Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 453 454 [455] 456 457 ... 651

Viestit - lypsyukko

vuotaa hyd-öljy tuosta keskeltä putkien välissä olevasta kohdasta?

Joku kara tuolta muistaakseni tulee pihalle, kun sen sivussa olevan ruuvin vetää pihalle. Jotain tälläistä ainakin mun Fiiatis korjailtiin. Lohko käteen ja uudet tiivisteet sisuksiin, hyvä siitä tulee  ;D Kyllä ne näitä on huollos oppinut avaamaan, itte ei saa kuin jouset pomppimaan piiloon  8)
Paljos tuollaista hevonkakkaa saa syksyllä laittaa per ha? Kuiva-aine oli 31%.

15?

Eikä tarvisi hukata ku 450 mottia. Perteeni...


Nyt tietysti pitäis osata lyödä faktat pöytään, mutta eikös se määrä ollut kiinni liukoisesta typestä? Tuo pitää selvittää ennen kuin ens vuoden lohkokirjanpitoa väsää. Oliko se 30kg/ha liukoista ? Hyvä kysellä kun paskat ajettu  ;D

No ei haittaa kokonaistyppi 1,06, eli saa sen 30 mottia vetää syksyläkin hehtaarille. Siinä jos ei lantraa näytettä ja 5 korvilla pyyhkii typet ja fosforit, niin hennoo tulla ongelmia levityksen suhteen syysyllä. 6 kuutiota hehtaarille?


Googelilla en nyt tähän hätään löytänyt, mutta muistakseni kyse oli liukoisen typen määrästä ja sillä joku maksimi arvo. Kokonaistyppi vaikutti vaan nitraattidirektiivin mukaan kokonaistyppenä 170 kg/ha. Eli keväällä ja syksyllä ei mun paskoilla onnistu, mutta syksyllä ja keväällä ihan jees  ;D Jos joku löytää / muistaa miten tuo oikeasti menee, niin saa laittaa tiedon jakoon  ::)
Paljos tuollaista hevonkakkaa saa syksyllä laittaa per ha? Kuiva-aine oli 31%.

15?

Eikä tarvisi hukata ku 450 mottia. Perteeni...


Nyt tietysti pitäis osata lyödä faktat pöytään, mutta eikös se määrä ollut kiinni liukoisesta typestä? Tuo pitää selvittää ennen kuin ens vuoden lohkokirjanpitoa väsää. Oliko se 30kg/ha liukoista ? Hyvä kysellä kun paskat ajettu  ;D
Mites ihan joku ritilä sm tai niittikoppi?

Muuten menisi mutta en hae pelkkää metsäkone/kaivurilavettia vaan mahdollisimman monikäyttöistä. Koneiden lisäksi  paaleja, säkkejä, lavoja, pitkää tavaraa jne. Pitäisi toimia pitkänä ja matalana tasapohjaisena lavana. Ns paalikiilan voi tehdä itse tai ottaa lisävarusteena jos ihan suoraa haluaa.

En tiedä mitä kunnolliset sitten maksaa, mutta tuohon käyttöön mäkin Chieftainia käytän. Ajorampit lukitsen paaleille koneen sidonta kahleille "kulmaan" , jotta kaks aksilaiseen mahtuu 6 paalia perätysten. Tasoitus kiilaa ei ole, mutta jos olis, niin "kulma" sais olla pienempi. Nyt tahtoo jotkut nyppylät ottaa ajorampin pohjatukeen. Mutta mukava tuollaisella jousi kärryllä on hakea vaikka rakennustavaraa, ei tartte pyörtänöille siroteltuja käydä erikseen keräilemässä.

Paljonko muuten voittaa ajassa kun ajelee 50-kulkevalla dragtorilla 10-kilometrin päähän verrattuna 40-kulkevaan? Ei taida montaa minuuttia olla  ::)

30/ 40 ero on ainakin sellainen , että kusta ei kerkiä, kun 30 traktori on pellolla. Aika lailla 10km matkalla testattu ja muutaman kerran 40:n traktorilla monttuihin himmattu. 30 kuski tuskin himmaa, sen verta hätäänen pappa  ;D
Lanta-analyysissä meillä naudan 21,8% kuiva-aine pit.

Jotain tuollaista se mullakin oli. Seinäjoen labra sai siitä  0,5litran paskanäytteestä kaksin kertaisen tilavuuspainonkin siihen nähden mitä itte punnittin. Siis sen 0,5l purkin sisällön. *ittu oli viimeinen kerta kun sinne mitään lähetän. Täytyy lähettää ens keväänä Ouluun, niiltä on tullut hyviä tuloksia  ;D
Ekalla rimaa hipoen, lukematta . 15/25 Paljon kiinnostaa alkuperäisrodut ... katteiden käytöt ym . Oikeastaan ei oikein mikään  ;D
Vähäisellä käytöllä puoliska Chieftainista. Eipä tuosta pahaa sanomista, paitsi käsijarrun vinssin "nystyrät" oli vähän liian pehmyttä ainesta. Ramppien sitominen sidontaliinalla aika naurettava viritys, tosin toimiihan sekin, jos kunnolla laittaa  ::)
Kuinka usein muuten foorumilaisilla on elukoilla utaretulehduksia? Vuodessa x määrä, ja kertokaa toki eläinmäärä. Meillä vaivas yhteen väliin utaretulehdukset mutta ne sitten vähän väheni pikku jutuilla.
Seleenin syöttöä lisättiin vähäsen, parsien etuseinän asentoa korjattiin taaksepäin ettei parrelle paskois niin herkästi, parsimattoja leikeltiin venymisen johdosta ettei päällekkäin ole ja siten bakteereja kerry mattojen väliin. Mitä muita niksejä foorumilaisilla olis?
Entä turve vs. Kutteri? Kumpaa muut käyttää?

Vuonna 2012 muistaakseni noin puolen vuoden aikana 75% lehmistä sairasti tulehdusta. Osaa hoidettiin , osaa ei, tulos sama jotkut toipui jotkut ei. Osa uusi osa ei ... seleeniä, milkodex, kertakäyttö paperit pyyhkimiseen, kertakäyttö hanskat, kutteri turpeen tilalle. Siinäpä se. Pikkuhiljaa mielestäni ihan Ok utareterveys. Noista kertakäyttö hanskat jääänyt pois. Nyt n. 9kk lomittaja vetoista karjanhoitoa. Muistaakseni 6 tulehdusta, joista 4 tuli yhdellä lomittajalla 4+4 päivää töitä. Muiden lomittajien pyynnöstä ei tule enää meille. Solut pyörineet näillä 2:lla lomittajalla ja muutamalla hyvällä "sijaisella" 35-61 tuhannen paikkeilla. Saattaa hieman pompsahtaa kunhan itte lypsylle joudun 8)
Nyt taas tuli vastaan näitä olis kannattanut jättää Keskiselle vehkeitä. Voi toki olla miehessäkin vika, mutta ainakin kritisoin myyjän kommenttia "Siellä on hyvät ohjeet". Kissan posket ... "kuva laitteesta, joka tosin saattaa olla viitteellinen". Sitten näitä normaaleja liirumlaarumeita ... Nekin suomennettu varmaan kiinasta ilman ajatustakaan että mitähän ne tarkoittaa  ;D Laite oli plasmaleikkuri. 3mm lattarautaan tuli pieni kolo, kuparikärki suli varmaan enemmän kuin tuo lattarauta  ;D

Parhaat koneet mulla on rautavartinen leka ja rautakanki, eivät hajoo kirveelläkään  8)

Johtunee siitä että kirves on tarkoitettu työstämään puuta, ei metallia.
Lypsyukko ei saanut 590 massikkaa käyntiin kylmästä, mullakin niitä oli pari kappaletta ja käynnistyi tosi hyvin vielä kolmestakympistä.(tilanpuutteen vuoksi ulkona)

Nämä on yksilöjä. Toiset lähtee , toiset ei , ihan pitkän linjan Ferkun huoltomiehen mukaankin. Roikasta lähtis jos talvella tarttis. Eipä tuolla ikään talvella ole oikeastaan käyttöä ollut, nykyään ei oikein edes kesällä. Paitsi kehumatta jääneiden Ylön paskakärryjen edes, laitumien lannoituksessa, käärijän edes ja siirrän tään tällä tohon pien homma käyttöä. Mutta toki teherä vois muutakin, jotenkin vaan aika ja nopeudet ajaneet ohi, vaikka ei välttämättä sen parempia muuten oliskaan (siis ne muut merkit).
Tarkemmin ajatellen, en mää oo ostanut mitään huonoa. Osa remonteista varmaan johtuu huonosta tuurista ja käytöstä. Toisaalta ei mitään katastrofaalista oo silti ikinä vastaan tullut. Toki ostokrapulaa ja muuta harmitusta. Halvat Keskisen maahantuomat kiinan himmelit tietysti hajooa muutaman käyttökerran jälkeen , mutta ei korkealta tipukkaan. Ja jos niitä käyttää jo takuuaikana niin voi sitten vaihtaa ihan johonkin muuhun. Esim jiirisirkkelillä katkottiin kaikki talon ulkovuorilaudat ja urakan päätteeksi se päästi savumerkit. "Vaihdettiin toiseen tavaraan". Positiivisin ylläri alku pelkojen jälkeen oli n 15 000 paalia paalattu Welger 235 Suomi, mielestäni hintakin kohdallaan ja on toiminut kuin junan vessa. Tosin enhän mä sillä ole paalannut kun reilun 2000 paalia. Konesta luultavasti mun uran ajaksi  ;D Ja Massikka mies ennen ja nykyään , muitakin on ollut ja on, mutta on siinä sitä jotain  ;) Esim 590 vuodelta -79 ... samat hyvät puolet kuin edellisellä, mutta ei saa käyntiin varjosta, mutta ajetaankin vaan kesällä ::)
Olipa hyvä jotta muistutit. Ylön pneuma kaipailis vähän hitsisaumaa puomistohonsa, mielellään jo talven aikana. Kahdesta maailmalta pelastetusta Elhosta vois vielä koittaa tehdä yhden varakoneen. Ylö on sentäs noissa vehkeissä kone Elhoon verrattuna ;D
Ittekkin Googeloittin tänään paalipihdin ja halkoma koneen juttuja. No muistin kyllä jo ennestäänkin tulokset ;D Yks isäntä oli kyllä tyytyväinen metsäkärry yhdistelmäänsä ja tuohon halkosylinteriin. tosin ei se se niitä nettiin ollut kirjoittanut, vaan puolusti ostoksiaan, kun mä tietämättömänä niitä heti mollasin  :(
Sivuja: 1 ... 453 454 [455] 456 457 ... 651