Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2]

Viestit - agn3220

Lehmän parturoinnissa kävis vähän avomallisempi teline , jalan nosto olis tärkee jotta ei sais potkua kun vattan alta parturoi . Pitää harkita. Talvi sorkkahoidosta ajattelin aloittaa keskutelun , paljonko olisitte valmis satsaamaan sorkkahoito huoneeseen . Olisiko kiinostusta hankkia koppi jonka vosi sijoittaa navetan ulkopuolelle jossa oli kevyet lämpö eristeet , eli lämmön sais pysymään plussanpuolella vaikka lämpö puhaltimen avulla talvella , monessa pihatossa hoito onnistuu talvellakin ja talvi parasta sorkkahoito aikaa koska peltotyöt ei häiritte. Funtsikaas .

HYVÄ!  et ole toivoton sorkka asoiden oivaltamisessa, kun jo nyt esität samaa asia josta aiemmin kirjoitin eri sivuilla,  sävysi oli irvaileva mitä lentokentän kokoinen sorkkahuone maksaa mister puputti. paljon enemmän maksaa hoitamattomuus ja työtilojen puute,  riittävän tilavassa pois epäedullisten säiden vaikutteista antaa hyvät valmiudet milloin tahansa tapahtuvaan sorkkahoitoon. 
Otetaan keskikokoinen JD tai köyhemmillä aulueilla Belaruskin käy , jos saatte käymään sen , siis Belaruksen , ei kiljutynnyri , tai miksikäs ei , voihan kiljuakin jos ryypätä .

Niin otetaan se keskikokoinen JD ja rysäytetään navetan seinästä läpi , betoini seinässä on etukuormaaja valttia , näin saadaan sopivan kokoinen aukko. Jos teline kippaavaa mallia voi aukkoa leventää ajamalla ulos aukon vierestä , sivujarru käännös on syytä tehdä ruokinta pöydällä . Mikäli traktori kaatuu aukkoa tehdessä pidä  lujasti kiinni ohjauspyörästä , älä hyppää , hoppa ejj .

Aukko on tehty , laittakaa verho oveksi , kutsukaa sitä oviverhoksi ettei tule sekaannuksia .

Oviaukkoa on turha tehdä paremmista aineista koska rikki se menee kuitenkin .



 Missä moinen tapahtuma on ollut?   olitko itse pääosan esittäjänä?  vaikuttaa ihän pöpilän toiminnalta ?.
Onneksi meillä on noita vähän , nimittäin kippaavia .

Mistä tiedät muka antaa kyseiseen kippipöydän asiaan neuvoja, kun et tiedä menetelmän ominaisuuksia.
Taas ihan itse MP,  tuskin niin selvästi voi kirjoittaa että teksti  kaikille  olisi täydellistä. Jonkun on oltava sorkkahoitajista ensimmäinen  myös uudessa kippikohottavassa menetelmässä,  Kellekkään en tuputa menetelmää. jokainen voi olla onnellinen kun saa edes hoidettua sorkat pystymenetelmillä. En lähde kinastelemaan toisin ajattelijoille tehkööt niin kuin on sorkkahoitoa tarjolla.  Menetelmä on sovelias kaikille roduille , isot sarvet tosin tettää lisä työtä. On kuitenkin mielekastä valaista karjan omistajille mitä parhaiten työssa menetelmän hyvät ominaisuudet. Ihmettelen niitä jotka ei ole edes nähneet kippipöydän toimintaa kokonaisuutena- etenkin sorkkahoitajissakin on joukko , jotka ovat netissä SSHY.n  sivuilla mitä kummallisempia harhoja esittämässä menetelmästä. Miten voidään väittää toisin kun Wienin yliopiston ja Saksan TLG laitoksen tekemän tressi tutkimuksen mukaan kippipöytä menetelmä sorkkahoidossa on   kaikkein eläin ystävällisin pystyparsiin verrattuna. Eläin klinikoilla leikkauspöytä käytössä menetelmä ei olisi enää jos varaantaisi eläinten olon, leikkaukset ovat paljon pitkäaikaisempia kuin sorkkien hoito. Kylki asento on olotila hoidettavalle, ei pysty heittäytymään makuulle kuten pystyparsissa. Olen hyvin tyytyväinen  menetelmään, on ihan mukava olo ei ole liian raskasta työtä   verrattuna pysty hissikohottavaan.

Riita ainaisjäsenyydestä syntyi kauan ennen kippaavia telineitä .

SSY ei ole kippaavia telineitä kieltänyt käyttämästä .

SSY:ssä on menty eteenpäin sorkkasairausten hoidossa , muutamat haroo tietenkin vastaan mutta ei haittaa .

Joten jatketaan keskustelua hyvässä hengessä  ;)

[/quote]




Edelliseen viestiin vastaan et ole nähnyt työtäni kippikohottavalla, et ole  tervetullut näkemäänkään.

Ainaisjäsenyys (5,10,2001) maksettu,  SSHY:n tehdyn kokouspäätöksen mukaisesti . Takin kääntö asiaan.   sihteeri otti kilvekseen ettei säännöissä tunnetä kyseistä muotoa. kyseisiä kokouspäätöksiä pyynnöstä huolimatta ei ole toimitettu.

SSY lienee petojen sukua susi syntyessään järjestö, en kuulu kyseiseen.

SSHY.n teline navettaan  aineistosta 27,1,2008  kiiteltiin  palautteesta, kaikki on huomioitu? . kippikohottavasta EI sanallakaan mainittu ja työ tilaratkasiu tavoitteista , ainoastaan jenkkiparsia on tulossa suomeen.  Kyseisen aineiston kokoojalla on oma
jenkkiparsi. Harhautuu tuottajat ja navetan suunnittelijat rakentamasta riittävän toimivia ratkaisuja sorkkatyöhön. yhteistyöllä ja suunitelulla on helpompi lyötää oikeat ratkaisut olkoon menetelmä mikä tahansa

Jäsen asiasta en ole kiinnostunut kirjoittamaan, mahd. selviää toisaalla?.


Miten voi suositella pystymallin hoitopartta poikiville,  hessu! ? kun kirjoitit  että telineessäsi jotkut istuu ja heittäytyy mielen osoituksellisesti makuulle,
Pystymallin parsissa on ylivoimaiset  vaikeudet hallita rimpuilevaa eläintä, josku voi aiheutua ennen aikaista luomista. 
       
 


Joopa joo . Kyllä ne istuu joskus ja menee mielen osoituksellisesti maate mutta vatsa vyön kun helpoittaa ja tekee pari temppua niin ylös pomppaa .

En kiellä ketään kippitelinettä käyttämästä mutta itse en aijo sellaista hankkia en tehdä . piste .
[/quote]

Kiitos Maria teit hienon kysymyksen emolehmien sorkkahoidosta . keskustelussa jäi vastaamatta asioita kysymyksiin joita tein muille sorkkahoitajille , Vastasin ainoastaan sinulle kippikohottavan ominaisuuksista mitä pitää sisällään sen toiminnot,  Painaa noin 1300 kg  ankkuroitava emojen hoidon aikana hihnoilla, etenkin kun on  painoa ja voimaa riittävästi. Siinä ei ole erillistä kääntyvää pohjaa eläimelle. En tule ikinä neuvomaan  sen saloja kellekkään sorkkahoitajalle, Jätän kertomatta syyt näillä pastoilla. maksettu ainaisjäsenyys ?,   sain kokea erästä SSHY:n  menettelynä  iteäni kohtään.  Jos sitä välttämättä halutaan voinen siitäkin kirjoittaa, etenkin jos pyyntö tulee sorkkahoitayhdistyksen jäseniltä kirjallisena. Menettelyn seuraukset  on turha kenenkään SSHY:n sorkkahoitajan tulla kyselemään ideoita, kippikohottavan maailman saloihin joita olen oivaltanut ja kehittänyt , se lienee menetys  tulevaan.  Ei auta joopa joo. kun eläin istuu tai heittäytyy makuulle siihen ei auta paritkaan temput ylös kohottamiseen. Kuka mahtoikaan kirjoittaa susi syntyessään kippikohottavasta?  muistaneeko hessu sitä en näin työn kiireisenä ehdi muistella pitää joskus katsoa sivuilta. Ei sorkkahoidossa ole pistettä olemassa mihinkään asiaan, on jatkuvan kehittymisen tarve, muuten on erittäin huonosti asiat, mikään ei ole valmista ja lopullisesti keksittyä     
  Miten on mahdollista  Wienin  yliopiston ja saksan TLG laitoksen tekemässä tressi tutkimuksessa, huomattavasti vähiten on  tressiä kippipöytä työmenetelmällä tehdyssä sorkkahoidossa!  Miten asetetään kannatus liinat  pystymallin hoitoparressa  kun hoidettava 1200 kg alkaa jytäämään ja alkaa laskemaan takapäästään istuma asentoon samalla pudottautumaan makuulle?. 
[/quote]

Erkki näin kirjoitin istuma asento tapahtumasta pystyparsien osalta, tiedän niin tapahtuvaksi olkoon laite rakennettu millä periaatteella tahansa-  valmistettu missä tahansa. Jo pitkin pituuttaan makuulle jalat taakse on, ei mukava tilanne eläimelle.  Ei jenkitkään vielä kaikkia valmiiksi  ole saaneet hanskat on rikkinäiset. Jopa kippipöytä videossa oli teräs ketju periaatteella  jalkojen kiinnitys. Voinee arvata seuraukset.. Helunalle kyllä fanaatikkoja aina on,  olkoon mikä tahansa uutuus. Kuulin viime kesänä erään urakoitsijan hankkineen monikarhe heinän pöyhijän, jolla saa vähemmillä ajokerroilla enemmän paalattavaa. Tuomio oli  tullut tuo ei ainakaan heidän pellolle tule. Kippikohottavasta eräs henkilö sanoi   " on susi syntyessään"  vaikkei ollut nähnyt laitteen toimintaa.
Mitä tapahtuu jos laite kehitys työn keventämisen osalta ei mene eteenpäin keksinnollisyyden periaatteella,  Yliraskaat ei ole tekijälle hyväksi, olkoon mistä työsta tahansa  kysymys. Eläinten hoidossa on olemassa hoidettavalta ennalta äkki arvaamatta tulevat vaara tilanteet. Sorkkahoidossa on riittävästi tapaturman vaaroja joita on pystyttävä vähentämään niin vähiin kuin on mahdollista   


Vaan minusta tuo kippipöytäkin on sorkkahoitoteline...  ::) ::) Ja kyllä, minusta hoitoteline on ainoa menetelmä nautojen sorkkien hoitoon, jos työ tehdään kunnolla ja molemmille turvallisesti.

Saa vaan Heluna sinusta tuntua miten itse ajattelet kippipöipöydän määritelmäksi,  ne ei muuta menetelmää muuksi mikä on. Kippikihottava menetelmä on hitaasti jalat maasta kohottava nosto, kyljelleen kääntyvän pöydän avulla, sidottu leveiden hihnojen avulla  kaksi poikittain  ja yksi piituus suuntaan eläimen oikealle kyljelle. (Menetelmää käytetään eläinklinikoilla leikkauspöytänä) Pystymallin sorkkahoitotelineessa ei onnistu turvallisuus molemmille osapuolille, kun on 1200kg mikä tahansa rotu kyseessä. takajalkojen nosto on jo rasitus eläimelle + lisätty eläimen omat rimpuilut. Mikäli rajaat nautojen sorkkahoidon ainoaksi oikeaksi pelkät hoitotelineet.  Vaikuttaa et tiedä kippikohottavan menetelmän kokonaisuutta ainoastaan valokuviin tai videokuvaan perustuvana.  Käytännön työsssä et ole päässyt näkemään. Ajattelu tapasi muuttuisi näkemäsi jälkeen. Uskallatko suositella odotettujen poikimis päivien 1 viikon päästä, 2 kahden päivän  ja 3 täydet päivät olevalle,  >pystymallitelineessä sorkkahoitoa<  Kippikohottavassa olen hoitanut kaikki edellä olevat onnellisesti. Karja ja  karjan omistajat ovat olleet tyytyväisiä, myös itse olen ollut tyytyväinen  menetelmään ,  Jos  muilla on huomautettavaa  ne voi osoittaa suoraan sorkkahoitaja Matti Puputille

Sano miks Puputin käynnin jälkeen ne soittaa muille sorkkahoitajille .
Miten kippaavan telineen saat mahtumaa 3m leveään työ tilaan joka on yleisin pihatoissa .
[/quote)

Nyt en ehdi miettimään mitä ne soittaa muille sorkkahoitajille käyntini jälkeen. Nopeasti pitää huoltaa kippikohottava tuleviin , Tänään soitti uusi asiakas tilasi 2 sonnin + lehmiä (Angus) s.hoito ja kaksi kanta asiakasta  tilasi lypsäville. Kippikohottavaa ei saa mitenkään mahtumaan 3m leveään työasemaan, ainoastaan hinausmalissa voi säilyttää, Tilaa pitää olla n. 6x6 metriä ja jonotusparrelle 1,5x2 metriä Mikäli navetan suunnittelijat ja rakentajat uskovat sokeasti SSHY:n diasarja teline navettaan jossain on ollut  työ nimenä HALLITUS NAVETTAAN, siinä ei edes sanallakaan mainita kippikohottavan olemassa oloa suomessa vaikka kirjoitin asiasta  riittävästi, mainitaan jenkkiparsi ja lisää on tulossa suomeen. Piilonimimerkkikö? Heluna ei vastannut kysymykseen uskallatko suosittella pystymallin telineessä 1 viikon päästä 2 kahden päivän ja 3 täydet päivät,  poikivalle sorkkahoitoa  . entäpä miten hessu ?? Itse hoidan, tietenkin eläimen kunto vaikuttaa olosuhteet ja karjan omistajan mielipide. Työtilana olisi  kevytrakennus  hyvä, jonkä voi tilapäisesti tarvittaessa lämmittää. Ulos tulo reitti helpottaa siirtoja .  Matkavarusteena on sade katos ja talvela varten varusteinä katto ja pressu seinät.   


Vaan minusta tuo kippipöytäkin on sorkkahoitoteline...  ::) ::) Ja kyllä, minusta hoitoteline on ainoa menetelmä nautojen sorkkien hoitoon, jos työ tehdään kunnolla ja molemmille turvallisesti.
[/quote]

Saa vaan Heluna sinusta tuntua miten itse ajattelet kippipöipöydän määritelmäksi,  ne ei muuta menetelmää muuksi mikä on. Kippikihottava menetelmä on hitaasti jalat maasta kohottava nosto, kyljelleen kääntyvän pöydän avulla, sidottu leveiden hihnojen avulla  kaksi poikittain  ja yksi piituus suuntaan eläimen oikealle kyljelle. (Menetelmää käytetään eläinklinikoilla leikkauspöytänä) Pystymallin sorkkahoitotelineessa ei onnistu turvallisuus molemmille osapuolille, kun on 1200kg mikä tahansa rotu kyseessä. takajalkojen nosto on jo rasitus eläimelle + lisätty eläimen omat rimpuilut. Mikäli rajaat nautojen sorkkahoidon ainoaksi oikeaksi pelkät hoitotelineet.  Vaikuttaa et tiedä kippikohottavan menetelmän kokonaisuutta ainoastaan valokuviin tai videokuvaan perustuvana.  Käytännön työsssä et ole päässyt näkemään. Ajattelu tapasi muuttuisi näkemäsi jälkeen. Uskallatko suositella odotettujen poikimis päivien 1 viikon päästä, 2 kahden päivän  ja 3 täydet päivät olevalle,  >pystymallitelineessä sorkkahoitoa<  Kippikohottavassa olen hoitanut kaikki edellä olevat onnellisesti. Karja ja  karjan omistajat ovat olleet tyytyväisiä, myös itse olen ollut tyytyväinen  menetelmään ,  Jos  muilla on huomautettavaa  ne voi osoittaa suoraan sorkkahoitaja Matti Puputille
Huh huh . Sorkkahoito teline on ainoa paikka sorkkien hoitoon . Jos naruilla alkaa nosteleen ei saa muuta kuin selän kippeeks . Emojen kanssa on joskus helisemässä mutta ei aina , jotkut tulee kiltisti ei yhtään riehu . Riehuu lypsylehmäkin mutta lopettaa hetken kuluttua .

Uskooko sorkkahessu itsekin siihen opetettuun harhaan että sorkkahoitoteline on ainoa menetelmä sorkkien hoitoon ???.  Miten on mahdollista  Wienin  yliopiston ja saksan TLG laitoksen tekemässä tressi tutkimuksessa, huomattavasti vähiten on  tressiä kippipöytä työmenetelmällä tehdyssä sorkkahoidossa!  Miten asetetään kannatus liinat  pystymallin hoitoparressa  kun hoidettava 1200 kg alkaa jytäämään ja alkaa laskemaan takapäästään istuma asentoon samalla pudottautumaan makuulle?. 
Heips Maria kyselit sorkkien hoidosta emolehmille! Kokemusta on siihen  jo alkajaisiksi. Jos etsit sopivaa menetelmää emoille  Unohda kaikki pystymalli menetelmät,etsi mistä saat kippikohottavan menetelmän emoillesi. pystymalliset NS sonnitelineet ei ole siihen soveliaita. Olkoon sonni vaikka 1200 kg painava joka sorkka onnistuu hoitaa kylkimakaavassa työskentelyssa. Sinä päivänä pitää kiire unohtaa ja miettiä jos hän hermostuu menee koko homma ranttaliksi ja kaikki puuosat pistaantuu mitkä on rakennettu hepposeen malliin. On saatava hoidettua kierresorkkasetkin ei aina ole perinnollisyys kierteen alkuun syynä, siihen on olosuhteillakin osuutensa. Työskentely olosuhteisiin ei ole vielä olemassa karjatiloille riittäviä ohjeita mitkä on ihantelliset kippikohottavan asetus tilat emolehmille ja lypsykarja työskentelyyn. kippivaunu on ankkuroitava lujasti kiinnitys hihnoilla kiinni, muuten tapahtuu eläimen mahtavuudesta voimasta luonteen laadusta siirto vaunun asetuskohtaan eikä voi välttyä rikkoontumisilta.
saatat lähitulevaisuudessa löytää asiaan vastauksia lisää
Jenkiparsi oli esillä muuruvelellä, joillain meni silloin asia irvailun puolelle, nyt on jo toisin. Miten on mahdollista Saksan TLG laitos ja Wienin yliopiston tekemä tressi tutkimus vertailu  osoittaa kippikohottavan olevan huomattavasti kaikistä muista menetelmistä eläin ystävällisin, Ei ole menetelmän syy jos on otettu liika tai liian vähän. hinattava Kippikohottava ei liity mitenkään ahlmanin työnäytökseen. Kippikohottavan toiminnan on nähneet ainoastaan karjanomistajat , mikä  on tämän hetken kokonaisuus sorkkahoitotyössä. Asiasta esittävät  oman mututuntuman näkemyksiä sorkkahoitajat jotka ei ole edes nähneet. Kenenkään on turha kuvitella  pystyparsien olevat edellä kippikohottavan ominaisuuksista. Eläin ei saa olla tuote jota lasketaan kuinka monta menee tunnissa. Ihan tyytyväisiä on olleet karjatilan omistajat viime työskentelyyn jonotusparsi menetelmällä.  Mahdollisuus on nyt suorittaaa parasta A luokan työtä sorkkahoidossa, kippikohottava- jonotusparsi menetelmänä,  Pystyparsi menetelmin siihen ei ole mahdollisuuksia olkoon laite tehty vaikka havajilla, Kylkiasento poistaa monta ongelmaa mitä ei muuten olisi mahdollista: Maan vetovoima, eläimen käyttäytyminen,  kokoerojen vaikutukset.  Tärkeintä on hiki- tuska ei saa näkyä hoitajan kasvoistaja  ja työ väsymystä ei saa olla      
Kuinka kauan ne terveet kädet  ja kroppa kestää 7-8000 lehmän vuosivauhdilla sitä ranteiden vääntöä?  On vaikea sanoa esitetyistä  kappale määristä, ja jos kaikki muut hoitomenetelmän  asiat ei ole kohdallaan  hoitaja kypsyy jo ennen vuotta nopeasti pois työstä.  en ole nähnyt kyseistä videota! ainoastaan nettivalokuvan amerikkalaisesta kippipöydästä enkä ihmettele yhtään ontumisen syytä! Voi että jossain onnistuu sorkkahoito pelkästään pohja paskat pyyhkimällä pois takaulkosorkista- ja vielä liikakasvun leikkuun tekoa  suorittamatta  ???  suomessä ei!. Olisi jo petos syyte, käynti karjatilalla ensimmäisen- tai viimeisen kerran. Hissikohottavan kanssa  yksi kerta kävi seuraava tapaus,  etusorkka oli jäänyt hoitamatta?  takasorkkien työstö oli herkasti muutoksia aiheuttava työjäjestykseen ennen viimeisen etusorkan työstöä! joko eläimen käytöksen korjaus hoitoparren toimilla, takapään istumis asennon tai makuulle heittäytymisen jalkeen, unohtunut tehdä loppu tarkistus ko sorkan osalta.  Karjatila oli joko sorkan ontuman tai jonkun muun vuoksi kutsunut tarkistamaan eläinlääkärin  asiaa. Jos olisi viestitetty virheestä olisi voinut käydä korjaamassa asian, mahdollisesti siitä syystä katkesi sorkkahoitosopimus loppuun.?
Nyt kippipöydällä on kaikki pohjat näkyvissä yhtäaikaa, hoitamaton pohja selvästi erottuu likaisena ilman pohjan työstöä.  On selviö jos työ vauhti on 8-10L tunnissa on harkittava palkion suhdetta työn tyottavuuteen rahallisesti. On myös muistettava ilmaista ei ole työvalineiden kokonaisuuden kehittely toimivaksi, rahallisesti maksaa paljon, menetettyä työtuloja ja asiakkaita viivästymisten vuoksi työstä. Korjaus tapahtuu kuitenkin työn jaksamisen lisääntymisellä ja työn nopeutumisella. Jonotusparren lisäksi ei enää voi mukana kuskata lisää raskaita ajoaitoja, on jäkevämpää koota tilan kertakäyttö lavoista eläintä ohjaavia ratkaisuja, jo alumiini tikkaatkin on hyvä ratkaisu monissa kohdin ja ym. ohjaavaksi sopiva.   Sorkitaan.
Vapaa sana / Sorkkahoito - KIPPIKOHOTTAVA
: 06.10.08 - klo:20:44
Suomessa Kippikohottava on monella karjatilalla uusi tuntematon
sorkkahoito työmenetelmä, josta on enemmän ennokkoluuloja kuin
asiallista tietoa. Käytössä oli jo 70 luvun vaiheilla ensimmäisiä kippipöytiä, joiden  kehitys ei vastaa nyky aikaa. Nyt on hydraylinen hidas kippiliike joka ei  aiheuta juoksutusmaha vaivoja. Ensimmäinen hinattava kippikohottava saapui suomeen 2007 heinäkuun alusta, nopeasti ei voi tehdä asiaa kaikille karjatiloille tunnetuksi.
         
     Adam Smith kirjoitti  >   " Kippipöydällä on  vaikea löytää käsille
luontevaa asentoa ja sitä kautta oikeaa sorkkakulmaa< "niin kertoi oma sorkkahoitaja".<

Jos on terveet kädet ja muu keho. pystyy ohjaamaan jyrsinlaikkaa,  kaikkien sorkkakulmien teko onnistuu, Kerro sorkkahoitajallesi em. terveiset.

Kippikohottavan toiminta kokonaisuus muuttunut, uuden jonotusparsi
menetelmän ansiosta nopeammaksi, helpottaa työtä ja vähentää tressiä eläimellä entistä  pienemmäksi, Karjatiloilla missä mahdollisuus tehdä jonotusparsi menetelmällä, on olleet erittäin tyytyväisiä kokonaisuuteen. Menetelmän  kehittäminen on onnistunut hyvään lopputulokeen yli odotusten. Karjatiloilla sanottua tämän jälkeenkin  hoidatetaan tällä jos on saatavissa sorkkahoitoon.   

Kyllä on kokemusta kippikohottavasta hoitopöydästä sen ominaisuudet ohittaa kaikkien pystyparsi ominaisuudet . On testattu Saksan TLG laitoksella sekä Wienin  yliopiston työmenetelmä vertailussa.  Tressiä kippipöytä menetelmällä huomattavasti vähemmän kuin pystyparsi menetelmässä.,On jo selvää kun pystyparsi menetelmässä kohotetaan työstöä varten ylös jalka ravistelut alkaa, on tietenkin yksilöitä monia jotka ei ole moksiskaan. Hoitopöydällä on kaikki jalat kiinni työstön aikana, mikä vähentää eläimen irti yrittämistä hoitopöydältä, samalla kylkimakuu on osaltaan eläimelle kaikkein turvallisin työ asento ajatellen eläimen turvallista sorkkahoitoa.
Sivuja: 1 [2]