Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 196 197 [198] 199 200

Viestit - klapikasa

Muutkin ovat huomaneet et vartan akut eim tahdo kestää. Kun joutuu melkein joka vuosi ostamaan noita isoja akkuja jotka maksavat yli 200€ niin ostin piruuta honkarista tai motonetistä halpis bannerin, 50ah. Neloskone on lähtenyt jo vuoden nätisti käyntiin,-15 asteen pakkasestakin. Kuutost foortin annan suosiolla lisää virtaa autosta, niin pienessä käytössä ja niin pieni vaiva, kun sen tietää. Nyt olen kantanut kotiin vain noita pieniä bannereita eikä rahaa ole mennyt kuin sen yhden ison vartan verran.Jos nää olisi ollut huonoja olisin siirtynyt optimaan.

Joku on kertonut et maailmassa on vain pari- kolme akku valmistajaa, kuka tekee bannerit, entä varta ja sen "siskot"
Kysenalaitelen kovasti mitä järkee on huudattaa konetta jotta se kulkee 3-5kmh kovempaa. Meillä oli df 140 mk3, siinä oli se säästö 40kmh. Mittari meni mykäks kerran ja silloin se vasta kulki, oli kai myöskin moottorin rajoitin pois pelistä samoin vaihteiston rajoitin. JD 2850 on pieni ruokainen ja kulkee 40kmh.

Missä ojala ja fentti on?
Kun kesko konsernilla menee huonosti, ne pakkolomautti asentajia konekeskon huollosta, kone 3vk verstaalla eikä mitään saatu aikaiseksi.

Vantaan kone ja laiteelle kahvipaketti, ottavat vastaan merkin kuin merkin ja saavat kuntoon semosia koneita mitkä tehtaan huoltomies ei saanut kuntoon.
Yheksän vuotta jaksoin ajaa traktotilla lunta. Oli maxxumeja ja valttuja turbiinilla ja hitekkejä. Luulin et se oli parasta millä lunta voi töyntää. Sitten loikkasin toiseen firmaan ja jouduin tuuraamaan 8 tonninen runko ohjattu pyöräkonetta. Ei todelakaan ole paluuta traktoreihin lumitöihin. Oli/on pelkästään pihoja, isoja ja pieniä. Komatsu wa80setä näkee ulos joka suuntaan ihan eri tavalla verratuna traktoriin, kapea ja ketterä, toimiva hydraulinen suunanvaihto, vaihto kuormaajan kahvasta. Ei tarvi miettiä mitään pikavaihteita. Jaksaa työntää ihan tarpeeks hyvin 3,2m alueauraa.  Runko ohjattu ja nelipyöräohjttua ei voi verrata keskenään.
Toi on totta,mutta miksi alueaura nokalla? Mä teen kaksikertaa nopeammin lumityöt traktorilla ja u-auralla kun kaveri pyöräkoneella ja alueauralla...siis pihahommissa.Tietysti jos on katuja mukana niin sitten ei kyl heitä toi u-aura.No tuntihommissa ei o nopeudella niin väliä jos tykkää istua pitkiä aikoja kopissa...Toisella kaverilla on runko-ohjattu pyöräkone ja u-aura ja se on kyl kaikista kätevin.Itsellä ei muuten tarvetta pyöriksellä joten traktorilla mennään.  :)

En tiedä mikä niminen aura se on, pome merkkinen, se on kuin alueaura mutta siinä on lisä siipiä jotka kääntyvät eteenpäin. Onko se U aura?
Yheksän vuotta jaksoin ajaa traktotilla lunta. Oli maxxumeja ja valttuja turbiinilla ja hitekkejä. Luulin et se oli parasta millä lunta voi töyntää. Sitten loikkasin toiseen firmaan ja jouduin tuuraamaan 8 tonninen runko ohjattu pyöräkonetta. Ei todelakaan ole paluuta traktoreihin lumitöihin. Oli/on pelkästään pihoja, isoja ja pieniä. Komatsu wa80setä näkee ulos joka suuntaan ihan eri tavalla verratuna traktoriin, kapea ja ketterä, toimiva hydraulinen suunanvaihto, vaihto kuormaajan kahvasta. Ei tarvi miettiä mitään pikavaihteita. Jaksaa työntää ihan tarpeeks hyvin 3,2m alueauraa.  Runko ohjattu ja nelipyöräohjttua ei voi verrata keskenään.
Vapaa sana / Vs: Mullit ei ollu moksiskaan
: 05.02.10 - klo:19:33
Siinä on aikamoinen urakka sijoitaa ne lehmät jotka selvisi johonkin ja pitää lypstä ne vielä. Ehkä joku navetta löytyy mutta saako ne kaikki yhteen navetaan? Ja jos löytyy,onko sisusukset tallessa vai onko se täynnä tavaraa? Toimiiko lypsimet? Tuleeko vettä? Voi voi mikä työ.
Oli taanoin profissa etukuormain testi. Oli enemämn kuin 5 eri kuormaajaa SAMAN mallisessa traktoreissa kiinni, eli oli todella vertailukelpoinen testi. En muista oliko ne paremuus järjestyksessä. MPlift ja isme ei ollu mukana, kummaa......
kyllähän hairoo traktorin perää oli sitte ihan lotossa kuormitettuna raktorin takarenkaat tai sitte vaan vähän kuormitettuna  ??? meni ku ajokoira ristus!!!


Saiskos saman suomeksi niin ymmärtäiskin jotain?

no eikähän sen saa josko ei pohojammaan murre taitu  ;D

elikkä raktorin takapää nakkelee sivulle päin oikealle tai vasemmalle kaiken aikaa eli ei mene suoraa metriäkään oli sitte kunnolla kuormitettuna niin että renkaat oli kunnolla litistyksissä vaikka ilmaa on 2.6baria tai sitten vähän vähemmän kuormitettuna ni sama homma ei mitään eroa...

joko nyt sait selvyyttä asiaan...? ku rengas on lotossa ni se ei tarkoita mitään lottoamista mitä lauantaina moni harrastaa  ;D

Opetele ajamaan! Jokunen kerta olen joutunt ajamaan herbstillä, kolmeakselisella. Kulkee vakaasti kuin juna. Ehän sitä nyt voi verrata M85 kaare käyttäymistä, tota kai se puskee jos liikaa vauhtia ja liian tiukka käännös.
Tuhkaa tulee reilusti, joka levitetään pintalevittimellä pellolle.

Minkälaisestä viljamäärästä tulee 4 tonnia tuhkaa?

Talvessa tuhkaa n.4 tonnia = n.8 tonnia kalkkia.

Tilavuus mittaa vertaat? Ei kai tuhkassa on happamuutta nostavia vaikutuksia?
Googlasin ja luin(=vaaralista) viljanpoltosta mm. että palokaasut pitää olla yli 200C niin hajuhaitat vähenevät. Mitäs asteita teillä on? Ja mikä kattilaan teidän polttimet on kiinitetty? Tuhkaruuvi? Ei sais tulla mitään hajuja, halli on kaupungin taajamassa, ok taloja ympäri. Ja huoltovapaa se pitää olla, hallissa käy ihmisiä säänölisesti mutta ei siihen voi luotaa et joku käy päivittäin tuhkaamassa, eli tuhkaruuvi kai pakollinen

Entä jos pannussa tarpeiksi reikiä, saako öljypoltin olla varana samassa palotilassa?
Kiitos pottuviljeliä. Pystyykö tota hajuhaittaa poistaamaan jollain säädöillä? Kiinostus viljanpolttoon on kova, meillä on halli taajamassa jonka nyt lämpenee öljyllä, vesikierto lattialämmitys. Hake poisuljettu, vie liikaa tilaa. Ei ole kaukolämpö linjaa lähistössä.  Pelleti liian kallis. Vilja olis tosi helposti automatisoida ja löytyis omasta siiloista.
Poltaako joku kauraa enää? Miten toimii? Mikä poltin pitäis olla? Säilyykö "naapurisopu", olen luenut jossain et se sekä haisee että tulee jotain happoa joka syövyttää peltikatot? Mitä pitäis ottaa huomioon et ei tulis niin kauheesti tuhkaa?
Pyyhkäisyruuveja ne käyttävät ulkomailla tosi isoissa siiloissa. Ja nehän laitetaan käyntiin vasta sitten kun ei enää vilja liiku omalla paineella. Meikäläisiin "pikkusiiloihin" ei olis varmaan kovin vaikeeta tehdä suomupellistä ja puhaltais ulos ne viimeiset jyvät? Samanlainen kun on kongskilden siiloissa
Tilaa KaM 0-16. Se on se tavalinen murske mitä ne ajaa pintaan. 0-32 on jo liian karkee. Jotain noiten väliin jääviä ei ainakaan ncc tai rudus tekee.
Tohon etukuormaajalla kuljettamisella, täälläpäin ne ovat poliisi käynyt jokaisen traktorikaivuri yrittäjien kimpuun et ne ylimääräiset kauhat joka kulkevat etukauhassa pitää olla sidottu. Eräällä työmaalla poliisi antoi sakot kun kaivuri kuski kuljetti pari kaivon teleskoopia kauhassa korkeintaan parisataa metriä työmaalla joka oli yleinen tie.

Eräs vappu aamu joitain vuosia sitten olin varustautunut kylvöihin kauimpaisiin lohkoisiin. 2,5m sivupyöräkone etunostolaiteisiin ja matalalaitainen tuhti täynnä suursäkkejä sitoamatta  ja ei mitään valoja päällä eikä ylileveä valoja tai hejiastimia. Totta kai oli ratsia. Olin ihan varma et nyt tulee sakkoa. Ei ne muuta kun puhalutti ja toivotti hyvää päivänjatkoa.
Sivuja: 1 ... 196 197 [198] 199 200