Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6

Aiheet - klapikasa

Kasvintuotanto / Anniina vs. Kruunu
: 15.03.15 - klo:14:54
Zebralle joku aikaisempi täytyis saada. Mahti josta kruunu polveutuu mulla ei ollut muistaakseni mitään ongelmia, eikä anniinallakaan. Kruunu kovempisatoisempi paperilla kun anniina jonka on hyvä valkuainen ja isompi jyväisempi. Kumpi otan suorakylvöön aikainen savi?

Qvarna on ollut joitain vuosia, herkka kuivuudelle ja viime kesän juhannus kylmästä se ei toipunut
Pikkutillallisena ja aina käyttänyt rahtikuivuria joka on toiminut tosi hyvin, kippi pystyyn ja vilja tili tulee ennen kuivauslaskua. Mutta, pakko myydä heti, yleensä huono hinta. Viljan hinta kun pompii eestaas ja jos hinta nousee talvemalla 50€/t kertaa muutamia rekkakuorma pistää miettimään. Navettarakennus ja yks 100hl antti lojuu ruohikossa. Kaapille on paikka, elevaattori mahtuu ilman katonkorotuksia. Miten paljon noi vanhat tupla tiiliseinät kestää vilja painetta?  Millä mä otan viljan ulos? Pienkuormaaja vai imupuhallin?

Ja kun viljasta ei makseta, ei kuivuri tai varastointi saa maksaa

Ideoita
Vapaa sana / Mikä sarja se oli
: 02.01.15 - klo:18:14
Häiritsee kun en vaan muista, britti huumori, subilta ehkä, sarja kämpiksistä josta toinen vähän parempi toimistotyöntekijä  joka haaveili työkaverista, ehkä judy. Tais sarjan lopussa mennä naimisiin.Toinen tyhmempi pitkä laiha,jolla oli amerikkalainen tyhmä tyttöystävä joka petti jatkuvasti . Käytti paljon kuvaus tekniikaa kun ne mietti ja kertoi. Ei oo huonosti käytäytyvt miehet
Mikä pikakoodia on päällä kun  kirjoitaa tulee tällaista' '6m66' '65+2' 'osa' 'toi6m6ii' ''6m6utta' 5välilyönti' 'ja' ''osanu6m6eroista' 'tulee' 'lisukeita M=6m6 5=65 2=+2 ?
Metsätalous / Puu ötökät
: 13.02.14 - klo:12:30
Olin harventamassa kuusimetsää ja takanurkassa oli 4 ötököiden tappamia puita. Miten olis jos nyt jättäis kaikki latvat ja lahotyvet metsään, sitten olis tarkkana että ne ötökät iskis niihin puihin ja ajais ne sitten polttöpaikkaan? Olen nähnyt mitä ne tekee jos ne saa lämmin pitkä kesä.
Se aika taas vuodesta. Printasin ulos tilioteet, se nyt ei ollut iso juttu. Noh, se paperi piti kääntää että nyt ei menis niin paljon paerii. Mutta ne v*** e laskut. Nettipankki ei salli minkänäköisiä pikakomentoja  esm. avata uuteen ikunaan siitä etitystä valkosta eikä klikkaus taaksepäin. Ja paikalisen säköyhtiön laskut on kauheita, 3 sivua per lasku! Ja sen etä mittauksen myötä se on nyt kuukausitain ja mittareita 3.

Ja kirjanpitoon niitä kuitenkin tarvii paperisena mappiin.
Kävin metsässä ja mulla on lehmuksia joka on aikamoinen rikkaruoho tamikoilla ja parit pähkinä pensaita.
Vapaa sana / City market ja eko
: 08.11.13 - klo:22:23
Kävin paikallisessa marketissa ja huomasin luomuhyllyn yllä oli koriste kuva ohrapellosta. Heti huomasin että oli aikapaljon vehnää seassa. Sitten huomasin että siinä oli ruisku urat. Että keskolle voi sitten myydä tavanomasta luomuna, kai?
Taas eilen kun olin puimassa metsäpeltoo ja taas ne hirvet on syönyt paljon. Miten sai se pois pelloilta? 3vk sitten kun joksin hukkakauratarkistuksia ei ollut niin paljon, Tää elokuu on se kun ne tulee juhlimaan. Aitaa ympärille tai edes kahteen sivuun? Riitäiskö aidaksi 3 vaijeria mihin korkeuteen? Olkipaaleja ojan viereen, olis kuin vallihauta ja muuri? paaleja menis aika paljon.
Kasvintuotanto / Valkomesikään niitto
: 02.08.13 - klo:19:15
Onko se kuinka herkkä ensimäisenä vuotena niittää? Rikkaruhojen takii tarvis niittää, mutta tapanko sen mesikään samalla?
Niin, se vuotaa turpamutterin alta, ja siinä on vain iso rikka joka on lukittu lukkorenkaalla. Sen alla oli nollarengas. Ihmeelinen rakenne.

Siis välillä vuotaa rajusti. Onkos muilla näitä edes käytössä?
En taas raaskinut ostaa uusi ruisku kun vanha hardi ei vuotanut mistään kun kokeilin. Voisin hyvin päivittää vanhan pesusuutimella. http://agropoint.fi/kauppa/product_info.php?cPath=28_63&products_id=661 ja satalitraisella lisäsäiliöllä kylkeen ja kolmitieventiili imuletkuun, mitä sitten? kolmitie ennen paineensäädin pesusuutimeen? Helpotais edes vähän toi ku juolaaineet vehnään muihin viljoihin tai rypsiin.
Kauran ne pui, rypsin kukat ne syö ja sitten kävelevät ja varisee. Vehnät ne syö tehokaasti, varsinkin myöhäiset laijikeet. Syysrukiit ne tallaavat jo syksyllä pilalle. Kevätrukiista ne ne ei välittäneet, oli kai liian raskasta kävellä läpi. Hernettä tiedän että vetää ristaa puoleensa. Papu sama juttu? Ohrat ja multamaa?
Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6