Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 7 8 [9]

Viestit - virva

eläimethän ne tuo sen maaseudun ja omavaraisuuden.

Mites se muuten on, jostakin luin että pitää olla joku lupa että saa ostaa vaikkapa lampaita.. mikä se sellanen lupa on ja mistä sellasen saa? taidan olla piiloblondi nähkääs, suokaa siis anteeksi tyhmät kysymykseni  ;D
Jos omavaraisuuteen riittää se pari hehtaaria, niin mitäs sitten jos vaikka ostaa tilan jossa on tukikelpoista peltoa ja pikkasen vaikkapa metsää, kuinka paljon tarttis olla et kannattais ees aatella?

Ajattelin et ne eläimet vois kuitenkin olla se pääpointti, ja peltoa sit vaikka vuokrata naapurille, tai itse tehdä siitä eläimille apetta.
Ompa täällä ollut vilkasta keskustelua.

Rahaa ei kyllä liiemmin ole, eli velkarahalla olisi ainakin tila ensin hankittava. Mutta eihän tässä maailmassa juuri mitään saa ilmatteeks.
Maaseudulla asun tälläkin hetkellä, tulee kuluneeksi jo kohta 6 vuotta. Tonttia hehtaari, mutta ei se oikein riitä mihinkään. Aika heikosti tuntuu olevan sitä tarjolla, naapurit kun ei halua myydä maitaan.  :)

Ja Timpalle tiedoks että sattuupa tosiaan jo se oma ukko olemaan, et ei sitä oo tarvetta muille pipareita tarjoilla.  ;)
totta sekin, nykyään ei taida pahemmin olla noita lomittajiakaan saatavilla, ainakaan tollaselle pienelle harrastus tilalle. Onneksi suvusta löytyy kuitenkin apujoukkoja ruokapalkkaa vastaan.

Vuosia ollut jo haaveena moinen elämänmuutos, ja nyt tuntuu että ajoitus sellaiselle voisi olla otollinen. Paljon mietittävää ja laskettavaa. Mutta ei kait sitä aina voi vaan unelmoida elämää, joskus tarttee elää unelmaa, tai ainakin kokeilla. Varmasti antaisi kuitenkin paljon.
eli jos ton kaiken lisäksi vaikka mies on töissä kodin ulkopuolella, niin paremmat mahdollisuudet tulla toimeen jotenkuten.

Lisäks tarttis varmaan jotain oheistuloja keksiä, vaikka villan myyntiä ja kaikkee muuta mahdollista ja jopa "mahdotonta"
tekeekö 10ha:lla mitään?
Vapaa sana / unelmana maatalo ja eläimiä
: 29.10.09 - klo:12:59
Kuinka paljon tarttis olla maata, että saisi sellasen suht mukavan kokoisen kotieläintilan? Lehmiä, lampaita, kanoja, ehkä possuja ja pari heppaa?

Unelmissa olis sellanen ihana omavarainen pieni tila. Lähinnä siis vaan omiin tarpeisiin ja ehkä jotakin myyntiinkin.

Tollasella tilalla ei varmaan vielä kahta elätä? Mutta josko sitä töitä sitten muualtakin löytyis.
Vapaa sana / Vs: Nainen 50 v.
: 29.10.09 - klo:11:26
Niin no, rahalla saa ja hevosella pääsee..
Sivuja: 1 ... 7 8 [9]