Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 27

Viestit - GTS

Vahvistus tuli nyt sille, että FAM ja Hankkija sulautetaan. Claassia siis pukkaa konekeskusten pihoihin.


Ainakin kun katsoo FAM ja Hankkijan logoja tällä hetkellä niin kummasti on vain samoja piirteitä.  :D
Se on kyllä kieltämättä ihme homma näin nykyaikana kun eläin menee lihoiksi ja teurastamo kuittaa eläimen vastaanotetuksi niin silti vielä jää kasvattajan vastuulle ilmoittaa se poistetuksi.. Nyt eläin poistetaan tavallaan kahteen kertaan ja toivotaan että molemmat laittaa saman päivän.  ;D Miksi teurastamon tieto ei mene rekisteriin ja se riittäisi? Ja jos oikein pilkkua viilaa niin riittäisi esimerkiksi MM-ohjelmistossa kuittaus siitä jollain täpällä että eläin on mennyt pois kyseisenä päivänä kyseiselle teurastamolle. Eräänlainen ns. allekirjoitus jonka voisi suorittaa esim kuukauden sisällä. Tai sitten olisi yhteenveto joka vain tarkistetaan ohjelmassa ja hyväksytään oikein tiedoin.
Maantietä aurataan, siksi kysyn vältiistä..  ;)

Mutta että saisi vastauksia täysjärkisiltäkin ihmisiltä niin siksi kysymys suomen kieleen muunnettuna; millä auramerkillä saavutetaan kevätkynnössä paras nurmikiivun asento siten ettei äes nosta muokkauskerroksesta pintaan vanhaa nurmea? Esiaura taitaa joillain maalajeilla toimia hyvin siinä mielessä että se heittää kiivun alle muutoin juuri sen osuuden joka äkeellä nousisi mutta silti pitäisi saada selvyys minkä merkkinen aura kääntää parhaiten. Koneviestin auravertailut ovat hyviä mutta ne harvoin keskittyy muuhun kuin auran teknisiin ominaisuuksiin, harvoin tuodaan esille esimerkiksi havaintokuvin mihin asentoon siipi jättää.
Yhteen aikaan asennettiin paljon säätökaivoja joissa korkeustasoa säädettiin haitariputkella. Ainakaan tuolloin ei ollut markkinoilla putkea joka kestäisi tehtävässä yli 5 vuotta.

Onko joku löytänyt sellaisen putkimallin joka kestää tuota korkeuden muuttelua ilman että vuotaa alkukesästä salaojaan ne vedet jotka kuivana kesänä muuten tarvittaisiin kasvustoille?
Tuli tehtyä huomio nyt kun S-ryhmä mainosti jukurtinkin halpuuttamisesta. Lähialueiden S-marketeissa on Valion jukurttipurkkien hinnat nousseet 0,47 ja 0,49 hinnoista 0,51e/purkki hintoihin.  >:(

Tässäkö ei kukaan näe ongelmaa että brändimerkkien hintoja nostamalla kauppa saa nostettua oman merkkinsä myyntiä ja seuraavissa hankintaneuvotteluissa kauppa näyttää elintarviketeollisuudelle omaa, itse asiakasohjaten muodostettua myyntitilastoaan? Kertooko kauppa elintarviketeollisuudelle millä hintatasolla minkäkin tuotteen myynti on saatu aikaan? Paljastuuko teollisuudelle että jos esimerkiksi brändituotteen myynnin lasku johtuukin siitä että kauppa on ottanut halpuutuksen häviön tuon brändituotteen hinnannostosta, eikä suinkaan omista kustannuksistaan?

Myynnin laskulla saadaan teollisuudelle aikaan paniikki että nyt on hintoja kaupalle laskettava, vaikka jäisikin myynnin laskun syy kaupan omaksi salaiseksi tiedoksi. Kilpailuvirasto tuskin on halukas näkemään asiassa ongelmaa kun kuluttajat "hyötyvät" tästä. Pitkällä aikavälillä seuraus on toinen. Teollisuudella ei ole varaa kohta luoda omia uutuustuotteita vaan kaikki on hetken kuluttua pelkkää bulkkia. Olisiko S-ryhmän haaveilema ruokarahasto tuotekehitykselle suunniteltu luotavaksi juuri tämän asian takia? Rahastosta tuotettaisiin halpamerkkeihin uutuustuotteita, muiden osallistuessa maksuun.

On asiat sitten muuttuneet osuuskaupan toiminnan alkuajoista.  :(
Jossain päin maata kaupunkilaiset mouruavat kun kaupunki ei ole sallinut käyttää kaupungin vettä hiihtolatujen lumettamiseen.  ::)

Elämänarvot on kyllä eliitillä monesti niin sekaisin..
No monesti nuo lämmönvaihtimet tuossa maidosta-veteen vaiheessa on sen verran hitaita että ne eivät ehdi siirtää lämpöä veteen sitä vauhtia kun lämpöä virtaa ohi. Tällöin energia vapautuu maitohuoneen ilmaan josta se virtaa ulos hukkalämpönä.
Onko kenelläkään kokeilussa että miten ilma-vesi-lämpöpumppu toimii maitohuoneessa? Ei nyt ihan joka huoneeseen toki kannata kokeilla ainakaan noita kalliimpia pumppuja jotka siirtää lämmön veteen mutta jonkun kokoisissa saattaisi jo toimiakin? Lämpömäärä maitoa jäähdyttäessä on kuitenkin maitohuoneen huonetilaan aika valtava vielä maidon lämmöntalteenotonkin jälkeen joten tällääsellä yksinkertaisella maalaisjärjellä energiaa olisi saatavissa.
Onko jollain käytännön testituloksia että miten vaikuttaisi tulevaan satoon jos nurmen puhdistusniittäisi alkukesästä? Jonkun ajan kuluttua kasvuunlähdöstä..
Eihän jyviä saa enää riihessä käyttää eikä savusaunassa mitään palvata... liikaa PAHaa savua.


En mä sitä kysynyt.  ;)
http://salmelankartano.fi/wp-content/uploads/Viskuri-eli-vanhalta-nimelt%C3%A4-pohorinmylly-Annukka-Kankaanranta.jpg

Tuollainen on lähinnä kuvista mitä netis löytyy. Varmaankin omavalmiste ellei paikkakunnalla ole aikoinaan joku tehnyt enemmän sitten samanlaisia.


Rukiille olisi tarkoitus että jos joskus laite pääsee käyttöön niin klupuamisen jälkeen saisi tuolla puhdistaa.
Minkä kokoista verkkoa tulisi olla vanhaan viskuriin ne seulastot? Vanha verkko oli jotain 2 ja 3 millin välistä mutta siinä on perimätietojen mukaan käytetty mitä milloinkin..
Olisiko jollain tietoa mistä löytyisi Etelä-Pohjanmaalta käyttökuntoisia riiihiä?  :)

Yksityisviestillä voi laittaa informaatiota että voin soitella asiasta sitten tarkemmin.  :) Nimim. tiedoista kiitollinen etukäteen. :)
20 vuotta käytin onnetonta Ammua ja nyt olen reilun 2 vuotta käyttänyt Minun Maatilaa. Alkukankeuksien jälkeen ei todellakaan ole ollut Ammua ikävä.
Minkä tahansa sivun eläimen haku ruutuun kun laittaa vaikka syntymätunnuksen numeroita tulee eläin näkyviin. Siitä kun klikkaa lehmänkuvaa eläin siirtyy koriin. Sitten näpyttää uuden eläimen numerot ja tassa se tulee näkyviin.


Joo vaikea sitä on Ladaa autona pitää mutta niin se oli Neuvostoliitossakin että kun vaihtoehtoja ei ollut niin siitä alettiin pitämään. ;) Jos ei pidä niin laitetaan pitämään.


Tämän sähköistämisen ja "helppokäyttöisyyden" riemuna ja lisälahjana vain pukkasi tuottajille tuon kolmen päivän säännönkin rekisteriin laittamisessa ellei pidä omia listoja paperilla...
Hakuruutu on siinä ylhäällä oikealla. Oletko koskaan edes kokeillut käyttää Minun maatilaa?

Oletko koskaan edes vertaillut näiden kahden ohjelmiston helppokäyttöisyyttä?


Totta helvetissä sillä saa yksittäisen haettua sillä haulla mutta ensiksikin kun etusivu avautuu niin sitten lähdetään hakemaan koko karja ruudulle. Sitten kun koko karja on ruudulla niin sitten ei pysty korvanumeroiden ja EU-tunnarien päälle näppäilemään hakunumeroa mikä oli muuten Ammussa helvetin hieno ominaisuus lopuksi. :P Kyllähän sitä ny karjasta yhden elukan löytää vaikka silmät kiinni ja vaikka miten kyhätyllä haulla. :P Ja vielä jos se hakukenttä on ihan toises laitaa kuin eläimen numerot.

Sivuja: [1] 2 3 ... 27