Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 [3] 4

Aiheet - SamiT

Tietääkö joku että mahtaisiko vuoden -95 Valmet 8400:ssa olla yläajovalojen johtosarja valmiina jo vai pitääkö ihan itte tehdä siihen vuosikertaan? Olis vaan yläajovalot kätevät kun tahtoo etukuormaajan kauha jättää vakiovalot katveeseen.
Tuli ostettua Valmet 8950 ja siitä puuttuu nopeustieto niin mittaristolta kuin pilarinäytöstäkin. Anturi lienee nelivedon ulosoton paikkeilla mutta pitääkö sitä lähestyä yläkautta? Alapuolelta ei löytynyt anturia tai mitään siihen viittaavaa. Kone on HiTech 1 ja vuosimalli on 2000.
Meinaa pukata välillä vähän puimurikuumetta kun vanha Sampo 600 on jo 28 vuoden kunnioitettavan iän saavuttanut, ja puitavaa on 80-100 ha vuodessa. Kiinnostuksen kohteiksi on muodostumassa kaksikelaiset Sampot 2075 ja 2085, ja jostakin 2000 luvun alun vuosimalleista olisi kyse. Käyttökokemuksia kyseisistä aparaateista kaipailisin kun tuntuvat olevan melko harvinaisia koneita.
Valmet 8400 vm. -95 vuotaa maatalousmallin Sige etuakselista etunavan stefa ja tarttis varmaan tehrä jotakin asian hyväksi. Tuleeko jotakin isompaa kommervenkkia remontissa vastaan jos avaa olkalaakerit ja nykäisee navan pihalle vetoakseleineen vai onko parempaa systeemiä tarjolla tähän hommaan?
Koneviestissä oli juttu kiinalaisesta pienkuormaajasta joka oli palanut puutteellisten asennusten takia jo 10 käyttötunnin paikkeilla. Ainakin oli kyllä ollut niin halpa hankintahinta että ei nyt ihan ykköslaatua sillä rahalla voi irrotakaan. Tällaisia vikoja olettaisi tulevan vasta tuhansien tuntien jälkeen. Juttu antoi hieman huonoa kuvaa kiinankoneista mutta liekö siellä sitten hurja laatuhaitari kun Yuchai-koneet ainakin ilmeisesti kiinalaisuudestaan huolimatta asiallisia pelejä. Onko joku rohjennut kiinankaivuria tai kuormaajaa hankkia?
Tarttis hommata jonkunlainen klapikone, ketjusahalla katkaisu mieluiten. Miten nämä Japa 370, Palax 35 tai Hakki 1X sun muut ovat pelanneet? Onko joitakin erityisiä sudenkuoppia jossakin mallissa? Syöttöpuolen kuljettimella oleva malli ilmeisesti kannattaa katsella, sellaista vinkkiä jo sain. Japa "vääränkätinen" eli puut tulevat eri puolelta sisään, mutta ei haittaa. Taittuva poistokuljetin taitaa olla kaikissa. Käytettyä konetta kuitenkin katselen kun ei uutta raaskia ostaa, eli suomeksi p*rsaukisella ei ole varaa uuteen.
Tuli tuommoinen Valmet 8100 hankittua kun halvalla sai ja siihen pitää voimanoton pakka uusia. Onko joku värkännyt tuon homman? Näyttää varaosakirjaa silmäillen varsin yksinkertaiselta projektilta mutta liekö sitten on sitä todellisuudessa. Tässä ei ole ajovoimanottoa, vain 540+1000 joten hieman yksinkertaistaa rakennetta kaiketikin sekin.
Väderstad NZE myyty, nyt tilalle olisi ehkä tulossa Potila Magnum tai Multiva JL. Mitä hyvää, huonoa tai muuta merkittävää näissä huomioitava? Vuosimallit 1997 - 2003 tarkastelussa mahdollisina ostokohteina 6 tai 7 metrin leveydellä. Multivan tuplalata voisi olla näillä pääasiassa savisilla mailla plussaa?
Pitäisi lähiviikkoina putkahtaa pihaan lähetys länsinaapurista ja herääkin kysymys että minkälainen prosessi mahtaa olla Ruotsista tuodun traktorin saattaminen Suomen rekisteriin? Kone on siis Valmet 8400 ja vuosikerta on -95 eli ei kai mitään ihmeempää ongelmaa pitäisi olla ilmeisestikään kun kyseessä on ihan perus 40km/h malli. Vaaditaanko tähänkin joku vaatimustenmukaisuustodistus vai meneekö ihan rekisteröintikatsastuksella? 
Siinä meni eilen Paimiolaisen maatilan koko kalusto kerralla tulipalossa, hurjaa jälkeä näyttä tulleen. Neljä traktoria, puimuri ja muu pienempi kaulusto olivat samankaton alla. Miten porukka säilyttää kalustoa omalla tilalla, onko kaikki samassa tilassa vaiko useammassa erillisessä rakennuksessa ettei mene koko kalusto yhdessä vahingossa? Ulkosäilytyksessä toki se etu että ei ehdi tuli nielaista kaikia vehkeitä heti jos vaikka yksi syttyisikin.



Mistä olette hankkineet Turun tai Salon seudulla kunnon ponttilautaa peräkärryn laitojen kunnostukseen? Nykylaudat puutavaraliikkeissä kun tuntuvat olevan toiselta puolelta uritettua laatua ja sinnehän jää puolen kuutiota viljanjyviä laidan sisäpuolelle kiinni jos sitä uralautaa laittaa. Pitäisi siis löytyä uratonta ponttilautaa.
Olisi tuossa kunnostuksen alla olleita peltoja kylvämättä jokunen hehtaari, piti kylvää 17. päivän paikkeilla ja ehdin ne jo kaurapelloksi ilmoittaa. Nyt sitten satanut jatkuvasti kaksi viikkoa ja eihän niitä ojamaitakaan ole saatu kaikkia edes muokattua piiloon joten kylvämättä jää kun aina sataa. Jonkun MMM:n ohjeen löysin vuodelta 2010 että jos ylivoimainen este kylvöille niin voisi vielä muuttaa vapaamuotoisella hakemuksella lohkon avokesannoksi, liekö onnistuu? Tukihakemuksen voi toki perua lohkojen osalta mutta eipä kilahda muuta kuin vuokralasku sitten niiltä lohkoilta.
Tarttis uusia eturenkaat vanhaan Sampo 600:seen muun kesällä tehtävän perusparannuksen ohella. Nyt alla originaalit "plottipääripakuvioiset" Nokialaiset ristikudosrinkulat vuodelta 1985. Uudet saisivat olla paremmin pitävää mallia, eli kunnon vyörenkaat tulee mutta mitä kokoa kannattaa hankkia? Joku matalaprofiilinen 30" rengas? Vai ihanko vaan venäläiset vyörenkaat alkuperäistä kokoa? Joku tainnut joskus tuupata Sampon alle 16.9-R30 renkaatkin.
Kasvintuotanto / Kauran siementen peittaus
: 06.03.12 - klo:17:51
Onko joku peittaillut kauran TOS-siementä? Jos vastasit kyllä, niin oliko hyötyä ja menikö nesteellä peitattu mitenkä hyvin kylvökoneessa läpi? Viime vuonna sen verran epäilyttävää keliä sadinkorjuulla että ei oikein tiedä mitä peittaushomman kanssa tekisi kauralla kun epäilyttää jo useamman vuoden käytetyn siemenkannan mahdollisesti keräämät "pöpöt". Oma kauran ennätyskeskisato vuonna 2007 tuli suoraan siilosta kylvetyllä tavaralla ilman lajittelua tai peittausta.
Viljelikö joku Aurea CL Clearfield-menetelmän rypsiä? Tuliko satoa ja onnistuiko rikkatorjunta kuten myyjät kehuvat? Kiinnostaisi vaan taas kokeille rypsiä pitkästä aikaa kun tietäisi että rikkaongelma olisi taatusti hallittavissa, noita valvatteja kun pukkaa esiin jostakin rypsin joukkoon vaikka ei moneen vuoteen ole viljapelloilla niitä juuri näkynyt kun sieltä ovat helposti Cantorilla lähteneet.
Sivuja: 1 2 [3] 4