Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 3 [4]

Aiheet - karvankasvattaja

Kansiremontti tehty vajaa vuosi sitte, ajettu ehkä 150h, lämpömittari punasella ja ikkunalle tulee kylmää ilmaa, vaihdetaan vesipumppu ja eilen ehtoolla sama peli.. helvetin höyry pellin alta. Välillä se pelaa normaalisti! Niin ja termostaattikin on vaihdettu juuri ennen kansi hommia. Vettä oli eilen yli kennojen kun tarkastin savun hälvettyä.
Keväällä pitäs täydennyskylvää timotei-apila-nata..nurmea. Kun nuo lohkot on kuivimmat mitä löytyy niin tekis mieli kokeilla sinimailasta, syksyllä näytti aika harvalta kasvusto niin ehkä ei pahasti varjostaisi mailasta heti alkuunsa..?
Toisekseen kun tuolla pellolla oli herne-kauraa suojaviljana niin paraneeko siihen viereiselle lohkolle, joka nyt uusitaan, laittaa hernettä tänä keväänä? Siinä taisi olla joku kasvitauti ongelma? Jos ei hernettä niin meniskö härkäpapu-kaura?
Suojavilja menee säilörehuksi.
Näistähän on täällä vängätty iät ja ajat.. On nurkissa 2,5m juko, kevythinattava laahavannas, ei heinänsiemenlaatikkoa eikä jyrää perässä. Manuaalissa on kyllä ohjeet heinänkylvöön ilman eri laatikkoa mutta tuleeko siitä mitään kun kumminkin kylvän seoksia ja siemenet on aika eri kokosia, joku koittanu?
Viljaa kylvän vain nurmen suojaksi ja senkin laitan paaliin.
Olis mulla hankmo..jos sillä hiukan sekottas pinnasta ja laittas keskipakolevittimen. Työleveys jää siinäkin 3metriin.
Joku härpäke tarttis keksiä kun ei viitti joka täydennyskylvöön ja laitumen paikkaukseen tilata urakoitsijaa.
Mulla on böckmann classic elukoitten ja vähän kaiken muunkin kuljetukseen, siinä on 5pulttiset vanteet.. tietääkö joku mistä autosta siihen sopii vanteet? Olis edesmenneen previan talvipyörät siihen laittaa.
Agromatikkia saa startata nykyään tosi pitkään, että lähtee. Pelaa hyvin kun käynnistyy. Onko se joku tyyppivika mikä tuon tekee. Toinen juttu mitä ihmettelen kun se on niin hätänen liikkeissään, pitää olla ruokintapöydällä ohjauksen kanssa varovainen ettei kone vedä linkkuun.
Mikä olis oikee hetki? Vai meniköhän jo..
Lypsylehmille sitä ajattelin mutta jos ei kelpaa niin tammi-helmikuussa yritän tarjota haikuille.
Herne kukkii ja palkoon oli ilmestyny pieniä herneitä.. kaurassa oli jyvän alku mutta ei mitään muuta.
Ruokohelpiä kaadoin emolehmiä varten, turhankin kortista oli jo.. mutta jos sen kaataa tuoreempana niin kannattaako sitä lypsäville järkeillä?
Siinä on varmaan jotain vikaa kun sitä ei ole kylvetty vielä ihan maailman täydeltä..?
En arvannu laittaa apilaa bogballella kun on niin pientä nopparellia.. Kauraa sillä joskus kylvin ja hyvin luonnas
Nyt lähti kottarit navetasta.. Onko netissä käsikirjaa 744 agromaatin omistajalle
Meneekö avantin työkalut agromaticin kiinnityksiin? Vai tartteeko vaihtaa sovitteet?
Kuinka pieneen parteen minimissään saa lehmän laittaa eikä tule valitusta kun on sitoutunu eläinten hyvinvointitukeen?
Vaikuttaako lehmän koko mitenkään tulkintaan?
Se on sitte eri asia viittiikö sinne väliin mennä tissiä pesemään..
Mitä tuommonen vaikka 753 bobcatti on korkea? Ruokintapöydälle mennen on maitoputket noin 170cm korkeella. Avantti varmaan mahtus ilman turvakaarta mutta bobcatti tuntuu, siis tuntuu en tiedä ei kokemusta kummastakaan (vain kottikärryistä..) niin se tuntuu työkoneelta enemmän.
Varmot yms. on pois laskuista kun ei mahdu korkeudesta, ei jää leveydestäkään montaa senttiä.
Mun täti kysy viikonloppuna multa miksi brasilialainen liha on hyvää ja mureeta? Kotimaista saa jauhaa vaikka maailman tappiin. En heti osannu vastata sille.
Onnistuuko raakakypsytys merimatkalla paremmin kuin maissa? Vai mikä siinä on?
En viitti ostaa brasilialaista vaan kokeillakseni niin kertokaas mulle joku kokki kolmonen..
Kasvintuotanto / lähtölaskenta luomuun..
: 12.11.10 - klo:23:35
Saako vanhoista nurmista (n.5v) tekohengitettyä satoa ilman apulantaa jos keväällä kylvän apilansiementä sekaan? ..vai meneekö siemenet vähän niinkun reisille...
Tekis mieli laittaa pellot luomuun, nurmet vain on aika vanhoja ja lisämaat mitä on tulossa on kaikki sängellä tai muuten LHP.. Elukoille tarttis silti saada rehut tehtyä.
Pari ekaa vuotta hiukan huolestuttaa, uskosin tuon satotason sitte tasaantuvan.
Sivuja: 1 2 3 [4]