Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 24 25 [26] 27 28 29

Viestit - andypoge

Koneet, laitteet ja tekniikka / Pienhake
: 05.12.10 - klo:09:44
Miten tehdään "pienhaketta"? Myyntitykit kehuvat, että onnistuu sellaisen polttaminen ainakin joillakin pellettipolttimilla.
Eikös tuossa nyt sitten ole ristiriita, tai sitten asetuksen "siemensato" viittaa nimenomaan kylvösiemenen tuottamiseen ja muut käyttökohteet sallitaan.
Jos viljelet Edviniä siemenviljana, et saa millään muulla viljelyslohkollasi kasvattaa Edviniä muuhun käyttöön, etkä samaan lajikeryhmään kuuluvaa muuta ohraa. Tai jos sulla on muuhun käyttöön myös Edviniä, se pitää kylvää vähintään saman luokan siemenellä kuin siemenviljely lohko. Ja pitää myös tarkastuttaa.... Siis suunnilleen tämä henki jollain siemenliikkeellä, luultavasti kaikilla- ehkä eviran määräyksiä.

Tässäpä se ristiriita, asetuksesta tai Eviralta en löytänyt poikkeusta siihen saako olla muuta viljelystä samasta lajikkeesta, vaikka siemenliikkeet ja jotkut tarkastajat sen tuntuvat hyväksyvän. Tämä siis mikäli kylvetty kaikki samalla sertifioidulla siemenellä ja tarkastavat kaiken saman lajin kasvuston. Silloinhan periaatteessa kaikki ON siemenviljelystä, mutta loppukäyttöosoite eri. Sopimusala on silloin oikeastaan ainoa asia, joka aiheuttaa ristiriitaa, kun "paperit ei täsmää".

Kasvintuotanto / Siemenviljeltävä lajike
: 01.11.10 - klo:22:20
MMM asetus viljakasvien siemenkaupasta 109/00
http://wwwb.mmm.fi/el/laki/kara/x/p000109.pdf

Liite 1: SIEMENVILJELYKSELLE ASETETTAVAT LAATUVAATIMUKSET
"Siemenviljeltävästä lajikkeesta ei viljelmällä saa olla muita viljelyksiä, joista korjataan
tuleentunut siemensato."

Miten luette tämän? Mahdollisuudet:
1) Jos viljelen vaikka Edvin-ohraa myyntisiemeneksi kasvulohkolla A, en voi kasvulohkolla B viljellä samaista Edvin-ohraa muuhun kuin siemenkäyttöön
2) Jos viljelen vaikka Edvin-ohraa myyntisiemeneksi kasvulohkolla A, en voi kasvulohkolla B viljellä samaista Edvin-ohraa muuhun siemenkäyttöön (esim. omaksi siemeneksi)
3) Muita tulkintoja?
Ilmanpaineita säätämällä voi hoitaa jonkunmoisen halkaisijaeron, mutta >40 mm on jo aika paljon. Itsellä kokemuksia tilanteesta, missä vyörenkaat sisempinä ja ristikudokset ulompina, jolloin piti paineiden kanssa vähän hakea, jotta löysi niille tasapainon.
Yaran puolesta puhuu myös hivenaineet. Niistä en olisi valmis luopumaan. Ja tietysti suomalainen maanviljelijä levittää suomalaisella apulannalla, jookos, kookos.

Hollantilainen fosforiton hiven-vaihtoehtohan on tarjolla:
http://www.a-kauppa.fi/information.php?info_id=12
Tuolla pääset vähän nokittamaan :D Kotimainen kelpaa, kunhan kaupankäyntitavat vähän rehtiintyvät.
Puintien aikana kattelin kuivurilla kipatessa yhtä sankaria joka päästeli Sampolla kylätietä vilkku päällä oikealle, sitten yhtäkkiä vaihtui vilkku vasemmalle ja sekunnin kuluttua tiukka käännös vasemmalle. Onneks ei ollut kiireisiä autoilijoita samaan aikaan liikkeellä.
Kasvintuotanto / Vs: Viherlannotus nurmi
: 23.08.10 - klo:10:51
Itse en ole ohjeisiin tutustunut, mutta ainakin yksi henkilö väitti, että glyfolla ei viherlannoitusnurmea saa päättää kuten saa tehdä esim. LHP:lla.

Kannattaa tutustua . VLN:n saa päättää kemiallisesti. LHP:tä ei.

Tukiopas s 44: "Viherlannoitusnurmi voidaan päättää sekä kemiallisesti
että muokkaamalla. Kasvuston päättämisessä on otettava
huomioon viherlannoitusnurmen tarkoitus. Viherlannoituskautta
seuraavana vuonna alaa ei voi ilmoittaa
minkään hoidetun viljelemättömän peltoalan tyypiksi,
tilapäisesti viljelemättömäksi alaksi tai viljelemättömäksi
alaksi."
Kasvintuotanto / Vs: Viherlannotus nurmi
: 22.08.10 - klo:10:10
http://www.kasvinsuojeluseura.fi/Tasapainoinen/03Nurmikasvientasapainoinenkasvinsuojelu/tabid/2070/topic/Viljelytekniikka/Default.aspx
"Apilan niitto riittävän pitkään sänkeen elo- syyskuun vaihteessa vähentää apilamädän tuhoja. Myöhäinen niitto lyhyeen sänkeen heikentää apilan talvehtimista ja sen apilamädän kestävyyttä."

Olisko tossa perää? Ei nyt välttämättä ole VLN:ssä niin merkityksellistä, ainakaan jos ei ole satoa tarkoitus korjata?
Mites olis auton kotelosuoja-aine? Sehän tekee tahmeantiiviin (ilmatiiviin?) kalvon eikä valu pois helposti kosteuden vaikutuksesta. Luulis sopivan ainakin ns. pysyviin liitoksiin. Jatkuvasti kytkettäviin joku toinen tökötti, esim. kosteutta poistava sähköspray.
Täällä iski perjantai-illan Mr Murphy: Oilon alkoi kusta alleen oikein urakalla. Vuodon paikallistaminen oli hieman hankalaa, kun löpöä tihkutti joka ikisestä saumasta. Vuoto löytyi polttoainepumpun akselilta, josta valuvan öljyn puhallin levitti imukanavan kautta joka paikkaan. Taitaa olla akselitiiviste siellä sökö. Mahtaako saada erillisosana vai meneekö koko pumppu? Asentajaa odotellessa.
Puhallin kakkoselle tai isommalle.
Mistäs takapainoja?
Minulta pyydettiin myös selvitystä maksamattomia ennakonpidätyksiä. Kävi ilmi, että olin ilmoittanut keväällä vuoden 2008 palkat paperilomakkeella optisen lukupalvelun kautta. Lukupalvelu oli sitten tulkinnut ilmoituksen vuoden 2009 palkoiksi!
Nytkähtikö raktori liikkeelle vei miten noin pääsi käymään?

Ei, vaan tolpan alapään irrotessa kauhan kärjen kannatukselta kuormaajan nostohydrauliikkan jousipallolla ollut paine nosti kauhaa joustoliikkeen verran. Virhe kävi siis siinä, että SoftDrive pitäisi (ohjeiden mukaisesti) tarkassa/raskaassa työssä kytkeä pois ennen noston aloittamista. Tai no siis virhe oli koko operaatioon ryhtyminen niin, että äijät seisoi kauhan päällä.
Sivuja: 1 ... 24 25 [26] 27 28 29