Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 50 51 [52] 53 54

Viestit - {o|o}

sori, en tiennyt, että sulla on mekaaninen kauhankääntö, jossa sorkat tai huulilevy eivät pääse tökkäämään tiehen ;)

olen kantanut paaleja pihdeissä ja kannan edelleenkin. ja olen jopa kokenut  senkin, kun letku pettää paali pihdissä kiinni.  nostin  ruokaa tilapäismajoituksessa oleville elikoille ja rikoin letkunipan ladon ovenkarmiin.  eipä tuossa kovin kummoista tapahtunut; pitää muistaa liikenopeuksia arvioidessa onko käsi kraanalla ja putkissa täysi työpaine vai pelkkä paali tunkkia pusertamassa.

tokihan paalia voi kantaa niin ylhäällä kun sielu sietää, mutta minun sielu ei taivaita kurkoita.  riittää, kun paali on selvästi maasta irti. tuskin siinä hirveitä tapahtuu, jos se maavara siitä poistuu. ei se alle tonnin pehmeähkö ja kuluva möykky traktoria surmaa.  varsinkaan, kun on silmät eteenpäin ja auki.  kärrystä putoava paali on huomattavasti vaarallisempi liikenteessä, sitähän ei välttämättä kuski edes huomaa.
Paalia on tullut ajettua aika paljon. Ei kyllä tule mieleenkään että ottaisin yhden paalin pihtiin kun ajan maantienopeutta! Miettikää vähän mitä tapahtuu kun hydrauliletku pettää ja paali putoaa traktorin eteen ??? :o ???
Eikös samalla logiikalla pitäisi kieltää lähes kaikkien välineiden kuljettaminen etukuormaajassa?  Kyllä ne tyhjät trukkisorkatkin osaa tökätä tiukasti tiehen, jos niikseen tulee!  Ainakaan minä en ole koskaan kuullut paalionnettomuudesta, tielle pudonneista tyhjistä kauhoista useinkin.
Tohon etukuormaajalla kuljettamisella, täälläpäin ne ovat poliisi käynyt jokaisen traktorikaivuri yrittäjien kimpuun et ne ylimääräiset kauhat joka kulkevat etukauhassa pitää olla sidottu. Eräällä työmaalla poliisi antoi sakot kun kaivuri kuski kuljetti pari kaivon teleskoopia kauhassa korkeintaan parisataa metriä työmaalla joka oli yleinen tie.
Nuo kauhat ovat varmaan ihan sitomisjuttu, mutta liittyyköhän kaivokamat polttonesteveroihin?  Muistan takavuosina lehtijutun, jossa linjatöitä tehnyt kaivuri kuljetti etukauhassa harusvaijeria ja -ankkureita.  Sai sakot löpöllä ajosta, koska kyseessä oli tavaran kuljettaminen.
onko tosiaan niin, ettei kuormaajassa saisi kuljettaa?
Jaa kyllä meidän Hihogissa ainakin saa olla ketju aina paikoillaan ja ovet aukeavat täysin auki päästettäessä eläin eteenpäin eikä sen ketjun kanssa tarvi räpeltää.

[/quote]

kerro ihmeessä miten sen ketjun laitat?  meillä ketju on toisesta päästä kiinteästi toisessa puoliskossa ja toisessa puoliskossa on avaimenkoloreikä ketjua varten.
silmäilittekö varmasta samaa lehteä, kun joku puhuu KM:stä ja joku KMVET:stä?
Ålö 10-60, nostaa 2000kg. ei ongelmia koskaan sen kanssa. joskus kylläkin vesikuivatun paalin kanssa, josta ei saa käärimen kuormauslusikalla otetta.  mutta siinäkin kokemus rules ...

ei sivuheijaus minusta ole ongelma, aisajousituskin auttaa mukavasti.  mutta kalteva pelto, ahdas nurkkaus, kuormain ylös että näkee ja yllättäen pyörän alle kivi tai vesivako, niin johan alkaa nitrot tehdä kauppansa.
halvin vastaantullut käärin oli nhk:n etukurmainmalli, joten sellainen on nokalla pyörinyt...

näkyvyyttä haittaa, eikä pysty kovin alhaalla pyörimään kun varsi kolisee  aisoihin.

ainoaksi en suosittele, mutta apu/varakoneena hyvä hinta-laatusuhde.
kanadalainen hihog ollut jonkun vuoden. erinomainen, sillä riittävästi avattavia luukkuja joka puolella.  mutta järventakaiseen tyyliin ei sinkitty vaan maalattu lohkeilevalla maalilla.

toinen tuotekehittelyä vaativa kohta olisi saluunan ovissa, joiden väliin elukka päänsä kiinnittää.  niiden maksimiaukeama rajoitetaan ketjulla.  kun eläimen haluaa vapauttaa, pitää ketju irroittaa ja pujottaa taas takaisin uutta saalista odottamaan.

ketjun voi jättää laittamattakin, mutta silloin on riski, että eläin laittaa päänsä oikein, muttei mene tarpeeksi eteen lukitakseen itsensä.  kun se sitten peruuttaa ja samalla heilauttaa päätänsä sivulle, ovet avautuvat täysin sivuille.  nyt se voi kävellä läpi ilman, että lavat tarttuvat kiinni ja työntävät ovenpuoliskot kiinni. eli tapahtuu ns. läpijuoksu.


ei siinä käsittääkseni tule kuin janoisia eläimiä.  rakenne estää juomasta vettä pois vastuksen päältä. teoriassa vesi haihtuu pikku hiljaa, mutta silloin tulee vastuksen sisäinen lämpösuoja peliin.
Varmaankin lämmitettävienkin kuppien sulanapysymiseen vaikuttaa niiden käyttö: elukoiden lukumäärä ja laatu per palju.

Meillä Nelsoneista ryysti vain muutama elukka ja ainakin niiden kuppina Suevia toimii paremmin.
Tarjolla vaan mutua :D
Eikös nuo suunnanvaihtokatkaisimet ole kuitenkin jotain reed tai vastaavia monimutkaisia varmistettuja systeemeitä, eli sitä tuskin tietokoneita ohittamatta pystyy aivan millä tahansa napilla korvaamaan?

Ei se reed-rele ole kuin putkessa olevat releen kärjet, jotka saadaan yhdistymään lähelle vietävällä magneetilla.

Tutki ja mieti kuitenkin, miten varmistat, ettei apumies halua ratin vierestä eteen ja sinä takaperin nenäsi näyttämään suuntaan  :D
Tarkoitan apumiehellä sitä herra Murfia, joka tahtoo mukaan jokaiseen rakennusprojektiin.

Jos valtsuusi on tarjolla taaksepäinajolaitteet, siitä saattaa löytyä helpostikin paikka kytkimelle.
Pisteet kanssa Nelssonille.
Käytössä 4 kpl ja nousuputket tuumasia, joissa itsesäätyvä vastus, joka heittää lenkin supistus/sulkuventtiilin ympäri ennen kuppia eikä jäätymisongelmaa ole ollut.

Tää tosin täällä etelässä . 8)

Ymmärsinkö oikein, että sulla on paineläpivienti myös kupin alla, jos kerran pystyt heittämään lenkin vastuksella?
Nelsonissa jäätyi pikkuputki, venttiili ja lopulta koko vesitila.  Ne olivat vanhoja, käytettyinä ostettuja - liekö malli muuttunut?

Onnittelen lämpimästi saavutuksestasi saada ne pysymään sulana tuossa pakkasessa!

Oikeasta asennuksesta en tiedä, mutta saman uretaaniputken nokassa on nykyään Suevia aina sulana.

Minusta Nelsonissa on käsittämätön määrä paljasta alumiinipintaa lämpöä haihduttamassa.  Sueviassa on vastus kupin pohjassa, vesitilan alla ja se lämmittää samalla tulovesiputkea asennusputken sisässä.
Kokemuksia kaikista edellämainituista. 

Nelson on kokemukseni mukaan herkin jäätymään. 

Sueviat eivät ole jäätyneet kertaakaan.

Palloallas jäätyy joskus, kun elukka onnistuu saamaan pallon jäämään altaan sisälle reiän viereen.

Kaikille kuppityypeille on ollut saattokaapeli vesiputken sisässä.
Sivuja: 1 ... 50 51 [52] 53 54