Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 [3] 4

Aiheet - karvankasvattaja

Keltakantinen juko, yritin ensin herneettä apulantapuolelta mutta pitää pahan äänen ja siemenmäärä on aika iso. Yritin sitte kauralla, tulee läpi ilman meteliä mutta pienimmällä mahdollisella säädöllä ja jokatoisella vantaalla määrä on vieläkin 60kg hehtaari.
Onko tuo ominaisuus tuo säädön toivottomuus?
Mä luovutan, menköön kaura viskalla.
Joku hyvä syy kuulua karjantarkkailuun? ..jos ei keksi mitään niin se saa sitte loppua..
Tarvis löytää vasikoille paikka, Jämijärvi-Pomarkku-Lavia-Karvia-Kankaanpää-Honkajoki-Siikainen alueelta.
Lehmiä on alle 30 niin ei niistä montaa lehmävasikkaa pitoon jää mutta aina muutama tarttis johonkin saada.
On hyvä ja laittaa YV:tä.
Kasvintuotanto / virnaa nurmen suojaksi
: 11.04.13 - klo:10:35
Rehu- vai ruisvirnaa? Vehnä tai kaura kaveriksi..aikanen vai myöhänen vilja?
Paljonko virnaa/kauraa hehtaarille kun nurmi tulee alle??
Paalataan ja kai emoille syötetään.
Kuten otsikko kertoo.. puolenyön tienoilla kun pihaa hiekotin oli valmetissa vaihteet tallella ja tänään puoliltapäivin ei syty valo mittaristoon eikä muutenkaan nytkähtele pikavaihteet, muuten se kyllä toimii. Onkohan tuossa joku liitin jossain vaihteiston kyljessä mikä olis höltyny tms. yksinkertasta ja halpaa ratkasua?
Nosto-ovi alkaa happaneen, yläpaneeli retkottaa kun ohjuritangoista puuttuu rullia ja pari muutakin saranaa on kadottanu materiaa vuosien varrella.. P-Satakunnan alueella varaosia tuohon? Vai sopiiko siihen muiden merkkien osat?
Onko noissa maansiirtokärryissä joku mistä kannattaa pysyä erossa? Kattelin tommosta multivan 130 farmeria, hintaa on jotain 13tonnia uudella..tulis maatilan sekalaiseen  paskan ja maan kelkkomiseen paikasta toiseen. Ainakin Tempo ja Kire äkkiseltään näyttää halvemmilta tuossa kokoluokassa.
Tarttis löytää 7kpl niitä pellihärpäkkeitä joissa on hahlo mihin nakataan lehmänkettinki kiinni, jollain tässä P-Satakunnassa niitä takuulla on navetan takunen väärällään!
On muutama lehmä vanhoissa mulliparsissa, niihin ajattelin nuo virittää. Uusia ei enää saa, kysyin Pellolta.
Kasvintuotanto / jyräys
: 18.05.12 - klo:14:53
Tekeekö noilla mitään?
http://www.nettikone.com/muu-merkki/jyrat/1064052

Oli siellä nettikoneessa potilan jyriä kans perinteisemmällä kiekolla..
Kasvintuotanto / täydennyskylvö ja lhp
: 09.05.12 - klo:22:27
Olen muistavanani että lhp:tä saa täydennyskylvää jos on kovin laikkuja? Vai muistanko väärin kun tekis mieli hiukan tiheempää kasvustoa...
Rakkuloita, ei toimi, ei vaan tartu, välikiimoja, katkasukäynnistysyms..piikkejä ja kaikki ayshiree ja 1 LSK. Onkohan ainakaan vuoteen hoidettu yhtään mustavalkosta meillä. Vika on kai peilissä kumminkin eikä rodussa? Vai?
Pitäs löytää lehmille kulkuovi, kai semmonen metallirunkonen uretaanieristetty pariovi karmeineen..riittäsköhän korkeus 2,5m ja leveys 3m. Mitähän uudet maksaa? Kellään käytettyä nurkissa tai jossain romiksella nähny? Jos jostain P-Satakunnan liepeiltä löytys ovi tai sen tekijä.
Eka parsipaikka on ihan suunnitellun ovenreiän suulla niin tarttis olla suht tiiviskin vielä.
Meillä on mettäkärry Hakki 6400, sillä sais mukavasti noukittua esim. sontaa aitauksista ja ripoteltua kuiviketta tilalle yms jos siihen laittas kahmarikouran. K-kaupasta olis kai jotain 700-800e tehtaan rehukourat, kattelin myös tuota Selän Metallin yleiskahmaria..se on hiukan kalliimpi paketti. Molemmilla kai saa muutaman tukin kasalle jos joskus on tarvis?
Kumpaan nyt olis parempi sotkeentua vai onko vaihtoehtoja?
Maidontuotanto ja lihanaudat / korva putos
: 15.03.12 - klo:23:54
Viime kesänä yks vasikka repi korvansa kahtia ja merkki meni sen siliän tien..nyt korvan revennyt alapuolisko on kateissa. Jos mulla on korvausmerkki taskussa näyttää niin kelvanneekohan se tarkastajalle? Siinä korvassa kun ei ole paljoa tilaa laitella merkkejä montaa kertaa.
Viime kesänä oli herne-kauraa suojaviljana mikä paalattiin, miten härkäpavun kanssa onnistuu? Pelkkää papua vai kauran kanssa sekasin? Herne ainakin peittos kauran ja kasvo pitkin maata kun ei saanu tukee..oli herkkua niittää.
Apila-timotei-nata-jotainmitäsattuulöytyyn tulee alle.
Sivuja: 1 2 [3] 4