Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 14

Viestit - härkä

EU-maiden viljelijät haluavat lisätä omaa valkuaiskasvien tuotantoa ja nostaa siten EU:n omavaraisuutta valkuaisrehun tuotannossa.
Euroopan viljelijöiden ja tuottajajärjestöjen yhteisjärjestön Copa-Cogecan seminaarissa todettiin EU:n oman valkuaiskasviviljelyalan vähentyneen liikaa, jopa kolmasosaan kymmenen viime vuoden aikana.
Seminaarissa vaadittiin EU:n omaa valkuaiskasvituotantoa tukevan ohjelman laatimista.
Julkisuuteen vuotaneessa seuraavan yhteisen maatalouspolitiikan, capin luonnoksessa viitataan samaan asiaan.
Siinä myös tulee ilmi EU:n oman valkuaisaineohjelman tarve.
Nykyisin EU:n valkuaiskasveista tuodaan noin 70 prosenttia eri puolilta maailmaa, pääasiassa Etelä-Amerikasta ja Yhdysvalloista.
Korvaamalla kyseinen tuonti voitaisiin vähentää kasvihuonekaasuja 10–15 prosenttia ja tukea luonnon monimuotoisuutta, seminaarin avannut Copa-Cogecan öljy- ja valkuaiskasvituotannon työryhmän puheenjohtaja Xavier Beulin totesi.

Pulaa valkuaiskasvien
määrässä ja laadussa

EU:n rehuteollisuus voisi hyödyntää omia valkuaiskasveja kymmenen kertaa nykyistä enemmän, eli 20 miljoonaa tonnia.
Se edellyttää kyseisten kasvien kilpailukykyistä hinnoittelua muihin viljelykasveihin nähden, seminaarissa todettiin.
Yleisesti pohdittiin valkuaiskasvien kilpailukykyä ja viljelijöiden halukkuutta valita valkuaiskasvi viljakasvien, etenkin vehnän, tilalle.
Seminaarissa korostettiin, että omassa tuotannossa voitaisiin luottaa nykyistä paremmin valkuaiskasvien ja samalla myös rehun korkeaan laatuun, seminaarissa Suomen edustajana ollut MTK:n Brysselin toimiston kotieläinasiamies Marjukka Manninen kertoo.
Valkuaisrehun raaka-aineen laatuongelman lisäksi riippuvuus maailmanmarkkinatilanteesta on näkynyt EU-maissa viime vuosina etenkin valkuaiskasvien epävarmana saatavuutena rehuteollisuuden käyttöön. Rehujen koostumusta on tällöin jouduttu vaihtelemaan.
Herneet, pavut ja rehulupiini ovat erittäin hyviä EU:ssa tuotettuja valkuaisrehuraaka-aineita, joilla on korvattu valkuaiskasvien maailmanmarkkinavaje.

Valkuaiskasvituotannolle
uusi tuki ykköspilariin?

Valkuaiskasviviljelyn lisäämiseksi ehdotettiin tuotantotuen lisäämistä ykköspilariin useissa seminaarissa käytetyissä puheenvuoroissa. Tähän voisi olla osallistujien mukaan mahdollisuus, sillä siihen on viitattu cap-luonnoksessa.
Yhtenä etuna rehutuotannon toimitusturvan lisäksi tuli esille, että mikäli valkuaisrehun raaka-aine kasvatettaisiin EU-maissa, toisi se myös ekologisia etuja lyhyempinä kuljetusmatkoina ja samalla se vähentäisi kuljetuskustannuksia. Pienemmät tuotantokustannukset voisivat silloin näkyä myös rehun hinnassa.
Puheenvuoroissa korostettiin lyhyen jalostusketjun etua. Tukea alueellisen tuotannon kehittämiseksi pohdittiin ja siinä otettiin esiin taas capin periaatteet. Esimerkiksi otettiin malli, jossa soijan tuotanto, jalostus ja käyttö olisivat alueellisia. Viljelijät voisivat valmistaa tai valmistuttaa valkuaisrehuja ja myydä ne alueellisesti lihantuottajille.

Eikö MTK hoksaa että valkuaiskasvia tulee viljellä ensi vuonna? Valtiontaloudelle todellinen noste?

Ymmärtääkseni Gmo-halukkaiden pitäisi nyt pystyä näyttämään venäläisten tiedemiesten tekemä tutkimus valheeksi?  Gutigut  :-\ :-\

http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/50361-gm-ruoka-massaehkaisyvaline-arvioi-venalainen-tutkimus
Onhan tämä kyllä tiedossa ja liekönä venäjän kaupan este :(

Ministeri Anttila nimenomaan on halunnut että GMO-ruualla syötetyt lihat merkataan  ::) 
kutikuti on ilmoittautunut vapaaehtoiseksi omien lastensa kanssa kokeilemaan GMO-muunneltua ruokaa!
Eipähän tarvitse olla isofaarina lainkaan!
Ajatelkaapa koha ohjelmaa kehitään niin että jokaisesta lohkosta  aukee likkaamalla lohkokortti ja senjälkeen vois vaikka viedä yksilöllisiä tietoja .
Sikatalous / Vs: HK:n rypsiporsas
: 24.10.10 - klo:23:10
Saisiko tänne agroon tuotantoehdot ? Tässä huikea mahdollisuus sianlihan hinnan korjaamiseen jos tuotantoehdoissa  kielletään gmo-soijan syöttäminen siolle! Toivottavasti ehtii lihat gmo-vapaana joulumarkkinoille?
Pystyyhän viljasian ja rypsiporsaankin erottelemaan niin miksi gmo-vapaata esim. naudanlihaa jota kerätään maitotiloilta suomesa ei erotella :-\
Kuluttajille tulee antaa mahdollisuus valintaan gmo-vapaa  :-*
"hyö ovat maksavinaan, ja myö ollaan viljelevinään" .lainaus "(Mahtava perustelu miksi kantsii viljellä hömppäheinää) toisinsanoen LHP,luonnonhoitopeltoa?
Hömppäheinä viljelyn  jatkamista puoltaa myös lintukantojen laajentamisen tarve (vaikutus varmaan merkittävä).Mielestäni suurin lintujen vähenemistä aiheuttava tekijä "kasvinsuojeluaineet" tullee rajoittaa ainoastaan keväälle niin linnuille jää jotain syötävää syksy ja talvi ajaksi.Metsästäjänä olen huomioinut että luomupellolla /suojakaistoilla on poikkeuksetta lintupoikueita  kesän , syksyn ja talven aikana huomattavasti enempi kuin tavanomaisilla pelloilla! Muutama vuosi sitten tuki lisätoimenpiteeksi talvipeitteisyys joka antaa todellista suojaa myös linnustoille!  Valkuaiskasvien ,huoltovarmuuden , ruuan hygienia puhtaan , syysrypsin  ja luomu viljelyn asetan kuitenkin hömppäheinänviljelyä tärkeämmäksi koska on aitoa luonnon kasvien, viljelykierron , energiaomavaraisuuden ja maaperän vaalimista!


Sikatalous / Vs: HK:n rypsiporsas
: 07.10.10 - klo:12:32
Saisiko tänne agroon tuotantoehdot ? Tässä huikea mahdollisuus sianlihan hinnan korjaamiseen jos tuotantoehdoissa  kielletään gmo-soijan syöttäminen siolle! Toivottavasti ehtii lihat gmo-vapaana joulumarkkinoille?
  Kuinkas se GMO-vapaa on nyt niin kova juttu kun gmsoijaa tuotiin teurastamoidenkin puolesta jo monta vuotta sitten.
Teurastamot ovat edelläkävijöitä tuotantokentän homogenisoinnissa, luomua ja gmo-vapaata ei erotella, gmo rehua on tuotu teurastamoiden toimesta maahan, tuotannon varjopuolia tiloilla ja teurastustoimessa on esitelty kuluttajille. Tehty antibioottilöydös on myös yksi osoitus. "lainaus gutigut"




SUOMALAISET KULUTTAJAT JA TEOLLISUUS VAATII ETTÄ LAATU JA PULKKITUOTTEET PIDETÄÄN ERILLÄÄN.
Gutigutin johtotähti on että esim.(sika,nauta,broisku ) , (luomu,tavanomainen ja gmo-tuotteet) yhdistämällä saadaan kaupan hyllyt homokenoitua niin tullee isot säästöt. Onhan tuossa kyllä ajatusta niin kuluttajankaan ei tarvi miettiä mitä suuhunsa laittaa eikä purukaluston myöskään kun vatsaan saadaan valmis "ape"sekoitus  kerta syönnillä!
 Isot lihanjalostajat on kyllä markkinoinnissaan käyttänyt gutin ajatusta luomutuotteiden arvo-osien kohdalla mutta eivät kuitenkaan  vielä sekoittele ulkofileitä/paistia  jauhelihaan joka on gutin johtotähti!
gutiguti
Aktiivi

Viestejä: 217


   Vs: GMO kasvituotannon talous KASVINTUOTTAJAN kannalta
« Vastaus #8 : 07.09.10 - klo:23:25 » 

--------------------------------------------------------------------------------

Lyhyesti:GMO poistaa maailmasta nälänhädän.


gutiguti :samalla unohtaa että  gmo-tuhoaa nykyisen tavanomaisen ja luomutuotannon! kuka maksaa vahingot?
Gmo-viljelijät vai siemenen omistajat ?
gmo-viljelyssä mielestäni hiuksenhieno ero kemialliseen sodankäyntiin?
Suurin riskihän on siinä että vaikkapa( kurki/ linnut)/sabotaassi /työntekijä/koneen siirrot maalta toiselle /siementen tahaton/tahallinen sekoittuminen varastoinnissa. Siirtää sen GMO-vapaaseen viljelmään jolloin sen leviäminen koko suomen GMO-vapaaseen ruuantuotantoon on selviö. Varmaan jokainen muistaa vielä HUKKAKAURAN joka levisi ympäri maata." seurauksena mitkä hukkakauramyrkkymarkkinat?"
Eikös kerran KM:n sivulla mahdollisen GMO-öljykasvin siemenen varisemista ollut tarkoitus torjua puimurin rakenteita
parantamalla, se Prihti pirulainen kun tahallaan tekee varistavia tappureita...
 
Kunnon ihimisen piti mahdottomana ettei perunat voi lelvitä /sekaantua minnekään muihin lajikkeisiin mutta kuinka kävi ruottis gmo-perunan sekoittumisessa keskeenään?www.gmo-vapaa.fi  uutisissa uskomattomia mokia!
Sikatalous / Vs: Lihan vienti ulkomaille
: 16.09.10 - klo:13:55
Koko totuus geenimuuntelusta
15.9.2010

Vastaukseksi Petter Portinille (13.9.10 MT): En levitä virheellistä tietoa. Kerron niistä tutkimuksista, joista geenitekniikan käyttäjät vaikenevat. Tahdon, että ihmisillä on tiedossaan koko totuus, ei vain osia siitä. Jos geenitekniikan käyttö pelloilla alkaa, se on peruuttamaton päätös. Kukaan ei osaa kertoa, miten gm-aines peltomaasta poistetaan.

Itse näen geenitekniikan suurimpana vaarana sen, että siinä rakennetaan keinotekoinen rakenne, jota ei voi hallita. Kaupallisessa vakiotekniikassa yhdistetään viruksen, bakteerin ja kasvin perintöainesta DNA:ta itsenäisesti toimivaksi siirtogeeniksi. Tällaista ei ole maapallolla ikinä ennen ollut.

Siirtogeeniset kasvit leviävät eristyksistä huolimatta ja saastuttavat tavalliset ja luomupellot. Siirtogeeni siirtyy gm-kasvista maaperään ja toimii maan bakteereissa.

Siirtogeeniä löytyy pellon vierellä virtaavan joen simpukoista, jopa sen munarauhasista. Siirtogeeniä löytyy pohjamudasta yli 70 km päästä joen alajuoksulta. Siirtogeeni tunnistetaan maidostakin, jos lehmä sitä rehussa syö. Näin ei pitänyt olla. Miten nämä tulevat vaikuttamaan ihmiseen ja luontoon?

On paljon tieteellistä tietoa, jota geenitekniikan edistäjät eivät välitä kertoa. Minut leimataan pelottelijaksi ja näköjään valehtelijaksikin. Tieteelliset lähteet löytyvät nettisivuiltani, ne voi jokainen itse tarkistaa. En kerro geenitekniikan riskeistä puolustaakseni elinkeinoani tai pönkittääkseni asemaani. Toivon vain että myös lapsenlapsillani on maapallo jossa elellä.

Ymmärrän, että geneetikkoja houkuttaa tehdä jotain aivan uutta ja panna homma haisemaan.

Mutta mitä sen jälkeen tapahtuu? Jos tämän maapallon perinnöllinen säätelyjärjestelmä sotketaan siirtogeeneillä eli keinoviruksilla, niin minne me sitten menemme?

Liisa Kuusipalo
Sikatalous / Vs: Lihan vienti ulkomaille
: 12.09.10 - klo:16:45
Kokeet on lahjomattomia ne näyttä onko käytetty gmo-rehuja jolloin jyvässä ei tarvita leimaa missä tuotettu.

Toiseksi näyttää että Suomessa voidaan tuottaa myös rehussa käytetty valkuainen tosi pitkällä ,kun vain niin halutaan. Turha  pyydellä tutkimuksia hömppäheinän "luonnonhoitopellon/kesannon vaikutuksista tutkimuslaitoksilta".
Viljelemällä valkuaiskasveja jokaisella ylimääräisellä viljelemättömällä pellolla( luonnonhoito/kesanto ja kannattamaton vilja-ala) SUOMESSA työllistetään tuhansia työttömiä ja pienennetään VALTION velkaa monta sataa miljoonaa vuodessa ???
TYÖTTÖMÄKSI joutuu vain gutikutin kaltaiset jos eivät ala tutkimaan aidosti suomessa viljelyssä olkevia puhtaita kasveja .
Tutkimusmäärärahat tulee ohjata aidosti valkuaiskasvien lisäämiseen viljelykierrossamme gmo-vapailla kasveilla !
Huuhaa jatkuu gutikutilta .Suomen lihanviennin toivoisi jatkuvan naapurimaahamme mutta tuotteet pitää olla korkealaatuisia ja puhtaita . Alkeellista on jos ei ymmärrä että vienti on vientia eikä Venäjän tuotantolaitoksessa tuotettua ???  (toivon että myyntiargumentti voisi olla GMO-vapaa vilja sika ja todella tuotteet eriytetään teurastettaessa) todennäköisesti 90% sianlihastakin on gmo-vapaata kun ne vain pidetään erillään ja hinnoitellaan tuottajille korkeampana "kuten luomukin."
-Miksi ei atria voi hinnoitella GMO-vapaata erillisellä lisällä? kuten tekee luomunkin kanssa."vaikka sotkeekin luomut samaan gmo-rehuilla syötettyjen lihojen kanssa.
Sikatalous / Vs: Lihan vienti ulkomaille
: 12.09.10 - klo:16:12
Oletko ihan yksinkertainen vai kuinka? GMO-soijan pystyy toteamaan sianlihasta se on varmaa ja moneen kertaan tutkimukset tehty.  GMO-vapaa tulee olemaan Suomalaisten viljelijöiden puhtauden sympooli kuten myös salmonellattomuus.Tuntuu kyllä pahalle kun tavanomaiset viljelijät myrkyttää laihoon"kasvustoon" rondupin ja sen jälkeen vielä ilkee sanoa että kaikki tuotanto Suomessa on LUOMUA. Eipä ole ihme kun toi naapuri ei huoli teurastamoiden vientiä heille? Mutta onhan tämä hienoa lyödä päänsä karjalan mäntyyn!
Tämän vuoden sato vaati roundupin tähkälle, ei kelvannut ökysikalalle. Karjatila torjui juolaan ilmaiseksi koska tuoresäilöttävän puinti on hankalaa jos on pitkä juolas seassa, rounduppi ei näy jääminä. Ja ei myöskään käytetyt GMO-rehut vaikuta maitoon millään tavalla. Kuluttajan valintaan vaikuttaa 3 seikkaa: hinta, hinta ja hinta.
Gutikutin väittämä että GMO-soija ei näy maidossa on täysin tutkijoiden aliarvostamista .
On hyvä että kuluttaja voi olla vaakuuttunut gmo-vapaasta maitotuotteesta Valion purkissa koska Valion maidontuottajat ovat sitoutuneet GMO-vapaaseen ruokintaan. Ymmärtääkseni myös Valiojäätelöt on GMO-vapaasta raaka-aineesta valmistettu verrattaessa inkkulaisiin jäätelöihin :(
Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 14