Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 740

Viestit - kylmis

Metsätalous / Vs: Pessinen
: 01.03.19 - klo:19:08
Tarina alkaa lähestyä päätöstä....

Pessinen meinaa jäädä eläkkeelle, vaikka silloin tällöin voi toki hiukan sahaa kokeilla harrastusmielessä.

https://www.youtube.com/watch?v=bskil3_1gVM

Syksyllä ilmestyy elämänkerta. Hiukan kyllä kiinnostaisi....

https://www.aarrelehti.fi/kuningasmetsuri
Vapaa sana / Vs: Toimiiko ?
: 27.02.19 - klo:19:09
On kerta kaikkiaan Fantastinen tämä uusi käyttöliittymä, me varmaan tienataan tällä.

Tietokoneella ihan käytettävä, mutta älypuhelimella meni sekavaksi ja turhaa kelaamista, että sai mainokset pois ruudulta. Eli jälkimmäiselle puolelle pientä petraamista.

Palsta tosiaan saisi olla miellyttävä käyttää, kun ei ole muutakaan tekemistä kuin istuskella täällä.
Kasvintuotanto / Vs: Alvari ei idä
: 27.02.19 - klo:19:06
Täytyy viedä kauppaan pussi. Josko saisivat itämisen liikkeelle.
Kasvintuotanto / Alvari ei idä
: 26.02.19 - klo:21:32
Onko tässä monitahoisen ohran idättämisessä jotain normaalista poikkeavaa, kun ei meinaa menneen syksyn Alvariin saada henkeä yli 50%:n. Katselin muistiinpanoista, että puintikosteus on ollut luokkaa 17 ja kuivauksessa ei kai sen ihmeempiä ole ollut. Aika isojyväistä monitahoiseksi. Ensimmäinen idätys ehkä ei mennyt kastelun puolesta ihan putkeen, mutta ei tunnu jälkimmäinen kokeilu paremmalla kosteudella toimivan juurikaan paremmin. Oliko tämä mennyt syksy nyt vaikea itävyyksille tms. Esim. 2017 tuhnusyksyn Ironi oli heittämällä 90%. Täytyy ehkä laittaa pussi menemään koelaitokselle, josko sieltä tulisi parempia tuloksia. Yleensä ei itävyyksien kanssa ole ollut mitään ongelmaa.
Kiinnostaisi vaan, että millainen on kokoomuksen tarjous maataloudelle. Kovasti sammutetuin lyhdyin on liikkeellä.
Susanna Koski MT:n kolumnisaan kehui kovasti Karhisen raporttia, eikä ainakaan tuominnut sitä 20 keur tukileikkuria.
Ei nyt kannata pahemmin tarjouksia jaella, kun homma toimii muutenkin. Maaseudun asioita käsitellään kevään kiertueella ja maaliskuussa taitaa olla ensimmäinen tilaisuus Hämeenlinnassa. Ehkä siellä selviää jotain.

Karhinen sanoi, että esimerkiksi 20000e ja siitä on nyt tullut totuus. En usko, että tästä päästään sen pitemmälle.
Onko jollain kokemusta näistä uudemmistä Palmsin kiinteälaitaisista kärryistä 1216 tai 1620. Vaikuttaisi siltä, että perälautaan ei ole pahemmin säätömahdollisuuksia. Onko sitten käytännön merkitystä, en tiedä. Kokemuksia voi heittää, jos jotain tulee mieleen.

Vähän yli vuoden nyt on ollut käytössä PT1216, ihan ok vaunu mielestäni hintaisekseen ja kulkee tyhjänä perässä kevyemmän tuntuisesti kuin Velsa 8500TV millä aikaisemmin tavarat kuskasin.

Vetokoneen tehot eivät oikein riitä täydellä kuormalla mutta on sen 4,5t painolla joka paikasta päästy kun on jaksanut vaihteistoa hämmentää.

Perälaudan alaosaa ei pysty säätämään, yläosan tiukkuutta pystyy säätämään. Piensiementen kuljetusta varten joutuu todennäköisesti tiivistenauhan perälaudan alaosaan laittamaan.

Maalaus nyt oli tyydyttävä mutta helposti syntyvät/nakyvät naarmut.
Ok. Tein taannoin vaihtokauppoja ja jäi käteen Junkkarin J10. Tuntuu siltä, että se on tehty entistä ohuemmista nikaleista vanhempiin verrattuna ja olen funtsaillut, että jos sen
vaihtelisi pois. Yksistään nuo Palmsin telirakenteet on huomattavasti järeämmistä raudoista tehty. Myös jarrut plussaa. Palmsin maansiirtokärry on ollut seitsemän vuotta ja sen maalaukset kestää vertailun
melkeinpä mihin tahansa kilpailijaan. Rautaa on vaikea saada näkyviin, usein pysähtyy pohjamaaliin. Ikävää, että maalauksista on tingitty. Renkaat vaikuttaa tosi paljon veto-ominaisuuksiin. Tuossa J10:ssäkin perusnelisatanen
jarruttaa melko tehokkaasti, saman huomaa helposti maansiirtokärryssä. Kiinnostaisi tuo isompikin versio, mutta pelkään, että 143 käy turhan kevyeksi, vaikka kärryssä on isot renkaat.
Tuttu luomumies ilmoitti, että ei tule vuokraamaan lisää peltoa, koska niitä ei nyt saa luomutukien piiriin. Pelkästään tervehdyttävä vaikutus tällä?

Oliko kyseessä kasvi vai kotieläinluomu?

Ihan mielenkiintoinen ratkaisu, jos laajentaminen tehdään kasviluomussa vain luomutuen takia, joka on kuitenkinkin aika merkityksetön vrt. tuotteesta saatavaan hintaan. Suurempi pinta-ala kuitenkin mahdollistaa laajemman viljelykierronkin.
Kasvitila.

En ole koskaan käsittänyt miksi luomulle pitää maksaa vielä lisätuki kannustuksen vuoksi. Kuitenkin säästöt ovat niin mittavat jo pelkästään sen takia, ettei tarvitse ostaa lannoitteita, kasvinsuojeluaineita, kuivaukseen menee vähemmän rahaa jne.

Mutta niin kouluttaja sanoi luomukurssillakin, että luomutuki on täysin välttämätön ja sitä ei saa alentaa.
suunniteltu alle 60 lehmän budjettinavettaa parsinavetan sivuun. Mahdollisesti vanhassa navetassa lypsy ( asema, käytetty) ja uuteen tulee vaan lehmille tilat. avokourut raapoilla, jotta voi myöhemmin helposti muuttaa hiehonavetaksi. Ajatuksena että tämä on ehkäpä välivaihe tulevaisuuden isompaan laajennukseen, jos sellainen mahdollista. Nyt ei mielestäni kannata laittaa isoa rahaa tähän alaan. Tavoite tietenkin että lehmäpaiksnhinta saa mahdollusimman alas. 59 lehmäpaikkaa + kuivikepohja; 8500 euroo per lehmäpaikka. Täyttöö tarvii jopa 2 metrii.
.
Mä vähän nykyään epäilen näitä "budjetti"navetoitakin miten saa likvin taipumaan. Ei tahdo taipua kohtuudella reilulla 10000 tuotoksella kahteen robottiinkaan. Yhteen pitäisi olla takametsää ja pari sataa tuhatta tilillä. Äkkiä väitäsin että Hesasta sillä rahalla asuntoja, niin saa paremman tulon itselleen kuin lehmiä lypsämällä.

kyllä niitä nyt suositellaan. pienemmällä velkataakalla ensin kuin että haukataan heti isoa ja kokonaan uutta. tästä on tullut varottavia esimerkkejä kuinka se iso - komea - kaikki uutta  ei ole sittenkään viisasta. Nyt neuvotaan että hyödynnetään vanhoja tiloja niin pitkälle kun sallii ja rakennetaan vain lehmille uutta. Täysin automatisoitu ei ole enää järkevintä. Just likvissä vois näyttää tällainen hyvältä kun kustannukset saa kuriin. Eikä lehmien tuotos ole kiinni siitä mikä on pytingin hintalappu. Ihan on onneksi muusta kun seinistä kiinni lehmien tuotos.

Useimmat eivät suosittele. Jos kysyt keneltä tahansa uuden navetan rakentaneelta (viimeisen 5-10 vuoden aikana) että olisiko kannattanut rakentaa halvempi navetta, niin tuskin yksikään vastaa että olisi. Monet, luultavasti useimmat kyllä vastaavat että ei olisi kannattanut rakentaa ollenkaa, mutta sitähän navettakiimainen ei kuuntele... Mutta tosiaan ei se että "olisi pitänyt rakentaa halvempi" ole kenenkään rakentaneen mielessä minään ongelmana. Enemmän varmaan moni "tulipa säästettyä väärässä kohtaa" ja tosiaan se "miksi ihmeessä rakensin tämän".
Halvalla saa usein helpoiten sen huonon ratkaisun ja nopeammin remontoitavaa tulevaisuudessa. Jos jotain tekee, niin sitten kerralla kunnollista. Epäonnistumisten paikkaaminen syö helposti kaikki aikaisemmassa vaiheessa haalitut säästöt.
Merkillinen juttu, kun aina valpas Ice ja monet muut kellokkaat ovat sivuuttaneet tämän vallan kokonaan.

https://yle.fi/uutiset/3-10658051

Kokonaiskannatus on noussut 2015 vuoden 3,5%:sta 11% tasolle.

Erityisen huomioitavaa on, että etelässä kannatus viidesosan tasolla.

Sen verran täytyy kuitenkin nostaa omaa häntäänsä, että olin jo 2015 mukana siinä 3,5% porukassa. Suosiota tulee ja menee, mutta kiitän kuitenkin kaikkia niitä jotka pysyivät kelkassa myös huonoina aikoina.

Ei minulla kai muuta.
On kieltämättä klapikauppiaat täpinöissään. Myin vajaan sata kiintoa koivukuitua 40e mottia alv 0. Eikä ole edes yksittäistapaus. Tuota luokkaa tarjoaa jo moni muukin. Ennätys 41e mikä tiedossa. Tuohon vielä rahti päälle. Toivottavasti nostavat hintatasoa vastaavassa suhteessa, ettei mene pelkäksi talkoopuuhaksi puun tekeminen.
Onko jollain kokemusta näistä uudemmistä Palmsin kiinteälaitaisista kärryistä 1216 tai 1620. Vaikuttaisi siltä, että perälautaan ei ole pahemmin säätömahdollisuuksia. Onko sitten käytännön merkitystä, en tiedä. Kokemuksia voi heittää, jos jotain tulee mieleen.
Ikäviä yksityiskohtia oli ainakin kuminan tuen putoaminen 200e->80e. Voi jonkun kohdalla vaikuttaa viljelypäätöksiin.

Mutta hyvin nuo rajoitukset puree. Tuttu luomumies ilmoitti, että ei tule vuokraamaan lisää peltoa, koska niitä ei nyt saa luomutukien piiriin. Pelkästään tervehdyttävä vaikutus tällä?
AB- alueella. Kokotilan rehunurmi, normaalisti ei myytävää. Tarkistin, mitä on saatavissa: Perus + vihertäminen 192 €, LHK 211 € ja Ymp 54 € hehtaarilta. Rahoituskurileikkauksia ei ole huomioitu. yhteensä 457 €/ha. Tämän tiedän toteutuneen.
Jotain tuota luokkaa oli täälläkin rehunurmet. LHP sitten hiukan enemmän. Ei mikään kovin kummallinen bisnes tuo hömpöttely enää tällä tukikaudella ja tulevaisuudessa varmaan pienenee lisää, kun poru asian tiimoilta on kova.
Muutama vuosi sitten rajanaapurin puolella  hakannut metsäkonekuski ihmetteli, kun koneen gepsi näyttää rajan ihan väärään paikkaan. Sittemmin ilmeni, että MML:n tiedoissa rajalinjan toinen rajapyykki on 40 m päässä siitä mihin se on maastossa merkitty. Luultavasti  digitointivirhe tjsp.

Kartoille tehtiin jotakin (digitalisaatioon liittyvää?) jonkin aikaa sitten. Kun Ratahallinto halusi aikaisemmin kaataa radan varrelta puita kauemmaksi, pyykit vastasivat kartan paikkaa. Muutaman vuoden kuluttua oli moto tulossa kaatamaan Valtion puita pois useita kymmeniä metrejä meidän ja naapureiden puolelta. Rajan paikka oli kartoissa muuttunut ja raja siirtynyt 20 - 30 metriä väärään paikkaan. Kannattaa tarkastaa, että kartat vastaavat pyykkejä vielä nykyäänkin...
Joo, meni hieman luottamus maanmittauslaitoksen karttapaikan tilusrajojen oikeellisuuteen tässä taannoin. Käytiin naapurin kanssa rajankäynti hyvässä yhteisymmärryksessä, kun oli 700m tukossa olevaa metsälinjaa. Sovittiin, että otetaan siihen maanmittari. Katselin aikaisemmin kyseiseltä linjalta lähtevää toista linjaa, että se on vedetty jonkun matkaan naapurin puolelle. Helppo päätellä ilmavalokuvan kanssa, kun näkee kovan metsän ja taimikon rajasta, että raja on kuviteltu väärään paikkaan. Ehdotin, että käydään sekin raja läpi. En viitsinyt puhua mitään rajan vikapaikasta. Sitten maanmittari meni kulmapyykille, joka oli onneksi aikamoinen isonjaon aikainen kivikasa. Aikansa katseli koordinaatteja ja totesi, että jostain syystä ne heittää parikymmentä metriä sivuun. Korjasi ne kohdilleen ja rajankin asettui siihen, missä sen oli kuviteltukin olevan.

Eli edelleen pätee se tosiasia, että raja menee siinä missä pyykit sen osoittavat olevan. Kaikki uudenaikainen tekniikka on lopulta epäluotettavaa, mutta kiviin voi luottaa. Siksi olisi erittäin tärkeää, että niitä ei tuhottaisi tai välinpitämättömyyttään jätetä johonkin pusikkoon kätkeytymään juurakoiden alle.
Mikäli oikein käsitin 0,7 ei merkkaa mitään, kun määräykset voidaan tarvittaessa kiertää. En päässyt selville miten, mutta onnistuu.

Mistä tuo 400miljoonaa tuli, kun tekstitv:llä sanottiin 250 miljoonaa.

Mitä tulee ulkoistamiskohuun kokonaisuutena, niin Kokoomus olisi hieman kusessa, mutta onneksi Sanna Marin oli mennyt tyhmyyksissään allekirjoittamaan Tampereella jonkun paperin, että hoitajamitoitusta voidaan alentaa tms. :D

Tämä ulkoistaminen on sopinut ihan hyvin kaikille suurille puolueille, samoin kuin kunnille ja kaupungeille. Jos ei olisi sopinut, niin miten on selitettävissä, että nyt on koko maa täynnä Attendoa ja Esperiaa.

Eihän tuo vanhusten kuukahtaminen hoitovirheisiin ole hyvä asia ja touhuun pitää nyt puuttua. Niinpä tulee varmaan mittava lainsäädännöllinen paketti, jolla hoivakotien toimintaa ohjeistetaan ja valvotaan. Toiminta on ilmeisesti ollut liian vapaata, vai miten tilanne on tulkittavissa. Nyt tuli vaan firmoille hiukan tenkkapoo, kun toimintaympäristö kiristyy. Lähtökohtaisesti tietysti nostavat taksoja ja lähettävät kunnille isompia laskuja joista sitten väännetään kättä.

Vaikea yhtälö.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 740