Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 8 9 [10]

Viestit - ER

Nyt pitäisi löytää vanhempaan Lynxin moottorikelkkaan jostakin primer-pumppu, eli sellainen pumpattava nappula, jolla annetaan ennen käynnistystä löpöä kelkan kaasuttimeen.

Kyseessä on siis vanhempi työkelkka, ei mikään raaseri. Vuosimallia en muista.

Tuohon periaatteessa kai käy mikä tahansa primer-systeemi, mutta mistä niitä vanhoja Lynxin omia voisi kysellä?

Mikä on muuten "primer" suomeksi? "Käynnistinapu"? :o
Olisiko kenelläkään tiedossa hyviä linkkejä suomalaisen lampaaanlihan tuottamisesta?

Onko toiminta tosiaan niin kannattamatonta, että kuluttajaa lähinnä oleva lammas on Lidlin pakastealtaassa?  :o Muistan lukeneeni jostakin vanhasta Suomi24 keskustelusta, että kaikki lampaanlihan tuotanto on enemmän tai vähemmän tappiollista.

Lienee suurin syy kuitenkin perinne, eli lampaanlihaa tuskin paljon kysytäänkään. Harmi sinänsä, sillä eikö lampaanlihan pitäisi olla ihan kohtuullisen terveellistä?
Morjes,

seuraavassa kätevä vinkki, jonka keksin, kun vaihdoin vanhaan Massikkaan vilkkurelettä.

Eli aika usein liikenteessä näkee traktoreita, joissa suuntavilkku on unohtunut päälle. Tämä aiheuttaa sitten vaaratilanteita, kun risteyksessä odottelijat luulevat traktorin kääntyvän. Uudemmissa traktoreissahan on jo aika useassa vakiona suuntavilkun piippari, joka on sen verran ärsyttävä ääni, että kuljettaja muistaa laittaa vilkun pois kun kääntyminen on tapahtunut. Mutta monessa vanhassa näin siis ei ole, ja onpahan itsekin tullut ajeltua usein vilkku päällä useita kilometrejä.

Vanhempiin traktoreihin voi siis tuon piipparin virittää näppärästi kytkemällä vilkkureleen merkkivaloliittimeen tavallisen tarvikevaraosana saatavan valopiipparin. Eli siis sellaisen pienen mokkulan, jonka voi autoa tuunatessa kytkeä piippaamaan, jos virta sammutetaan, mutta valot jäävät päälle.

Piippari piipittää sitten tietysti suuntavilkun tahdissa eikä se ole hinnalla pilattu. Itse ostin juuri piipparit pariin vanhempaan traktoriin, a 3,5 euroa.  ;D
Sivuja: 1 ... 8 9 [10]