


Uskoisin, että syy maanviljelemiseen naapuriviljelijänkin kiusaksi juontaa syvemmältä kuin 19 ja 45 vuosien tapahtumista. Maausko on niin voimakas tunne, että se innostaa viljelemään huonommallakin bisneksellä.
Vielä 1960-luvun lopussa puimureita ostettiin oikein isoina partteina:


Kuva: Suur-Seudun Osuuskaupan arkisto, Salon Seudun Sanomat 28.12.2018
Sampo-puimureiden yhteisluovutustilaisuus marraskuu 1969

-SS-


Jos ostajat saavat vapaasti ostaa omaisuutta ja myyjät vapaasti myydä omaisuuttaan, niin eiköhän oikea hinta löydy aina kipukynnyksen rajalta. Myyjän ja ostajan näkökulmasta katsottuna. Tietenkin rajoituksena vielä on, että ostajia pitää olla enemmän kuin yksi. Pelto on ollut ostajajalle aina liian kallista ja myyjän mielestä mennyt aina liian halvalla.

Suomalainen maatalous on muuttunut koko ajan  vuosikymmenien, tai vuosisatojen aikana. Aina on ollut joku rajoittava tekijä. Aina on ollut niitä joille hinta on ollut sopiva ja aina on niitä, joilla ei mene niin hyvin kuin muilla. Tässäkin ketjussa on esitetty tukien poistamista. Vaikka ne poistetaan kokonaan, niin taas ollaan samassa tilanteessa. Joillekin ostajille edullista ja joillekin kallista. Oikea hinta löytyy siitä jostakin välimaastosta. Kovin nopeaa, hyvin yllättävää tai isoa muutosta ei saisi tulla. Juuri investoineet olisivat silloin lirissä, jos eivät saa rahoitusta kuntoon. Toisaalta, jos he saavat, niin tuotantoa voi jatkaa uudessa rakennuksessa niin kauan, kun rakennut pysyy pystyssä ja laitteet toimii. Jos suomalaista kotieläintuotantoa ei nähdä tarpeelliseksi pitää yllä, niin yhteiskunnalta jäi huomaamatta, että suomalainen kotieläintuote tulee maatiloilta. Eikä kaupasta.


Aurinko taisi sulattaa voivuoret, kun eivät enää varjosta?
Kasvintuotanto / Vs: Luomu saastuttaa
: 30.12.18 - klo:09:50
eiks ey alkuaikoina meillä hieman haasteltu ns. ip tuoannosta?   siis  panoksia tarpeen mukaan, esim. ruiskutus vain jos todella tarve..           ite muistelen tuotakin kokeilleeni ja ihan hyvin meni kun oli oikea lohko kierrossa ja muutenkin tuli oltua nohevampi kun vielä mielenkiintoa moiseen..   mut sit alkoi tympiä ja kun vielä nuo pienannosaineet markkinoilla niin aika olemattomilla panoksilla sit mentiin..
ip-viljely hävisi edunvalvonnassa, koska edustaa tuotantoa, jossa yritetään tehdä järkevä kompromissi luonnonsujelun ja tehotuotannon välille. Toisesta ääripäästä eli luomusta löytyi tukevampaa kannatusta, siinä ei sallita sitten mitään. Uskonnoissa, esimerkiksi islaminuskossa, myös fundamentaaliset suuntaukset ovat syrjäyttäneet sallivammat uskonnot.

Kompromissi kuullostaa aina sivistyneiden kansojen kielessä hyvältä. Tässäkin viljelytavassa oikeasti tavoiteltiin monia hyviä asioita, voisi olla itämeren tila paremalla tolalla ja levää vähemmän, jos tähän olisi laajemmin siirrytty. Tukipolitiikka ei tätä kuitenkaan suosinut eli jatkettiin kahden ääripään taktiikalla. Toiset koittaa kemikaalella ansaita sen, mitä toisille väkipakolla työnnetään tukina.

Mielenkiintoista on se, miten tulevissa vaaleissa asia näyttäytyy, nyt on tehty ainakin metsittämisestä parlamentaarinen päätös eli merkittävä määrä pinta-alaa metsitetään lisää. Samoin on päätetty muitakin linjauksia hiilineutraliteetista. Fossiiliset polttoaineet, luomu, kivihiili, turve, pellonraivaus... miten näitä ilmastorikollisia rangaistaan? Päästöjen jako, miten itämeri vs ilmasto- taistelussa käy, tehotuotanto säästäsi ilmastoa, mutta ravinnevalumia ei välttämättä saataisi kuriin.


Eihän IP ole hävinnyt millekään tuotantotavalle. Nythän käytännössä kaikki tavanomainen viljely on IP -viljelyä. Esimerkiksi täydentävien ehtojen mukaan kasvinsuojelun tarve kirjataan lohkokirjanpitoon. Tavanomainen tuotanto on lipunut koko ajan entistä enemmän ympäristöystävälliseen suuntaan.  Paine jatkuu edelleen. 
Onkos tuo palmsin kärry hydenapavetoinen. Kun aika vähillä sutimisilla mielestäni meni. Black bruins tai sellainen vastaava. Videolla oli sellainen mäki että turha yrittää ilman ketjuja takapainoisella kuormalla

A93 tuolla keslan hydevetoisella kärryllä tietenkin. Antautuu se kun tiukka paikka. Melkoisia lasteja vievät pehmeällä.
Olisko etuvetoinen, näyttää etunapa erilaiselta.


Tässä videopätkässä näyttää olevan takavetoinen. https://www.youtube.com/watch?v=awiaDU2vUjU. Tosin on varmaan muitakin ratkaisuja.
miksi muuten mettäkoneita tekevät ku tuommosellakin pärjäis???   on net ihmo ku ei ketjui käytä vaikka parantais menoa monasti...     nooooo, se julkisuus teettää kaikkee..


Kyllä ketjut olisi tarpeen. Jos tuolla ei uskalla jättää konetta työmaalle yöksi? Ei sitä joka aamu ja ilta silloin viitsi ketjujen kanssa värkätä.
Nyt sitten oli jo alustavaa tietoa siitä 2020 tulevasta ympin tiputuksesta. RTK tippuu 17e nykyisestä 54e. Valtaojat eivät enää kelpaa suojavyöhykelohkojen vesistöiksi ja satku lähtee tuesta. Noihin hömppiin tulee jotain naurettavia prosenttirajoja.

Eli oikeasti ne jotka viljelee ja saa tuota ympäristökorvausta niin niiltä leikataan tuo 37e per hehtaari samalla kun hömpän tuet saavat jatkaa pienillä tiputuksilla aloihin.. Kiitos ja kumarrus taas.. VOI *****

Olisivat nyt tehneet niin, että suojavyöhykkeet vesistöjen varsille, ei koko lohkolle. Yksi tuki kesannolle joka kattaa nämä kaikki höpöpellot. Niille tuki euroja sen verran, että kukaan ei niitä oikeasti laita kuin sellaisilla paikoille mitä ei ole järkevää viljellä. Tarkoitus näillä ei ole rikastu vaan tarkoitus on lähinnä olla vaihtoehto metsitykselle. No ehkä sitten 2021 tai jotain kun uudet kuviot tulee...

Ei se ympäristö nyt niin tärkeä taidakaan olla. Jos olisi, niin kyllä rahat jostakin kaivettaisiin. Tämän hetken kaavailuissa harmittaa tuo RTK:n korvauksen lasku 17 euroon. Tämä perusjuttu ei kyllä saisi laskea lainkaan.
Täyttä paskaa koko aurinkopaneelihömpötys.

Lähtien myynnistä ja hinnasta. Yksikin paneelimolopää ilmoitti hinnaksi 7000euroa ja kun kysyin kuinka paljon hinnasta on kotitalousvähennystä niin juippi sanoi että se on jo huomioitu hinnassa. Ei sitten kertonut ennen kuin kysyin.

Älkää vaan moiseen sontaan sekaantuko.


Yksi maatilojen aurinkosähköasiasta tehty selvitys löytyy Pielisen Karjalan Kehittämiskeskus Oy:n sivuilta. Tästä oli juttua taannoin Maaseudun Tulevaisuudessa. Linkki sivuille ja selvitykseen: http://www.pikes.fi/web/guest/poveria-biomassasta/-/asset_publisher/gz9TLPBMA3mi/content/aurinkosahkojarjestelman-mitoitus-ja-kannattavuus-maatilalla?_com_liferay_asset_publisher_web_portlet_AssetPublisherPortlet_INSTANCE_gz9TLPBMA3mi_redirect=http%3A%2F%2Fwww.pikes.fi%2Fweb%2Fguest%2Fpoveria-biomassasta%3Fp_p_id%3Dcom_liferay_asset_publisher_web_portlet_AssetPublisherPortlet_INSTANCE_gz9TLPBMA3mi%26p_p_lifecycle%3D0%26p_p_state%3Dnormal%26p_p_mode%3Dview%26p_p_col_id%3Dcolumn-2%26p_p_col_pos%3D2%26p_p_col_count%3D3%26_com_liferay_asset_publisher_web_portlet_AssetPublisherPortlet_INSTANCE_gz9TLPBMA3mi_cur%3D0%26_com_liferay_asset_publisher_web_portlet_AssetPublisherPortlet_INSTANCE_gz9TLPBMA3mi_delta%3D0%26p_r_p_resetCur%3Dfalse%26_com_liferay_asset_publisher_web_portlet_AssetPublisherPortlet_INSTANCE_gz9TLPBMA3mi_assetEntryId%3D149146

Sen mukaan parhaimmillaan 11 vuoden takaisinmaksuaika. Kannattavuus riippuu, jos päiväsaikaan voidaan korvata paneeleilla ostosähköä. Kesällä aurinkosähköllä viilennetty saunaolut varmaan maistuu ja tuntuu hyvälle.
Mä ainakin laitoin myel maksun niin pieneksi kuin suinkin. Kun maajussi eläköityy ja vuokraa/myi pellot, niin kyllä sillä rahalla jo pitäis pärjätä aika pitkälle. jos yleensä selviää sinne asti.
Hyvä pointti..Itse ajatellut samalla lailla. Mitä sitä nälkää näkee sen takia että maksaa isoja myel-maksuja nyt. Kun eläkeikä lähestyy niin vuokraa pellot 450 E/ha kertaa 50. Niin kyllä sillä jo elelee omassa talossa mukavasti. Ainoa mutta on että mahtaako maatalous enää silloin kannattaa ja että joku oikeasti maksaa tuollaisia vuokria.

Kannattaisi ehkä ajatella vähän tulevaisuuttakin. Luulisin, että pientä eläkettä valittavat enemmän hengissä olevat kuin kuolleet. Luulen myös, että tulevaisuudessa eläkeläisreissulla jälkiruokakonjakki on saman hintainen kaikille. Sillekin, joka oli maksanut työikäisenä pientä Myel -maksua. Rahaa tarvitaan myös eläkeiässä. Vaikka tulee peltovuokratuloja, niin  hyvä eläke sen päälle kyllä tuntuisi hyvälle. Koko ikänsä on raatanut ja velkoja lyhennellyt. Sitten kun pääsee helpommalla, niin olisi aikaa harrastaa ja matkustella. Kunpa eläke vain olisi vähän isompi. 
 
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 17