Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 10

Viestit - pöyhijä

Kasvintuotanto / Vs: N-xt fertilizers
: 07.03.19 - klo:08:43
Eiköhän evoluutio ohjaa toiminna juurikin siihen suuntaan että pärjäisi niillä yksillä konteilla ja tavara liikkuisi irtona.
Kasvintuotanto / Vs: N-xt fertilizers
: 05.02.19 - klo:08:05
No onko heinämies jo kokeillut litkuja? On harkinnassa nyt tulevalle kesälle testata noita.
Uuden palkin lisäksi kannattaisi tarkistaa myös molempien päiden pystyakselit ja niiden laakerit samalla, niin voimapuolen kuin ulkopuolenkin, kokemuksella voin sanoa että niistäkin voi löytyä sanomista tuossa tilanteessa. Sitten jos enkin on uusittu niin koneella niittää vielä piitkään.
paljonko olis niitettävää? hommaa käytetty fc sarjan kuhn ja ajat sillä maailmantappiin asti..

Oisko tuollainen http://www.nettikone.com/kuhn/fc302g/1423691

Samasziin vaihdettu?

Joo on kyllä vahva kone tuo 302 ja kestää asiallista niittoa paljon, mutta tuon linkin kautta löytyvän yksilön kuvia katsoessa tulee mieleen että onko huollettu=maalattu? Palkissa ja vähän muuallakin näyttäisi olevan vähän tummempaa punaista... eihän se toki huonokaan asia ole että maalia laittaa sinne missä sitä ei muuten satu olemaan
Kasvintuotanto / Vs: onks tullu vettä?
: 16.07.16 - klo:06:54
On tuo kuivan heinän tekokin ihan joka vuosi vaan jotenkin onnistunut viimeisen vajaan 30 vuoden aikana mitä itsellä asiasta kokemusta. Toki lopullinen kuivaus katon alla auttaa asiaa.
Tuohon piirturiasiaan eräs ammattikouluttaja antoi pätevyyspäivillä myös tuon 100 km säännön, eli sitten kun ajoa on sitä kauemmas tilakeskuksesta niin olis hyvä olla piirturikin käytössä. Eli ihan kotinurkilla ajaessa ei tarvitsisi maatalousajoissa silläkään päätään vaivata, no tuleehan tuo pari-kolme kertaa vanhaan paperimallin piirturiin kiekko ehkä vuodessa vaihdettua, mutta lähinnä siksi ettei kuluisi puhki...  Eihän se iso vaiva ole laittaa uutta kiekkoa liikkeellelähtiessä, eli sikäli voisi ihan hyvin käyttääkin aina kun muistais. Sama juttu kun turvavyön kanssa kun sekin tuli pakolliseksi kuorma-autoihin aikoinaan, hankala oppia uusille tavoille. Ja sinänsähän se on kaiken aikaa käytössä kun siellä kiekko on kuitenkin pyörimässä, jos vaikka sitten onkin pyörinyt sama kiekko parikin kuukautta kerrallaan. Digipiirturiin siirtyminenhän tuokin sitten taas senverran vaivaa ja rajoitteita, että sitä en ihan heti omaan käyttöön ottaisi, eli parempi ajella vaan vanhoilla romuilla vastakin.
Ihan oikein meni. Sen voi itse valita laittaako vuosimenoihin kerralla vai lähteekö höyläämään 10 % poistoilla.
"Vuosien 2010–2014 tarkastelussa vain sellaiset peruslohkot otetaan huomioon, jotka ovat kokonaan nurmea. Vain kasvulohkolla vuosina 2010–2014 oleva nurmi ei muuta peruslohkon statusta vielä pysyväksi nurmeksi vuonna 2015."

Tätä kun tulkitseee niin; jos on ollut jonain vuonna 2010-2014 vaikkapas paalikasan tms. tilapäisen haitan takia ilmoitettuna vähänkin tilapäisesti viljelemättömäksi niin ei iske pysyvän nurmen uhka... No tästähän se sitten viimeistään lohkokohtainen kohtalo selviää:

"Lisäksi keväällä 2015 Vipu-palvelussa ja viljelijöille lähetettävässä päätukihaun esitäyttötiedot sisältävässä tulosteessa on tieto siitä, millä peruslohkoilla on ollut nurmea viisi vuotta peräkkäin"

kyllä joutais jo kirjotusvirheet ja muut ristiriitaiset infot jättää pois kun ei muutenkaan ole vielä varmuutta asioista, luonnokset vaan liikkuu ja valmiista ei vielä tietoa...

on tä kyllä aika säätöä, mielenkiintoista todellakin nähä kuinka paljon laskee ymppiin sitoutuvien määrä.
edelleen, tuossa 14.1. päivätty sivu:

http://www.mavi.fi/fi/tuet-ja-palvelut/viljelija/Sivut/ymparistokorvaus.aspx

sivulla alimmaisena taulukko josta ilmenee että nimenomaan kohdentamisalue II on se missä korkeampi kasvipeitteisyyskorvaus.

Siinä 12. päivän luonnoksessa oli (uskoakseni) kirjoitusvirhe siinä sivun 26 alalaidan taulukon alussa kun siinä puhuttiin kohdentamisalueesta III, joka käsittääkseni on kuitenkin sulfaattimaihin liittyvien vesileikkien kohdentamisalue???
joo miten tosta kartasta voi ymmärtää et Loimaa ei osu kasvipeitteisyyden kohdentamisalueelle???:

http://www.mavi.fi/fi/tuet-ja-palvelut/viljelija/Documents/kohdentamisalue_Talvikasvi.jpg

eli tuota pitää lukea niin että tummemman vihreän alueella saa sen isomman rahan kasvipeitteisyydestä ja haaleemmanvihreellä alueella korvauskin on ohkasempi...
Löytyykö "talotohtorista" mitä kaikkea?
Se on yleissivistävä kirja rakennusten korjaamisesta vanhoilla ja edullisilla menetelmillä.
Täältä myös ääni Talotohtorille, ainakin jos taloa aikoo rakennella/korjata

Ihan riittävän tarkka tuo on lannoitteiden levitykseen. Viime kesänä tabletin oma GPS tökki, joten laitoin tälle keväälle tällaisen GPS-mokkulan:

http://www.verkkokauppa.com/fi/product/18077/kgsj/Globalsat-BU-353-GPS-USB-receiver-SiRF-III

Vaatii adapterin piuhan väliin, sekä oman ohjelmansa tabletille, vaan eipä ole sittenkään hinnan kiroissa.


Itse olen ihan samaa laitetta harkinnut tuon Ceran avuksi kännykäyttöön. Oliko vaadittava ohjelma mukana tuon vastaanottimen paketissa vai mistä se pitää hommata?

Tuon tarkkuus ei riitä edes paskahuiskalle  :-\
"Näyttää sijaintisi 5 metrin tarkkuudella"
Mutta sama antenni myynnissä tässä toisessa puljussa halvemmalla  ;)

http://www.halvathinnat.com/koti-ja-viihde/navigointi-gps/gps-vastaanotin-usb-20-kanavaa.html

jaa en noin pitkälle lukenutkaan noita speksejä.

ja toi vähän kalliimpi bluetooth-palikka lupaa "jo" 3 metrin tarkkuutta:

http://www.halvathinnat.com/koti-ja-viihde/navigointi-gps/bluetooth-gps-receiver-20-channel.html

tai sit tollanen Piksi korjaamaan signaalia:
http://gizmodo.com/cheap-drone-gps-unit-is-100-times-more-accurate-than-y-1055906323

tai sitten ihan omat systeemit RTK-periaatteella niin saa sentilleen oikein.

tai sitten odottelee vielä vähän että saadaan radiosignaaleista paikkansa päätteleviä laitteita markkinoille

tai sitten siirtelee sitä keppiä päisteessä edelleen... tulee liikuntaa samalla

vaihtoehtojahan riittää, mutta tuo puhelinratkaisu olis siitä hyvä että se on useimmiten käyttökunnossa mukana muutenkin, tosin niitä keppejäkin on aina jostain lähipenkalta otettavissa...

Ihan riittävän tarkka tuo on lannoitteiden levitykseen. Viime kesänä tabletin oma GPS tökki, joten laitoin tälle keväälle tällaisen GPS-mokkulan:

http://www.verkkokauppa.com/fi/product/18077/kgsj/Globalsat-BU-353-GPS-USB-receiver-SiRF-III

Vaatii adapterin piuhan väliin, sekä oman ohjelmansa tabletille, vaan eipä ole sittenkään hinnan kiroissa.

Itse olen ihan samaa laitetta harkinnut tuon Ceran avuksi kännykäyttöön. Oliko vaadittava ohjelma mukana tuon vastaanottimen paketissa vai mistä se pitää hommata?
No eikös noukinvaunu ainakin sovi sadonkorjuukoneiden kategoriaan, niillähän ei käsittääkseni ole mitään leveysrajoitteita. Onhan noita 3 + -metrisiä sadonkorjuukoneita liikenteessä väkisinkin aika paljon mm. hinattavat niittokoneet, puimurit, ajosilppurit, kuis leveitä on jurtinnnostokoneet yms. ?
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 10