Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 36

Viestit - andypoge

Uusi Vaconin tai Danfossin TaMu 5,5 kW moottorille maksaa alta 600e ALV 0 + asennus. Tuolta pohjalta voi lähteä laskemaan kannattavuutta. Varmaan tonni palaa, jos vielä automaattisäätöä siihen halajaa.
Ei ole kokemusta, mutta maalaisfyysikkona pohdiskellen:

1) prosentteja on mahdoton sanoa (riippuu puhaltimen ominaisuuksista, vastapaineesta jne), mutta ilmamäärää ei voi laskea sen alemmas kuin kuristamallakaan on voinut pudottaa. Siis pienentämättä suuttimia tms.

2) Tamuissa on potentiometrin tms nappulasäädön lisäksi yleensä jokin standarditulo (jännite- tai virtaviesti, 0-10 V / 4-20 mA tms) jolla nopeutta ohjataan. Hienoimmissa jopa väyläohjaus...
Tarvitaan siis lämpöanturi, joka sopivasti skaalattuna antaa tarvittavaa tietoa. Automaatiopuolen kaveri osaa varmasti auttaa, vakiojuttuja nuo.

Oletko varma että saavutettava säästö on olennainen? Jotkin puhaltimet vähentävät energiantarvettaan reilusti jos niitä sopivasti kuristetaan. Jos on mahdollista mitata moottorin ottama virta niin kannattaisi ehkä tarkistaa tehontarve normaalitilanteessa ja sitten imupuolelta kuristetuna. Tulos saattaa yllättää niin että taajuusmuuttaja ei enää houkuttelekaan niin paljoa.

Jos mottorin pyörimisnopeutta lasketaan merkittävästi, niin kannattaa tarkistaa samalla että sen moottorin oma jäähdytyspuhallin jaksaa vielä jäähdyttää tarpeeksi. Eli seurata että moottori ei ylikuumene.  Muuten voidaan tarvita erillinen moottorinjäähdytyspuhallin...

En ole varma onko säästö olennainen. Voisi kyllä pihtimittarilla tehdä virranmittauksen esittämälläsi tavalla . Toinen peruste on kuitenkin se, että pelkällä virtausta kuristamalla ei meinaa rypsit pysyä kuivauskaapissa.

Moottorin jäähdytys on hyvä huomio, ja siihen muistan nähneeni ohjearvoja min. 25% kevyessä kuormituksessa (13 Hz) tai 30% kohtuullisesssa kuormituksessa (15 Hz), en tiedä kuinka luotettava tieto tämä on. Puhallinkäyttö taitaa mennä kevyen kuormituksen osastoon.

Yksi kysymys on, että voiko puhaltimella ilmetä kavitointia, jos imua riittävästi kuristetaan. Kertaalleen olen nimittäin vaihtanut kyseisen puhaltimen siivikon, kun siivekkeet olivat repeilleet hitsauksistaan ja siipipyörä oli tämän johdosta pahasti epätasapainossa.
Liittyy aihepiiriin, joten jatkan tähän ketjuun:
Aion laitattaa ylipaineisen kuivurin uunipuhaltimeen taajuusmuuttajan. Pitäisi piensiemenen kuivauksen kanssa pärjätä paremmin; ei tartte kuristella ilmaa (ainakaan niin paljon) eli hyötysuhteet ja sähkönkulutus pitäisi mennä parempaan suuntaan. Onko kokemusta näistä?:

1) Kuinka paljon puhaltimen kierrosnopeutta uskaltaa pudottaa % maksimissaan, ettei lämmönvaihtimen tuubit käy liian kuumana tai tule muita lieveilmiöitä pannussa?
2) Miten olisi toteutettavissa jälkiasenteisena säätö, jossa ulkoilman viiletessä kierroslukua pudotetaan? Tästä voi sitten filosofoida, että mitataanko kuivauslämpöä, ulkolämpöä vai esim. 2-suuttimen päälläoloajasta haistellen.
Hakuammuntaa edelleen. Onko siellä venttiililohkon päässä käsin kierrettävä paineenrajoitusventtiili (tuon ikäisissä kaitkirkkaan alumiinin värinen pötkylä, jossa T-ruuvi päässä)? Tuosta voi sisuskalut rikkoontua, jolloin vuotaa paineita paluuputkeen kun venttiilit on auki. Ruiskutus päälle ts. venttiilit auki, kierrä säätöä eri asentoihin ja seuraa painemittaria. Pitäisi jotain tapahtua.
Jos et Ahjocolle jo soittanut, niin päästä meidät jännityksestä ja kerro vuosimalli, pumpun tyyppi, venttiilistön tyyppi ja vuosimalli, niin on hiukan verran helpompi sitten räknätä.
Nosta ruuvia vähän ylöspäin ja odottele päivän ajan ennen uutta yritystä. Hihnat kireälle ja hihnasprayta hihnoihin. Taajuusmuuttaja tai pehmokäynnistin lainaksi töpselin väliin.
Nii hei tämä ketju on aikoinaan jäänyt kesken. Onko kukaan oikeesti testannut tuhkan levittämistä apulannanlevittimestä / keskipakoviskalla? Kuiva tuhka kyllä valuu kohtuullisesti. Auttaisko, että olisi se nivelöity akselinpätkä siinä levitinlautasen keskellä, joka sojotta suppiloon sisälle (tommosen näin jossain)?
Miksei yksi strategia voisi olla se, että puinnissa ottaa kahutavaratkin talteen, ja vasta kuivurissa putsaa ne myyntiviljasta erilleen polttokäyttöön (jos pelit ja vehkeet tai markkinat sellaiselle tavaralle löytyy).
Kilpailevan merkin nostolaite tuhosi vastikään takalasin ja katonkulman, kun naarasi lavanostimen ihan itseksensä yläasentoon. Pakko-ohjausnappi oli jumittunut pohjaan. Onneksi en ollut välissä, selästä vaan piti nyppiä kasa lasinsiruja. Pritkuttelevat ohjausnapit äkkiä vaihtoon ja ensi kerralla työntövarsi alempaan reikään.
Kyllä Samilla tai Mepulla TOS:sin tai sadon kunnostuksen tehtyä saa. Yksinkertaisia vehkeitä käyttää ja säätää. Hitautta kompensoi se, että ehkä niin yksinkertaisen vekottimen uskaltaa jättää yksinäänkin tunneiksi puksuttamaan. Yhtenä vuonna sain DONit riittävän alas myyntisadosta putsaamalla rumpulajittelijalla pienet jyvät pois. Petkuksessa on vipua ja hihnaa ja vipstaakia, että vaatii vähän eri lailla perehtymistä, huoltoa ja myös enemmän tilaa triöörin kanssa, vaikka sitten siistimmän lopputuloksen sillä ehkä saakin.
Tuommoisen http://www.claydondrills.com/products/straw_harrow jos rakentelisi talven pimeinä iltoina vaikka vanhasta äkeestä tai taittuvasta kultivaattorista, siihen vielä pikkuviska päälle siepparikasvin kylvöön tarvittaessa. Tuolla vedeltäis syksyllä kertaallen, jotta rikat lähtee itämään ja saatais oljet levälleen ja paremmin maatumaan. Olisko siinä se suorakylvötilan kolmas peltokone? Tai sitten tää on konekaupan juoni, oljet kasaantuu kahta kauheemmin päisteisiin ja lisää taas maan tiivistymistä :)
Milloin elevaattorihihna on sopivan kireällä?
Älä nyt ota ressiä. Säilytä kuitti, kun olet myrkyn ostanut ja sitten, kun muistat laitat jonnekin allakan kulmaan, että roiskittu tätä ja tätä, sinne ja tänne...Menee se niinkin. Kukaan niitä jatkuvasti ylös kirjaa. Mulla on navetalla päiväkirja, missä on kaikkea maan ja taivaan väliltä, jopa kuunkin asennot jos tuuri käy. Ja kun tulee kyse jostain kivasta kirjanpidosta, isken sen tarjolle ja kysyn kirjoitanko puhtaaksi, vai hoitaako selvän ottamisen tarkastaja itse..vielä kertaakaan ei ole tarkastaja halunnut tutustua tähän kirjanpitoon, vaan on odottanut pari viikkoa, kun saan sen puhtaaksi kirjoitettua... ;D

Pistin syöttilaatikon kiinni laudanpätkään, johon kirjoitin tussilla käyttöpaikan nimen. Samaan laudanpätkään laitoin samalla vahanappulat kiinni ruuveilla. Täyttö työpöydällä niin, että jauhepussin ja vahanappulalaatikon etiketit näkyy. Tästä valokuva kännykkäkameralla. Kuvaan tallentuu aine, määrät, päivämäärä ja käyttöpaikka. Helppoa?
- Seulan jatke rinnepuintiasennossa = yläasennossa?
- Pellossa liikaa savikkaa.

Rajaisruuvin alaluukku auki ja kahva eteen.
Puintivälin säätö pienemmälle tökkää kuin seinään noin 5 mm:ssä. Hytin takaseinän takana oleva säätöpyörän kierre ja kammen ympäristö putsattu. Mikähän siellä tökkää? Viime vuonna haettu perussäätö niin, että 2 mm:iin asti pitäisi päästä.
Sivuja: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 36