Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 738 739 [740]

Viestit - kylmis

Vapaa sana / Vs: Maidon tuet
: 26.10.07 - klo:12:14
Se on iso helpotus jos velkaa ei ole. Helppo pistää pillit pussiin jos alkaa siltä tuntua ja voi alkaa tehdä jotain muuta. Voi vaikkapa hankkia elämän.

Olisi hyvä asia jos ihmiset näitä investointeja tehdessään jo suunnittelisivat asiat niin, että satunnaiset vastoinkäymiset kuten vaikka viljan hinta eivät heti heilauttaisi koko paattia. Sama asia pellon kanssa. Tausta-asiat pitäisi hoitaa kuntoon. Taisi olla Maaseudussa tässä taannoin, kun joku nuori viljelijä teki jotain kotieläinrakennusta, taisi olla navetta. Siinä se sitten tokaisi epävarmuustekijöiden kohdalla, että 141 voi poistua, mutta kyllä sen tilalle tulee sitten jotain muuta. Huh-hu, mitä taloussuunnittelua.  ???
Vapaa sana / Vs: Vaihdetaanpas osastoa
: 26.10.07 - klo:12:02
Mun mielestäni vapaa sana ja yleistä maataloudesta voitaisiin yhdistää vaikkapa Kaatopaikka termin alle. Tylsää alkaa erottelemaan asioita näiden kahden osaston välille. Sitten tulee sitä edestakaista velaamista jne.

Vai olisko Talojussin tietolaari hyvä osasto?
Äestä ei kannata hukata pois. Vuodet ovat erilaisia ja olosuhteet vaihtelevat. Korvaako lautasmuokkain äkeen kaikissa tilanteissa? Kannattaa pohtia tarkasti...
Vapaa sana / Vs: Maidon tuet
: 26.10.07 - klo:09:56

1,2 18,3 160,9   0 17,8 157,8 eikä aivan köyhiä. Verojen jälkeen jää käyttöön enemmän kuin minulla, melkein 30 K€. Kyllä tuolla kaksi ihmistä elää.

Näitä rinnastuksia ei tietysti saisi tehdä, mutta jos A alueella pärjää näinkin hyvin, niin kuinka hyvin menee sitten C alueella. Sääli, että vilja maksaa niin paljon. Tavallinen viljanviljelijä ei vaan voi tilanteelle mitään. Eletään kuulemma markkinataloudessa ja markkinat määräävät hinnat. Ikävä juttu jos loppuasiakkaalla menee huonosti, tsemppiä heille. MTK:n toiminnanjohtaja tässä meikäläisen alueella sanoi taannoin, että kun rakennatte niitä isoja navetoita, niin pitäkää siitä huolta, että myös peltoa löytyy tarpeellinen määrä itseltä. Minusta oikein viisas neuvo.
Vapaa sana / Vs: Keskusta valehtelee.
: 26.10.07 - klo:09:23
Hmm. Kuinkas tämä ympäristötuen rahoitus meinataan järjestää. Lisäosien korvaukset maksetaan sitten joskus, tyyliin polttoaineveron palautus vai. Aina vaan sekavammaksi menee.  :-[
Aika jännä näkemys sulla Opelixi :) Mä voin kyllä luvata kirjoittavani aktiivisesti tänne uudelle puolelle, vaikka selailisin vanhojakin artikkeleita. Jos kysyn nyt uudestaan mielipiteitä vaikka rapidin etuladasta, niin en välttämättä saa yhtä fiksuja vastauksia kuin aiemmin. Suurin syy on se, että kaikki ei välttämättä käytä tätä palstaa kovin aktiivisesti ja siten jää hyvät (?) kysymykset vastausta vaille. Vanhasta arkistosta on mahdollista koittaa hakea vastauksia, kun samat kysymykset tällä kuitenkin usein toistuu. Toisaalta luulen, että vanha arkisto menettää ajan myötä merkityksensä, kun maailma menee eteenpäin.

Tässä vaiheessa kuitenkin olen arkiston säilyttämisen kannalla.
Kävin myös keskiviikkona paikanpäällä toteamassa tilanteen. Yrman osastolla oli julmettu Horsch Prontto kylvinkone. Apulantapuoli mukana jne. Eli jos hehtaareita löytyy niin siitä. Pakko myöntää ettei oikein sellaisia uutuuksia löytynyt, jotka olisi mieleen jääneet. Maansiirtokärryjä ja lietevaunuja oli aika kattavasti. Kustannukset alkaa olla kohtuullisia. Parkkimaksu 4-5e ja ruoka yläkerran ravintelissa 9e. Kannattaa tosiaan ottaa lompsa mukaan. Mönkijöitä taisi olla mukana enemmän kuin viimeksi. Tässä jotain mietteitä.
Vapaa sana / Vs: Maidon tuet
: 25.10.07 - klo:14:48
Lueskelin jotakin messuilta tuomaani maatalouslehteä ja siinä oli metsänhoitoyhdistyksen kaveri Hyvinkäältä haastateltavana. Se sanoi, että aika usein käy nykyään niin, että kun metsä on myyty pois, niin uudistamisen sijaan tilalle tulee jotakin muuta käyttöä. Eli käytännössä aletaan lohkoa tontteja.

Vapaa sana / Vs: 141-142=?
: 25.10.07 - klo:10:53
141-142=-1
Vapaa sana / Vs: Maidon tuet
: 25.10.07 - klo:09:30
AB alueen maidontuottajat ovat aina olleet poikkeuksellisen tyytäväisiä oloonsa. Tosi vähän on kuulunut minkäänlaista napinaa alhaisemmasta tulotasosta.
Vapaa sana / Vs: Fossiilit
: 25.10.07 - klo:07:22
Pikaisen arkistojen tonkimisen jälkeen löysin ensimmäisen tahran itsestäni 6.6.2003. Sen tarkempaa muistikuvaa palstalle tulosta ei löydy. Elikkä juniori tässä vielä ollaan teihin änkyröihin verrattuna, mutta täyttyypä sitten nuoren viljelijän status tältäkin osin.

Olisin varmaan aloittanut palstan seuraamisen aikaisemminkin, mutta myöhäisempään mukaan tuloon on ihan pätevä peruste. En ole huomannut tällaista keskustelukanavaa aikaisemmin  ;D
Vapaa sana / Vs: Haavisto ja 141-pysyvyys
: 24.10.07 - klo:21:34
Ei auta enää Kekkosen aikakauden miehet. Euvostoliitto on niin kova vastus.
Täällä olikin näämmä virallinen ilmoittautumis-sivu. Elikkä kylmis on edelleen kylmis. :)
Kattelin tänään Koneagriassa Kivipekan esittelyvideota ja kyllä siinä syntyi minusta ihan kohtuullista jälkeä. Kävin toissa syksynä katsomassa livenä koneen toimintaa ja kyllä se minusta käänsi kauranpahnaa ihan hyvin.

Hiukka ihmetyttää jos carrier nousi, mutta samanlevyinen catros ei, koska koneet ovat suurin piirtein saman painoisia.
Vapaa sana / Vs: Uuden kanavan toimivuus
: 24.10.07 - klo:21:09
Mainiota.  8)

Palstalle saatiin oma moderaattorikin. Ja laittoi itselleen heti kaikki 5 tähteä muttei sentään senior-memberin titteliä.  :D

Tuoko moderaattori omia mielipiteitään julki vai pysyykö taustalla kokonaan?

 Jokainenhan varmasti muisti lukea tarkasti rekisteröitymislomakkeen ennen sen hyväksymistä.

No varmasti muisti lukea! ;D Eli kaikkiin vastaus yes ja mahdollisimman nopeasti eteenpäin...
Sivuja: 1 ... 738 739 [740]