Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 7 8 [9] 10

Viestit - ER

Kyllä pidän tosiaan tuota 5,6 tn halkaisusyllinteriä hyvänä, vaikka kait jonkin verran lisähintaa maksaakin. Pikaventiili kait sen mukana aina tulee ja syllinteri toimii pikkupuissa samalla nopeudella kuin 3,5 tn syllinteri. Kun on iso puu ja hydrauliikan paine kasvaa määrätyn yli, vetää kovan voiman päälle. Lähes 50 kiintomottia tein koivukuidusta sellaisia lähes 60 senttisiä klapeja, eikä kertaakaan jäänyt jumiin. Kyllä entisellä Jpalla 3,5 tn tunkilla sai aika usein hakata puuta pois, kun ei yksinkertaisesti jaksanut halkaista.
Täytyykin katsoa tuota runkoa, miten se kestää, kuljetin tosiaan painaa melkoisesti, koskapa on pitkä.

Muistatko paljonko tuli lisähintaa tuolle isommalle halkaisijalle?

Kyllä nyt näyttäisi valinta osuvan tuolle Palaxin Combi MII:lle, ja siihen lisävarusteeksi tuo 5,6 tonnin halkaisija ja hydraulinen halkaisijan terän säätö.

Homma varmaan etenee siten, että ensin menen tinkaamaan lähimpään Agrimarkettiin ja sitten kun hinta on so***** kohdalleen, niin tuollainen masiina haetaan jostain päin Suomesta rahtina lähimpään myymälään tai suoraan kotiin.

Öljyjä ei kai laitteessa tule mukana? Mitäs öljyä olet itse käyttänyt?
Itselläkin imuri hankinnassa. Ammattimiehet (nuohoojat & ilmastointikanavien putsaajat) näyttäis käyttävän Kiekenssiä. Hintaa vähän suolaisesti, isolla säiliöllä olevat koneet parin tonnin pintaan.

Tulee siinä pölyille hintaa....

aikoinaan kun oli imuria ostamassa, kyselin nuohoojan imurista. Kova hinta johtuu kuulemma paremmasta ilman suodatuksesta. On kuulemma noki myrkkyä moottoreille. Ostin sitten Clenin kahdella moottorilla. Tehoa on mukavasti ja ahtaissa paikoissa säiliö helposti irroitettavissa. Tyytyväinen olen ollut tähän asti.

Löytyykö Clenin tyyppinumeroa ja/tai hintaa sulta vielä jostain?

Vaikeeksi menee tämäkin kun on jo liikaa vaihtoehtoja.  :-\
Ilman muuta Hese! http://www.maviteknik.fi/index.php?id=10611

Tuota Heseä on kovasti kehuttu, mutta hinta taitaa olla aika suolainen??
Vama 300 R2 tuntuis olevan aika vahva ja raskastekoinen perälevy.

Paljonko tuolla Vamalla on hintaa?

Onko juuri tuossa R2:ssa hydraulinen säätö sivuttain ja terän kääntö eli 2 eri sylinteriä? Terän kallistuksella ei taida tehdä mitään?



Siinä on juuri nuo mainitsemas. Minkäkokoinen veturi sullon,R2 vaatii jo kohtuullisen kokoisen veturin mitä kokeillut. 6620kg ja 160hv tuntui riittävältä,tosin painoa ois voinu olla enemmän kun levyssä oli taustalevy sekä ykkösteränä tappiterä. Puri kuin tauti,jäinenkin maa oli yllättäen sulaa ;D

Veturi ois 6600 sarjan Jontikka. Painoa en muista. Meinaatko, että kolmimetrinen ois pääasiassa lumenajossa tuolle liian suuri? Hepoja on muistaakseni 115. Nyt käytössä on vanha 2,5 metrin Vama, ja se on vähän liian kapea lumenajossa, varsinkin kun siinä ei ole hydraulisia säätöjä mihinkään suuntaan, vaan aina saa hypätä ratista säätelemään.  >:(

Teollisuusimuri pitäisi hankkia. Pääasiallinen käyttötarkoitus on kuivurin ja muiden maatalousrakennusten ja koneiden hyttien imurointi. Myös kellaria pitäisi välillä imuroida.

Vanha aikoinaan 500 mk maksanut Kärcher on vielä toiminnassa, mutta sen suodattimen tukkeutuminen ärsyttää. Vaikka säiliössä olisi tilaa, ei imuri enää vedä, jos sillä imuroi esim. kuivurin viljapölyä.

Uudessa Kärkkärissä näyttäsi olevan automaattinen suodattimen puhdistus, "tact", jota ainakin myyntimies kehui maasta taivaaseen.

http://www.karcher.fi/fi/Tuotteet/Ammattikaeyttoeoen/Imurit/Veden_ja_poelynimurit/11468020.htm

Hintaa tuolla olisi n. 550 euroa tingittynä.

Onko kenelläkään käyttökokemuksia tuosta uudesta Kärkkäristä ja sen automaattisesta suodattimen puhdistuksesta, tai suosituksia jostakin muusta merkistä?
Vama 300 R2 tuntuis olevan aika vahva ja raskastekoinen perälevy.

Paljonko tuolla Vamalla on hintaa?

Onko juuri tuossa R2:ssa hydraulinen säätö sivuttain ja terän kääntö eli 2 eri sylinteriä? Terän kallistuksella ei taida tehdä mitään?

Keväällä ostettiin uusin malli palax combi, kaikilla lisämausteilla. Pientä hienosäätöö piti tehdä, mutta nyt pelaa kuin ajatus. Alkuun lyhyvet pöllit jäi pystyyn halkasuränniin, pikkasen säädettiin halkasumäntää sisään päin ja laukasu mekanismia herkisteltiin ja parempi hydrauliikka öljy vaihdettiin. Samoin pieni öljynlauhdutin laitettiin halkateränsusylinterin paluulinjaan. Palaxsiin saa uutena myös öljynlauhduttajan, pitempi aikasessa käytössä hyvä, ei pilaa koneen hydrauliikka ja toimivuus toista luokkaa. Tuo hydraulisesti säädettävä teränkorkeus on hyvä ja turvallinen, alle 10cm puut kahtia ja isommille laskee terää alas ja joko neljään tai kuuteen osaan saa puut nätisti menemään. 5,6tn sylinteri ehoton, pikaliikeventtiili antaa riittävästi nopeutta ja on voimaa työntää oksakkaatpöllit kuuteen osaan. Ainoastaan kiinnitys runko kannattaa vahvistella heti, leveäkone ja painava, siinä on rauta loppuna kesken ja pienellä vahvistuksilla vältää isommalta murheelta.

Tarkennatko tuota kiinnitysrunkoa josta mainitset, eli mitä osaa suosittelet vahvistettavaksi? Koneessa kuitenkin varmaan on jokin vuoden takuu tai vastaava, eli ihan heti ensimmäisen vuoden aikana ei kannata kävellä koneen luo pilli kourassa?  :o

Meikäläisellä on tuo Palax combi II:n hydraulikäyttöisellä kuljettimelle ja 5,6 tn halkaisusyllinterillä. Olen sillä noin 50 kiintomottia koivukuitua nyt kalpeiksi tehnyt ja ihan hyvä peli. Ennen oli Japa ja ei voi kyllä samana päivänä puhua. Kuljettimella saa korkeaankin kärryyn puut ja kuljettimen kääntö hyvä juttu. Japassa oli kuljetin heikoin kohta(kaiken muun lisäksi) ja aina sai vahtia, milloin se on jumissa, joskus otti puukasaan kiinni, joskus puu meni pahasti jumiin ja niin sauhu nousi vetokiilahihnasta.
Palaxissani on myös pikaventiili, pienet puut halkaisee nopealla liikkeellä, kun tulee isompi, niin automattisesti hidastaa ja voima lisääntyy, myös hyvä varuste. Kertaakaan ei tullut niin pahaa puuta, että olisi jumiin jäänyt eli tuo 5,6 tn tunkki näyttää riittävän.

Onkos tuo 5,6 tn halkaisusylinteri lisävaruste? Käsitin, että Combi MII:ssa on vakiona 3,5 tn sylinteri? Paljonko lisähintaa tuo sitten maksoi? Eikös periaatteessa pieni halkaisusylinteri ole jonkin verran nopeampi, eli jos ei hirveän suurta pölliä jatkuvasti aja, niin pienempi olisi parempi vaihtoehto?

Olen myös miettinyt tuota hydraulista halkaisuterän korkeussäätöä, kun sellainen kerran oli vuokralla olleessa koneessa, ja se oli tosi hyvä käytössä. Millainen on tuo käsikäyttöinen korkeuden säätö, saako sillä nopeasti halkaisuterää säädettyä, vai kannattaako maksaa lisähintaa hydraulisesta säätimestä?
Vapaa sana / Vs: Ruoan arvostelijoita
: 31.10.07 - klo:15:14
Mutta ihan asiasta: Hänhän oli aivan oikeassa. Karjalanpiirakat ei kyllä kovin hyviä ole, pahviin käärittyä riisipuuroa. Miten karjalanpiirakat muuten voivat olla jotain perinneruokaa. Riisiä ei varmaan ole täällä ollut saatavilla ennen 1900-lukua. Varmaan ensimmäiset hampurilaiset on Suomessa tehty samoihin aikoihin kuin ensimmäiset karjalanpiirakat.

Olen osittain samaa mieltä noista nykyajan markettikarjalanpiirakoista, mutta "oikealla" reseptillä tehdyt karjalanpiirakat on kyllä pirun hyviä varsinkin lämpimänä. On käsittämätöntä, että nykyään kaupoissa myynnissä olevat karjalanpiirakat ovat tehty vehnäjauhosta ja ympätty täyteen sokeria! Ei karjalanpiirakka saa olla vaaleaa äklömakeaa pullamössöä.  >:( Se pitää tehdä rukiiseen ja suolaakaan ei pidä säästellä. Ja lämpimänä suoraan leivinuunista tietty tarjoillaan. Nami nam.  :P


Niin, valitettavasti olen pelkkä asiakas klapikoneitten saralla. En kilpailijan taholta. Ei tarkoitukseni ollut haukkua konetta, em. kokemukset kun perustuvat vain ja ainoastaan tapahtuneeseen ! "Akkani ja taloni saat haukkua, mutta autoani älä hauku"- menttaliteetti on näköjään vallalla vieläkin. Ei ole kenenkään etu, ei asiakkaan, ei valmistajan, joutua kokemaan/kokeilemaan ihan kaikkea ! Olen kuullut juttuja kuinka TR 70:tä on muutettu oikeaaan suuntaa, hyvä niin ! Asiat kehittyvät oikeaaan suuntaan ! Mutta kehottaisin klapikonetta valitessa tekemään vertailua ajan kanssa, ja käydä vaikka käyttäjiltä kuulemassa kokemuksia. Eikös sieltä tule aitoa palautetta ? Myös pilkottavan puun halkaisijalla on iso merkitys mikä konetyyppi soveltuu parhaiten.

Juu, ja ihan hyvä näin, en minä lämpimikseni tuota alkuperäistä kysymystä aloittanut. Eli käyttäjän kokemuksiahan tässä ketjussa oli tarkoitus saada, ja nyt niitä on jo tullut kiitettävästi.

Olen myös itse tehnyt klapeja kaikilla em. vaihtoehdoilla ja monella eri merkillä, ja kyllä niissä koneissa on ollut jos jonkinnäköistä vikaa. Suurimmat viat ovat aina olleet eniten käytetyissä kimppakoneissa, joita on pidetty kuin vierasta sikaa. Kaikki huoltotoimenpiteet on laiminlyöty ja joskus on tehty aivan käsittämättömiä käyttövirheitä. Olen mm. käyttänyt vanhempaa Palaxia, jossa on hydraulitunkilla runtattu väkisin kuljettimen juurelle juuttunutta läjää niin kauan, että kuljetin on revennyt juurestaan! Ja sitten vuokraaja on valittanut, että Palaxi ei kestä. Niinpä niin. Kyseinen pariskunta saisi kyllä T72:nkin rikki ensimmäisellä koeajolla. "Ne ketjut vaan irtosi."

Uskon aika vakaasti, että kaikki merkit ovat ihan ok tavallisessa käytössä, jos käyttäjällä on hieman järkeä mitä ja miten koneella tekee töitä.

Tuon pilkekoneen, jossa on tuo leikkuriterä, erittäin huonoksi puoleksi lasken juuri tuon tässä viestiketjussa aikaisemmin mainitun "silpeläjän", eli tikkua ja roskaa ja sälpettä ja silpettä tulee käsittämätön määrä. Puiden päät sensijaan ovat kuulemma nykyään jo ihan siistejä. Aikanani kun itse tein giljotiinikoneella, olisisi jokaisella klapilla voinut vaikka sotaan lähteä, kun päät olivat riisteiset ja täynnä teräviä tikkuja. Sormiin sattui jo pelkästä klapien katsomisesta, vaikka oli hitsaajan hanskat kädessä.

Ja tuleehan noista sirkkeli- ja ketjusahakoneistakin iso läjä purua hommia tehdessä. Ainakin minä olen joutunut aina silloin tällöin lapiohommiin, jotta terä ei heitä silmille hienojakoista purua, joka on kasvanut keoksi terän alle. Se se vasta nannaa onkin silmissä, jos ei muista pitää suojalaseja, ja niidenkin alle se lentää jouhevasti.

Mutta edelleen siis kaipaan lisää käyttökokemuksia, kiitos!  :D
Vapaa sana / Vs: Sisilia
: 30.10.07 - klo:19:07
  Mä en pidä Merlot viineistä. Vetisiä luruja kaikki. puuttuu henki.

Niinpä niin, toinen tykkää äidistä ja toinen tyttärestä.  ;)

Ja Merlothan on esim. Viinilehden mukaan seuraavanlaista:

"Merlot

Bordeaux’n toinen peruslajike, joka tuottaa cabernet sauvignonia pehmeämpiä ja paksumpia viinejä, jotka myös kypsyvät nopeammin. Merlot on nykyisin levinnyt kuluttajaystävällisyytensä vuoksi uusiin viinimaihin: Itä-Eurooppaan, Amerikkaan sekä eteläiselle pallonpuoliskolle. Merlot tuottaa varsin hedelmäisiä, usein hyvin pehmeitä ja kuluttajaystävällisiä viinejä.
Tyypillisiä aromeja: luumu, maanläheiset aromit (esim. multa), suklaa, ruusu, hillo"

http://www.viinilehti.fi/viininABC/viljely_ja_valmistus/rypalelajikkeet.htm

no joo noista porukka koneista voisin sanoo sen verran että meillä 48 porukkalaista superpilke koneessa 3vuosi menossa ja koneessa ei vielä remonttia tehty ja 2 vuoden päästä taas vaihto uuteen eikä oo isot rahat kiinni per ukko kukin voi laskee paljonko, +käytetyt pilkekoneet on kysyttyä tavaraa tänään et näin täällä ja kaikki on tyytyväisiä.

Onkos tuo Superpilke sellainen giljotiinikone? Ne taitavatkin olla aika tavalla huoltovapaampia kuin nuo ketjusahat tai sirkkeliteräiset. Sellaista voisin hyvinkin harkita kimppakoneeksi, mutta nyt hakusessa on nimenomaan todennäköisesti sirkkeliteräinen.

Onpahan sitten ainakin omia nauloja joita terään työnnän.  ;D
Jos vaan omaan käyttöön niitä puita pitää pilkkoa, niin pilkekoneet hyvin käy. Puun myynti taas vaatii sirkkelin tai ketjusahan.

Ihan paras olisi joku kimppa tässä koneasiassa, laskipa vaikka paperilla, niin pelkkä oman puun pilkkominen kovin paljon maksaa koneella. Kimpassa vois hankkia vähän paremman koneen, ei mitään Virossa värkättyä.

Joo, oon sitäkin miettiny, mutta jotkut noista pilkekoneista on kalliimpia kuin toi Palaxi, ja sillä saisi sitten ehkä joskus puuta tehtyä myyntiinkin asti.

Kimppahan se järkevin olisi, mutta jos osakkaita on liikaa, niin sitten alkaa kone hajoilemaan, ja nopeasti käy niin, että yksi korjaa ja muut rikkoo.  >:(

Itse aattelin, että ostan omaan käyttöön hyvän koneen jolla tekee klapit maailman tappiin asti, enkä lainaa/vuokraa sitä kenellekään. Vähän ehkä tyly asenne, mutta ainakin pysyy kone kunnossa, ja kun alussa ottaa sen linjan, että ei lainaile, niin kyselijätkin varmaan luovuttavat alkumetreillä.

Nyt taisi mennä herne nenään kaikilta kimppakoneiden hankinnan kannattajilta.  ;D
Klapikone pitäisi hankkia.

Puut, joita teen, ovat pääosin sekalehtipuuta rankoina, paksuus n. 5 cm - 25 cm ja pituus se mitä viitsii sahailla ja kuljettaa, eli n. 3 - 5 metriä. Puut seisovat toisinaan metsäteiden varsilla ja roskaa ja muita epäpuhtauksia saattaa kuljetusvaiheessa matkaan kertyä, joten ajattelin ensisijaisesti kovametalliterällä varustettua klapikonetta, kun oletan ketjusahan ketjun tylstyvän tuollaisessa puussa nopeasti.

Tämän hetken ykkösvaihtoehtona on Palax Combi M II, mutta kuulisin mielelläni suosituksia ja käyttökokemuksia myös muista merkeistä.

Tuosta Palax Combi M II:stakin on kuulemma kaksi eri versiota, jossa toisessa on kuljettimen veto hihnalla, ja toisessa hydraulimoottorilla. Hihnallinen kuljetin ei tietenkään käänny, mutta hydraulimoottorilla varustettua saa jonkin verran käänneltyä. Silloinhan tuo kääntö on kätevä jos puut menevät kuljetinta pitkin kärryille.

Ja hinnaneroakin on noilla kahdella jonkin verran niin että hihnavetoinen on halvempi, mutta tuota hihnavetoista ei kai enää tehdäkään?
Tuntuu kuin olisi käsijarru lievästi päällä,mutta kun ei ole.Jonkinlaisessa alamäessäkin pysyy paikallaan  >:(
Laakerivikako,vai mikä ja missä?

Helpottaako edes hetkeksi jos pakitat vähän? Sillä saa yleensä ainakin hetkeksi kiinni juuttuneen jarrun auki. Jos tuo auttaa niin voisi ryhtyä etsimään vikaa jarruista.

Sivuja: 1 ... 7 8 [9] 10