Euroopan unionin tukemassa, Newcastlen yliopiston johdolla tehdyssä kaikkien aikojen laajimmassa tutkimuksessa käsitys luonnonmukaisesti tuotettujen elintarvikkeiden terveyseduista saa vankkaa tukea.
Luomuruoan paremmuus ei vain elämäntapakysymys. Luomuruoassa antioksidantteja 40% enemmän tav.om.tuotettuihin verrattuna. Myös kivennäisaineita enemmän kuten rautaa, sinkkiä ja magnesiumia.
Kokeessa tuotettiin elintarvikkeita samalla tilalla rinnakkain sekä luonnonmukaisesti, että tavanomaisilla menetelmillä. Maaperä ja ilmasto-olosuhteilla ei siten ollut mitään vaikutusta kasvisten tai karjataloustuotteiden laatuun.
Maitojen laadussa oli kaksinkertaiset erot. Karjataloustuotteet todettiin Carlo Leifertin johtamassa tutkimuksessa terveydellisiltä ominaisuuksiltaan ylivertaiseksi. Maidossa antioksidanttiyhdisteiden pitoisuudet olivat parhaimmillaan jopa lähes kaksinkertaiset-90% korkeammat-luomu-kuin tav.om.tuotannossa.
Julkaistu 13.11.2007 Turun Sanomissa
Niin sitä minä vaan että nam nam nam
Kotimaiselle tav.omillekin nam