Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 212

Viestit - Paalaaja

http://www.katsomo.fi/#!/jakso/581394

Juha Marttila vastasi Huomenta Suomi ohjelmassa 15.3.2016 Juhana Vartiaisen twiittiin, että kannattaisi tehdä opintoretki Intiaan jotta selviäisi se miksi maataloustukia maksetaan. Asiaa ei haastattelussa enempää avattu, joten asia jäi hieman epäselväksi.

En itse ole koskaan Intiassa käynyt, enkä ole suunnitellut sinne matkustavani, joten voisiko joku hieman avata tuota kuinka Intiassa käyminen avartaa ymmärrystä maataloustukien tarpeellisuudesta.

Taitaa Marttilan viitaus johtaa jotenkin tähän suuntaan:

http://www.reuters.com/article/us-india-wheat-braun-idUSKCN0VB0XH
En ole minäkään Intiassa käynyt.

Mutta sen olen kuullut, ettei siellä voi ruokaperäiseltä vatsapöpöltä välttyä. Ja jos oikein tiputukseen pääsee niin antibiootti resitentin sairaalabakteeri saa pyytämättä ja yllättäen. Antibiootin käyttö kun on kokolailla reseptitöntä kansanhuvia, niin...

K:ssa on se parempi puoli, että myönsivät avoimesti sen, että halpuutus otetaan tuottajalta. S on kieltänyt tämän koko ajan eli valehtelee. Muutenkin noi Taavin puheet ovat niin oksettavia, että hyi helvetti. Tekikös ääs-ryhmä viime vuonna jonkun ennätystuloksen.

Kahden kaupparyhmän puristuksessa ei tuottajille jää tämän enempää kuin nyt jää ja pikaista korjausta ei ole tulossa, ennen kuin ylituotanto vähenee merkittävästi ja tuskin silloinkaan, kauppa vaan saa enstistä isomman siivun. Kunnon pitkäaikainen häiriö ruuan saatavuudessa kauppaan tekisi mahdolliseksi tuottajahintojen noston. Tai jos Taavi ja Ilkka kokisivat jonkinlaisen hengellisen herätyksen, että tuottajallekin olisi hyvä jättää hiukan nykyistä enemmän.

Joskus miettinyt, että pystyisikö vaikkapa Atria ja/tai HK tekemään sen, että eivät myisikään kotimaahan mitään tai kysyisivät, että kumpi tarjoaa enemmän, muuten ei tule mitään. Kuinka nopeasti kauppa voisi etsiä korvaavat tuotteet ulkomailta ja kuinka nopeasti suomalainen kuluttaja omaksuisi "ulkoimaisen HK:N sinisen".
Tässä on juuri se syy, miksi ääs-ryhmä mua nyppii, Taavi ja Ilkka johdonmukaisesti kiistää että tuottajahinnat olisivat laskeneet, eli pitävät meitä ihan parkkimittareina  >:(

No eivät kaikki tuottajahinnat ole laskeneet, ohrakin on 40 euroa kalliimpaa kuin mitä alimmillaan, tietenkin saattaa vielä laskea. Öljykasvit ovat hyvässä hinnassa, verrattuna joihinkin takavuosiin. Tuet ovat laskeneet, eikä tämä Taavi sentään ole niitä ollut laskemassa. Eihän S-kauppa ole ollenkaan eläintuotteiden menestyksellisen ja hyvänhintaisen venäjänviennin asianosainen ollut edes. Eli jonkun muun syy tuo vientikielto on ollut.

-SS-
S-ryhmä ei ole pakotteita määrännyt, mutta haaskalle ovat tulleet kerkeästi. Kotimaista-tuotemerkki oli varsinainen navan alle lyönti. Yhtä taitava ilmaveivi kuin traktorimarssin kyltti: Tööttää jos tykkäät...

Kun hyllyssä Kotimaista maito on 82 c/ltr ja Valion 1,10 c/ltr, niin saako Valio 25 c/ltr kovemman katteen? Ei saa, todennäköisesti kauppa ottaa exstraa 20 c/ltr ja Valiolle sisäänostohinta on 5 c/ltr kaupanmerkkiä kovempi.
Maaseutu taisi kirjata toissa kesänä peräti 4000 maatalouden ympäriltä yhteiskunnlta elantonsa saavaa...
S-ryhmä halpuuttaa ja myy kotimaista enemmän kuin pitkään aikaan. Samaan aikaan K ei maksa mistään yhtään sen enempää tuottajille (siis oikeasti ei maksa, vetäkää päät pois perseestänne jotka muuta luulette), mutta saa ihme imagopisteitä naurettavista kamppiksistaan. Ja lisäksi Kesko ei ole ainakaan kertonut lisänneensä kotimaisen myyntiä tosin kuin S-ryhmä. Luultavasti siksi että Kesko ei vaan ole lisännyt kotimaisen myyntiä, niillä ei ole edes mitään pelkästään kotimaista priva label brändiä kuten ässällä.


Tappiolla myytäessä, jokainen lisää myyty yksikkö lisää vain tappiota. Pitäisikö tässä siis hyppiä riemusta että saa tuottaa tappiolla entistä suurempia määriä?

K-ryhmä ei ole mikään pulmunen sekään, mutta kertovat sentään rehellisesti tekevänsä tiliä.
S-Ryhmä valehtelee päin näköä niin tuottajille kuin omistajilleenkin halpuuttavansa omista katteistaan. Miksiköhän sitten vaikkapa "Kotimaista" maitopurkki maksaa 0,82 €/ltr ja Valio purkki 1,10 €/ltr? Ettäkö Valion kate olisi peräti 1/3 koko kotimaista merkin ulosmyyntihinnasta?   ::)
Tästä teemasta ei Senaatintorilla vähää enempää ääntä nostettu. Aihetta kuitenkin olisi. Rästissä olevien tukimaksujen jälkeen, halpuutus-kuplan puhkaisemisella olisi merkittävin potentiaali saada markkinaehtoisesti lisää narua Jussin talouden liekaan. Halpuutus on otettava tiukasti agendalle.





http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001136708.html
Hep!

Siellä mentiin uljaasti Itä-uudenmaan jonnikoiden riviissä pitkin Itäväylää kohti kunnian polkuja!

Ja se vastaanotto: oli kuin jollekin toiselle porukalle joskus siinä viereisellä torilla.
Nyt meikäläisenkin kone ikuistettuna monen kaupinkilaispiian kätten kautta...
Hienosti uutisissa tunnusti, että ei voida tehdä mitään. Ei voida nostaa tuotteen hintaa ja ei ole rahaa maksaa tukea.

Auttaisko asiaan uusi raktorimarssi?



Kasvinviljelijällä saattaa tuotteen hinta pudota vaikka puoleen. Mutta ketään ei kiinnosta. Ei tosiaankaan kiinnosta.

Kilpailulain tarkistusta jolla tähän olisi ehkä saatu parannusta yritettiin hallitusohjelmaan, mutta 2/3 tämä ei kelvannut edes keskustelun aiheeksi.
Vihdoinkin on ministeri joka tekee muutakin kuin lyö nyrkkiä pöytään. Tenhola on ollut täysin kyvytön johtamaan viraston tärkeimmän tehtävän työkalujen kehittämistä. Yhtään asiaa ei ole parantanut tämän byrokraatin tsaarin aikainen asenne hallintoalamaisiin.
Vapaa sana / Vs: Traktorimarssi
: 14.03.16 - klo:20:45
Onkohan mopomiehellä karannut mopo käsistä kun tollasia höpöttelee?  :'( Itse tän hetkisenä kasvinviljelijänä en tullut mieltä osoittamaan pelkästään viljan takia vaan koko yleisen maatalouden. Oli tuotanto suunta mikä tahto niin ei kovin hyvälle näytä tulevaisuus tällä hetkellä. Lisäksi en hyväksy koko mavin touhua vaikka se ei koskisikaan kuin eläintiloja. Samassa veneessä kellutaan tälläisillä hetkillä. Koittakaa se  nyt hyvät ihmiset ymmärtää!! >:(

Minkä ihmeen yleisen maatalouden? Viljan hinta on se mikä sillä hetkellä on. Jos sitä saa halvemmalla jostain muualta, niin ei siitä solidaarisuuslisää makseta. Laatulisää kylläkin.

Ei viljaa saa halvemmalla mistään. Mutta laivalastilla sitä kalliimpaa voidaan halventaa koko Suomen hintataso...  Laatulisät ovat vitsi niin kauan kuin niiden taso ei kata laadun korottamisesta syntyvää kustannusta...
Höpö höpö tää humus vouhotus. Älkää survoko peltojanne painavilla koneilla. Oljesta tulee riittävästi humusta. Mulla ollut  40 vuotta savimaita peräkkäin viljalla . Satoa jatkuvasti viiden tonnin vaiheilla. vaatimattomalla panostuksella. Oljet pitää kyntää maahan vuosittain.

Pakkoko sinne on mennä survomaan mitään kosteilla keleillä?

Vihelannoitusnurmeen heinäkuun helteillä levitellessä ei taatusti levityskalustolla saa vahinkoa aikaan.

Minkälaiseen satotasoon sinulla olisikin mahdollisuuksia, jos hivenen laveampaa kiertoa harjoittaisit?
Pelloilta katoaa humus, multavuus heikkenee. Väkilannoitteilla saadaan jonkin aikaa hyviä satoja, mutta joskus ollaan toivottoman tien päässä.  Mitä tehdä?
Nurmiviljely muutaman vuoden välein, aluskasvi joka vuosi, orgaaniset maanparannusaineet, lannat, puunkuori ja puukuitu. Ehkä jopa kannattaisi kasvattaa leppää kymmenen vuotta ja sitten murskata koko kasvusto peltoon.
Onko muita keinoja?

Ei hyvä ihminen sun kanssas.

Tuolla orgaanisella tavaran roudaamisella peltoon ei saada kuin lisää hiilidioksidi- sekä metaanipäästöjä.

Suurin osa ja korostan, SUURIN osa puuhun sitoutuneesta hiilestä katoaa taivaan tuuliin. Aivan kuin turpeestakin. Tällä maa-aineksen lisäämisellä ei saada kestävää vaihtoehtoa yksinään käytettynä.
Auttaahan se hetken kohdepeltoa, mutta se on hiilitasapainon kannalta pois koko ekosysteemistä.
Pysyvää multavuutta saadaan perinteisellä menetelmällä vain siirtymällä suorakylvöön. Ja se tuo taas lisää kemiallisten aineiden kuormitusta.

Muokkaus on pahin humuksen hävittäjä.

Tuossa päättelyketjussa hiilitasapainokohta ei ajallisesti aivan täsmää: Puuperäiset pellonparannuskuidut ovat teollisuuden sivutuotetta. Jos sama tavara poltetaan, hiili karkaa välittömästi! Nuo kuidit ovat pitkälti oksakuituja, jotka peltoon sijoitettuna hajoavat jotain 10-20 vuotta ja ylikin.

Se kuidun tärkein vaikutus hiilensidontaa jää sinulta huomaamatta kokonaan. Kun pellon rakenne ja mikrobikanta saadaan elvytettyä toimintaan, käynnistyy ja tehostuu mainitsemasi kestävä hiilensidonta aivan eri vaihteella.

Siitä ollaan kyllä yhtä mieltä, että muokkaus on humuksen surma!
Vapaa sana / Vs: Professori ärähti
: 28.02.16 - klo:14:42
http://demokraatti.fi/professorin-raju-purkaus-sipilan-hallituksen-suunnitelmasta-kaikki-haviavat/

 Jos vasemistolainen professori on sitä mieltä, et kaik on päin persettä niin sittenhän kaikki on hyvin! ;)

Kyllä herra proffessoori on niitä seittemänkymmentäluvun älymystölapsia.

Komppaan pääsääntöisesti valtaosaa herran aatoksia. Tämä Sosialidemokraatin juttu taitaa kuitenkin perustua enemmänkin Vaasan kaupungista katsottuun totuuteen Pohjanmaan tilanteesta.

Se lienee tyly fakta, että moni kunnallisneuvos ei enää tule demokraattisten vaalien kautta pääsemään maakunnan tai sairaanhoitopiirin asioita säätämään. Jäädä monta lähtöä tekemättä..   
..Mutta siinä yhteiskunta voittaa, ja kunnallisteuvos voi jäädä tupaan ottamaan käskyjä vastaan emännältä....
On

Joo, ainakin väriero  :P


No joo, nyt Pöttinger ja Krone ovat vahvimmat vaihtoehdot. Kronella on uudehko TC 880 jonka pitäisi parantaa rehun puhtautta, ja ilmeisesti siinä on 10 nippaa joissa rasvausväli 20h, lopuissa 100h tai yli. Ja saksalaiset testaajat ovat tykänneet ja hinta ei ole kauhea. Karho on luultavasti parasta mitä millään koneella saa, (kronella on uudet päästä taivutetut piikit ja keskelle tultaessa piikit nousevat nopeammin vaakaan kuin muilla, lisäten karhon ilmavuutta) ja onhan sekin vanhaa ja väsynyttä ajosilppuria käyttäessä plussaa.

Pöttinger on ainakin uutena kallein mutta on kait edelleen paras pitämään rehun mullattomana + kivettömänä (näistä roottorivehkeistä siis). Eikä karhossa varmaankaan mitään vikaa silläkään. Turun Konekeskuksen pääkallon paikka ja huolto olisivat myös ihan kivenheiton päässä, joten varaosia ja jopa varakoneen saisi kait aika hyvin. Pöttinger on kuitenkin kalliimpi ja se multitast pyörä voi vesivakoon tms. hajota. Ja edelleen sitä karhotinta voi joku harjurikin päätyä vetämään.

Eli tällä hetkellä Krone kiehtoisi vaikka Pöttinger olisi kanssa varmasti hyvä.

Miten kapeaa karhoa Kr ja Pötikällä saa minimissään? Täällä kun saattuu kaikenlaista persauksen alusta  kivineen pyöritettäväksi, niin karho ei saisi yli 120 cm leveämmäksi karata. Tuon Elhon vahvuus taitaa olla kapea karho?
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 212