Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 54

Viestit - {o|o}

AktiiviW:n ohjessa:

Lainaus
EU-Osto-tili: tilille kirjataan vain ostoja muista EU-maista. Käytännössä osto toisesta EU-maasta tehdään aina verottomana, ja myyjälle maksetaan vain veroton summa. Arvonlisäveroilmoituksessa verot on kuitenkin näytettävä. Arvonlisäveroilmoituksen maksettavaa loppusummaa ne eivät muuta, koska summat kumoavat toisensa.

EU-tavaraosto/EU-palveluosto: valitse kumpaako, tieto tarvitaan kausiveroilmoituksen erittelyä varten.

Esimerkki: ostetaan varaosa Saksasta hintaan 100 €.

Perustetaan ostotili 6121 Koneiden ja kaluston kunnossapitokulut EU kopioimalla tili 6120 Koneiden ja kaluston kunnossapitokulut. Rastitaan tilin tiedoista kohta EU-ostotili. Kirjanpito - Alv-laskelma, välilehti Koontitilit, lisätään  tili  6121 riville  313 "Tavaraostot  EU-maista". Koontitilin lisäys onnistuu Koontitili -painikkeen avulla, aseta koontitilin numeroksi 10. Tosite kirjataan nettokirjauksena, ilman arvonlisäveroa.

Kyllä robonavetankin keskus on vielä aika kaukana teollisuudesta
Älkää jääkö laakereihinne kiinni. Lämpökameran kuva sähkökaapista voi pelastaa koko navetan... ja sitten kun kamera on niin mitäpä sillä ei kuvaisi, esim. näin pakkasilla olisi kiva tietää missä sen pihaharakan olisi parasta kortteerata.
Minä olen tästä ennenkin kirjoittanut: sähkäri paikalle ja meisseli käteen.  Tulee samalla myös korjattua ne viat, ei pelkästään mahdollisesti löydettyä ne.  Liitokset on todella nopeasti käyty läpi ihan meisselimenetelmällä.  Samalla voi puhallella pölyt pois kosketussuojien takaa.  Kun se sähkäri on pihassa, niin samalla ve vaihtaa sen huonosti toimivan kytkimen ja vetää lisäpistorasian, että jatkoroikan voi kelata pois :)
Metsätalous / Vs: Metsätaloussuunnitelma
: 19.02.18 - klo:10:31
Meillä oli 23 vuotta taukoa, ettei suunnitelmaa ylläpidetty, kun tiedettiin hyvin omat asiamme. Pikku hiljaa kuitenkin homma vaikeutui ja tuli eteen sellainenkin ongelma, ettei pystynyt sanomaan paljonko on puuta mettässä. Puukaupoissa yhtiön miehet kyseli suunnitelman tietojen perään jne. Teetin yhden puunmyyntisuunnitelman yhdistyksen kaverilla. Olin itse merkannut nauhat maastoon ja kaverin piti määritellä puustomäärä ja piirtää kuvio kartalle. No, puustomäärä oli heitetty lonkalta alakanttiin, ei kai osattu sitten arvioida sitä ja leimikko oli piirretty kartalle selkeästi väärään paikkaan. Ehkä huonoin kokemus yhdistyksen puolelta minun urani aikana. Nuori kaveri jne.

Sitten kun sain ajantasaisen suunnitelman, niin sen perusteella on ollut mukava päättää minkälaisia konekauppoja tehdään, samoin omien hommien suunnittelu on helpottunut. Myös harvennusten ajankohtaan on hyvä saada jonkun muunkin näkemys, vaikka itse osaankin nämä hommat parhaiten.

Sanoisin, että jos haluaa säästää, niin tekee juuri noin, että suunnitelma 20 vuodessa. Sillä selviää jo pitkälle.

Tekijöistä turvautuisin ehkä yhdistykseen tai yksityiseen urakoitsijaan, jos pätevyyttä löytyy. Tämä lähinnä sen takia jos metsästä löytyy jotain kiusallista, niin näiden tahojen kautta tieto ei välity niin helposti vääriin käsiin. Ite teetin Metsäkeskuksella ja ei mitään moittimista niiden hommissa, mutta tiedot menee sitten (ainakin siihen aikaan) semmoisiin rekistereihin, että liito-oravat löytyy tarvittaessa. Uskalsin kuitenkin ottaa Metsäkeskuksen suunnitelman, koska tiesin, että omissa metsissä ei kymppikohteita ole. Tosin jälkeenpäin tuli yksi soitto eräästä ikikuusikosta, joka olisi kelvannut Metso-ohjelmaan. Se luonnollisesti hakattiinkin sitten kohta puoliin pois.
Täh, ei ymmärrä että joku tekee metsärahoilla konekauppoja.  Metsäkoneet tietysti hyväksytään.
Täh, en ymmärrä, että konekauppoja tehdään pankista ja/tai luottoyhtiöltä lainatuilla rahoilla.  Osakekaupat tietysti hyväksytään.  Omaa varallisuuttaanhan ei saa käyttää muussa omassa yritystoiminnassaan hyväksi lainaamalla tulevilta sukupolvilta.  Ja onhan se väärin, että korot maksaa auringon säteily ja pohjavesi.  Ne pitää kiskoa selkänahasta ja kantaa salkkumiehille :D :D :D
Metsätalous / Vs: Metsätaloussuunnitelma
: 12.02.18 - klo:13:45
Metsäkeskus on viranomainen.  Otso on sen lehtolapsi, joka irtautui omaksi osakeyhtiökseen jo vuosia sitten.  Otso tekee mm. suunnitelmia ja metsäteitä, metsäkeskus Kemera-juttuja.

Eikä tiedot *helposti* siirry sähköisestä järjestelmästä toiseen.  Ei vaikka siitä on olemassa tarkka standardi.  Metsäyhtiöillä on omat järjestelmänsä, joista ne näkevät metsäsi ja tarjoavat auttaavaa kättänsä. 

Metsään.fi on metsäkeskuksen palvelu, jonne perustiedot siirtyvät metsien inventoinnista automaattisesti.  Osalle riittää sekin suunnitelmaksi, vaikkei se tarkka olekaan.  Sillä voi pyytää myös tarjouksia myynneistä ja hoitotöistä.

Uusi yhtiöistä riippumaton startup on pyrkimässä markkinoille laserkeilaukseen perustuvalla metsäarviosysteemillä.  silvere.com

Mielenkiintoinen kysymys on suunnittelijan vastuu: löytyykö leimikosta se määrä puuta ja varsinkin tukkia, jonka suunnittelija on sunnitelmaan kirjannut?  Erilaisissa investointitapauksissa talouslaskelmat perustuvat puunmyyntituloihin.  Jos sieltä ei tulekaan sitä mottimäärää, jonka suunnittelija arvioi, saatetaan joutua turvautumaan kalliisiin tilapäisrahoituksiin.  Hintalappu niistä kuuluisi suunnittelijalle.  Kantohinnat vaihtelevat, mutta mottimäärät kasvavat nopeammin tai hitaammin.  Suunnitelmalasku pitää maksaa ilman mitään takuita laadusta.

Lainaus
.Ei Atriankaan ole pakko maksaa sitä markkinahintaa tuottajalle voi sitä maksaa jopa enemmänkin
Ei voi, viittaan edelliseen postaukseeni.  Mutta markkinahinta pitää saada nousemaan, kuluttajilla on varaa maksaa.  Muttei halua.
Koko ala on täysin sairas, sillä osakeyhtiölaki:
5§Toiminnan tarkoitus
Yhtiön toiminnan tarkoituksena on tuottaa voittoa osakkeenomistajille, jollei yhtiöjärjestyksessä määrätä toisin.
ja varsinkin

Yhdenvertaisuus
Kaikki osakkeet tuottavat yhtiössä yhtäläiset oikeudet, jollei yhtiöjärjestyksessä määrätä toisin. Yhtiökokous, hallitus, toimitusjohtaja tai hallintoneuvosto ei saa tehdä päätöstä tai ryhtyä muuhun toimenpiteeseen, joka on omiaan tuottamaan osakkeenomistajalle tai muulle epäoikeutettua etua yhtiön tai toisen osakkeenomistajan kustannuksella.

Eli tuo §7 pykälä estää maksamasta tuottajille muuta kuin pienintä mahdollista hintaa, sillä muussa tapauksessa yhtiö rikkoo lakia.  Puolet omistajista on sijoittajia, joiden oikeuksia poljetaan, jos raaka-aineesta maksetaan liikaa. MOT
Jos ei kanna mitään vastuuta siitä, että ketju omalta tilalta eteenpäin toimii hyvin, vaikkei siitä olisi itselle suoranaista hyötyä, tekee hallaa koko alalle.

E-merkityömyys on sama kuin e- luokaton maito. Ei solut itselle hallaa tee, mutta juustolle tekee. Ei huono tunnistettavuus itselle hallaa tee, mutta kaikille siitä eteenpäin.
Mutta sillähän juuri kompensoidaan e-merkin hintaa
Vapaa sana / Vs: Äänestäminen verkossa
: 10.01.18 - klo:17:53
Suomessa on henkilövaaleissa suljettu vaalitapa.  Eli vaalisalaisuus on vainajan hautaamista tiukempi: jos kuolinsyystä herää jälkeenpäin epäilys, hauta voidaan avata.  Uuraan tiputettua lippua ei koskaan jäljitetä.

Etä-äänestyksessä on erittäin suurena riskinä ns family voting.  Eli henkistä tai fyysistä määräämisvaltaa käyttävä painostaa vaikutuspiirissään olevat äänestämään oman tahtonsa mukaisesti.  Tätä ei estä mikään tekninen ratkaisu.

Eli ei kiitos.  Annetaan demokratian toimia.
Hydrolli ja sähköventtiilillä päälle/pois. Kepukan namiskuukkelilla hetkellisesti ja konsolissa katkaisn jos jatkuvampaa tarvista.
Ihan siinä konsolikiukaan vieressä ;D
Ymmärrän tuon, jos on koko ajan vaihtoa tarkan trukkipiikkityön ja jonkun muun välillä.  Mutta usein noin hieno systeemi on ihan rahan haaskausta.  Epätasaisella liikkuessa kuormaan kohdistuu voimia.  Ja silloin aina jokin joustaa: renkaat, hydeletkut tai teräs.  Tai kaasu vaimenninsylinterissä.  Jokainen voi valita, minkä niistä valitsee.  Tämä takavuosien argumentti vaimentimen poiskytkemiselle oli kuluminen.  Nuo muuthan eivät kulu :D
Voin suositella.  Mutta tällä palstalla takavuosina joku kertoi laittavansa vaimentimen hanan kiinni hiekkaa kuormatessa. Hänen argumentit eivät minua vakuuttaneet :D
En ole tajunnut, että kahdet pihdit on tekosyynä olla käyttämättä e-merkkiä. Samalla logiikalla  haulikossa pitää olla vain yksi piippu:) Hommahan käy liian helposti, jos on ladannut molemmat valmiiksi: panostaminen kesken työn on homman suola :D
Niin ja sitten varsinkin, kun joku TOINEN voi hyötyä siitä, että myymälläni elukalla on e-merkki.  Hinta on huono peruste, kun käsittääkseni kaikki välittäjät kompensoivat hinnaneron hinnastoissaan.
Mutta kyllähän tuo A:n systeepi on hyvin lähellä sitä, miten asioiden pitäisi toimia.  Kunhan kaikilla elikoilla olisi e-merkit, kaikissa autoissa lukijat ja järjestelmä teurastamosta riippumattomaksi, voitaisi puhua digitalisaatiosta.  Eikä letkajenkasta, jossa mennänkin yksi askel eteen ja kaksi taakse.
Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 54