Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 42

Viestit - Kohta-Sippoolan Kaappoo

En oo vissiin kertaakaan vielä ostanu polttoöljyä, kasvinsuojeluaineita, apulantaa tai rehua kasvokkain. Aina puhelimes tai sähköpostilla. Oonkohan maksanu paljonkin ylihintaa...  :o
Ottamatta asiaan muuten kantaa, näkisin että tämän ja muutaman edeltävän vaihdoksen pitäisi avata Valiossa silmiä sille mikä tällaisessa kehityksessä on uhkakuva. Jo muutamia vuosia sitten on kavereiden kanssa ollut puhetta, miten saman hinnan maksaminen kaikille, osuustoiminnan periaatteiden mukaisesti, riippumatta keräilykustannuksista, voi johtaa tilanteeseen, jossa kilpialevat meijerit noukkivat pistehinnoitelulla suurimmat tuottajat, jolloin Valiolle jäävät ne, joilta maidon keräily on kalleinta.

Mikä tähän on oikea ratkaisu, sitä en tiedä. Mutta asialle olisi suutä varata ajatus jos toinenkin.
Yleistä maa- ja metsätaloudesta / Vs: MTK
: 24.11.14 - klo:18:37
harkitsemassa eroa. kymmenen vuoden jäsenmaksuilla tekis komian etelänreissun.

siipikarjaliitto valvoo etujani kanapuolella riittävästi. tukiongelmat, joista olen ollut yhteydessä mm. mtk:n puheenjohtajaan (lfa-korotus oy:n osakkaana) eivät ole poistumassa, joten jostain on sitten säästettävä.

kauhee maksu mun mielestä. mulla on viä ylipinta-ala siellä ku ei oo jaksanu korjata.

Myös siipparin jäsenenä näkisin asian hieman toisin. MTK:n toiminnassa on paljon kritisoitavaa ja kehitettävää, ja toisaalta Siipikarjaliitolla on aito tarve ja motivaatio vaikuttaa, mutta MTK on joka tapauksessa, kaikista ongelmistaan huolimatta se järjestö, joka "istuu kaikissa pöydissä", jota kuunnellaan ja joka antaa lausuntoja. Itse näen että myös Siipikarjaliitto tarvitsee tuekseen MTK:ta. Järjestöt eivät ole kilpailevia, vaan pikemmin toistensa toimintaa tukevia.
Kohlimilta yli meno taitanee tosiaan olla yksikelaisten ongelma. Muualtakin olen kuullut samaa. Jossain näyttelyissä Keskon mies jopa väitti, että kosteissa olosuhteissa 240 Avero olisi 320 Tucanoa tehokkaampi!

Tästä meidän kakskelaisesta kimppakoneesta loppuu hyvässä kasvustossa voima ja heikossa nopeus, kun koneistoon nähden liian kapealla pöydällä ei saa riittävästi tavaraa sisään. Käytettynä ostetun ongelmia.

Ja samainen tyhjennyskierukan pukki siitäkin on hajonnut pari kertaa. Tänä syksynä hajosi yksi seulastoa käyttävä rauta, jossa oli todennäköisesti valmistusvika, sillä yksikään huoltomies ei ollut ikinä kuullut ko. raudan pettäneen. Eikä myöskään ollut kuullut, että puimurista olisi mennyt alavesiletku! Muut viat ovat olleet lähinnä käyttäjistä, joko nykyisistä tai entisestä omistajasta johtuvia. Moottoritunteja on nyt n.1300 ja hehtaareja n.2700.
Ajatuksia pohjaratkaisusta ja ehdotuksia paikoista, joissa kannattaisi käydä katsomassa.

http://www.haali.fi/albumi.html
Työntekijöitä tuo kokoluokka ei juuri kanna, korkeintaan niitä voi olla sesonkitöissä kesällä.

Lisäksi päiväkasvujen ja teuraspainojen tulisi olla hyvät, niihin pääsemiseksi tarvitaan laadukasta säilörehua ja useimmissa tapauksissa viljaa, ellei teollisuuden sivutuotteita ole reilusti saatavilla. Näin siis pitää hanskata myös kasvinviljely.

Lähinnä tuollainen  hanke työllistää yrittäjän itsensä, ei missään nimessä vähäpätöinen asia se.

Jos vertaa esim robotti pihattoon niin helposti 500-600 tonnia halvempi ja stessivapaampi :)...iso raha vetää tissistä.

Ennen kuin sitoo itsensä 15-20 vuodeksi (+tulevat muutokset), kannattaa tuotantoa pohtia myös yhteiskunnan kannalta. Lypsylehmä muuttaa rehua ihmisravinnoksi järkyttävän paljon paremmalla hyötysuhteella kuin sonni. On tietysti perusteltua tuottaa niillä pelloilla, esim. pohjoisessa, joilla kasvaa kunnolla vain nurmi, jotain syötävää kansalle. Mutta sellainen dieetti joka oli aivan kannattava 2007 asti, eli 5 kg viljaa/sonni/d ja teurasikä 20 kk+, on aivan järkyttävä. Sillä viljamäärällä, mikä kuluu naudanlihakilon tuottamiseen, kasvattaisi kilon sianlihaa siittiöstä alkaen+kilon broilerinlihaa ja vielä jäisi säilörehut vaikka biokaasuenergiaksi. Lihakarjan kasvatus on perinteistä kultuuria monessa maassa ja tuet siksi vahvalla pohjalla, mutta ei välttämättä ikuisia. Kestävyystarkastelua viljan syöttäminen sonneille ei kestä.

Naudanlihan tuottaminen jatkuu niin kauan kun yhteiskunta jaksaa sitä massiivisesti tukea, ei yhtään pitempään.

Tai sitten niin kauan kun  ihmiset haluavat syödä naudanlihaa. Tuet pois -> tuotanto alas ja hinta ylös -> edelleen syödään nautaa, mutta ehkä vähemmän kuin ennen.
Myös omalla farmilla lämpökeskuksen päivitys suunnitteilla. Kattilan tehon nosto juuri tuohon 80 kW luokkaan. Käytössä 60 Ala-Talkkari vuodesta 2000, kattila sinänsä ok mutta tehon puolesta meinaa mennä pakkasilla maitohapoille.  Murheet mitä vuosien  varrella olleet pääasiassa ennen pannua.  Onkohan nuo Heinzomatit ja Gillesit  ym. miten hankalia sovittaa  olemassa olevaan systeemiin pannuhuoneessa.  Kokemuksia?
Talkkari varmaan edullisin ja helpoiten sovitettava vaihtoehto eikä pannun kestoikä varmaan ole minimitekijä.  Pitäis vain saada sellainen kattila, että noen tulo korsteenista loppuisi, koska kattilahuone keskellä pihaa.

Entä jos vanhaan systeemiin vain lisäsis ISOON varaajan ja savukaasusyklonin. Mahtaisiko riittää? Voisi ainakin olla suhteellisen edullinen mikäli vanha systeemi muuten toimiva.
Vai olisko lämmöntalteenotto parempi? Paljonko yli 400 on savukaasut ;D

Jonkin verran yli 200 täydellä teholla. Lähellä 300 astetta käytiin kun kuivaajalle otettiin 20% ylitehoja.

Jos oletetaan, että uuden saksalaisen laitoksen hyötysuhde olisi 10% parempi, uuden laitteiston hinta 20k€ ja polttoaineen hinta 20€/MWh, tulisi vuosittaisen kulutuksen olla n.1400MWh että laitteiston uusiminen kannattaisi pelkän energian säästön takia.
Vuokraa tai myy se jollekin.
No ei minulla tuollaista ole. Tämä tuli vaan ns. esille..

Saako tuollaisen purkaa ja haudata, vai pitääkö se kierrättää. Esim. jokin kerrostalo pitää kierrättää ja maksaa siitä itsensä kipeäksi.

Jos kyse on nykyaikaisesta betoonielementti rakennuksesta, niin luulis noiden elementtien uudelleen käyttökin olevan mahdollista. Toisaalta nykyään rakennettavia ei taida saada hajalle kuin atomipommilla.
Eivät ne ole ikuisia.

Jotenkin nämä betonibunkkerit vielä revitään alas. Ja siitä on nyt kyse... onko joku tehnyt tuon jo.

JA MITÄ SE MAKSOI

Samaa olen itsekin joskus miettinyt. Mitä tapahtuu kun nämä tulevat taloudellisen ja toiminnallisen elinkaarensa päähän?

Betonielementit voisi joku huolia ilmaiseksi jatkokäyttöön, mutta lattiarakenteet ovat varmaan ongelmallisimmat. Mitä tehdä muutamalle tuhannelle neliölle kulunutta ja epämääräistä betonilaattiaa?
Joko tässä hankkeessa kustannus on saatu pudotettua lähemmäs esim. Virolaista hintatasoa, vai vielä huitelee taivaissa?

Kyllähän suomalainen yhteiskunta varmistaa sen ettei Viron tasolle ainakaan meillä päästy.

Mitkä vaatimukset nostavat eniten hintaa? Palomääräykset?

Oman tuntuman mukaan lumikuorma ja routa tekevät toisen mokoman tai jopa enemmän kuin viranomaismääräykset tässä omassa tuotannossa. Pakkanen nostaa lähinnä lämmityskuluja, muttei niinkään rakentamiskuluja - pois luettuna routaeristys ja sen vaatima perustaminen.
Myös omalla farmilla lämpökeskuksen päivitys suunnitteilla. Kattilan tehon nosto juuri tuohon 80 kW luokkaan. Käytössä 60 Ala-Talkkari vuodesta 2000, kattila sinänsä ok mutta tehon puolesta meinaa mennä pakkasilla maitohapoille.  Murheet mitä vuosien  varrella olleet pääasiassa ennen pannua.  Onkohan nuo Heinzomatit ja Gillesit  ym. miten hankalia sovittaa  olemassa olevaan systeemiin pannuhuoneessa.  Kokemuksia?
Talkkari varmaan edullisin ja helpoiten sovitettava vaihtoehto eikä pannun kestoikä varmaan ole minimitekijä.  Pitäis vain saada sellainen kattila, että noen tulo korsteenista loppuisi, koska kattilahuone keskellä pihaa.

Entä jos vanhaan systeemiin vain lisäsis ISOON varaajan ja savukaasusyklonin. Mahtaisiko riittää? Voisi ainakin olla suhteellisen edullinen mikäli vanha systeemi muuten toimiva.
Aina, ihan aina, kun mm-ministeri on ollut kepulainen, on kyyti etelän viljelijälle ollut kylmää.

Vasta nyt alkaa edellistenkin kierrosten vaikutukset iskeä todenteolla.

On se ihme miten kepu pystyy viemään koko maata miten tahtoo oli se sitten oppositiossa tai hallituksessa!

Ja kokoomus taitanee olla aika onneton puolue, että vaikka se tahtoisi tehdä hyvää, ei se kahdeksan hallitusvuoden aikana ole pystynyt kepun tekosiin mitenkään vaikuttamaan. Kepu vie Suomen oppositiosta käsin perikatoon, eikä päähallituspuolue pysty tekemään mitään!
No nyt löytyi. Oliks jollain se 165 näitten eteen?

http://www.nettikone.com/muu-merkki/kierukkakarry/1214458

"Moommalasta päivää. Ostaisin suurimman traktorin mitä löytyy ja työlaitteeksi sen pienimmän mitä löytyy, meillähän on vaan avo-ojaa ja harmaita latoja...." ;D

Vielä syksyllä 2011 tuollainen puinen, samanlaisella oransilla kierukalla varustettu navarikärry, jossa oli myös lentokoneen renkaat (tosin teli) oli meillä tilan toiseksi suurin kärry!  8)

Kaikkien ikäväksi tämä korkea ja kapea komeus kaatui ja Pohjola lunasti sen yllä olevan kärryn hintaa huomattavasti korkeamalla hinnalla. Näin ollen olin lähes pakotettu ostamaan läheisen yhteiskuivuriporukan vanhan kärryn. Vaikkakaan se ei ole telikärry, on sen laidat terästä ja siinä on oikein kaksi kierrukkaa!
Vieläkö jonkun pitää kävellä perässä keräämässä irronneet osat on jälkiharaan asennettu magneetti?

Vieläkö nuo ruostuvat vuodessa, jos käyttää muuta kuin Yaran lannoitetta?

Vieläkö noissa on vantaissa ryssäläiset, kestovoitelemattomat laakerit?

Itsellä -02 -mallinen 3000ST, jolla on kylvetty n.1400ha, enkä tunnista kuvaustasi. Ja muutakin kuin Yaralaista on tullut käytettyä.

Parasta Junkkaria on käsittääkseni juurikin kylvinkoneet ja tuo uusi mallisto vaikutti tässä kylällä pyörineen 0-sarjalaisen perusteella varsin uskottavalta. Monia parannuksia oli tuohon vanhaan ST:hen verrattuna. Josko sitten muutaman vuoden päästä...
Tämä on juuri sitä. Kun ei osata tai uskalleta edellisiä ongelmia korjata, rakennetaan lisää.
Kohta kun vanhaa valuvikaista muuria ollaan paikattu aikaan sopivaksi huomataan että se on niin korkea, että kaikki toiminta tukehtuu sen taakse.

Mahdetaanko huomata...
Nallehan esitti myös yhteisöveron poistoa. Jos nuo koplattaisiin yhteen voisi lopputuloksessa olla järkeäkin.
Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 42