Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 9

Viestit - JaskaR

Meillekin tulleessa terni erässä iät oli 16pv:stä 41 päivään, nämä tuotiin hyrynsalmen ja suomussalmen suunnalta. Aika reipas hajonta.
Sillä kuudenviikon teuras jonolla ei varmaan ole mitään tekemistä tuon kanssa että ternit ei liiku. Pikkasen hankalaa ottaa ternejä tilalle ku ei teuraita haeta. Tässä vaan nyt kärsii koko ketju lypsytilasta lähtien. Itse olen kyllä yrittäny helpottaa lypsykarjatilojen hadinkoa rakentamalla lisää tilaa, vaan pian alkaa olla täyttä että pieni lohtu tuostakin puuhastelusta.
Ei muutaku vakuutus yhtiöön yhteyttä, ja tilaamaan uutta johtosarjaa. Ainakin meillä oli uusi johtosarja niin helppo kytkeä että virhe kytkennän mahdollisuutta ei ollut. Tuohan on palovahinko,ainakin meillä oli.
Onhan siinä maksajalle, tuo kolme boxia oli pikkasen yli 6000€ + alv. Ainakin jos vertaa tuohon nykyiseen vapaa juottoon  niin kyllä siinä juoman rajoittamisessa saataa saada aika isojakin säästöjä. Olihan ne MTT:llä kin tutkineet että vasikan normaali kasvuun riittää 6,5 litraa maitoa päivässä. Ja näyttää että kyllä innokkaammat yksilöt helposti vetävät tuplamäärän päivässa jos vain saavat sitä vapaasti. Itse arvostan myös sitä että on paljon helpompi seurata kuka on juonut ja kuka ei.
Itselleni tulee nyt valmistuvaan juottolaan vasikka masteri + vanha jääpankkitankki johon juoma valmistetaan. Eläimiä juottoon tulee kerralla 25-30 ja toi mun malli on kolmella tutilla eli tuttia kohti on maksimissan 10 vasikkaa. Vasikka masterihan vaatii aina erillisen astian missä valmis juoma on tai sitten vaihtoehtoisesti sen finlacton jauhepiian joka valmistaa juomaa tarpeen mukaan ja masterihan vain annostelee sen juoman.
Ja sinä aikana mitä on odotettu raivio peltojen tukijonon purkua on saman verran peltoa poistunut viljelykäytöstä jääden rakentamisen alle. Että plus miinus nolla olisi tilanne vaikka raivioille tuki myönnettäisiinkin. Mutta nyt tilanne on valtiolle vain plussaa....!
Onkohan jostain saatavana seinään asennataviin tuloilma luukkuihin valmiita suojaritilöitä estämään veden ja lumen pääsyä seinärakenteisiin? Vai joutuuko tässä pikku askartelu hommiin jotta saa tuollaiset suoja syntymään. Kun tuntuu ettei puu seinään viitisis jättää aukkoa ihan ilman suojaa.
Keväällä ikaalisista 6,50€ per säkki + rahti, koko rekka tuli tänne pohjoiseen, paikallinen rautia huuti siloin 11,50/säkki ja silloin oli vielä puhe 40kg säkeistä
Koneet, laitteet ja tekniikka / Vs: karko
: 25.08.10 - klo:22:54
Kolmiakselisia ei saisi myydä ilman pakko-ohjausta, eihän sillä suju peräedellä mihinkään jos "vapaasti" ohjautuva akseli alla. Muutenkin hieman sellainen tunne, että pakko olla hienoa kun on niin kallista...  ;)
Tuohon on ratkaisuna Elho 1520. Ottaa paalin kyytiin ajosuunnassa ja on myös saatavana pystyyn kääntäjällä. Ei tarvi paalain kuskin vekslailla paaleja poikittain pellolle.
Ruuhkaa on teurastuksessa ja sehän näkyy sitten koko ketjussa. Eikä yhtään auta ketjua lakkoilevat työntekijät. Itseltä onneksi saavat vk:t lähtemään maanantaina niin pääsee purkaan juotto-osastoa. Ja sitten pääsee tilaan uusia ternejä niin se helpottaa taasen lehmätiloilla.
Pitäisi myös muistaa, että c-alueen sisällä on suurempia tuki eroja kuin c ja b alueen kesken. Eikä täällä naapurt keskennään tappele että kun toinen saa enemmän.
Alle 100 paikan ternijuottamon kustannusarvio n. 200 000€, että aika halvalla oli tehty jos piti kustannusavio paikkansa.
Kyllä sille hallille kannattaa kokoa tehä heti kunnolla tai jos ei ole varaa tehä niin jättää sitten tekemättä koko hallin. Itellä on 2002 valmistunut 10x15 lämmin halli jossa on pitkällä sivulla 4x4 nosto-ovet. Rakennusmateriaalina 5 tuuman runko vaakassa tuuman koolaus ja sisäpinnassa kyprokkilevy, ulkoverhous ponttilaudasta. Lämmityksenä on yösähköllä toimiva lattialämmitys, talvella hallissa peruslämpönä n.5astetta ja onhan nuo sähkölaskut jaksanut maksaa. Masteri on sitten sitä varten jos pitää saada äkkiä lämpö nostettua kovemmaksi. Nyt kun itsellä tuo halli on ollut jo muutaman vuoden täytyy vain ihmetellä miten sitä ennen tuli toimeen ilman. Laskimella tuota tuskin koskaan kannattamaan saa, mutta on siellä vaan pirun paljon mukavampi rassata vehkeitä kuin taivasalla.
En tiedä miten hyvin muut kestää mutta Omassa Livakan 80:ssä on kymmenessä vuodessa menny kolmet laakerit ja parivuotta sitten piti laakerin vaihdon yhteydessä vaihtaa koko akseli. Muuten ihan hyvä pumppu. Ja rasvattu on jälkeen käytön ennen käyttöä ja käytössä...
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 9