Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 461

Viestit - Paalinpyörittäjä

Täytyy myöntää, että toimittelijasta paistoi vahvasti ulos sellainen tunne, että eipä taida olla tytteli nähnyt tätä ennen kuollutta eläintä muualla kuin siivuina einespitsan päällä. No kattoinpa fasesta ja käsitys vahvistui niiden lukuisten pizzeria tykkäysten muodossa ja toisaalta poissulkeutui se, että joku vegaani olisi päässyt toimittelemaan..
Hinta ei käytetyissä kurottimissa ole hirvittävä, 10-vuotiaitakin saa alta 40 000 eurolla Suomestakin, eli halvemmalla kuin saman ikäisiä etukuormaintraktoreita.  :-X
Itelle tuli syksyllä -08 mallin kurottaja 6,9 metrin ulottuvuudella 20 verollista kiloeuroa.
Lyhyen kokemuksen perusteella onhan se ylivoimainen voimiltaan ja ketteryydeltään ja ulottuvuudeltaan paskan mätössä ja trukkipiikkihommissa, lannankolaus hallin kapeilta käytäviltä vielä tuntuu ek-traktorilla luonaavan paremmin.
Joku joskus sanoi, että metsälaidunnuksen hyvä puoli on se, että kun puut kumminkin kuolee pystyyn niin laidunmettä täytyy tehdä pelloksi..
Raksalle ei kelpaa tassuton malli ja leimat kans täytyy olla..

Juhlapuheet ja korulauseet on jo niin nähty ja kuultu, ettei kukaan järkevä ihminen niihin usko. Oikeita tekoja nyt kaivattaisiin tai lähivuosina ollaan tosiaan Ruotsin tilanteessa naudanlihan suhteen.

Nyt on parempi sitten olla visusti tekemättä yhtään mitään jos Ruotsin tilanne olisi sitä kautta saavutettavissa. Itselle ainakin kelpaisi dramaattisesti parempi lehmänlihan ja välitysvasikan hinta. :) Nälänhätää (tai edes kansanterveydellistä haittaa) tuskin aiheutuu vaikka naudanlihan omavaraisuus tipppuisi paljonkin.
Joskus sentään anan kanssa samaa mieltä, mullekkin kelpais ruotsin liki kaksinkertainen hinta lehmästä ja kyllä se riittäisi oikein mainiosti että joka toinen saa syödä kotimaista nautaa ja loput sitten mitä tykkäävät.
Sinkin puute aiheuttaa kyllä karvanlähtöä, mutta väiveet on kyllä yleisempi vaiva ainakin lihakarjoissa, onko karvan juuressa hilsettä?
Tätä lukee niin monella tuntuu olevan ostohousut jalassa ja niissä ostohousuissa tippa k.ullista märkänä. Ilmeisesti lottovoittokin on jo unessa nähty ja varmistettu kun sitä pidetään täyspösilönä joka ei heti kiimoissaan osta mitä myyntiin tulee ja maksa melkein mitä vain.

Metsäpuolella tämä ylikuumeneminen on jo hurjaa, etenkin nyt kun useammalla rahoituslaitoksella on uutuutena "joka kansalaisen metsärahasto" ja kymmenet miljoonat irtonaista rahaa polttelevat kassassa etsien niitä "unikuusikkoisia perämetsiä".
Kaikilla maajusseilla on rahaa ton hintaseen peltoon, kaikki itku ja valitus on vaan six ettei edut pääse tippumaan..
Juolavehnä muuten kestää tosi huonosti laiduntamista.
En nyt ihan jaksanut lukea tota grillien historiaa, mutta taitaa suurempi syy noihin kuolemiin olla ettei kukaan enää tule jollain 20 markalla tunti sinne perunoita paistaan vaan tarttee sen 12 euroa..
Just kattoin HooKoon sinetistä markkinakatsausta ja hinnastoa, niin kivoja korulauseita oli nautapuolen elpymisestä ja kuluttajien arvostuksesta yms, ei hintamuutoksia..
Olen nyt myynyt osan pelloista. Lohkot 1-6ha, salaojat tiensä päässä, epämääräisen muotoisia ja jokunen isompi kivikin löytyy. Koko kauppa parisataa joten kyllä joillain on rahaa/rahoitusta.
Siis mikä pinta-ala, 6ha? No ei ole Kiuruvedellä..
Uudellamaallahan tapellaan maasta kukkapurkissakin.
Eikös joku täällä juuri kertonut kuinka 9ha peltoa ja 3-4ha metsää oli 300 000..
Vaatii se luomu nyt sentään 30 % satokasvia, ettei nyt ihan sentään... Korjuuvelvoitetta ei kuitenkaan ole. Sinänsä helpommalla voisi päästä luomun ulkopuolella. Pitääkö kemiallisessakaan todellisuudessa panostaa viljelyyn? Ei myöskään vaadittaisi ylitarkkoja kirjanpitoja, eikä olisi tarkastusta (joka pitää vielä maksaa itse), joka vuosi. Meillä pitää pitää kirjanpitoa varastojen ja viljelytoimien lisäksi puimurin ja kuivurin puhdistuksistakin. En ole varma aiheutuuko tuo puhdistuskirjanpito yhteistoimista kemiallisen tilan kanssa, vai onko se tarpeen kaikilla luomutiloilla. Meillä ainakin joudutaan pitämään.

Valvonnasta riippuen, kyllä pitää. Tällä ns. "Porvoon miehellä" oli
öljykasvit hiukan puolihuolimattomasti jääneet heikolle hoidolle. Sanktioitiin.

Kasvinsuojelun ja lannoituksen pitää perustua tavoitteeseen saada myyntikelpoinen sato.
Tämä poikkeaa Luomusta siinä, että jos viherlannoitus ei jaksa kasvaa, sitten ei jaksa.
Tai jos tautilaikut ja noki pilaavat sadon, sitten pilaavat. Tai jos ravinteet loppuvat, sitten on keltaista.
Tai jos lako lyttää rukiit, niin sitten lyttää.

Aika vaikea noita asioita on selittää tavanomaisen viljelyn pellolla, että ei tullut tehdyksi mitään.

-SS-
Rikoista on sanktioitu luomutiloja valvontojen perusteella, jotka tehdään luomutiloille joka vuosi ja noita valvontoja ei tehdä ollenkaan kemikaalialien tiloilla, eli siis luomuvalvontoja.
Olen nyt myynyt osan pelloista. Lohkot 1-6ha, salaojat tiensä päässä, epämääräisen muotoisia ja jokunen isompi kivikin löytyy. Koko kauppa parisataa joten kyllä joillain on rahaa/rahoitusta.
Siis mikä pinta-ala, 6ha? No ei ole Kiuruvedellä..
Siinähän on niitä kaiken maailman perusvähennyksiä pienestä tulosta, ite kokeilin verolaskurilla, niin se joku 1100 veroa tuli nollasta kymppitonniin ja vasta sen jälkeen alkoi nousta ja on mun ansiotuloilla rajavero on 48,2 ja 73000 kohdalla menee yli viidenkymmenen prosentin. Tyttärille tuli joulun alla uudet portaikkoverokortit, joissa oli nolla prosenttia 8800 asti!!
Mää olin näkevinäni, et meillä olis kossilla ollu verokortissa eka kymppitonni 0 % veroa?
Juu niin olikin 10300 ja se 8800 oli viime vuonna.

Alpo on siinä oikeassa, että aina kannattaa vähintään 25 laittaa ansiotuloksi ja vasta sitten pääomatuloa..
No niin eli Nuffin juttu on provo tai sitten vaan vinkkiä mistä saa ostaa. En jaksa uskoa että viljelyn tuki pkt heikkennee tästä tilanteesta kovinkaan paljoa? Minulla se taisi jopa nousta edellisen muutoksen myötä. Viljaa ja muita peltovilejykasveja tarvitaan jatkossa enemmän kuin tällä hetkellä maapallo tuottaa eli jonain päivänä nälkä tulee myös mukaan kuvioihin.
Ei se ihan kokonaan provoa ole, pikkasen vaan liioiteltu ja kaunisteltu.. Kiuruvedellä on ollut joku ton kokonen kauan myynnissä sadalla tonnilla, tiedä sitten miksi ei kelpaa?? Mulla se 450 kilsaa estää, kun en usko kukaan satasta-kahta enempää vuokraa maksavan ton hintasesta ja eikös siellä kriisin takia kaikki ole jo selvitystilassa..
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 461