Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 52 53 [54]

Viestit - {o|o}

HS:n taloussivulla on lähes 3/4 sivun artikkeli suomalaisesta liha-alasta.  Jutussa oli selitetty tuotannon perusteita (sonni-hieho-lehmä), kolmivaihekasvatusta ja kasvatusaikoja.

Hesarin jutuksi yllättää oli, että myös tuottajahinnat oli mainittu.  Hiukan hätkähdin, kun todettiin, että ne ovat korkeimmat koko EU:n aikana, mutta pulssi laski kun luin eteenpäin.  Sillä kerrottiin, että kuluttajahintaindeksi huomioiden ne ovat reaalisesti alimmalla tasolla koko EU-aikana.

Mielenkiintoinen lisämauste oli Atrian pistehinnoittelusekoilun selittäminen.  Summista talo vaikenee, vaikka onhan ne suurennuslasilla toimintakertomuksen kuvasta luettavissa  :D
Hyvä veli - parempi tili  -siinä Atrin mainoslause tälle grillauskaudelle.

Eipäs ei, kyllä ip-kameran teho riittää kevyesti kymmenien metrien päähän.  Korvamerkin pystyy lukemaan noin 40 metrin päästä.  Ja nyt korostan, että ammattikäyttöön tarkoitetun kameran esim Axis, Panasonic,...  Ne toimiston kirjahyllyn päälle tarkoitetut muutaman kympin ip-kamerat voit unohtaa navetasta.

Ja tallennin on erittäin hyvä apuväline.  Meillä on vain tietsikalle tallentava Axisin mukana tuleva ohjelma, mutta siitä on monet kerran katsottu pikakelauksella onko vasikka jo syönyt emoa.  48 X nopeudella katsoo tuntikausia hetkessä (vasikka saattaa syödä 4min/4tuntia).

Kiinteä kamera on hyvä, koska se ei voi unohtua katsomaan väärään paikkaan.  Mutta kiinteys on myös sen huono puoli.

Domeissa on usein ohjelmoitavia ominaisuuksia, ne esim. kuvaavat eri kohteita vuorotellen tietyn aikataulun mukaan.  Meillä on hoidettu kolmen poikimakarsinan valvonta ohjelmoidulla kierrolla.  Tallennuksesta voi tarvittaessa etsiä tapahtumia.

Meillä valvontasysteemi on langattomassa verkossa  oleva dome ip-kamera ja poikima-aikaan miniläppäri yöpöydällä.  Ainakin Asus EEEPC on linux-versiona hiljainen ja nopea.  Palveluntarjoaja antoi kiinteän ip:n, joten kamera on reititetty myös julkiseen verkkoon. 
Sivuja: 1 ... 52 53 [54]