Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 13

Viestit - taneli

Ei Woikoski muistuttanut. Päivävuokralaskuja rupesi vain tulemaan.
Jäi vähän vaivaamaan tuo heittämäni 70 k€. Se oli varmaankin verollinen hinta ja vähän isommalle kattilalle. Kokonaisuudessa se vähän isompi kattila ei nosta hintaa lineaarisesti, koska putket, yms. maksaa likimain saman isommallekin laitteelle.
Jos katselee noitten Itävaltalaisten toimittajien kotisivuja, niin siellä on hakevarastoja talon kellarissa yms. En tiedä, kuinka menisi Suomessa läpi moiset.
Jossain mainittiin myös koneverstas. Vähän riippuu verstaan koosta, paljonko sinne lämpöä pusketaan.
Pelkän talon kannalta sähkö on edullisin investointi. Ylijääneellä rahalla lämmittää monta vuotta huoletta. Ja kun sähkölasku hirvittää, niin se panee motivaatiota pönttöuunien käyttöön. Sinne vain palamaan kaikki resupuut.
Talossa ilmantiiveys ja ilmanvaihdon energiatehokkuus on mielestäni merkittävämpi, kuin sentti lisää eristettä jossain välikatossa.
Hakelaitteissa suuntaisin katseen ensin Itävaltalaisiin laitteisiin.
Kyselin noin vuosi sitten tuon kokoluokan laitteita, niin erillinen lämpökeskus oli myyjän arvion mukaan kaikkineen luokkaa 70 000 €, putkityöt, kanaalit, kaikki. Kontti on vähän kalliimpi, kuin paikanpäällä tehty koppi.
https://muovit.zerowaste.fi/
Tuolla 'kierrätysohjeet' -kohdassa mainitaan 'HUOM! EI SUURSÄKIT'.
Kelpaako suursäkit muualle, kuin kaatopaikalle rahan kera? 4H ei taida ottaa vastaan, kuin Yaran ja oliko Tilasiemenen säkkejä.
Kyllä se valkohänpäpeura on vaan melkoinen metsiemme ninja hirveen verrattuna. Jos se sattuu omia aikojaan passiin kävelemään, niin hyvä on. Ajosta hyppylaukalla passiin tulevaan hyppyhirveen ei osu kun tuurilla, eikä sittenkään. Puhumattakaan metsäkauriista, joka on niin pienikin, että sitä ei edes metsässä näe, vaikka kantaa varmasti onkin.
Valkohäntäpeuran metsästyskulttuuri on kuitenkin Suomessa varsin nuori ja suuressa osassa maata melko uusi tuttavuus. Ei sitä metsästysosaamistakaan paljon ole.
Eikä se riittävä luvansaantikaan ole mikään itsestäänselvyys. Saisi kyllä luvanvaraisuuden poistaa valkohäntäpeuralta, kuten metsäkauriiseenkaan ei lupaa tarvitse. Käytännön ongelmia voi luvanvaraisuuden poistamiseen tulla, mutta se on eri asia.

Jousimetsästys voisi olla keino asutuksen läheisyydessä. Ei varmaankaan yhtään helpompi tosin kuin ruutiaseilla.
Jos nyt vertaa Kärcher K2, joka on kaikkein pienin ja melko onneton rimpula, niin siinä on 110 bar ja 360 l/h. Ikh:n halvin RIO 1108 145 bar, 450 l/h ja maksimi lämpötilakin on vain 90 C. Joten ei tuo nyt numeroiden mukaan oikein vakuuta.
Tuommoisella K2:lla olen muutaman kerran koneita pessyt, eikä siinä muuta hyvää ole kuin pieni koko. Tehoa ei vain ole.
Tuossa kun tuli puheeksi Miken Idealin palo ja Youtube kanava, niin laitetaan nyt sitten listaa muistakin mahdollisesti seurattavista kanavista.
Ei missään järjestyksessä, enkä nyt kommentoi kanavien sisältöä:

Mike Mitchell https://www.youtube.com/channel/UCRDywryGtWBmac-O4AReYpA
Brian's Farming Videos https://www.youtube.com/channel/UC-EG_CvvgYBPUVLZ4-ReGmQ
Haaralan tila https://www.youtube.com/channel/UCTHNrMZKneVBo1VSFiENTSg
Harry's Farm https://www.youtube.com/channel/UCFNRLTPU9263dTOYgrVcnHw
K O N E O S A S T O https://www.youtube.com/channel/UCjrILwsJX8XcovHYiBh00Hg
Millennial Farmer https://www.youtube.com/channel/UCp0rRUsMDlJ1meYAQ6_37Dw
Nick's Farm https://www.youtube.com/channel/UC7nl2GHj4Ejyj0jk7OJ7MuA
Stoney Ridge Farmer https://www.youtube.com/channel/UCQVGf64a6nqKhgR9eKCUY4A
Welker Farms https://www.youtube.com/channel/UCtKUW8LJK2Ev8hUy9ZG_PPA
onelonelyfarmer https://www.youtube.com/user/onelonleyfarmer
Harmless Farmer - Andy Detwiler https://www.youtube.com/channel/UCf87zCcTx0fIoYrqqx_Ut5A
Eilen kanssa menin ison vihreän perässä ja renkaat meni kylätiellä keskiviivan yli ja ojan reunalla yhtäaikaa. Siinä kyllä tuli mieleen, että kuinka se renkaiden sisäreunan väli onkin niin suuri. Mahtaa joku englantilainen kylätie kiviaitoineen jäädä vähän ahtaaksi.
Joitain vuosia sitten kyselin Sami rumpulajittelijan hintaa ja seulojen hintoja. Seulat olivat niin kalliita, että kattavalla seulavalikoimalla koko paketin hinta olisi mennyt jo lähelle kymppitonnia.
Mitenkähän lienee noiden väristinkoneiden seulojen hinta?
Siis punainen mepu.
Tuskin imuri sinne alipainetta saa kuitenkaan aikaan. Puhaltimen ilmamäärä on kuitenkin sen verran iso, että kyllä sinne korvausilmaa tulee jyväpatjankin läpi.
Ei muuta kun kokeilemaan, sittenhän sen näkee, että auttaako.
Oletteko asentaneet mepun vaunukuivuriin poistoilmapuhallinta katon tuuletuskanavaan?
Vakionahan tuollaista ei vissiin ole uusissakaan mutta kosteus tiivistyy kuivurin kattoon siinä määrin että voisi olla hyvä olla jonkinlainen poistoilmapuhallin.

Imeehän se esipuhdistaja myös osoittain sisältä. Niin kauan kun sisällä on lämpimämpi kuin pihalla, niin kosteus tiivistyy pinnoille. Tuuletus pitää olla todella voimakas tai se katto pitää eristää, jos haluaa kondensoitumisesta eroon..
Olenpa miettinyt sellaista systeemiä, että semmoinen skandian tai vastaava kolakuljetin 4-5 metriä pitkä. Siitä vielä kaikki laidat pois, jolloin taitaa jo jäädä alle metrin kokonaiskorkeuteen. Päälle yliajettava ritilä. Tulisi siis tuommoiseen 4-5 mertriä leveään läpiajettavaan käytävään pikittain se kuljetin.. Siihen vielä sitten reunoille vähän seinää. Koko homma siis taivasalle. Siitä pääsis sitten kankeat eläkeläisvaaritkin kippaamaan peruuttamatta ja tarvittaessa rekallakin. Ei ota kattoon kiinni pidemmätkään kärryt. Kuljetin sitten veisi sitten suoraan kuivaajaan tai tuulettuvaan märkäsiiloon.
Ehkä joskus ehkä ei.
Kasvintuotanto / Vs: Hukkakaura
: 30.08.20 - klo:11:29
Hyvää tekstiä tosiaan.
Aikanaan oli 2 pahaa hukkakauralohkoa. Molemmat olivat sitten 3 vuotta nurmella. Toisesta katosi hukkakaura kokonaan, toisesta ei. Se, josta katosi, oli multamaata ja se josta ei kadonnut, oli savisempaa maata. Siellä multamaassa hukkiksen siemenet varmaankin pääsivät maatumaan, kun taas savisemmassa siemen säilyi paremmin. Sittemmin on savisemmassakin lohkossa hukkakaura vähentynyt. Aina on siis kynnetty kaikki.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 13