Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 23 24 [25] 26 27

Viestit - GTS

Huhu kertoo yhden 3 (vai oliko se 4?) robotin yksikön suunnittelevan vakavasti karuselliin siirtymistä. Syy: Töiden hallitsemattomuus ja toiminnan ongelmat.
Miksi karuselli noin pienellä karjalla? Oon antanut itseni ymmärtää, että karusellissä tarttis olla aina kaksi lypsäjää paikalla.


Ottamatta kantaa puolesta tai vastaan robottilypsyä, kyseenalaistan vain että mistä löytää tiedon milloin jokin lypsyasema on pieni jollekin karjakokoluokalle?  ??? Siinä olet oikeassa että pihatolla on hyvä olla aina kaksi työntekijää paikalla lypsyn ja askarerutiinien suorittamisen aikana, ihan pelkästään työturvallisuussyistäkin. Työmenekkiin voi vaikuttaa paljon esimerkiksi ruokintapöydän leveydellä.  ;)
kasvipohjaisesta maitojauheesta?

No se mitään maitojauhetta ole jos se kasvipohjaista on. Korviketta tai juomajauhetta..
Ja ei tod ole kokemusta, vasikka on tärkeä tyyppi, ansaitsee ihan oikiaa maitoa eikä mitään kuramoskaa.

eip niissä valio pulvereis oo ku osa maitojauhetta...  Ja näillähinnoilla maidon juottaminen on iha hyvä vaihtoehto...


Joskus aikoinaan muutama vuosi sitten oli lopussa Startti ja oli haettuna jotain mukamas vastaavaa maitojauhetta, olisiko ollut milkan? Haisi lähinnä vaniljalta mutta vasikat eivät tykänneet sitten yhtään. Nyt mitä seurailee kasvua Westfalian  ;) juottoautomaatilla niin kyllä hintansa arvoista juomajauhetta on Startti. Tuoteseloste osoittaa että rasvatonta maitoa 42 prosenttia, heraa 40 prosenttia. Että kyllä maitojauhetta matematiikan oppien mukaan aika suuri osa on Startissa. Ja on muuten ainoa juomarehu Euroopassa jonka raaka-aineet ovat elintarvikelaatuisia.
Vasikat jää vanhaan navettaan kuivikepohjalle. Tarvittaessa lämmitys, ulkoilumahdollisuus.


Miten lämmitys sitten kun mainitsit ettei koko rakennusta kannata lämmittää? Miten usein kuivikepohjan aiot tyhjätä ja millä systeemillä?
Muutostyöt on erittäin helppoja toteuttaa heti sen jälkeen, kun isännän korvien väliin uppoaa ymmärrys siitä, ettei vasikoita kasvateta samassa rakennuksessa lypsettävien lehmien kanssa. Näiden kahden ryhmän tarpeet ovat niin kaukana toisistaan, ettei kompromisseista tule kuin ongelmia.

Otan myös jyrkästi kantaa tuohon lämpötilavaatimukseen. Vastasyntyneen ihoa vasten on varmasti hyvä olla +20 tai enemmän, mutta miksi koko rakennus on sitä varten lämmitettävä? Typerää.

Ja tuo 4 kertaa juotto onnistuu aika vaivattomasti, kun ottaa alle 5pv ikäisten juoton aina ensimmäiseksi kun tulee navettaan ja sitten toisen kerran viimeiseksi ennenkuin lähtee pois.

Kulkkaan asenne menee näissä asioissa yleensä tutkimustiedon ja oikean elämän edelle. Muistan kuinka hänen piti joskus tulkata jotain alustusta, missä amerikkalaisherra kertoi eläinten oloista jollain asiakastilallaan ja mainitsi vasikkakuolleisuuden olevan prosentin tuntumassa. Kulkas ei heti kääntänytkään tätä, vaan väitti että tässä on varmasti jokin virhe...... ::)

Miten sinun tulevassa rakennuksessa tulee sijoittumaan vasikkaosasto tai lähinnä millaisissa olosuhteissa ja millä lantasysteemillä?
Onko Suomessa esimerkiksi MTT tutkinut ollenkaan vasikoiden kasvujen ja hengityselinsairauksien suhteen olosuhteita ja millainen olisi oikeasti hyvä vasikkakasvattamo? Näyttäisi olevan selkeästi kaksi eri koulukuntaa siitä pitääkö vasikan kasvaa lämpimässä vai pärjääkö viileäski? Kummatkin olosuhteet lienevät otollisia hengityselinsairauksille jos ilmankosteus on liian korkea mutta miten vaikuttaa lämpötila? Työmääräkin kun vielä lisätään tasapainoilemaan lannanpoiston ja lämpötilan kanssa.   :-\ Ihmetyttää kyllä kieltämättä miten noin tärkeä asia kuin vasikan kasvatusolosuhteet ovat jääneet tutkimuksissa kovin pienelle osalle?  ???
Sikatalous / Deltaputken ominaisuudet
: 11.11.09 - klo:17:15
http://keskustelukanava.agronet.fi/agronet/index.php?topic=960.0


Liitteenä linkki mihin viittaan. Eli löytyykö Agronetistä lihasikaloiden omistajia tai osakkaita joilla olisi kertoa deltaputken ominaisuuksista? Yhteen sikalaan sain olla asentelemassa kaverin kanssa kyseisiä putkia pari vuotta sitten mutta käytännössä en ole päässyt tutustumaan miten deltaputki hoitaa tuloilman lämmitystä. Ja minkä verran se lämmittää tuloilmaa kulloisessakin ulkolämpötilassa? Vaikuttaako se ilmankosteuteen minkä verran?
On se kumma, että maitohomma ei kannata ab- alueella? Saavat rakentaa suotuisamman ilmaston vuoksi "marimekko"halleja puoli-ilmaiseksi! Ja kaupantekijäisiksi valtavia lypsyasemia vai mitä "kurasellejä" ne nyt oli. Ja eukot on eläinlääkäreitä ja ekonomeja ja kantavat autolasteittain rahaa kartanoon. Niin silti raukat poloiset vinkuvat vielä, että "ee kannata, eee"...


Tukieroista en niin tiedä kun eivät asiat kosketa millään tavoin ja muuten ei ole kaveripiirissä saman tuotantosuunnan edustajia että olisi päässyt konkreettisesti vertaamaan ovatko asiat siellä niin huonosti. Lähinnä huvittaa kommentissasi termi kuraselli, onko moiselle nimitykselle jokin peruste?

Se että sattuuko puoliso olemaan minkä alan edustaja kulloinkin, uskon kuitenkin että ekonomin ja eläinlääkärin koulutuksilla tuloista riittää maksettavaa veroihin asti ja toisekseen luulisi löytyvän jo laskutaitoa siihen asti että ymmärtäisi olemaan laittamatta omia tulojaan puolison kannattamattomaan maitotilaan.  :D Se millaiseksi haluaa rakentaa oman perheen elintason, lie jokaisen oma asia. Sen verran toivottavasti tuottajat ovat ajan saatossa alkaneet oppimaan että edes jossain määrin pitäisi työn ja perheen erillään. Että tuntisi puolison paremmin kuin eläimensä.  :D
Mahtaako jostain löytyä esimerkkilaskelmaa lietteen separoinnin vaikutuksesta ravinteiden jakaantumisen suhteen? Esimerkiksi missä määrin on mahdollista eri jakeisiin saada jäämään typet ja fosforit?

Tuolloin pystyisi hieman vaikuttamaan levitettävän nesteosan fosforipitoisuuteen ja vastaavasti esimerkiksi viljatilojen tarvitsisi ostolannoitteissa ostaa vähemmän fosforia vastaanottaessaan separoitua ainesta. Jossain MTT:n teksteissä osui silmään että käytännössä kotieläintilojen ei tarvitsisi ostaa fosforia tuotantoon ollenkaan kun sitä on kierrossa rehuissa omasta takaa.
Oisko apua jos käyttäisi vähän uraania betonissa? Ehkä utareissa vilistävät bakteeritkin vaipuisivat manan majoille sinisessä loisteessa. Lyijykalsarit voisivat tietysti olla epämukavat.


Riippuu pitkälti varmasti uraanin saatavuudesta. Kaikki kun meinaavat haudata sinne jonnekin Etelä-Suomeen?  :D Meillä taasen hyödynnetää sitä uraanijätteen tuottamisen sivutuotetta noissa moottoreissa ja osassa lämmitystä.  :D
Joskus tulin miettineeksi että mitenkä tehokas systeemi tuloilman lämmitykseen tuo deltaputki on? Lähinnä millainen se olisi sovelluttaa esimerkiksi vasikkatilojen tuloilman lämmitykseen? Lähinnä siltä kantilta että kasvatusolosuhteet kuivaisi.
Reilussa viikossa yksi vastaus ja sekin hieman aihetta sivuava.  :o

Kyllä kebab ihan hyvää on mutta sillä alalla kilpailua riittää täällä päin ihan riittävästi.  :D
Mitkä ovat hyviä ja kestäviä säteilylämmittimiä jotka kestää turvallisesti eläintiloissa? Ja miten kauas lämmittimestä lämpö säteilee? Tarkoitan siis sähkökäyttöisiä ja esimerkiksi vasikkojen yläpuolelle ripustettavia lämmittimiä.
Vapaa sana / Halosen vaalitukia
: 01.10.09 - klo:10:59
http://uutiset.msn.hs.fi/politiikka/artikkeli/Yle%20My%C3%B6s%20Sdp%20sai%20laitonta%20vaalitukea/1135249721789?ref=msn

Yle nyt paljastelee oikein enemmänkin. Ihme jos ei joku saa kohta työpaikan vaihtoa.
Mahtoiko olla viimeisin KMvet jossa oli siitä kasvattamosta juttua jossa seinät olivat ylhäältä avonaiset ja konseptina markkinoidaan. Käytännössähän ei taida vielä olla eikä tulla täydellistä vasikkakasvattamoa. Aina kun on tasapainottelua työmäärän ja eläinten välillä. Onko luonnollinen ilmanvaihto miten varteenotettava vaihtoehto vasikkakasvattamossa ja entä miten eläinten lisälämmityksen hoitaisi taloudellisen näppärästi? Luonnollisen ilmanvaihdon rakennuksessa ilman kosteuspitoisuus on ainakin alhaisempi mikä olisi varsin hyvä vasikoille.

Millaisiin vasikkakasvattamotiloihin olette saaneet tutustua?


 Betonibunkkerita laittaneista suurin osa laittais verhot jos nyt rakentaisivat.


 Isompi ongelma mielestäni betonibunkkereissa kun 30 asteen helteellä iskee utaretulehdusbuumi päälle.

 

Varmaan sit ollaan vähemmistöä, mut ei me muutenkaan kuljeta valtavirrassa. Ratkaisu olis edelleen sama. Ai mut ei toi ookkaa puhtaasti bunkkeri

Kävit meillä talvikelillä ja ennen eläinten tuloa. Et käynyt kesähelteillä, et keväällä, et syksyllä... Kesäkelillä oli yleensä useita asteita viileämpi ilma sisällä navetassa kuin ulkosalla... mistähän se johtui...


 Teillä nyt varmaan navettailma hyvä kun suht kapea rakennus ja tuloilmaa saadaan suht paljon. Mut en usko et lisäilma olis kesällä pahitteeksi teilläkään. Pitää poiketa käymään kun seuraavan kerran ohi ajelen;)


Taisi tuo olla kesän lämpimimpiä päiviä kun paremman puoliskon vein ensimmäistä kertaa elämässään näkemään lehmiä livenä ja ihmetteli että miksi ei täällä ole ollenkaan navetan hajua.  :)  ;)
Sivuja: 1 ... 23 24 [25] 26 27