Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 [3]

Aiheet - Vastaranta

Koneet, laitteet ja tekniikka / Pihavalo
: 23.08.09 - klo:12:48
Navetan sekä rehuvarastojen ym pihoja pitäisi valaista. Minkäslaista tekniikkaa laitetaan, että hyvä tulee??
Vapaa sana / Sonerasta...
: 26.02.09 - klo:13:59
...Minna, moi.... Oletko muuten huomannut, että laajakaistasi kuukausimaksu on noussut viiteenkymmeneen euroon? Nyt kannattaisikin vaihtaa halvempaan, langattomaan vaihtoehtoon...

Ei siinä mitään; maalla on mukavaa ja siitä ilosta voi kyllä maksaakin. Mutta 70% kertakorotus kuukausihintaan on paljon! Ja jos olisin taipuvainen uskomaan salaliittoteorioihin, kuulostaisi tytön markkinointipuhelun aloitus hieman kummalta:"onko laajakaistasi toiminut viimepäivinä hyvin?"
Viime viikonloppuna iski tulehdus utareeseen. Otin näytteen ja pistin Penovet kuurin alkuun, kun sitä sattui jääkaapissa olemaan. Tänään tuli tutkimustulokset: penisilliini herkkä aureus. No, lisää Pevovettiä tarvittiin, mutta omat varastot jo tyhjät. Yhteys eläinlääkäriin ja tämä paikanpäälle tutustumaan potilaaseen. Ja armoton suunsoitto, kun oli omatoimisesti menty lääkkeitä laittelemaan...Määräsi Penovettiä.

 Koskahan tämä antibioottipelleily loppuu? Olen useammankin eläinlääkärin kanssa asiasta keskustellut, ja kova on vastustus minkäänlaiseen toimintatapojen muutokseen. 
Tuossa "suuri on kaunista" keskustelussa Komissaari oli, ihan oikein, tunnistanut muutamia ongelmakohtia suomalaisesta maidontuotannosta. Seuraavaksi pitäisi tietysti löytää lääkkeet eteenpäin pääsemiseksi.

Itse on tullut paljonkin pähkäiltyä tuota maitolitraa/työtunti tunnuslukua, viisastenkiveä en vaan ole löytänyt. 200 litraa tunnille on todella tiukassa, siis meidän tilalla. Navetta ei toki ole ihan niin toimiva, kun pitäisi olla, mutta joskus sitä miettii, että tuleeko tehtyä huomaamattaan jotakin niin totaalisen päin prsettä, että ei ole mitään saumaa päästä esim. tanskalaisten lukuihin.

Se mitä komissaari vertasi 120-200 vs 1000 lehmää, on aivan totta. Puhutaan ihan eritasoisesta työntehokkuudesta. Mutta mitä raati on mieltä, mihin pitäisi päästä tällä nykyisellä "suomalaiset suurnavetat" kokoluokalla ja millä "konsteilla" vai onko ainut keino kasvattaa eläinmäärää?
Maidontuotanto ja lihanaudat / Maidon hinta
: 16.11.08 - klo:00:09
Se on Saksassa (yhden tilan otos) maidon tuottajahinta tullut alas, tällä hetkellä 34 sinttiä litralta ja ensi keväälle arvuuttelivat, että liikuttaisiin alle 30 lukemissa. Mitäpä luulette, kuinka nopeasti täällä mennään perässä?
Maidontuotanto ja lihanaudat / Muutto
: 01.11.07 - klo:22:04
Huomenna aamulla viimeinen lypsy parsinavetassa ja alkaa lehmien siirto pihattoon.. "Katsotaan mitä tapahtuu", formulakuskia lainaten.
Sivuja: 1 2 [3]