Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 38

Viestit - karvankasvattaja

ennen kun oli tuubissa paalit niin mettänelukat söi siitä avonaisesta päästä, ei ne rikkonu mitään
25 vuotta kylmässä hallissa,  vaihtaa öljyt joka vuosi ja päästää vetet säiliöstä joskus niin kyllä se pelaa
Muut tuotantoeläimet / Vs: hunajahomma?
: 30.09.19 - klo:21:57
Noniin, nyt mulla on kaks ämpärillistä hunajaa.. :)
Sanokaas mitä mieltä jos pelkkä niittokone, ei murskaa, niin minkä levusen se sitten kestää?
320 leveetä hinattavaa olen vallulla vetäny ja tehot riittää siihen nopeuteen mitä selkä kestää.
Mulle kaupattiin 320 nostolaitekonetta mutta se saa nyt jäädä, pitää kattella kapeempi
Miten leveää niittomurskainta 6400 vallun nostolaitteisiin kannattaa järkeillä? Vannepainoja on 320kg takana molemminpuolin.
Mulla ei tästäkään oo mitään tietoa , mutta kirjoitan silti. Klikkasin kelfriin kuvaa ja ajattelin, että tuolla olis hyvä kuljettaa juuri syntynyttä vasikkaa laitumelta. syttyi niin sanotusti kuume. hetken järkeilyä ja ajatus, että millä pirulla sen lehmän saa pois, jos tuollaisella "merikontilla" sen kuljettaa. Ainakaan  meillä ei lehmää saa yksin poikimapaikaltaan. Sen pitää nähdä ja haistaa vasikka. kaikki noi oli noita umpilaitaisia. Tai toki päädyt auki, mutta riittääkö se, jos vasikka makaa pohjalla. Toki tuollainen isopyöräinen olis hyvä tuohon tarkoitukseen vrt. kottikärry, joka on pirun huono. Vasikka on siihen yksin vaikea nostaa ja osa vasikoista rimpuilee pois. Kevyimmät pitää melkein kantaa. Joskus kyllä vasikka kävelee emänsä peräs navettaan , vaikka ei vanha olisikaan. Laidunkaudella pyrin siihen , että kaikki poikii laitumella.

Etukuormaajankauhassa mä olen vasikat navetanovelle ajellu, siitä sitte lehmä parteen ja vasikka karsinaan.
Toki on siinä semmonen traktorin mentävä kuja kun ajetaan ovelle niin muualle kun navettaan ei lehmä enää oikeen pääsekään.
mä peruutin kaikki lehdet missä on lehmänperseitä ja tilasin mobilistin..
termostaatit vois olla, muutamaa 80-lukusta on jo joutunu herkisteleen
Tervehtys kaikille. Tuota puolalaista EG multifuelia kanssa kyselin hyvän ja halvan toivossa mutta ulkolainen toimittaja kertoi heti kättelyssä että hakkeen polttoon siitä ei ole. Max 16mm hake eikä yhtään tikkua saa olla. Pellettipoltin lähinnä. Kiitin rehellisyydestä niin totesi että on tarpeeksi jo saanut kuunnella huutamista :D

 Nyt sitten arvotaan gillesin, heizomatin ja hargassnerin väliltä että mikä se parhaista paras olisi. Onko arvon hakelämmittäjillä aiheeseen mitään tärkeitä pointteja herännyt?

Mä olen edelleen tyytyväinen heiztomaattiin, sekä laitteistoon että asiakaspalveluun. Joulukuun alusta on palanu 70m2 haketta ongelmitta, tuhkalaatikon keväällä tyhjensin.
Muut tuotantoeläimet / Vs: hunajahomma?
: 19.06.18 - klo:10:37
odotellaan kannabiksen laillistamista..
Muut tuotantoeläimet / Vs: hunajahomma?
: 19.06.18 - klo:09:22
Kiinnostuin ajatuksesta kun olisi käytettyä kalustoa saatavilla ja luomupeltoa alkaa olla niin, ettei tarvi pelätä myrkkytruuttaa.
Ajan riittävyys kai nousee esteeksi tässäkin.
Muut tuotantoeläimet / hunajahomma?
: 17.06.18 - klo:23:08
Sitä kun yrittää keksiä jotain hommaa missä ei ole lehmiä niin miten tuo hunajahomma? Onko täällä jollain?

Maidontuotannon ohessa tai päätyönä..milloin on työhuiput, minne hunaja myydään (rekot on nähty lihapuolella..saa unohtaa), mitä pakolliset vermeet kustantaa ja missäkohtaa yleensä menee pahiten reisille koko busines?
Haikuista saa parhaiten suoramyyntinä . Liha on kuulemma hyvää ja siitä maksetaan hyvin .
Jos on vain ostajia.
Jep . Niitä kyllä on .

Helsinki, Tampere, Turku ok..ja p..skat siitä enempää makseta kuin muistakaan
Meillä on nyt pari kuukautta heitzomatti lämmittäny ja olen tyytyväinen. Pari säätöä kojetaulusta ekana päivänä ja on toiminu. Puolimetrinen klapi menee luukuista sisään jos on jotain sälää hävitettäväksi

lisään senverran, että tuossa on 3000litran varaaja mitä kattila pitää lämpösenä, varaajassa on vastukset jos sattuu tartteen

hake tosin on niin hyvää, että sillä pelaisi vaikka mikä laitteisto

tavote oli, että mä istun tuvassa ja kattelen kun savu nousee piipusta kesät talvet..toistaseksi hyvin menee mutta vuoden päästä viisaampi
Sivuja: [1] 2 3 ... 38