Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 54

Viestit - {o|o}

Näillä ilmoitusasioilla on vaikutusta moneen: eläinpalkkioihin eläinrekisterin perusteella ja sitten vielä on mahdollista saada sanktioita valvonnassa.  Ja valvonnassakin vielä eri tavalla eri valvonnoissa, eli id-valvonnassa on eri kriteerit ja sanktiot kuin täydentävien ehtojen valvonnassa.
Valvonnassa katsotaan KALENTERIVUODEN alusta nautarekisterimerkintöjen lukumäärä ja lasketaan montako prosenttia niistä on virheellisiä.  Sanktio määräytyy sen mukaan.

Tämä ei mahdu suomalaiseen oikeustajuun, sillä jos teet virheen vuoden ensimmäisessä ilmoituksessa ja tulee valvonta, virheitä on 100%.  Loppuvuodesta, vaikkapa 100 ilmoituksen jälkeen yksi virhe on vain 1%.
En tiedä sinun pankista, mutta minulle ei ole koskaan tyrkytetty mitään.  Laskut maksan ja viiteaineistot noudan Kultalinkillä.
OP:n Kultalinkki ja tarvitset kirjautumissalasanan, et muuta. 
Köyhät rasvaa.  Normaalit pistää koneen vaihtoon, kun pitäisi tarttua tuubiin :D
Lainaus
jäämistä turha puhua meitä'n mittakaavassa
Turha on, sillä kuluttajalle ei parane kertoa lypsylehmien hoidosta ja hoidoista yhtään mitään
Kyllä ne varoajat ovat jokaisen tarkistettavissa. Samat lait meilläkin on lääkkeitten suhteen käytössä kuin lihatiloillakin.
Kyllä varoAJAT lihassa, maidossa testit.  Lait on ihan samat.  Mutta jos tarkastellaan antibioottien käyttömääriä lypsylehmillä ja lypsyrotuisilla sonneilla välikasvattamoissa verrattuna pihvirotuisiin eläimiin puhutaan todella merkittävistä eroista. 

Tarkkailutilastoissa ainakin neljäsosalla lypsylehmistä on poistonsyynä utaresairaus.  Ja ihan elämänkokemuksen perusteella tiedän, että vielä aika paljon useampaa hoidetaan ennen poistoa.

Kirjoitan ihan romuttaakseni AnttiX:n ihanneyhteiskuntaa, jossa on vain lypsylehmiä.

Vaikka oli tarkoitus  :-X silti vielä kommentoin, ekologinen tarina alkaa jo pellonreunalta keväällä (tai mikä ikävintä syksyllä).  Ja AnttiX:n innoittamana, näin on todellakin paree, hei hei toinenkin A! Atria saa todellakin puolestani profiloitua "ekologiseksi" sivutuote lihataloksi.

LYpsylehmä piereksii ja röyhtäilee aika paljon metaania vuodessa, merkittävä kasvihuonepäästö kyllä. Sitä vastaan se sitten tuottaa vasikan ja 10 000 litraa maitoa meijeriin (siis ainakin omat lypsylehmämme). Lypsikkiä isompi emo piereksii ja röyhtäilee saman verran (jos oikein olen ymmärtänyt) ja tuottaa sen 300kiloisen vasikan. Toinen tuottaa siis vasikoineen 10 040kg, toinen 300kg vuodessa, about samoilla metaanipäästöillä.

Taulukkoarvojen mukaan emo tuottaa 70-74% lypsylehmän lantamaarästä, eli siinä kohtaa tietty yksi emo tuottaa vähemmän lantaa. Tietty edelleen voidaan huomioda että elintarvikkeita se tuottaa sen 300kg vuodessa (jos lasketaan koko vieroitettu vasikka elintarvikkeiksi) syötyään ihan hirveästi ja piereksittyään ja röyhtäiltyään kanssa ihan hirveästi. Ja tuotettuaan "vain" 25 kuutiota kuivikelantaa. Ja jos se emo on haikku niin se kyllä syö vähemmän, mutta toisaalta tuottaa vasikan joka kasvaa huonommin kuin lypsyrotuinen.


25 kuutiota lantaa (+ paljon metaania) = 300kg vasikka, siinä emon hyotysuhde. Ja siinä 300kg vasikassakin syötävää on vain osa.


Guarter paljonko yhtä vasikkaa kohden menee sinulla muuten polttoöljyä vuodessa?

Yhdistettynä tulevaan tukileikkuriin on emolehmissä tulossa ns suuri puhallus.
Vielä tuohon metaaniin:
Ei taida Antinkaan lehmät lypsää ravinnotta, kuten ei emotkaan.  Mutta se "unohdetaan" aina, kun halutaan dissata nautoja niiden kasvihuonepäästöistä.

Emo syö pelkkää nurmea, poislukien nurmen perustamisen yhteydessä kokoviljasäilistä.  Ja kesät se on pelkän laitumen varassa. 

Paljonko on pihattolypsylehmän vr-% koko vuosi huomioiden?  Paljonko sitoutuu hiiltä peltoon?  Ja nyt ei riitä vastaukseksi, että meillä on kaikki pellot nurmella ja ostamme väkirehun :)
Ei siihen irkkuja tarvita. Riittää ihan suomalainen, joka on pistänyt laitteeseen rahaa x€ enemmän kuin kilpailijaan, eikä kestä ajatuksen puolikastakaan, ettei kaikille niille rahoille olisikaan vastinetta :D
Lainaus
Tekee huomattavasti pienemmät paalit kuin entinen jd575
Rohkea olet, kun uskallat MH:ta arvostella :D  Varmaan kohta joku vastaa, että siihen pikkupaaliin mahtuu ainakin kymmenen muun merkkisen paalin heinät :)
Antoiko ell edes kipulääkettä?
Metsätalous / Luontoarvot julki
: 21.04.18 - klo:09:29
Metsien luontoarvot on julkaistu avoimena datana.  Paitsi meidän kaikkien yhteisten metsien.  Metsähallituksen metsät ovat kartan valkeita alueita, kuin sotilasalueet konsanaan.

Miksi kuka tahaansa voi vahtia yksityisen maanomistajan toimia, mutta valtion toimet piilotetaan?
luomu kannattaa jättää peltoon, kun sen hintahan ei ole kuin kaksinkertainen :)
E-merkki on mahdollisuus, ei uhka. Visuaalinen tunnistaminen päämerkistä säilyy.

Ruotsissa on muotia laittaa siru (=e-merkki) peukalonhankaan.  Silloin on mahdollista avata lukittu ovi ilman avainta tai avainkorttia kahvassa olevalla tunnistimella.

Pitkälti samaa mieltä ihmisten terveydenhuollon tietojärjestelmistä.  Kyllä eri järjestelmät saisi ymmärtämään toisiaan, mutta jokainen ohjelmistotalo haluaa vain rahaa.
Arvostan tosi paljon asennetta: toisen hyöty ei ole minulta pois!

Vain harva listaamistani e-merkkiä hyödyntävistä jutuista on nykyään todellisuutta. Mutta on, kunhan 100% kattavuus saavutetaan.

Jäljitettävyys on luotettavuuskysymys. Jos eläin tunnistetaan piippaamalla ja samalla tallentuu aikaleima tietokantaan on tietoon helpompi luottaa, kuin käsinkirjaukseen. Mikään tapa ei ole täysin varma, mutta väärän piippauksen tekeminen vaatii aktiivisuutta, käsinkirjaamisessa kaikki inhimilliset virheet ovat mahdollisia.
Nautapuolella ei liikaa rahaa ole, mutta kuten maitohenkilöiden kommenteista voi päätellä ymmärrystä säästöjen saamiseen ei ole.

Klassisessa testissä lasten annetaan valita haluavatko he palan suklaata nyt vai kaksi huomenna. Lapsi valitsee aina NYT.  E-merkkiä vastetaan,  koska pitäisi saada suklaapala NYT, eikä nähdä tulevaisuuden mahdollisuuksia.
Siis huomasithan edellisen postaukseni: näitä kaikkia ei vielä ole.

Sitä tämä nykyisen suomalainen ”jäljitettävyys” on: eläinlääkäri kirjaa sille eläimelle, jolle sanotaan!

Eihän siihen tarvitse, kuin lukija joka lukee heat/sense timesestä tunnuksen, sitten lukijalla piippaa, että löysi just sen eläimen ja kuittaa, että se siemennettiin. Piip piip piip ja kuulakärkikynäkauppiaat itkevät sikiöasennossa :)
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 54