Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 15

Aiheet - Paalaaja

Ympäristöministeri Niinistö kiittää Sini Saarelaa

 "Ympäristöministeri Ville Niinistö kiitti Greenpeace-aktivisti Sini Saarelaa perjantaina julkaisemassaan blogitekstissä siitä, että Saarela on onnistunut tuomaan ympäristöasioita suomalaisten tietoon.
Samalla Ville Niinistö toivotti Sini Saarelan tervetulleeksi kotiin."

Ministeri kiittää julkisesti toisessa valtiossa rikoksesta epäiltyä ja vangittua rikollista huligaania. Mitenkäs se ministerivala menikään..

.."Minä Ville Niinistö lupaan ja vannon kaikkivaltiaan ja kaikkitietävän Jumalan edessä, että minä virassani noudatan perustuslakeja ja muita lakeja sekä toimin oikeudenmukaisesti ja puolueettomasti kansalaisten ja yhteiskunnan parhaaksi."

Hasta la vista ministeri Niinistö!

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288636637187.html
Vanha Nokian N-sarjalaiseni vaatii pikaisesti päivitystä. Jos tämä oli nelisen vuotta sitten suunnilleen Communikaattorista seuraava, on älypuhelimien kehityksessä tapahtunut tolkuton hyppy. Markkinoilta ei enää taida edes löytyä konetta jossa olisi sekä reilun kokoinen kosketusnäyttö että analoginen näppäimistö.  :'(  Yllättävän hyvä iskunkestävyyskin tuohon oli saatu, tosin rakennuksella pudotus rintataskusta näyttö edellä koholla olleeseen rautatappiin säröitti/jumitti näytön. Sateessa käydyt puhelut, ja savotassa hikoilusta huurtuminen todistivat jonkinmoisesta kosteussuojasta.

Mitä tarjoaisitte tilalle?

Kalenteri, netti, kamera yms. perustoiminnot riittävät jo aika pitkälle. Sen sijaan esim. kalenteritiedon sujuva siirto tietokoneelle olisi plussaa (N-sarjalaisen tiedonsiirto oli varmasti yksinkertaista jos sattui olemaan tietoliikenneinsinööri... >:( ). Jonkinlainen iskun ja veden kesto luonnollisesti. Pelit tms. eivät voisi vähempää kiinnostaa. Jotain maatalousovelluksia saattaisi joskus olla näppärä pyörittää (jos jaksaa perehtyä...).  :-[

Lumia 925, Samsung Xcover/Galaxy active, i-phone, vai jotain todella Rough-tyyppistä..?




Ei ex-ministeri Wallin ihan munaton mies ole:

Kansanedustaja Stefan Wallinin (r) sorkki arkaa asiaa lakialoitteellaan eduskunnassa. Wallin ehdotti, että työmarkkinajärjestöjen jäsenmaksujen verovähennysoikeuteen tulisi 100 euron omavastuu.

Wallin vetosi vaikeaan taloudelliseen tilanteeseen. Uudistus lisäisi verotuloja 75 miljoonaa euroa, Wallin oli laskenut. Valtiolle tulisi 25, kunnille 45 ja kirkolle 5 miljoonaa.

Eduskuntakeskustelussa Wallinia kiiteltiin rohkeasta avauksesta. Työmarkkinajärjestöjen jäsenmaksujen vähennysoikeus on saavutettu etu, johon ei ole tehty muutoksia.


http://www.hs.fi/politiikka/Wallin+puuttuisi+ay-maksujen+verov%C3%A4hennysoikeuteen/a1382588110814

Pallo on heitetty, asia otettu esille.

"Ay-maksujen vähennysoikeuden vuoksi valtio menettää 200 miljoonaa euroa verotuloja vuodessa."
– 141 kuolee, kauan eläköön 149 A. Sisältö on käytännössä aivan sama, erilaisilla järjestelyillä, tiivistää Sarvamaa.

Esityksessä Suomen kansallinen tuki sisällytettäisiin EU:n yhteiseen maatalouspolitiikkaan.

Euroopan parlamentin maatalousvaliokunnan varajäsen Riikka Pakarinen (kesk.) on kuitenkin epäileväinen ja huolissaan tuen jatkumisesta vuoden 2020 jälkeen.

– Rahaa pitää myös löytyä.
http://yle.fi/uutiset/vanha_maataloustuki_kuolee_kauan_elakoon_149_a/6857646

Eri mieltä maa- ja metsätalousministeriö ja tuottajat ovat olleet ministeriön aikomuksesta siirtää osa 141-tuista maksettavaksi EU:n cap-tuista.
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka-ja-talous/katainen-ei-j%C3%A4tet%C3%A4-yhden-kortin-varaan-1.47850

Eli mistä tämän 149 A:n rahat tulevat? Siitä samasta CAP eli tilatukipotistahan ne, josta lasketaan hehtaarikorvaukset.

Veeti, onko Kokoomus nyt viljamiehen kukkarolla, vai ymmärsinkö väärin?   :o

Miten tässä nyt näin kävi???   ??? ???
Tämä on täysin totta Suomessakin. Milloinkohan joku pienistä toimijoista uskaltaisi sanoa saman ääneen Suomessakin?


"Ruokakauppias välittää laadusta vain autokaupassa"

KL 23.09.2013
Ruotsalaispanimo Åbro Bryggeri alkoi menestyä, kun se lopetti toimittamasta juomia Ruotsin elintarvikekauppaa hallitseville Icalle, Axfoodille ja Coopille.

Åbro Bryggerin toimitusjohtajan Henrik Dungen mukaan kaupan pitää ajatella vähemmän hintaa ja enemmän laatua:

"Ica-kauppias on kiinnostunut laadusta vain sen kerran, kun hän on ostamassa Ferrariaan", Dunge laukoo talouslehti Dagens Industrin haastattelussa.

Dungen mukaan Åbro Bryggeri -panimo on mielellään liikesuhteissa päivittäistavarakaupan kanssa, mutta ulkomailla, ei Ruotsissa.

Vielä vuonna 2006 noin 60 prosenttia Åbron myynnistä meni ruotsalaisille elintarvikejäteille, nykyään vastaava suhdeluku on yksi prosentti. Vuonna 2006 Åbro teki tappiota, viime vuonna ennätystuloksensa, yli sata miljoonaa kruunua, noin 11 miljoonaa euroa.

Liikevoittoprosentti oli 11,4 ja oman pääoman tuotto yli 40 prosenttia.

Vuonna 2006 Åbrolta meni vientiin alle prosentti, nykyään 40 prosenttia.

http://www.kauppalehti.fi/omayritys/ruokakauppias+valittaa+laadusta+vain+autokaupassa/201309511567
Ettäs tiedätte!

Tukipolitiikan merkityksen vähenemisestä meillä onkin jo empiiristä näyttöä:

Tukitasot ovat olleet rahamääräisesti samoja 15 vuotta, mutta ostovoimaltaan....   ::)



HS Vieraskynä 23.9.2013

EU on ollut Suomen maatalouden pelastus

Tulevaisuudessa poliittinen ohjaus heikkenee ja maataloudesta tulee yhä selvemmin toimiala muiden joukossa.

Euroopan unionin kehityksessä maatalous on keskeisellä sijalla. Tämä johtuu siitä, että maataloudessa toimivalta on yksin EU:lla.

Kuluttajan näkökulmasta Suomen maatalous on menestynyt EU:ssa hyvin. Teollisuus on saanut riittävästi laadukkaita raaka-aineita kilpailukykyiseen hintaan. Ruokaskandaalit eivät ole koskeneet suomalaiseen raaka-aineeseen perustuvaa ruokaketjua.

Sen sijaan viljelijän näkökulmasta maatalous ei ole selvinnyt EU-ajasta yhtä hyvin. Työn tuottavuuden paranemisen ansiosta maatalouden työllisten määrä Suomessa on puolittunut. Silti viljelijän saama tuntipalkka on vähäinen. Tilanne on samanlainen muuallakin Euroopassa.

Suomi on kuitenkin välttänyt kauhukuvat, joita maalailtiin EU-jäsenyyden kynnyksellä. Suomi on onnistunut turvaamaan maatalouden harjoittamisen edellytykset huomattavasti paremmin kuin esimerkiksi Ruotsi ja Tanska.

Voidaan aiheellisesti sanoa, että EU-jäsenyys oli Suomen elintarviketalouden pitkän aikavälin vakuutus. EU voi tärkeänä ruoantuottajana ja kauppamahtina suojata elinkeinoa paremmin kuin Suomi yksinään. Heinäkuussa käynnistyneet vapaakauppaneuvottelut Yhdysvaltojen kanssa ovat tärkeät myös Suomen elintarviketaloudelle.

EU:n kesäkuun lopussa päättämä, vuoteen 2020 ulottuva maatalouspolitiikan uudistus tuo maatalouteen ennustettavuutta ja antaa hyvät edellytykset Suomen elintarviketaloudelle. Maatalouden tukimenetykset jäävät vähäisiksi, ja päätöksissä on otettu huomioon Suomen erityistarpeita.

EU-ratkaisua täydentävän kansallisen tuen suunnittelu on käynnissä. Taas kerran haasteena on Etelä-Suomen kansallisen tuen jatkoluvan saaminen komissiolta. Siksi tuleva syksy on tärkeä maatalouden tulevaisuudelle.

Kaikkiaan maatalouspolitiikka vaatii merkittävää kansallista rahoitusta. Tänä vuonna kansallisen rahoituksen osuus on 58 prosenttia 1,8 miljardin euron kokonaistuesta. Siksi valtion budjetti asettaa raamit myös maatalouspolitiikalle.

Unionin laajeneminen on vaikeuttanut EU:n maatalouspolitiikan yhtenäisyyttä. Kuudelle perustajamaalle luotu järjestelmä on yhä vaikeammin sovitettavissa 28 maan laajuiseksi kasvaneelle alueelle. Yhteismarkkinoiden pelisäännöt, elintarviketalouden strateginen merkitys ja elintarviketurvallisuuden korostuminen takaavat yhtä kaikki, että maatalouspolitiikassa säilyy paljon yhteistä myös tulevaisuudessa.

Markkinoiden merkitys kuitenkin kasvaa politiikan – varsinkin tukipolitiikan – kustannuksella maatalousyrittäjien arjessa. Tämä johtuu toisaalta EU:n budjettipaineista, toisaalta siitä, että elintarvikkeiden maailmanmarkkinahinnat ovat trendinomaisessa kasvussa.

Maatalouden poliittinen ohjaus heikkenee, ja maataloudesta tulee yhä selvemmin toimiala muiden joukossa. Samalla sen historiallinen erityisasema EU:ssa heikkenee, kun yhteisen politiikan kattavuudesta tingitään.

Muutokset maailman elintarvikemarkkinoilla ohjaavat yhä enemmän elintarviketalouden kehitystä myös Suomessa. Globaalit trendit, kuten ympäristönäkökohtien ja eettisyyden korostuminen, parantavat suomalaisen elintarviketalouden edellytyksiä.

Silti avainasemassa on suomalainen kuluttaja. Suomi ei ole tässä poikkeus. Lähes kaikkien maiden kuluttajat suosivat kotimaista, sillä makutottumuksissa on eroja ja lähellä tuotettua pidetään turvallisempana.

Ruoan kotimaisuusaste on vielä noin 75 prosenttia, mutta tuonti jatkaa kasvuaan vientiä nopeammin. Teollisuuden ja kaupan kansainvälistyminen sekä kaupan omien merkkien markkinaosuuden kasvu vaikeuttavat alkuperän tunnistamista ja hämärtävät sen merkitystä.

Kansainvälistyminen ja kuluttajien kokeilunhalu sirpaloivat elintarvikemarkkinoita ja kasvattavat osaltaan tuontia. Elintarvikesektorin volyymin säilymisen kannalta on tärkeää pystyä kasvattamaan vientiä samalla kun tuonti lisääntyy luonnonvoiman tapaan. Se ei toteudu ilman onnistunutta tutkimusta, tuotekehitystä, brändäystä, markkinointia ja laatuketjun hallintaa.

Ilkka P. Laurila
Kirjoittaja on Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen (MTT) kehitysjohtaja.


http://www.hs.fi/paakirjoitukset/EU+on+ollut+Suomen+maatalouden+pelastus/a1379823316597
"Nitraattidirektiivi on Suomessa lähes turha"

Onko näin?

"Neuvoston direktiivi 91/676/ETY on annettu vesien suojelemiseksi maataloudesta peräisin olevien nitraattien aiheuttamalta pilaantumiselta. Direktiiviä lukiessa ymmärtää, että komissio on huolissaan alueista, joilla nitraattipitoisuus vesissä lisääntyy ja on korkea verrattuna standardeihin.

Direktiivin mukaan on tarpeen, että jäsenvaltiot määrittelevät pilaantumisalttiit vyöhykkeet ja että ne laativat ja toteuttavat toimintaohjelmia, joiden tarkoituksena on vähentää typpiyhdisteiden aiheuttamaa veden pilaantumista pilaantumisalttiilla vyöhykkeillä.

Suomalaisilta viranomaisilta jäi tämä työ tekemättä. He valitsivat helpomman tien ja laittoivat direktiivin sovellettavaksi koko Suomeen."

Oliko yllätys? Ruotsissa nitraattidirektiivi koskee vain osaa maasta!

"Suomen ja Tanskan vertailusta voi päätellä, että jos meillä olisi alunperin tehty komission ehdottama pilaantumisalttiiden vyöhykkeiden kartoitus, niin Suomessa olisi laitettu nitraattidirektiivi koskemaan erittäin pientä osaa Suomea tai olisi todettu, että meillä ei ole kyseisiä ongelmia, ja sitä ei täällä tarvitse ottaa käyttöön."

Samassa kirjoituksessa mainitaan Tanskaan  haetun komissiolta poikkeuslupa, jolla saadaan tietyin ehdoin käyttää 230 kg typpeä sisältävä määrä karjanlantaa hehtaaria kohden. Poikkeuslupa koskee 12,5 prosenttia Tanskan kaikista nautayksiköistä?

"Suomen viranomaisille ei riitä, että he toteuttaisivat komission antaman tehtävän nitraattien vesiin pääsyn estämiseksi, vaan mukaan otetaan vielä fosfori ja lantaloiden kattaminen. Asetusluonnoksen toteutuessa siitä aiheutuu maataloudelle huomattavia kustannuksia. "

Ja kuten kuluvan kesän aikana on tullut pitävästi todistettua: Suomen maatalouden fosforipäästöjen suuruusluokka on Itämeren kannalta itikan loppuravistuksen verran...

Lainaukset Oulun Pro Agrian miesten mielipidekirjoituksesta MT 16.9.2013. Kannattaa lukea koko erinomainen kirjoitus!




Ympäristöviranomaiset antoivat komissiolle 2008 raportin direktiivin toteutuksesta Suomessa. Siitä käy ilmi, että Suomen vedet ovat nitraatin osalta hyvässä kunnossa.
Tänään on SE päivä:

Maatalouden syyskierto alkoi:

Hallinto maksaa isännälle ympin ja LFA:n ennakot..

..Isäntä maksaa kesän rästinsä urakoitsijalle (ja on hetken kevein mielin)..  ???

..Urakoitsija maksaa tarvikelaskurästinsä maatalouskaupalle (uskaltaa taas katsoa pankinjohtaa silmiin)..  :-[

..Kauppa kiittää(ja pumpaa rahat ulos elinkeinosta)..  ;D

..ja pistää koneet ennakkokaupan seuraavankin tukierän imuroimiseksi!   8)




"Tarvitsemme nykyistä enemmän työhön halukkaita"

Siinähän se!

Mutta tästähän ei saa puhua, koska se loukkaa työttömiä ja on AY-korporaatioiden yksinoikeudella hallitsemalle alueelle astumista.

"Työn tekemisen arvostuksen lasku antaa paljon ajattelemisen aihetta yhteiskunnallisessa keskustelussa ja erityisesti meille sosiaalidemokraateille", Urpilainen sanoi.

Urpilaisen mukaan keskustelu rakenneuudistuksista ja kestävyysvajeesta kulminoituu lopulta kysymykseksi työstä.

"Miten synnytämme tähän maahan uusia työpaikkoja, mutta toisaalta myös, miten pystymme palauttamaan arvostuksen työtä kohtaan jälleen sille kunniapaikalle, jolla se on perinteisesti tässä yhteiskunnassa ja maassa ollut?" Urpilainen sanoi.

"Mutta on rehellisesti myöskin tunnustettava se, että me tarvitsemme työhön halukkaita ihmisiä nykyistä enemmän yhteiskunnassamme", Urpilainen jatkoi.

Urpilaisen mielestä työn tekemisen pitää aina olla kannattavampaa kuin sen, että ihminen valitsee jäädä kotiin.

"Oikeastaan molemmista syistä, siksi että tarvitaan lisää työpaikkoja joita tarjota halukkaille ihmisille, ja toisaalta koska meidän pitää saada ihmiset haluamaan tehdä enemmän töitä, näistä molemmista syistä tarvitsemme rakenteellisia uudistuksia", hän sanoi.

Urpilainen sanoi tutustuneensa Elinkeinoelämän valtuuskunnan EVA:n työtä koskevaan asennetutkimukseen vuodelta 2010.

Siinä 47 prosenttia vastaajista piti Urpilaisen mukaan työtä tärkeimpänä osana elämää. Urpilainen oli kuitenkin pannut merkille, että tämä osuus laski selvästi siirryttäessä kohti nuorempia vastaajaikäluokkia.


http://www.hs.fi/politiikka/Urpilainen+Tarvitsemme+nykyist%C3%A4+enemm%C3%A4n+ty%C3%B6h%C3%B6n+halukkaita/a1377136524019
"Huippukuntoisesta Ferrarista tulee pian kukkalaatikko

Lappeenrantalainen Markku Heikkilä osti kolme vuotta sitten valkoisen Ferrari Testarossan.
Lappeenrantalainen Heikkilä osti auton kolme vuotta sitten Kuusankoskella Poliisin tekniikkakeskuksessa järjestetyssä huutokaupassa. Heikkilä hankki auton itselleen 33 500 euron hinnalla. Auto oli takavarikoitu valtiolle.

Ostaessaan auton Heikkilä ei kuitenkaan osannut varautua ongelmiin auton rekisteröinnissä. Trafi vaatii auton rekisteröimistä varten historiatietoja, joita Heikkilä ei ole saanut kaivettua auton takavarikoineelta keskusrikospoliisiltakaan.

- Jos olisin tiennyt nämä ongelmat ennen ostopäätöstä, olisin jättänyt auton hankkimatta. Nyt harmittaa, kun olen korjannut auton huippukuntoon ja siihenkin on jo palanut 30 000 euroa, Heikkilä toteaa.

Ferrarin edellinen omistaja on suomalainen 53-vuotias mies, joka 1990-luvulla johti pelättyä huumeliigaa. Hän istui vankilassa 14 vuotta vuodesta 1992 alkaen. Keskusrikospoliisi takavarikoi auton mieheltä Espanjasta vuonna 2006. Auto on Heikkilän tietojen mukaan ollut sitä ennen myös Omanissa ja Englannissa."

http://yle.fi/uutiset/huippukuntoisesta_ferrarista_tulee_pian_kukkalaatikko/6780182

Toki ajoneuvon rekisteröinnissä on tärkeää selvittää omistussuhteet, mutta kyllä Suomen linja näissä asioissa on uskomattoman jäykkä...
Valkovenäjä rupesi ahneeksi, ja sai ärsytettyä Venäläisen maailman suurimman  kaliumin tuottajan Uralkalin irtautumaan yhteistyöstä. Näiden kahden yhteisyritys vastasi koko ensitsen IVY:n alueen kalin viennistä. Tarjontaa säätelemällä, hintaa oli hilattu ylöspäin. Vastavasti Kanadan Saskatchewanissa kolme firmaa pelaa keskenään samaa peliä. Näiden kahden yhteenliittymän muodostama oligopoli on lähes kymmenen vuotta nostanut Kalin maailmanmarkkinahintaa "yhteistuumin".

Nyt se on loppu, kiitos mitä ilmeisemmin Lukashenkon kassan tyhjentymisen...  8)

Maailman markkinoilla pääsee jälleen vallalle vapaa kilpailu tältä osin.

Suomen  markkinoihin tämä ei tietysti vaikuta millään tavalla...  ::)

“Uralkali’s announcement completely turns the global potash market upside down. If previously global potash producers were acting like an oligopoly, working with the rule that benefited higher potash prices over shipped volumes, now the market will be fully competitive.”

Uralkali’s venture with Belarus, and a group comprising Potash Corp. (POT) of Saskatchewan Inc., Mosaic Co. and Agrium Inc. (AGU) played off each other, moderating output and exports along with demand to prevent price swings.

Potash in Vancouver, an export port for the commodity, fetched $410 a ton as of July 29, according to weekly price data from Green Markets. The price has dropped 19 percent in the past 12 months. It reached $840 in 2009 before plunging to $325 the following year as farmers postponed purchases.

“The potash price may fall below $300 a ton after the change in our trading policy,” Uralkali Chief Executive Officer Vladislav Baumgertner said.

http://www.bloomberg.com/news/2013-07-30/uralkali-sees-potash-price-slump-after-exiting-bpc-trade-venture.html
Vapaa sana / Persuissa käy kato...
: 30.07.13 - klo:13:03
Alkuun oli vastuun pakoilu, nyt jo paikalta pakoilu..

..Rotat jättävät uppoavan laivan:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013073017309393_uu.shtml

"Kansanedustaja näpäytti bloggaajaa: jättää politiikan"

 :o  ??? ???   ;D ;D  ::) ::)
"Kesäpäivillä viime lauantaina puhunut n.n rohkaisi kuulijoitaan tottelemaan Allahia, vaikka samalla tulisi rikkoneeksi lakia.

- Kaikilla meillä on tullut eteen tilanteita, joissa joudumme miettimään, rohkenemmeko toimia vastoin yleistä mielipidettä tai normia, porukan painetta tai jopa lakia, jos nämä ovat Allahin sanan vastaisia, n.n alusti.

- Koraanissa kuitenkin sanotaan, että "Enemmän tulee totella Allahia kuin ihmisiä". Sanomisen tila kapenee, jos emme tätä oikeuttamme käytä, n.n jatkoi."

Vai olikohan se sittenkin:

"Kansanlähetyspäivillä viime lauantaina puhunut poliisiministeri rohkaisi kuulijoitaan tottelemaan Jumalaa, vaikka samalla tulisi rikkoneeksi lakia.

- Kaikilla meillä on tullut eteen tilanteita, joissa joudumme miettimään, rohkenemmeko toimia vastoin yleistä mielipidettä tai normia, porukan painetta tai jopa lakia, jos nämä ovat Jumalan sanan vastaisia, juhlateltassa puhunut Räsänen alusti.

- Raamatussa kuitenkin sanotaan, että "Enemmän tulee totella Jumalaa kuin ihmisiä". Sanomisen tila kapenee, jos emme tätä oikeuttamme käytä, Räsänen jatkoi."
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013071017247352_uu.shtml

Voiko tähän edes olla mitään lisättävää?  :o

- Tunnen Janezin erittäin hyvin - hän on luotettavin tuntemani henkilö. Sen vuoksi toivon kaikkea parasta hänelle ja hänen puolueelleen tulevissa vaaleissa. En osaa kuvitella maalle parempaa pääministeriä kuin Janez Jansa.

Näin vuolaasti pääministeri Jyrki Katainen (kok) kehuu kokoomuksen veljespuolueen SDS:n puheenjohtajaa Jansaa videolla, joka on päivätty Jansan puolueen verkkosivuille aivan Slovenian vaalien alla 21. marraskuuta 2011.

Keskiviikkona Jansa tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan lahjuksen vastaanottamisesta.


http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013060617117877_uu.shtml
"Pääministeri Jyrki Kataisen (kok) vuolaasti kehuma Slovenian ex-pääministeri tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankeuteen."
Kohta on joku ay-nitku poraamassa LIDL:n kylmää kapitalismia ja työolojen kurjuutta..

..Syrjäytyminen on monen nuoren kohdalla seurausta nimenomaan siitä ettei koskaan ole vaadittu mitään, ei edes kellon mukaan kulkemista. Ja samalla tapaa kuin armeijassa ei kestetä käskemistä, ei siihen kyetä työpaikallakaan.


Suomen 140 Lidl-myymälästä vastaava toimitusjohtaja Lauri Sipponen kertoo Taloudellisen tiedotustoimiston Nuorisolähettiläs-blogin haastattelussa vaativansa työntekijöiltä ensi kädessä oikeanlaista asennetta.

- Jos sulla asenne on kohillaan ja oppimiskyky ja oppimishalu on olemassa, niin sen jälkeen se homma lähtee väkisinkin etenemään, Sipponen lupaa.

- Sitten on ne ihmiset, joilla on asenneongelma ja toivotaan, että ne ei seulan läpi pääsiskään, mutta jos pääsee, ne kyllä nopeasti törmää vastahankaan, toimitusjohtaja varoittelee.

Erityisesti Sipponen nostaa esiin perustavanlaatuiset käytöstavat. Hänen mukaansa esimerkiksi täsmällisiin kellonaikoihin moni nuori törmää ensi kertaa työskennellessään kaupassa.

- Ei sitä kouluissa tarpeeksi vaadita, hän lataa.

- Tietyt struktuurit on olemassa ja niitä pitäisi noudattaa. Suurin osa huomautuksista, mitä nuoret saavat, liittyvät myöhästelyyn, muistuttaa Sipponen.

Samoilla linjoilla työntekoon suhtautumisesta on blogiin niin ikään haastateltu Lidlin henkilöstöpäällikkö Maria Hekkala.

- Kesätyössä kun ollaan, niin ollaan kesätöissä, ei pyydetä heinäkuuta vapaaksi tai lähdetä festareille kesken työviikon, Hekkala toteaa.


http://www.iltalehti.fi/tyoelama/2013060417105968_tb.shtml
Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 15