Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 119

Viestit - sjk

Kasvintuotanto / Vs: Säilöntäaine
: 26.08.16 - klo:06:51
Hä? Just tuli propcorn+ pihaan jota meinaan huomenna laittaa ohra/kaura murske makkaraan. Eikös propioni pitäis olla paremaa kun normi aiv happo kun säilöttävä tavara on kuivempaa kun 30% jolloin maitohappokäymistä ei tapahdu?
no on on
Eikö melkein tuolla propionin hinnalla osta valmiit kuivatut jyvät?
Parempi ja tasapuolisempi "lopettamistuki" olisi vaikka 200 euron tapporaha lehmälle, sitä saisi yhtälailla lopettajat, tuotannon vähentäjät ja tuottavatkin tilat kun laittaisi huonot pois lehmäpalkkiota nostamasta..

Ps. Lehmäpalkkiokin nousisi jäljelle jäävillä tiloilla kun kantturat vähenisi.
Älä nyt.Kohta joutuu maksamaan teurastamolle,että hakevat teuraslehmän pois.
Valion  toimintaperiaate; tulos ratkaisee
Suosimme kotimaisia toimittajia kun se on laadullisesti ja taloudellisesti kannattavaa.
Tuohon listaan voidaan lisätä melkein kaikki suomalaiset suurimmat ruokafirmat Atria, HK, Raisio, Kantola.....

Ja VALION.
Eikös se siinä jo ollut..Arlaa ei tarvinne lisätä, kun se tuo suurimman osan ulkoa...vai onko se ulkoa jos, vaikka Tanskasta?? Niin Fabakin on laitettava listalle ja kaikki maatalouskaupat, rehutehtaat, traktorikaupat, koneliikkeet..meneekö hurskasteluksi?

Mutta todella vähän firmoja pönkkää omaa ydinliiketoimintaa kusemalla toisten tuotantosuuntien hntoja
Nythän pitäisi tietää paljonko noita kuukaudessa myydään, niin näitä Valion lihapullia, ehkä joitain tonneja..Lasketaan vaikka reilusti kymmenne tonnia kuussa ja puolet siitä on jauhelihaa, elikkäs viisi tuhatta kiloa. Vuositasolla tuo tekee noin 60 000 kiloa jauhelihaa..eli kyllä siinä nyt jonkinlainen vaikutus suomalaisen jauhelihan hintaan on.. Nyt ei ehkä auta kuin painostaminen..Suurkeittiöitten pitää ruveta vaatimaan suomalaista lihaa, siitähän se lähtee.
Suurkeittiöt ei tule koskaan vaatimaan muuta kuin halvinta.En tiedä sitten minkä takia tälläinen ristiriita on päässyt muodostumaan,rahan takia varmaan,pitää tuottaa kaikkien asetusten ja määräysten mukaan puhdasta ruokaa,mutta kumminkin sitten Suomessa syötetään pennusta lähtien sitä tanskalaista antibioottiMRSA sikaa,nautaa Saksasta jossa salmonella on vain lisämauste BSE:täkin on kyseisessä maassa ollut.Nämä ruokahankkijat eivät varmaankaan ole kuulleet tuontiruuan haitoista tai sitten eivät vain välitä,raha ratkaisee.
Kasvintuotanto / Vs: onks tullu vettä?
: 21.08.16 - klo:15:44
Ai et onks tullu vettä?! Joka hel*vetin päivä ainakin pieni kuuro. Ukkonenkin kävi liki. Määrällisesti ei ehkä paljoa per vuorokausi, mutta ei kyl kasvusto ehdi kuivua kun jo taas uutta tulee. Paree kait mennä kyläjuhliin ehtoolla niin ei ketuta niin paljoa.
Tänään ei vielä ole satanut..joutuukohan noi kukat kasteleen..
Ai sinäkö se ne kaikki sateet tänne houkuttelet sillä kastelukannulla.Heitä se kannu jo huis v.....n!
Se varmaan johtuu tuo yletön suolan pakkosyöttäminen OLETUKSESTA auttavan ongelmiin. No ei se auta,ainoastaan Suomessa tehdään näin,muualla keskitytään poikimisiin,tämä auttaa.Poikiissa turpaan saaneeseen lehmään auttaa hyvä hoito poikiminen ajoissa ongelmiin puuttuminen ja kirves.
naamakirjassha ne säjekehälliset kertoilee että valijo hommaa ylukomaan lihhaa VAIN suurkeittiöille ja sen semmosille, eli pakkosyötättävät niitä sitte lapsillemme ;D
http://www.valio.fi/ammattilaiset/tuotteet/valio-lihaisa-pikkupyorykka/#pahvilaatikko

Siis onhan valiolla ssuurkeittiöille tarjolla myös tuo lapsille sopivammassa kokoluokassakin oleva vaihtoehto jossa suomalainen naudanliha. Että ainakaan Valio ei siinä mielessä "pakkosyötä" ulkolaista.
Meinaatko,että loppujen lopuksi syyllinen onkin valtion ja kuntien köyhyys.Kyllä minusta on huonompiakin rahanreikiä kunnilla valtiolla kuin ruoka ja suomalaisen tuotannon tukeminen tätä kautta.
Parasta viljellä vaan timppaa ja laittaa reilusti Yaralaista. ::)
Salttuna sitten se yaralainen. Tasaväkevää ei valitettavasti enää saa.

Meil ei virnaa oo käytetty enää vuosiin. Viljelykiertoa tuo Herne ja härkäpapu joka tuntuu maittavan paljaaltaan paremmin kuin virnat ja kaurat.
Käy se salttukin mikäli ei ole muulle tarvetta.Silloin kun apulannat ovat tulleet ovat pilanneet peltoja kylvämällä pelkkää salttua,muutaman vuoden kasvaa hyvin sen jälkeen ei mitään.
Sen verran pitää mainita tähän keskusteluun kun on typensitojakasveista puhetta että rehuvirna-kauramössö näyttää lypsättävän aika mukavasti vaikka analyysien perusteella sulavuus on aivan onneton. Ilmeisesti maistuu hyvin niin kuin kokoviljasäiliskin...

Utelias olen; millainen sulavuus?

Rehuvirna-kaurassa? Raaka-ainenäytteiden mukaan karvan päälle 600. Säilönnälliset näytteet otan siten että sekoitan paalit apevaunussa ja siitä saa edustavan otoksen. Sulavuus oli sekoitetuista paaleista (2 paalia säilistä ja 1 virna-kauramössöpaali) alle 650, mutta siitä huolimatta maitoa tulee samalla lailla mitä pelkästään säilörehupaaleista tehdyllä appeella. Paljonko huononee rehuhyötysuhde?
650 tuoretta heinää meni pellolta suoraan häkkiin,kelpasi samanlailla kuin kevät 750 toisessa häkissä.Normaalisti syksyrehu ei etes ole ammujen suosikki.Ei se tuo lehmä ossoo lukkee yhä edelleenkään.
Ei kukaan kerro, koska kateus alkaa.

Paljastuu nääs, että noista sentään maksetaan jotain.
Kaks säkkii maitojuomaa maksaa vähän päälle 80euroo tarttoopi korvamerkit myös...Sinetistä on ainakin löytynyt hinnasto eiköhän löydy myös a-netistä.Yleisesti ottaen teurastamojen kanssa asioidessa et kunnon korvausta saa,teurastamojen omistaman.H.joen kanssa jouvut sitten maksamaan,että elukka haetaan pois.Millonkahan se pitkään puhuttu kilipailu tulloo tuolle H.joelle.
Onkohan tuon Raision tuotteen valmistus etes järkevää Suomessa.Täälläkö on näitä pilkunviilaajia aivan liikaa,niin monessa asiassa työntekeminen tehdään liian vaikeaksi kalliiksi.
Tietääkseni Satamaito ei käytä Valion kivimaitoa. Ja eikö niillä ole uusi autotalli pakkaamo tekeillä Ulvilaan, ymmärtääkseni kylmävarastot ovat jo siellä. Kyllähän se tietysti Valiolaisia kyrsii, kun joku maksaa tuottajilleen Valiota parempaa hintaa. Kysykääpä Porista uusi osoite maidollenne.
Minusta Satamaidon kannattaa keskittyä paikallisuuteen eikä lähteä hötkyilemään.
Yksi asia minua ihmetyttää? Aina sanotaan että maitoviljely on meille parhaiten sopiva tuotantomuoto? Kuitenkin jos tarkastellaan tukia niin muut tuotantosuunnat pääsääntöissti pärjäävät EU-tuilla ja EU-ehdoilla mutta maidolle maksetaan kotimaista tukea.

Joku broilertuottaja tai sikatuottaja tai viljaviljelijä AB-alueella niin tuista on 80% EUn pussista ja loppu kotimaisilta veronmaksajilta. Joku maitoviljelijä C3:lta niin suhde on toisin päin. Miksi?`Jos kerran on parhaiten tänne soveltuva tuotanto niin miksi yhteiset EUn ehdot ja tuet eivät riitä vaan pitää maksaa lisää omista varoista?

Vertailun vuoksi niin Tanskassa EU-tukia lienee noin 99%, Ruotsissa EU-tukia lienee noin 15% ja Suomessa EU-tukia on noin 40%. Loppu 60% kustannetaan ihan itse, Tanskalaiset käytännössä eivät kustanna itse ja ruotsalaiset hyvin vähän. Ja noista itse kustannettavista tuista iso osa menee C-alueen maidolle joko pelto- tai maitotukina. Miksi??? Jos kerran maito parhaiten tänne soveltuu niin miksi se ei pärjää ilman EU-käytännöistä poikkeavaa omaa tukemista???
Näppäilyvirhe... Eu-maitotuet kuuluu oikeasti koko Suomeen,mutta kun etelään ei voi maksaa  kansallisia tukia,niin sitten tehdään näin,etelään kaikki Eu-tuet,pohjoiseen kansalliset.Ja se minkä takia pitää tehdä nin yleensäkkin,niin johtuu taas tästä koko Suomea vaivaavasta kilpailukyvynpuutteesta.Sama lienee sitten huonon viljanviljelynkannattavuuden takana,ei ne tulot vaan menot.Viljaa vaan riittää,vaikka ei siihen panostetakkaan valtion taholta,nyt ja tulevaisuudessa.
Yksi asia minua ihmetyttää? Aina sanotaan että maitoviljely on meille parhaiten sopiva tuotantomuoto? Kuitenkin jos tarkastellaan tukia niin muut tuotantosuunnat pääsääntöissti pärjäävät EU-tuilla ja EU-ehdoilla mutta maidolle maksetaan kotimaista tukea.

Joku broilertuottaja tai sikatuottaja tai viljaviljelijä AB-alueella niin tuista on 80% EUn pussista ja loppu kotimaisilta veronmaksajilta. Joku maitoviljelijä C3:lta niin suhde on toisin päin. Miksi?`Jos kerran on parhaiten tänne soveltuva tuotanto niin miksi yhteiset EUn ehdot ja tuet eivät riitä vaan pitää maksaa lisää omista varoista?

Vertailun vuoksi niin Tanskassa EU-tukia lienee noin 99%, Ruotsissa EU-tukia lienee noin 15% ja Suomessa EU-tukia on noin 40%. Loppu 60% kustannetaan ihan itse, Tanskalaiset käytännössä eivät kustanna itse ja ruotsalaiset hyvin vähän. Ja noista itse kustannettavista tuista iso osa menee C-alueen maidolle joko pelto- tai maitotukina. Miksi??? Jos kerran maito parhaiten tänne soveltuu niin miksi se ei pärjää ilman EU-käytännöistä poikkeavaa omaa tukemista???
Kasvintuotanto / Vs: onks tullu vettä?
: 14.08.16 - klo:13:34
Keväällä oli niin kuivaa, että uivista hauista näkyi selkäevä pinnalla. Joka kevät käy näin.

Nyt ei näy joutsenista kuin pää.
Minä olenkin ihmetellyt mihin ne joutsenet on kadonnut,kurkia näkyy vielä...
Tuossa katselin naapuripitäjässä, kun hevoset laitettiin lähes puhtaalle apilalaitumelle eivätkä ne kai kaikki kuolleet.
Kukkimisvaiheen loppupuolella olevaa apilaa paalattiin naapurin pellolla nimenomaan omistajan oman tallin hevosille.

Kummasti eläimet jakaantuu omistajille. Toisten lehmät tai hevoset kuolevat välittömästi, jos saavat vääränlajista (ei kuitenkaan
pilaantunutta) ruokaa ja toisten ei ole moksiskaan.

Jos apila oikeasti tappaisi eläimiä, niin apilapelloilta löytyisi peurojen ja hirvien raatoja
Tarpeeseenhan sitä pitäisi viljellä kasveja.Valk.tarvetta apila ei yksin ratkaise,mikäli kaikki tulokset on tämän kaltaisia d-arvo 67,7 rv 17,5.

Apila pitäis korjata oikeaan aikaan, jos ei korjaa niin sitten se on jätettä
Miten minulle on tullut sellainen tunne,viereinen timppalohko antaa aina pari pykälää korkeamman d-arvon,apila tiputta nopeammin arvonsa kuin nykytimppalajikkeet.Vai onko tuo vain pelloista kiinni.Timppa 69,9  13,5,tämän otan mieluummin.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 119