Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 60

Viestit - Lypsybotti

Tuon kanavan remonttimies ei oikein arvosta R jontikoita, tai yleensäkään näitä saastehärpäköitä. Remontin alla 6170R, missä oli venttiili tippunut sylinteriin 2800 tunnin kieppeillä. Samaan koneeseen vaihdettu jo pari EGR jäähdytintä.

Ei tosiaan näytä portaattomanlootan remontti kummemmalta kuin tavallisenkaan. Normaali levypakka ja sitten pumppu/moottoriyksikkö. Eipä sillä että itse alkaisin väkertämään..

Kovin kehui, kuinka jontikan kytkinpakat olivat hyvin kestäneet 18 000 tuntia ajetuksi koneeksi.
Ei kylläkään ollut mainintaa, oliko alkuperäinen vai monennenko kerran vaihdettu laatikko... Tainnut olla noissa 20 sarjan koneissa hieman ongelmaa ;) Tuokin kones kun oli vielä "renkien" rääkkäämä.
Hiilijalanjälki

Hiilinielu

Ehkä tarvin neljä hehtaaria varmuuden vuoksi.

Tuolta jatkaen tuohon norskien tutkielmaan, niin tuntuu aika näpertelylle kokonaisuuden kannalta. Nääs suurissa metropoleissa vaikutti myös muoti co2 arvoihin... jep jep.
Muistakaa maksaa anemaksunne.
Lainaus
suomalaisina olemme aika kärkipäässä, kun mittarina on päästö per capita

Nopea haku antaa luvuksi n 13 tonnia CO2/hlö. Metsä sitoo n 7,5 t CO2/a. Eli omistamalla 2 - 3 ha hyvin kasvavaa metsää jota en kaada elinaikanani olen omillani. Hoitakaa te muut verot ja vähentäkää kulutustanne. Minä olen jo osuuteni tehnyt.
Ihan höpöä.
Mutta kysympä silti.
Onko tuossa tonnimäärässä joku teoreettinen henkilökohtaisen kulutuksen aiheuttama co2-päästö keskiarvo vaiko koko maan kaiken päästön määrä jaettuna per nuppi?
No mutta.
Saksassa ei kai, kokemuksen tuomalla varmuudella, olekkaan kielletty kaasuttamasta ihmisiä.
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201801292200704309_ul.shtml

Ei vattu.
:)
Mutta tuolla ameriikassa ympäristön suojeluvirasto kaasututti satoja, ellei tuhansia ihmisiä yliopiston "tutkimuksien" avulla. Vaan kokeethan todettiin vaarattomiksi oikeudessa... Pienhiukkasista ei kai sitten olekkaan niin vaaraksi.

https://youtu.be/Wg5ltaMnBZc?t=2297

Tuo video kaikkine jaksoineen oli mielenkiintoinen remontti, mutta tuossa lopussa oli syy remontille. Kalifornian hallinnon viherfasistit maksaa 40 000$ tuosta traktorista romutuspalkkiota!
Vaihtoa oli ajatellut koneen omistaja, liike tarjosi 10 000$. Portaaton loota oli toki "rikki"...
Mutta teetti siis tuolla korjaajalla remontin, ajatuksella jos sen saa liikkumaan.
Paljastui, että yksi laakeri oli sökö. No remontti siis onnistui, kone työkuntoinen, ja osoite on rumuttamo. Mutta maailma pelastuu...

Niin, ja asiaan tavallaan liittyen, ne pienhiukkaset. Jotka on kai romutusajatuksen taustalla.
USAn EPA, ympäristönsuojeluvirasto siis, teki ihmiskokeita kertomatta ainakaan kaikille koehenkilöille noilla pakokaasun pienhiukkasilla. Sairailla, lapsilla ja muillakin ihmisillä. Jos joku sattui kuolemaan, saatiin haluttu tilastomerkintä.
Noh, EPAn johto sitten nohevasti todistamassa senaatille, että mikä tahansa määrä on tappava...
Mutta asiassa on semmoinen pikku asia, että moiset vaaralliset ihmiskokeet ovat kiellettyjä USAssa. Ja oikeudenkäyntien jälkeen viime syksynä todettiin, että pienhiukkaset eivät olekkaan vaarallisia, kuten väitetty.
Mutta mikäpä olisi ympäristönatsien valheilla ajamia asioita muuttanut. Päättömiä pykäliä ja kalliita ratkaisuja tehdään virheellisten tietojen pohjalta.

Tuli  tuo vain mieleen, kun katsoin netflixistä uudesta dokumentaarisesta "Dirty Money" sarjasta jakson, mikä käsitteli volkkarin päästöhuijausta. Siinä muunmuassa, oletettavasti vihernatsi asianajaja, muistutti volkkarin alkuajoista, kun eräs aatu kaasutti ihmisiä kaasukammioissa. Liittyen siis mersun, vw:n ja bmw:n teettämään testiin, jossa suunniteltiin myös ihmiskoetta. Mutta ei siis toteutettu, koska heidän asianajajat totesivat ongelmat lain kanssa. Mutta USAn ympäristövirasato teki samaa vuosia. Sitä ei maininnut tuo ihmisten "kaasutuksesta" huolestunut asianajaja. Miksiköhän? Asia ollut tiedossa vuodesta 2012!


Olihan kysely.
Johdattelevine kysymyksineen...
Pahaa teki osaan tosiaan vastata. Mutta täytyihän se tehdä.

On siinä kyselyn tekijällä ihmettelemistä. Noissa vastauksissa. Vai roskiinko ne menee, jos ne ei miellytä?
Jospa ensikesänäkin sataa yhtä paljon ja on yhtä kylmää, kuin oli viimekesänä. Epätodennäköistä mutta mahdollista.
Niillä mennään mitä saadaan.Turha murehtia etukäteen 8)
Eikä jälkikäteen kannata myöskään murehtia. Eipä nuo kelit ole omassa päätäntävallassa.

Toisaalta, niihinkin voi varautua...
EU:n päästövähennysprosentti on sidottu maan bkt:hen ja vertailuvuosi on 2005 eli eipä siinä paljon neuvotteluvaraa jätetty.
Keskimäärin EU:ssa vähennysprosentti on 40, Suomella 39. Lirissä on muutkin.
Vertailuvuodet otit sitten Eulle toisen kuin Suomelle... Miksi?
Halusit valehdella hyväuskoisille hölmöille? Jos vaikka menis läpi?
Mulukku!
Noin luki eilen aamun lehdessä. Jos oli väärää tietoa niin korjatkaa.
Ei lukenu. Korjaa ite! Väärän tiedon levittäjä...

Tai no, ethän sä ymmärrä.
Esimerkin omaisesti sovitaan vaikka niin, että pice vähentää fosforilannoitusta vuoden 2005 tasosta 39%, niin minä voin vähentää vuoden 1990 tasosta 40%. pice luulee saanneensa hyvän sopimuksen. Kai tuo spede Tiilikainenkin niin luuli. vatun kepuloiset.

Uutisen otsikossakin luki, että Suomen vähennys on EUn tiukimpia. pice sönköttää silti, että muilla on tiukempaa. Surkeeta luetun ymmärtämistä. Sopi tietty picen maailmankuvaan, niin mitäpä sitä uutista uudelleen lukisi.
EU:n päästövähennysprosentti on sidottu maan bkt:hen ja vertailuvuosi on 2005 eli eipä siinä paljon neuvotteluvaraa jätetty.
Keskimäärin EU:ssa vähennysprosentti on 40, Suomella 39. Lirissä on muutkin.
Vertailuvuodet otit sitten Eulle toisen kuin Suomelle... Miksi?
Halusit valehdella hyväuskoisille hölmöille? Jos vaikka menis läpi?
Mulukku!
Vapaa sana / Vs: kuituverkko
: 14.11.17 - klo:22:06
Nytten on ollu Telian 4g reititin vuoden verran tai reilu käytössä suunta-antennilla 2000 asukkaan kunnassa, suunnattuna "kirkonkylän" mastoon ja usein puskee 100 megaa kotiin päin, ulos 30 megaa. Just tein nopeustestin tässä 21:39 aikaan DL 65 megaa ja "uppi" 30 megaa ja ping 18ms.

Mutta en alkais kuidusta nyt kyllä niitä hintoja maksamaan, mitä ne täällä nykyisin pyytää.
Mistä tiesit suunnata antennin oikeaan mastoon vain onko se ainoa masto? Mitä olen seurannut asiaa, niin tukiasemien paikkoja ei kerrota kuluttajille vaan pitää vaan kokeilla eri tikkuja, jos joku sattuis toimimaan.

Meillä ollu puolitoista vuotta nimellisesti 50 M 4G ja reilu 30 €/kk. On pienin nopeus jonka sai. Toteutunut on 3-5 M alaspäin ja 0,5-2 M ylöspäin. Tämä suunta-antennilla 4G:llä, muuten ei 4G toimi ollenkaan. Vain yhdestä suunnasta löytyi kenttää reitittimelle. 3G:llä (eri mokkula) toimii  suurinpiirtein samoilla nopeuksilla ja sillä nyt on toimittukin jo vuosi. Toi 4G reititin roikuu väkisin 4G:ssä eikä pakotettuna pysynyt 3G:ssä. Sitten kun se putosi verkosta vähän pidemmäksi aikaa, siirsin sen laatikon perälle ja otin toisen laitteen käyttöön. Ei oo sen jälkeen ollu intoa kautta aikaa asiaa perehtyä. Operaattori intti vaan jotain paskaa eikä suostunut sopimuksen purkuun koska määräaikainen. #VMP

Pornonkatselu on meillä toissijaista eikä pätkiminen juuri sitä haittaa. Mutta kun kaikki tuotantojärjestelmät ovat selainkäyttöisiä ja osa melko raskaitakin, niin niiden käytössä toimiva yhteys säästäisi hermoja merkittävästi.
Tuurilla?
Kuusi vaihtoehtoa näkyy tänne, niin ei siinä niin iso epätodennäköisyys ole, etteikö ekalla osuisi.
Ja yhden maston tiesin varmuudella varalle, kun toiselle kylän miehelle olivatten kertoneet, että uusi tukiasema ollaan asentamassa niitten liki olevaan mastoon...
Taas testi, 84 megaa lataus... Kelpaa kyllä. Etelän etuja :)
Vapaa sana / Vs: kuituverkko
: 13.11.17 - klo:21:44
Nytten on ollu Telian 4g reititin vuoden verran tai reilu käytössä suunta-antennilla 2000 asukkaan kunnassa, suunnattuna "kirkonkylän" mastoon ja usein puskee 100 megaa kotiin päin, ulos 30 megaa. Just tein nopeustestin tässä 21:39 aikaan DL 65 megaa ja "uppi" 30 megaa ja ping 18ms.

Mutta en alkais kuidusta nyt kyllä niitä hintoja maksamaan, mitä ne täällä nykyisin pyytää.
Vapaa sana / Vs: kuituverkko
: 13.11.17 - klo:21:35
Joskus oli yhtenäistämisohjeessa, ettei nettiliittymän rakentamiskulut kuuluisi maatalouden veroilmoitukseen... voin muistaa jotain väärin, mutta kuva jäi vahvasti mieleen, että ei suotavaa...
Mut jos tarkastus ei osu kohdalle, eikä netissä huutele?

Kyllä tuo kuitu on kiva.Nettiongelmia ei ole ollu kertaakaan sen asentamisen jälkeen.Eikä se ollu kalliskaan ja sai lähes kokonaan vähennyksiin 8)
Koneet, laitteet ja tekniikka / Vs: Valtu
: 13.11.17 - klo:21:22
Airbus A320 on jo 30-vuotias konemalli, oli ensimmäinen täysin sähköisillä ohjuslaitteilla ohjattu iso kaupallinen lentokone, aika vähän niitä on tullut tonttiin sähköhäiriön takia.

Mikseivät semmoiset sähkönapit kestäisi Valtrassakin. Ja jos joku virhe tulee, ei ainakaan putoa kymmentä kilometriä alas.

-SS-
A320:n huolto/ylläpito-ohjelmat ja Valtran isäntälinjan huollossa ei varmaankaan ole MITÄÄN eroa käytännössä...

Ootko kokeillut? Myydä aallonharjalla ja ostaa aina montusta takaisin? Minä olen, noin 20 vuotta harjoitellut ja tiedän, että ei ole aina helppoa. :D Nytkin salkussa satojen prosenttien plussiakin, miinuksiakin jonkunlaisia, mutta onko aallonharjalla vai ei, tuleeko se ennustettu pörssiromahdus nyt vai ei, alkoiko jo toissapäivänä vai vasta viiden vuoden päästä... Myymällä realisoituu verot, voi olla että nousu jatkuukin vielä pitkään, osingot jää saamatta jne. Tai sitten on onnea.

Siksi kirjoitinkin tuohon ylle, että käytäntö jotain muuta, kuin "aina ostetaan pohjilta". Jos hommaa harrastaa ja kursseja seuraa, houkutus myymiseen tulee väistämättä. Varsinkin aloitellessa, kymppitonnin sijoiksella jos saisikin kolmekymppiä, voitosta verot pois, kummasti houkuttelee mutta onko se huippusuhdanne, vai vasta viiskymppiä. Viidestä kympistä voi sitten romahtaa kahteenkymppiin, välillä saanut jo mukavia osinkojakin, niin onko loppupelissä hävinnyt??? Edelleen alkuperäinen sijoitus tuplaantunut, osinkoja tullut välissä. Myymällä ja ostamalla koko potin takaisin, olisi lopputulos todennäköiseti ihan sama.

Vakuutuskuoret pärseestä, kulut kaikkiaan liian kovat hyötyyn nähden. Ellei "ala" muuten kiinnosta ja haluaa vain rahojan jemmata ilman haaveita :) isoista tuotoistakin, silloin oikea valinta.

Sijoittaminen kivaa siinä mielessä, että sijoittaa sitten satasen tai satatonnia, just samat mahdollisuudet tienata tai hävitä :) Ja mitä pidempään harrastaa, sitä varmempi on, että ei tää niin yksinkertaista olekaan, että noin vain kymmenkertaistaa potin.
Eipä tuohon jää paljoa lisättävää.

Vajaan parin vuoden päästä voin "juhlia" 20 vuotista osakesijoittamisseikkailua... Jotain jo myös täälläkin nähty :)
Eikä tuota tartte aallon tai montun lakipisteessä olla liikkeellä ostoilla ja myynneillä. 2008 romahdus tuli jollain ihme tuurilla tosiaan väistettyä. Mutta useamman vuoden olinkin "ulkona". Nyt kyllä paremmin taas hajautettu osakesalkku. Jää siinä tietenkin osingot ja mahdolliset pikavoitot saamati, kun ei ole mukana. Tälleen arkana sijoittajana tuo haaveilu (kuusta taivaalta) ei kiinnosta, sen saavuttaminen osuu vain niin harvoille... Jos nyt perus duunarinkin vuosipalkan vuodessa nettoaisi... :-X

Ja myyntivoittojen verojen jälkeen jää vielä ongelmaksi, että sitten uudella yrityksellä se aloittaminen tuntuu taas vaikeammalta, vaikka sen hitaasti aloittaisikin. Kun nyt, ennen myyntejä, olisi pohjalla ne verottamattomat voitot, myynnin jälkeen ja uuden aloituksen kanssa jos menisikin pieleen ja sijoitukset laskisikin, niin olisi tullut maksettua verot rahoista, joita ei sitten enään ollutkaan. Tulisi taas yksi tarina pitkäaikaisesta osakesäästämisestä, jos vaikka pääsisi joskus omilleen.

En nyt perin huonoksi menisi noita sijoituskuoria haukkumaan... Helppoa niiden hoitaminen on ollut pankkiiriapinoillekin, nousumarkkinoilla. Lisäksi niissä on ollut ne veroedut, jos on vaihdellut sijoitusmuotojen välillä, niin ei ole mennyt veroja joka välissä. Mutta kallistahan se onkin.
Iso osa yhtiöistä ei maksa osinkoa ollenkaan.

Tuo on hieman arvovärittynyt lausunto.
"Iso osa" voi tarkoittaa eri suuruisia osuuksia,
selvästikin. Mutta esimerkiksi vuonna 2016
Suomessa listatuista 121 pörssiyhtiöstä 87 maksoi
osinkoja. Se siis on pieni osa, jos 34 yhtiötä, jotka
eivät maksaneet osinkoja, on iso osa.

-SS-
Mun salkussa on 0 osinkoa maksavaa yritystä ;D

Helsingin pörssissä ei ole yhtäkään (itseäni) kiinnostavaa osaketta tällä hetkellä tarjolla. Jos jotain pitäisi ostaa niin varmaan Nordeaan rahani laittaisin, maksaa hyvää osinkoa, osakkeen arvo on vielä kohtuullinen ja tulevaisuus näyttää ihan hyvältä.

Kannattaa muistaa että Nokia sit häviää indeksille aina.
Jotkut tosiaan suosii suht suppeaa salkkua, että pääsee kurssiraketteihin/kunnon tuottoihin kiinni... Omakohtaisesti hajauttamalla 15-20 yritykseen eri toimialoilta ja vieläpä pohjoismaisiin yrityksiin antaa rauhallisemmat yöunet. Jäähän siinä kasvun keskiarvo nyt pienemmäksi, mutta laskumarkkinan aikaan tuntuu laskukin pienemmältä. Ja tuota Nordean kurssikehitystä luonnehtisin tasapaksuksi, osinkoa maksaa kyllä, mutta osakkeen arvon kohtuulliseksi mieltämällä... Noh, jos siihen laittaa paljon rahaa kiinni. Ja sitten se nousee vaikka 4 euroa... Ei. En laittais siihen lisää... lasku kun tuntuu todennäköisemmältä, kuin merkittävä nousu. Se neljä euroa vaatis jo kumminkin 40% nousun. Ja ton kokoselle konsernille se on paljon.  Aina on vartuttu, jokos se nousis. Sehän ei ole päässyt vielä edes finanssikriisiä edeltävälle tasolle. Liki, muttei ylittänyt. Sampo sitten...
Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 60