Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 36

Viestit - andypoge

Lohkojen venttiileistä alkaen vaan mittailemaan, että tuleeko sähkö mihin asti. Vanhassa Teejet 734-ohjaimen keinukatkaisija oli laadultaan aika kurjia ja alkoivat pätkimään jossakin vaiheessa käyttöikää. Kytkimien kontaktineulat oli vain painettu piirinlevyn läpi eikä lainkaan juotettu! Kun alkoi lohko alkoi pätkiä, piti nypätä keinukatkaisin ohjaimesta irti ja painaa takaisin, niin toimi taas hetken aikaa  :-[
12-vuotisen täyttöruuvin haitariputki halkes ja apulantarakeet tuli sitte niskaan ja joka paikkaan. Täyttövaunun aisankannattaja alkoi merkata ruiskupumpulta reviiriänsä naftalla joka paikkaan, pumpun öljyjenkin tilalla jo pelkkää naftaa. Nestepeittain pissii miten tahtoo ja minne vaan: Paine heittelee 0,5 ja 3,0 bar välillä satunnaisesti ja paineet karkailee säiliöstä. Parasta vaan seurata jyvien väriä, muu säätäminen on turhaa.
Kasvintuotanto / Vs: Kerääjäkasvi
: 09.04.15 - klo:09:58

Itse ajattelin kylvää HS-laatikosta yhdellä kertaa ja kokeilla Premium Classic 50 SX 8-11 g/ha + 0,5 l MCPA, purkin ohjeen mukaan "apilapitoiselle suojaviljalle", ajoitus suojaviljan mukaan.

Ainakaan saunakukkaan tuo seos ei tehoa pätkääkään, sen voin kokemuksesta sanoa.

Bernerin tehotaulukko lupaa saunikselle tehoa 4/5 ja 5/5, mutta olisko tuo suojaviljan käyttömäärä sitten kuitenkin liian alhainen?
http://kasvinsuojelu.berner.fi/tuotteet/rikkakasvien-torjunta/premium-classic-sx
Kasvintuotanto / Vs: Kerääjäkasvi
: 09.04.15 - klo:08:24
Osaako kukaan ennustaa miten käy jos normaali tiheyksisen kauran orasvaiheessa  kylvää pintaan valkoapilaa. Kasvaako läpi? Entä kuinka käy ruiskuttaessa kun apilasta muistaakseni sanotaan että pitää olla 3 lehdykkäinen ruiskuttaessa. Eli voi kaura olla jo pitkästi korrenkasvussa..?
Niin siis onko kellään kokemusta jos ei apila ole ehtinyt 3 lehti asteelle, ja ruiskuttaa niin kuoleeko pois vai vaan jää jälkeen?
Ajattelin apilan kylvää jo ennen ruiskutuksia.

Itse ajattelin kylvää HS-laatikosta yhdellä kertaa ja kokeilla Premium Classic 50 SX 8-11 g/ha + 0,5 l MCPA, purkin ohjeen mukaan "apilapitoiselle suojaviljalle", ajoitus suojaviljan mukaan.
Kasvintuotanto / Vs: Suojavyöhykkeet
: 01.04.15 - klo:12:23
Saako suojavyöhykenurmea laiduntaa? Täyttääkö laiduntaminen korjuuvelvoitteen?
Voiko valitun toimenpiteen pinta-alan laittaa jonakin vuonna 0:ksi vai onko pakko laittaa se min 15 aaria?
Joillakin erikoiskasveilla kuulemma voi taimettuminen kärsiä, jos fosfori laitetaan samaan kylvöriviin, esim. pellavalla.
www.hyvinvointiapellavasta.fi/tiedostot/pellavaopas.pdf
Toisaalta pellavalle ei fosforia juuri tarvitsekaan laittaa. Tiedä sitten lieneekö samaa ilmiötä muilla kasveilla.
http://www.mavi.fi/fi/oppaat-ja-lomakkeet/vipu/Documents/Maataloustuet-muuttuvat-2015_web.pdf

Perustuu Marraskuu 2014 tilanteeseen. Tuon jälkeen asioita muuttunut/tarkentunut jo hurumykket. Miksei ole opasta päivitetty?
Tota noin, mahtoikos olla niin ettet pysty OP-boonuksilla kuittamaan yritystoiminnan (maatalous) vakuutusmaksuja vai muistanko väärin? Näin taisi olla kun itse kilpailutin viimeksi noin 2010.
Jo ammoisessa 405:ssä oli tehty maahantuojalla (?) vastaavaan kohtaan Suomi-patentti (?), ainakin 1.6-bensakoneessa näin:
Vaihdelaatikolta peruutusvalon syöttöjohdin oli haaroitettu, ja siihen oli kytketty pieni lämmitysvastus, joka oli asennettu huohotinletkun alapäähän.
Tästä huolimatta kerran ampui öljyt pihalle. Sen jälkeen pistin nippusiteellä eristehuovan palasen huohotinputken etupuolelle. Siihen loppui oksentelut.
Ainakin 11kW IVT:ssä joka laitettiin vuonna 2011, oli toiminto mikä käytti käyttövesipuolen ajoittain >65 asteen lämpötilassa varmistamassa ettei bakteerit lähde kasvamaan.
Mikäs lienee Quicke960:ssa kun kellunta-asento hävisi kokonaan. Sauva täysin edessä ei mee enää kellunnalle vaan painattaa alas. Voiko se vaijerin päässä oleva hässäkkä tai lohko jäätyä tollee tms?
A-rehuhan toi Belgialaista, ainakin joku vuosi sitten. Mitä tavaraa lienee nykyinen?
Apilapitoinen heinä alle kevätviljoille, yksi vaihto ehto esim.premium Classic sx ja mcpa
Premiumin ohjeessa on "Ruiskutettaessa suojaviljaa, on viljan oltava tasaisesti orastunutta", "apilassa vähintään yksi kolmilehdykkäinen lehti".
Viottaako tuo siis suojaviljaa herkästi? Lähinnä sitä räknään, että onko toivoa saada suurimokelpoista kauraa suojaviljasta.

Oletan, että parempi vaihtoehto on kylvää vasta rikkaruiskutusten jälkeen. Miksi varta vasten rakentaisi sato- sekä rikkakasviriskin toimenpiteeseen, kun valvontariski ja puintiajan riski ovat jo valmiina olemassa ? Toisaalta, suurin osa kerääjäkasvineuvonnasta muutenkin tulee sellaisesta viljelystä, jossa ei käytetä herbisidejä, eli voisihan sitäkin koettaa, apila peittäisi rikkakasvit ?

E: korjattu lauserakennetta vähemmän oudoksi

-SS-

Siksi, jos ei ole erillistä heinänkylvölaitetta, eikä jaksa kävellä 15 ha / 150 kg käsiviskalla. Sijoituskylvimen heinänsiemenlaatikosta suoraan on ainoa vaihtoehto(?). Edellinen "kaura suojaviljana VLN:lle" kokeilu ilman rikkatorjuntaa onnistui hyvin muutama vuosi sitten. Ohdaketta ja valvattia hiukan oli kauravuonna kiusana, mutta toisena (eli. 1.VLN-vuonna) apila otti jo täyden vallan. Nyt lohkoksi on tulossa rikkapitoisempi kappale.
Sivuja: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 36