Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2]

Aiheet - {o|o}

Vapaa sana / Yhteen kirjoistustesti :)
: 08.04.16 - klo:07:10
IS linkitti tällaisen testin yhdyssanatestin Mikael Agricolan päivän kunniaksi.  Montako meni oikein?

http://ap1.sestatic.net/app/isyhdyssanat/index.html


Itsellä vain 12/15  :(
Arvoisa raati osaa varmaan vastata, mikä Agronicin käärintä vaivaa:

Alussa kylmillä öljyillä käärinvarret lähtee oikeoppisesti hitaasti liikkeelle ja jatkaa sitten nopealla loppuun asti oikein
Lämpöisillä öljyillä ei tahdo jaksaa lähteä hitaalla ollenkaan.  Kun koettaa antaa traktorin vivulla painepulssia, ehtii usein hidas vaihe jo mennä ohi ja käärin säntää nopella liikkeelle ja muovi katkeaa.

Onko käärimen hydemoottori väljä, eikä ohut kuuma öljy jaksa pyörittää?
8550:ssa alkaa olla väljää etuakselin keinussa.  Millainen homma puslien vaihtaminen on?  Pitääkö etuperä avata vai riittääkö kun irroittaa vetoakselin ja pukit?
Tuli ongelma asfalttitien varressa olevan vuokrapellon kanssa.  Kynnökselle pitäisi ajaa lantaa, mutta mullan pitäisi pysyä pellolla, eikä tulla mukana tielle.

Miten raati ratkaisisi ongelman? 

a) palkata kiinteistöhuolto pesemään tie joka kuorman välissä
b) siirtyä kevätkyntöön ja/tai levittää lanta nurmelle, josta pakenee puhdasta reittä tielle
c) puhdistaa ja pestä renkaat ennen tielle tuloa
d) jokin muuAuran maapuolet liki finaalissa, eikä jaksa lähteä kesken työn kauppaan.  Ensiapuna hitsasin pienet soirot hardoksia niiden reunaan, ettei runko-osat kulu.  Hyvin kestää vetää pitkin täkäläisiä kiviraunioita ;D

Tuli mieleen, että jos leikkaisi kokonaiset kulutusosat siitä. Kukaan kokeillut?

Täydellinen muistikatko :-[
Kertoisiko joku, miten hitechvaltsussa kuitataan huoltomuistutus?
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka-ja-talous/ruotsissa-väläytellään-päästöveroa-lihantuotantoon-1.32013

Ensin tulee mieleen, että ministeriöiden nimet jutussa vaihtuneet :)

Mutta ei, maatalousvirasto esittää, valtionvarainministeri ei pidä hyvänä.  Mielenkiintoista!
Koneet, laitteet ja tekniikka / 3D-tulostin
: 06.01.13 - klo:18:13
Jokos joulupukki toi raatilaisille hoteimman tuotteen - 3D-tulostimen?

Eduskunnan tulevaisuusvaliokuntakin hehkutti sitä hiljattain ja pj Päivi Lipponen vihelsi tiedotustilaisuuden alkaneeksi pillillä, joka oli tulostettu 3D-printterillä.

Tämän päivän HS:ssa (siinä viimeisessä isokokoisessa) oli mielenkiintoinen juttu Risto Linturista, tulevaisuuden tutkijasta.  Ilmeisesti valiokuntakin on kuunnellut häntä tarkalla korvalla ja saanut jopa tuon pillin häneltä.

Mutta aika huimia näkymiä tuollainen tulostin tuo.  Nyt jo USA:n armeija tulostaa joitain varaosia Afganistanissa sellaisella!   

Säästyisi ajomatkat varaosaliikkeeseen, kun ostaisi vain latausoikeuden ja pistäisi "3D-pdf":n tulostumaan ;D  Nämä ekat versiot tulostavat vain muovia, mutta luulisin ainakin kevytmetallien tulevan suht nopeasti saataville.

Tuntuu aika utopistiselta, mutta kysykääpäs ikäihmisiltä, miten mahdolliselta vaikkapa 1920-luvulla televisio tuntui.
Ei taida Atria edes kaivata hyviä vasikoita, keskimääräinen on sen talon tavoite.

Tällaiseen johtopäätökseen tulin, kun katsoin uutta pihvivasuhinnastoa.  Päiväkasvulisä paranee kympillä, kun pv-kasvu nousee 100g (esim 900g/pv->1000g/pv).  Mutta ylläri, kun pv-kasvu on yli 1200 g/pv, 100g nousu lisää vain 5€  :(

Tällainen ison rodun kasvattaja ei voi ymmärtää, ettei todella hyvää kasvua palkita yhtä hyvin kuin keskimääräisyyttä.  Edelliseen parttiin nähden hinnat kyllä nousivat, mutta huonoimmilla vasikoilla eniten ! Käsittämätöntä  >:(

Uutta on myös pv-kasvumiinukset alle 600g/pv kasvuista, mutta niin saa ollakin.
Saattoi mennä kuluttajalla aamukahvi väärään kurkkuun, kun aamun lehdessä susi oli hakenut lehmänraadon selkäänsä Kauhajoen teurastamolta  ;)

Kovasti on Atrian mainonnan tyyli muuttunut agressiivisemmaksi.  Sisältää tuo sivun ilmoitus ihan asiaakin.  Tosin tyylilleen uskollisena Atria ei kerro omasta tuonnistaan mitään, vaan käyttää kiertoilmausta "päämerkkinsä alla".  Ja aika komeasti dissaa markkinoita haalinutta Snellua ihan kinkkupaketin kuvan kanssa.

Vähän on ristiriitaiset tunteet tällaisen kuluttajaviestinnän suhteen ???  Mitenkähän toimisi joutsenlippu keskellä pakkausta. Ja isolla.
Atrian johdon Savon kiertueella taisi tulla selväksi, että Kuopion teurastamon saneeraus on sittenkin paras vaihtoehto.   :D

Sekä Kauhajoen että Kuopion tuotantokoneiston hinta on täysin sama, koska molempiin laitettaisiin täsmälleen sama tekniikka.  Mutta Kuopiossa kaikki mahtuu valmiiden kiviseinien sisään, Kauhajoelle jouduttaisiin rakentamaan kokonaan uutta ja käyttämään vanhoja puurakenteita.

Suurimman säästön Atria saa sillä, että se itse omistaa Kuopion rakennukset.  Irtisanomalla Kauhajoen vuokrasopimuksen se säästää vuodessa yli miljoona euroa tuloutettavaksi kaikille naudanlihan tuottajille.
HS:n taloussivulla on lähes 3/4 sivun artikkeli suomalaisesta liha-alasta.  Jutussa oli selitetty tuotannon perusteita (sonni-hieho-lehmä), kolmivaihekasvatusta ja kasvatusaikoja.

Hesarin jutuksi yllättää oli, että myös tuottajahinnat oli mainittu.  Hiukan hätkähdin, kun todettiin, että ne ovat korkeimmat koko EU:n aikana, mutta pulssi laski kun luin eteenpäin.  Sillä kerrottiin, että kuluttajahintaindeksi huomioiden ne ovat reaalisesti alimmalla tasolla koko EU-aikana.

Mielenkiintoinen lisämauste oli Atrian pistehinnoittelusekoilun selittäminen.  Summista talo vaikenee, vaikka onhan ne suurennuslasilla toimintakertomuksen kuvasta luettavissa  :D
Hyvä veli - parempi tili  -siinä Atrin mainoslause tälle grillauskaudelle.

Sivuja: 1 [2]