Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 5 6 [7] 8 9 10

Viestit - ER

Se sinun kone vaatii hieno säätöä! Ota sylinterin päältä musta suoja pelti ja siinä laukasutangolla (neliötanko) on kuusiokolo ruuvilla lukittu laukasujousen kiristys pala ( pienipyörötangon pätkä). Kiristä pikkasen jousta tiukemmalle, mutta elä liikaa, muuten sylinteri takoo pysähtymätä, se on tarkka säädettävä, kun saa kohdalle toimii hyvin. Samoin on epäkesko palikka halkasurännin luona olevassa vipusessa, jolla saa passattua missä kohin aukasee neliötangon lukituksen. Mutta se jousen puristus voima tyrkkää venttiilin vipua toiseen asentoon jolloin sylinteri lähtee liikkeelle. Kannattaa laittaa hyvää ja notkeeta rasvaa venttiilin karakuppiin, ohjekirja neuvoo spreyvaseliinia vaikka ruiskuttaa pienestä ilmareijästä. Tuskin tehtaalla koeajetaan ollenkaan ja sitten käyttäjät ihmettelee kun on pientä toiminta häiriötä. Toivottavasti sait minun sepityksestä selvää. ;)

Jummi jammi miten tarkat ohjeet! KIITOS paljon!  :)

On tää keskustelukanava kyllä hyvä!

Keväällä ostettiin uusin malli palax combi, kaikilla lisämausteilla. Pientä hienosäätöö piti tehdä, mutta nyt pelaa kuin ajatus. Alkuun lyhyvet pöllit jäi pystyyn halkasuränniin, pikkasen säädettiin halkasumäntää sisään päin ja laukasu mekanismia herkisteltiin ja parempi hydrauliikka öljy vaihdettiin.

No nyt tuli pihalle uunituore Palax Combi MII.  :)

MUTTA: tunkki ei lähde halkaisemaan puuta, kun puu putoaa alas tunkkikouruun. Käsivipu kyllä toimii, mutta kourussa oleva laukaisin ei sano mitään.  :(

Todennäköisesti mistään turvakytkimestä ei nyt ole kyse, sillä tunkki liikkuu kyllä käsivivulla ja palautuu tarvittaessa jalkapolkimella. Turvahäkin välistä kepillä sorkkiessa ja pudotuslaukaisinta painettaessa mitään ei tapahdu, vaikka kuinka survoisi anturia.

Kirjoitit tuossa, että herkistit laukaisinta jotenkin? Miten se tapahtuu? Ohjekirjassa ei ole mitään neuvoa tähän.

Olisikohan Palaxin tehtaalla jäänyt kiireessä tuo pölkyn putomisen aiheuttaman tunkin laukaisun testaaminen jäänyt tekemättä, ja vain käsivivulla tehty tunkin siirtyminen testattu? Tehdas varmaan vastaisi tähän, mutta kun on viikonloppu ja kiire päästä kokeilemaan konetta, niin olisi hieno saada kone pelittämään itse, jos kyse ei ole mistään työläästä säädöstä.

Onkos joku testaillut todellisia viljan kasvu- ja satoeroja Kevätviljan Y2 lannoitteen ja Pellon Y2 lannoitteen välillä? Hintaeroa on jonkun verran Kevätviljan Y2:n eduksi, mutta niin on tietysti ravinteitakin vähän vähemmän.

Niin joo, kylvössä on siis pääasiassa kevätvehnää ja (mallas)ohraa. Aikaisemmin käytetty pääasiassa Kevätviljan Y2:sta, joka näyttäisi viljavuusnäytteiden perusteella olevan "riittävän" sopivaa.

Herää vaan kysymys, että onko taaperon paikka traktorissa ?

Kyllä minun mielestäni on, edellyttäen tietenkin, että nuo turva-asiat ovat kunnossa, ja traktorista ei poistuta veivaamaan mitään nostolaitteissa olevia vehkeitä tms. jos tenava on kyydissä.

Olen nimittäin nähnyt sen "kauheuden" mikä seuraa siitä, kun jälkikasvua ei päästetä osallistumaan mihinkään maatilan töihin, vaan lapset pidetään poissa (=vieraannutetaan) maatilan yleisistä askareista. Turha on sitten enää 18 kesäistä mennä mukaan traktoriin kyselemään.

Itse olen aikoinani viettänyt puolet lapsuudestani isäni kyydissä traktorissa, ja sitä kautta perehtynyt maatilan arkipäivän askareisiin. Se on mielestäni varma tapa päästä maatilan henkeen mukaan.

Mutta kuten sanottua, olen myös nähnyt nuoria aikuisia, joilta on suorastaan kielletty askareisiin osallistuminen ja traktorissa istuminen "turvallisuusnäkökohtien" takia. Eipä ole niistä nuorukaisista käsiään likaamaan enää.  :(

Jokaisen perheen oma valinta se kuitenkin on, että päästääkö lapsia osallistumaan hommiin vai ei. Minä ainakin päästän ja kannustan kovasti. Vaikka tenavista ei välttämättä mitään tilan jatkajia tulisikaan, niin ainakin he saavat myöhemmin sitten muistella, kuinka lapsena oltiin maatilalla ja tehtiin töitä. Minulle ne ainakin ovat parhaita lapsuusmuistoja.

Nonni,

nyt on Oumanniin kytketty lisälaitteeksi "Huonekompensointiyksikkö TMR/P". Viiteen kymppiin sain tingittyä moisen rihvelin paikallisesta vesijohtoliikkeestä. Laatikko ei kyllä mitenkään vaikuta ihmeelliseltä kun sinne kurkkaa sisälle, mutta kaipa se asiansa ajaa. Lisäksi ostin kaksijohtimista 1,5 mm2 kaapelia 15 metriä, yhteensä 7 euroa.

Kytkentähommissa meni puolisen tuntia, josta suurin aika siihen mietiskelyyn, että mitä kautta pannuhuoneesta vetäisi tuon anturijohdon. Sopiva kulku löytyi lopulta, ja porakonettakin piti käyttää vain kerran. Nyt vaan sitten odottelemaan pakkasia, josko niitä joskus tulisi. Ei kyllä kovin talviselta tuo keli ulkona näytä, vettä satelee.  :(

Laitan sitten tännekin viestiä miten laite pelittää uuden anturin myötä jos muistan ja jaksan, kunhan ensin kelit vähän muuttuvat.

Jahas,

nyt pitäisi saada taaperolle jostakin turvavyö apumiehen penkkiin. Penkki siis on olemassa, ihan virallinen sellainen, mutta siinä ei ole turvavyötä. Traktori on 6600-sarjan Jontikka. Kyseessä ei ole kuin 40 km/h kulkeva malli, mutta olisi paljon rennompi ajella maantiellä, jos taapero olisi vöissä.

Saakohan tuohon penkkiin jotenkin viriteltyä (tarvike?)turvavyön niin, että se varmasti pysyy?

Olen joskus nähnyt samaisessa Jontikan apumiehen penkissä turvavyön, mutta en ole huomannut katsoa miten se on kiinnitetty.

Onko tietoa mistä tarviketurvavöitä saisi? Pelkkä lannevyö on siis tietenkin kyseessä. Jotenkin se varmaan kiinnitetään apumiehen penkin kiinnitysruuvien alle?

Ostin tuollaisen paketin, muutoin hyvä mutta nyt on akut loppu  :o eli mitäs nyt sitten tehdään, uudet akut maksaa maltaita  :(

Ne akut pitää ladata välillä...  ;D

Ei pitäisi kyllä nuo Ni-MH akutkaan ihan vuodessa parissa hyytyä. Mun vanha kone oli DeWalt 12V, jossa oli 2 kpl 2.0Ah akkuja, ja ne on kestäneet 4 vuotta, eikä loppua vielä näy. Tuo uuden koneen osto tuli ajankohtaiseksi, kun tarvitsin iskevää väännintä, jossa on enemmän potkua.

Olikohan se perusperiaate noissa Ni-MH akuissa sellainen, että akut pitää päästää aina tyhjäksi ja ladata sitten täyteen, mutta laturiin ei saa niitä jättää seisomaan. Eli ylilataus pilaa akut nopeammin.

Joku laittakoon ohjeet linkin Ni-MH akkujen "oikeaoppiseen" latailuun jos löytää jostain?
Yks artikkeli aiheesta löytyy numerosta 8/1979
http://www.tekniikanmaailma.fi/arkisto/lehtiarkisto?HaeNumero2=true&number=8&year=1979

Auts!

Otetaan senverran tarkennusta, että kyseessä on vuosi 2006, todennäköisesti...

Saattavat olla nuo mömmöt hieman kehittyneet sitten noista ajoista.  ;D

Tai sitten on käynyt niinkuin nykypäivän akkujen. Ennen akut kestivät helposti 10 vuotta, nyt on ihme jos laadukas akku kestää 3 vuotta!  >:(

Ei löydy netistä ainakaan helpolla...

eli muistaako kukaan joko Tekniikan Maailma -lehdessä tai sitten sen kylkiäisessä, olikohan se Rakentajan Maailma, oli ehkä noin vuosi sitten testissä polyuretaanit esim. ikkunoiden ja ovien karmien tiivistämiseen. Pulloja oli testissä muistaakseni toistakymmentä.

Vaan mistään ei löydy tuota artikkelia. Onkohan kenelläkään tietoa löytyykö tuo jostain netistä, tai että missä lehdessä ja numerossa tuo testi on ollut, jotta voisin käydä kirjastossa lukaisemassa artikkelin?

Kiitos.
300 jh1 vama meillä käytössä.mutta eikö jykevä sentään olis jotakin meinaan jos töitä tekee.

Miten tuo JH1 Vama, oletko jäänyt kaipaamaan hydraulista lanan sivuttain siirtoa? Oon viittä vaille ostamassa JH2 mallia, mutta rupesin miettimään, että tekeekö 3 metrisen lanan kanssa oikeasti enää mitään hydraulisella rungon siirtäjällä, vai riittääkö se, että terä kääntyy?

Heikentääkös tuo JH2 mallin runkoa kääntävä sylinteri jotenkin muuten lanan rakennetta verrattuna tuohon yksisylinteriseen malliin? Siinäkin kai saa lanan kääntymään "käsin", eli runko ei ole yhtä putkea?

Tuosta sais Boschin sarjan, jonka mutterimylly vääntää 200 Nm:iin

http://www.ikt.fi/product_details.php?p=2087


Ja siellä on näköjään myös tämä Makitan "kevyempi" sarja tämän hetken halvimpaan hintaan suomalaisista verkkokaupoista eli

http://www.ikt.fi/product_details.php?p=2350

ja hinta on 346 e.

Tuo sama satsi on siis käsittääkseni ollut K-Raudoissa 349?

Kai siinä pari kymppiä ainakin on vielä tinkivaraa...  ;D


No nyt tuli kaupat, eli K-Rautoihin oli tullut tuota samaa satsia, mutta uusilla 3.0Ah akuilla varustettuna. Akut vaihtuvat kuulemma pikkuhiljaa noihin suurempiin 3.0Ah malleihin, koska Makita ei enää käytä tuotteissaan noita 2.6Ah akkuja. Pakkauksen tarrat saattavat kuitenkin vielä näyttää sisältönä 2.6Ah akkuja, vaikka sisällä on uudet 3.0Ah akut. Kannattaa tarkastaa tilanne ostohetkellä.

Ja hinta oli 349 e, oli laukuissa sitten kumpia akkuja tahansa.

Kaiken kaikkiaan aivan järjettömän hyvän oloinen satsi.  :D Kyllä nyt kelpaa!
Muakin alkoi toi kiinnostaa kun halvaksi kehuivat. Mielestäni joku Eestiläinen kaveri hankki luvat Klapi-Tuikon valmistukseen ja toi on nyt sitten tulos, vähän parannettu versio, saatan tietty olla väärässäkin. Jos hinnan saat selville niin kerro ihmeessä tännekkin. Mahtaiskohan Virossa olla eri hinta ::)

Kukaan ei tunnu tietävän hintaa, eli se on varmaan ilmainen.  ;D

Mainoksessa sanottiin, että "legendaarisen" Klapi-Tuikon perillinen. Legenda ei ole tainnut kiiriä tänne asti, sillä minulta on jäänyt moinen laite kokonaan näkemättä ja sankaritarinat kuulematta. Onkos sellainen Klapi-Tuiko kovakin vehje olevinaan?


Itse itseäni lainaten, eli soitin Biomaster KT200 klapikoneen hinnat jälleenmyyjältä.

KT200 malleja on kaksi. Kolmimetrisellä kuljettimella varustettu kone maksaa 3995 euroa, sisältää alvin.

Nelimetrisellä kuljettimella varustettu malli maksaa 4795 euroa, sisältäen niinikään alvin.

Toimituskulut ovat n. 300 euron luokkaa, riippuen tietysti missä päin Suomea asustelee, ja kuinka kaukana toimituspaikka on tehtaasta. Nyt kyselin toimitusta Keski-Suomeen.

Ei siis mikään ihan halpa kuitenkaan, vaikka Suomen edullisimmaksi mainostetaankin.
Muakin alkoi toi kiinnostaa kun halvaksi kehuivat. Mielestäni joku Eestiläinen kaveri hankki luvat Klapi-Tuikon valmistukseen ja toi on nyt sitten tulos, vähän parannettu versio, saatan tietty olla väärässäkin. Jos hinnan saat selville niin kerro ihmeessä tännekkin. Mahtaiskohan Virossa olla eri hinta ::)

Kukaan ei tunnu tietävän hintaa, eli se on varmaan ilmainen.  ;D

Mainoksessa sanottiin, että "legendaarisen" Klapi-Tuikon perillinen. Legenda ei ole tainnut kiiriä tänne asti, sillä minulta on jäänyt moinen laite kokonaan näkemättä ja sankaritarinat kuulematta. Onkos sellainen Klapi-Tuiko kovakin vehje olevinaan?
Onkos kenelläkään kokemusta tällaisesta peruskoneesta?

Biomaster KT200

http://www.agrikymi.fi/fi/maatalous/biomaster/kt200klapikone

Tämän päivän Maastullissa väitetään koneen olevan markkinoiden edullisin klapikone. Hintaa ei kuitenkaan mainittu, joten se jäi epäselväksi. Onko kenelläkään hinnasta tietoa?

Eiköhän tuollakin periaatteessa puita ainakin omiksi tarpeksi tekisi...?

Tuosta sais Boschin sarjan, jonka mutterimylly vääntää 200 Nm:iin

http://www.ikt.fi/product_details.php?p=2087


Ja siellä on näköjään myös tämä Makitan "kevyempi" sarja tämän hetken halvimpaan hintaan suomalaisista verkkokaupoista eli

http://www.ikt.fi/product_details.php?p=2350

ja hinta on 346 e.

Tuo sama satsi on siis käsittääkseni ollut K-Raudoissa 349?

Kai siinä pari kymppiä ainakin on vielä tinkivaraa...  ;D
Sivuja: 1 ... 5 6 [7] 8 9 10