Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 3 4 [5]

Viestit - appu

Vapaa sana / Vs: Väliaikatietoja
: 16.09.08 - klo:20:13
Opiskeluaikaan (viime vuosikymmenellä...) oli kaveri Australiassa harjoittelemassa ja sama tuntui olevan meininki sielläkin tuon poi´ituksen kanssa, taisi olla vielä niin, että lähestulkoon kaikki pistettiin luomaan kesken. Ei ole lehmän eikä erityisesti vasikan elämällä mitään arvoa ja eettisyys on kaukana tuosta toimintatavasta näin suomalaisittan katsottuna. Suomalaisille Australian ja Uuden Seelannin maidontuotantotapa esitetään vihreiden laitumien lehmien paratiisina ympärivuotisine laiduntamisineen... 
Näinhän se maapallon itsesäätelyjärjestelmä pikkuhiljaa alkaa toimia... Ihmiskunta kuoleutuu pikku hiljaa omaan ahneuteensa: niin ne, jotka käärivät voitot maatalouskemikaalien myynnistä, niin me viljelijät, jotka kemikaalien avulla tuotamme halpaa ruokaa, kuin myös kuluttajat, jotka eivät halua halua/kykene maksamaan ruoasta sellaista hintaa, mikä mahdollistaisi sen tuottamisen kestävin perustein. 
Tuli viime viikolla tv-dokumentti liittyen Monsanton toimintakulttuuriin ja siitä onkin jo vähän keskustelua toisaalla tällä palstalla  http://keskustelukanava.agronet.fi/agronet/index.php?topic=4531.0 . Tuo dokkari tulee uusintana maanantaina 25.8. klo 23.25 ykkösellä ja toivottavasti mahdollisimman moni viljelijä ja kuluttaja sen katsoo, koska herättää kyllä ajatuksia... Katsokaa ja ajatelkaa!
Vapaa sana / Vs: TV 1 Klo 21.40 20.8.2008
: 23.08.08 - klo:10:39
HUOM! Tämä tulee uusintana maanantaina 25.8. klo 23.25 ykkösellä, KANNATTAA KATSOA!
Vapaa sana / Vs: TV 1 Klo 21.40 20.8.2008
: 21.08.08 - klo:12:12
Niinpä, tieto lisää tuskaa; parempiko siis olla katsomatta ja tietämättä??

Olisipahan vain ollut jokaikiselle maanviljelijälle ja ennenkaikkea kuluttajalle erittäin terveellistä katsoa tämä ohjelma ja miettiä sitten, miten ja millä seurauksilla halpaa ruokaa vaaditaan ja tuotetaan! Viis ihmisten, saati sitten eläinten terveydesta; viis vaikutuksista ympäristöön; ei väliä, millaiset taloudelliset seuraukset geenimanipuloitujen lajikkeiden viljelyyn (pak)ottaminen aiheuttaa köyhemmissä maissa; ei väliä, vaikka esim. maissin geneettinen monimuotoisuus alkuperäisillä viljelyalueilla saastuu geenimaissilla...  Pääasia, että RAHA juoksee yhtiön omistajille! 

Vaikka kuinka provosoivasti tuo dokumentti olisikin tehty, niin kyllähän siitä kävi varsin puhtaasti ilmi Monsanton toimintatapa ja tavoitteet. Kyllä tekee mieli olla samaa mieltä siinä, että maailmanlaajuisesti ruokaketjua ollaan tehokkaasti haalimassa kyseisen yhtiön hallintaan seurauksista välittämättä. Ja tehokkaan tiedotuksen, mainonnan ja manipuloinnin seurauksena vapaahtoisesti sitä kohti ollaan marssimassa kuin pässit narussa! Ja ne, jotka vastustavat vaiennetaan tehokkaasti! Kyllä näin neljän lapsen vanhempana tuli todella paha mieli esimerkiksi siitä, kuinka Monsanton Roundup-maissilakeuksen keskellä elämisen jatkamista yrittävän etelä-amerikkalaisen pienviljelijäperheen lapsien terveys alkaa pettää, jatkuvan Roundup-altistuksen seurauksena. Ajattelkaapa omalle kohdalle! Mutta on niin pirun helppoa olla välittämättä, kun se tapahtuu siellä jossain Atlantin toisella puolella...

Itse olen entistäkin tyytyväisempi ja ylpeämpi siitä, että olen luomuviljelijä ja haistatan omasta puolestani p....t Monsantolle!     
Kasvintuotanto / Vs: Heinän kuivuriin ajo?
: 15.07.08 - klo:10:19
Tuli sitten eilen kaadettua 3 ha, kun sekä Farmitin (Foreca), että Maastulin (Ilmatieteenlaitos) nettiennusteet siinä vaiheessa ennustelivat jonkinlaista poutaa. No nyt sitten ainakin tämän päivän ja huomisen kai satelee (ei ne ennusteet ole tänä kesänä niin päin menneet, että on satamatta jäänyt), joten hoh-hoijaa... Jos ei taivaalle katselemalla kuivia heiniä saa tehtyä, niin eipä taida apua olla myöskään sääennusteista. Tämmöisenä kesänä on se heinien saanti täysin kiinni tuurista ja valitettavasti sitä ei tule kuuluttua tähän Hannu Hanhien- ryhmään ylipäätään tässä elämässä  >:( 
Kasvintuotanto / Vs: Heinän kuivuriin ajo?
: 14.07.08 - klo:12:18
Niin, ammattitaitoa ja kokemusta se vaatii, että osaa päättää, milloin heinän kaataa. Mutta ei siinä ammattitaitokaan paljon auta, jos poutaa ei todellakaan ole ollut, kuin yksi päivä kerrallaan silloin tällöin, ja välissä useampi sateinen päivä. On vain tullut oltua tyytyväinen, kun ei jatkuvaan sateeseen ole heiniä kaadettu. Hyvälaatuista heinää ei varmasti moneen kertaan pestyistä tule ja toisaalta, nyt alkaa kasvustot kohta mennä jo niin vanhoiksi, että ruokinnallinen laatu kärsii, vaikka kuivanakin saisi talteen. 
Kasvintuotanto / Heinän kuivuriin ajo?
: 14.07.08 - klo:10:05
Nyt, kun ei noita yli yhden päivän poutia ole juhannuksen jälkeen ollut ja kuivaa heinää pitäisi kuitenkin yrittää tehdä, niin kyselen tässä muiden kokemuksia siitä, kuinka lyhyen luokokuivauksen jälkeen olette ajaneet heinää kuivuriin ja miten on säilynyt? Ohje kertoo, että kosteusprosentti kuivuriin ajettaessa tulee olla alle 40, miten nopeasti se käytännössä saavutetaan ja millaisella käsittelyllä?
Olikos siinä luonnoksessa, että montako uuhta on minimi lampolan rakentamisessa? Alunperin oli kai ollut ehdotuksena 250, mutta lienee tuo siitä tippunut jonkin verrran...
Sikatalous / Vs: PMWS ja aktivistit
: 20.02.08 - klo:20:46
Niin ja kiinnostaisi tietää, onkohan jotain osuutta asiaan sianjalostusriitelyn seurauksena tulevalla tuontispermalla ja jalostuseläimillä?
Nytpä tuli esille asia, josta ei paljon puhuta, mutta joka kyllä pitäisi mielestäni tuoda laajempaan julkiseen keskusteluun, Suomessa kun kuitenkin ollaan eikä missään muslimivaltiossa...

Niin, kiinnostaisi jonkin verran tietää, että kuinka paljon SUOMESSA myydään ja teurastetaan nautoja, lampaita ja kai muitakin elikoita vetämällä kurkku auki elävältä. Ja taas toisaalta ei paljon huvittaisi tietää, kun tuntuu tuo asia meikäläisen järjellä niin irvokkaalta rääkkäykseltä! Minulla on sellainen käsitys, että esim. nämä muslimit lausuvat "tainnutukseksi" "Allah" ja vetävät sitten eläimeltä kurkun auki.

En voi ymmärtää, miksi uskonnon nimissä pitää tuolla tavalla eläin tappaa, kun varmasti se "saastainen" veri tulee siitä pois, vaikka on tainnutettukin ennen verenlaskua. Onko se jotenkin hienompaa ja ihmistä ylentävää, kun veri roiskaa kaaressa ja eläin teutaroi kauhun vallassa ennen kuin kuolee verenhukkaan? Luulen, että hiljaisuudessa tätä tapahtuu paljonkin, kun tätä "puhdasta" lihaa vaativaa porukkaakin on aika paljon. En kyllä voi mitenkään ymmärtää niitä SUOMALAISIA eläimenkasvattajia, jota tieten tahtoen myyvät eläimiä tällä tavalla teurastettavaksi!

Haloo, olemme Suomessa, jossa on tavoitteena suoda tuotantoeläimille mahdollisimman hyvät elinolot ja kai siihen kuuluu myös nopea, kivuton ja kauhuton lopetus. Ja olen sitä mieltä, että uskonnolliset perusteet eivät saa tätä periaatetta ohittaa ja jos ei tavan teurastettu liha kelpaa, niin passaa olla ilman!

Tietääkö muuten kukaan, mitä Suomen laki sanoo tästä asiasta; onko tainnuttamaton teurastus lain mukaan sallittua? Ainakin muutama viikko sitten Seurassa oli juttua jostain pienteurastamosta, jossa teurastetaan lampaita ja nautoja myös ko. porukalle Helsinkiin jossain kidutetun lihan myyntipisteessä myytäväksi. Kehui teurastaja, että menekki ja hinta on hyvä! Niin, sehän se on pääasia, eettisestä näkökulmasta viis...
Ja mielellään oikaistaa, jos meikäläisellä tuntuu olevan väärää tietoa.
Minun henkilökohtainen mielipiteeni on että Suomessa ns. tavanomainen maatalous on koko ajan menossa vähemmän luomuun suuntaan siinä mielessä, että nurmiviljelyssäkin tavat ja käytännöt tehostuessaan sisältävät yhä enemmän kemiallista torjuntaa. Aikaisemmin kai oli yleistä, ettei keskivertomaitotilalla juuri torjunta-aineita käytetty edes rikkoihin puhumattakaan nyt tautiaineista. Nykyään sen sijaan taitaa olla sääntö eikä poikkeus se, että nurmet päätetään glyfosaatilla, nurmilla käytetään satovuosinakin rikka-aineita ja viljat ruiskutetaan tietysti myös automaattisesti. Siihenhän tässä en ota kantaa pitäisikö niin tehdä vai ei, mutta tämä pitää ottaa huomioon, kun puhutaan suomalaisen tavanomaisen tuotannon luomuudesta. Muuten Heinämäen argumentit kyllä pitävät mielestäni paikkansa.

Niin sitten siihen luomu tarvitsemaan lisähintaan... Jos maitoa ajatellaan, niin kaupassa luomumaitolitra maksaa tällä hetkellä 1,09 - 1,17 euroa/litra ja tavanomainen maito jotain 0,63 - 0,75 euroa/litra eli luomumaito on noin 60 - 70 % kalliimpaa kuin tavallinen maito. Ja tuottajan saama luomulisä on 0,05 euroa/litra? Paljonko luomulisää pitäisi kuluttajahinnassa olla, että esim. juuri maidon purkitus kannattaa? Maito kyllä taitaa olla huono esimerkki siinä mielessä, että sitä kai yleisesti kaupoissa myydään lähes nollakatteella, mutta lieneekö sama nollakate sekä luomulla että tavanomaisella, epäilen... Voisi jollekin ison asutuskeskuksen hypermarketille olla hyvä sisäänvetotuote luomumaidon myynti nollakatteella; luulisin että moni lapsiperheen äiti tulisi ja lastaisi mielissään kärryn täyteen luomumaitoa ja tekisi muutkin lapsiperheen ostokset siinä sivussa.
Ja taitaa olla sama ilmiö käynnissä monessa muussakin maassa ... MUTTA ei täällä meillä Suomessa. Taitaa täällä päinvastoin olla tavoitteena osalla Valion porukoista päästä eroon viimeisistäkin luomumaidon tuottajista, jotka saavat "tavanomaisen tuotannon kustannuksella oikeudettomasti parempaa hintaa".
No, tuo nyt oli lievää provosointia, mutta tosiaan tulee olemaan mielenkiintoista nähdä, miten luomumaidon ja -maitojalosteiden (kuten myös muiden luomutuotteiden) menekki Suomessa kehittyy tulevina vuosina; seuraako täällä sama trendi viiveellä vai ollaanko täällä niin vakuuttuneita siitä, että "suomalainen tavanomainen on yhtä puhdasta, kuin luomu", ettei luomun prosenttiosuudet koskaan nouse muutamaa korkeammalle.

Ai niin, taisi muuten olla jossain viime viikon MaasTulin jutussa, että Atria harkitsee ensi vuonna alkaa teurastaa uudelleen luomunautaa. Mielestäni hyvä uutinen...
Sivuja: 1 ... 3 4 [5]