Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 13

Viestit - taneli

Luin kuvaa ensin väärinpäin, eli levossa linja ei olekaan kiinni, vaan kiertää vapaasti. Tämä kyllä estää Valtrassa nostolaitteen ja etukuormaajan käytön.

Vaan mitä tapahtuu, jos onkin toisinpäin. Levossa paine ja paluu kiinni, toisessa asennossa paine ulos ja toisessa asennossa paluu ulostuloon. Silloin traktorin lohkossa olisi paine koko ajan päällä levossa.
No niin, nyt on nukuttu :-)

Tuolla onnistuu kun kytkee itse B:n ja tankkilinjan yhteen.

Keskiasennossa paine kiertää vapaasti ympäri tankkiin ja toimilaite on suljettu.

Vasemmalla paine menee toimilaitteelle ja tankki sen yhdistyy lisälenkin kautta itseenä (merkityksetön).
Oikealla paine kiertää sen lisälenkin kautta tankkiin ja toimilaite yhdistyy myös tankkiin eli se laskee (jos on sylinteri).

Tuo taitaa toimia. Mikä tuo venttiili on nimeltään?
Mitäs traktorin hydrauliikkaa tykkää siitä, että yhdessä lohkon ulostulossa on koko ajan paine päällä?

eiks ikhlla ollu joku ihan valmis paketti tuollaiseksi lisälohkoksi?     muistelen tuota kun mietin aikoinani punavanteeseen lisälohkoa.

Olisko tuo https://www.ikh.fi/fi/hydrauliikka-lisalohko-srj-6-2-1-2--fm2502? Tosin siitä ei taida olla tähän apua.
Olisi tarve saada 6850 Valtraan 1-toiminen sähköohjattu hydrauliikkalohko.

Onko joku moista rakentanut?

Toinen vaihtoehto voisi olla jokin toimilaite, joka mekaanisesti liikuttaa vipua.
DNA käytössä vain ja ainoastaan parhaan kuuluvuuden takia. 4G nettiliittymässä aina 2 vuoden sopimus. On muuten pelkkä nettiliittymä kalliimpi, kuin rajaton puhelinliittymä, joka toimii kyllä myös nettiliittymänä. Kun nykyinen sopimus loppuu, niin laitan puhelinliittymän tilalle, tai kokeilen josko joku toinenkin operaattori sattuisi toimimaan.
Jos kerran kestävyyttä halutaan, niin palakummihan on osoittanut kestävyytensä. Märälle pellolle sitten paripyörät kiinni. Paripyörät ei linkussa haittaa kääntyvyyttä.
Tauruksen etukumi ei kestänyt kuin pari tuhatta tuntia, ja täysin loppu sekä pinta, että runko.
Esiaurat ja puukot ei tosiaan toimi kevyillä maalajeilla. Turvepelloilla aivan toivotonta edes yrittää. Maa on liian kevyttä, ja puukot vain nostattaa maata siiven yli.
Hieta ja savimailla pelaa kyllä erittäin hyvin.
No nyt tuli uutta tietoa. Mielestäni meillä aika keveitä maita - ei toki puhtaita turvemaita vaan multaisimmillaankin viljavuusanalyysissä mm, mutta ongelmat alkavat vasta, jos on jotenkin esimuokannut kynnettävää tai sitten juolavehnä/ruokohelpi on totaalisesti ottanut vallan... Ja itsellä Fiskars Agrolux, sarka-aura, kiekot ja kuorimet Kuusakoskella ja neljättä vuotta puukot+esiaurat.

Kuhnilla menee multamaa, esiaurat+puukot+muovisiipi. Mutta kyllä Kuhninkin tukkoon saa. Oikein pahasti kun on ollut juolaa, pitkää heinää ja mättäitä, niin lautastinttarilla ensin kerran tai kaksi pinta rikki, niin sitten on kyntökin onnistunut.

Kuhinlla olen 20" säädöllä aina vetänyt, poikkeuksena kiilojen takia kavennus. Ohjekirjassa oli jokin säätö takarenkaiden  sisäreunan mukaan, joka sekin oli kohdallaan. Kampeamisen syyksi olen viime aikoina epäillytkin eniten etu-takarenkaiden sisäreunan välin eroa.
Vastaavat Kuhnin aurat on käytössä ja en ole koskaan saanut sitä säädettyä niin, etteikö kampeaisi. Sivurajoittimet kun on vapaana, niin aika reilusti menee toiseen reunaan. Samaa luokkaa taitaa olla etu- ja takarenkaiden sisäreunan ero.
En ostaisi IKH:sta mitään tämäntyyppistä. Menisin ensiksi kysymään Marmoritiskiltä, mitä suosittelevat/olisi tarjontaa. Nopeasti katsottuna Hankkijallakin on pari mallia.

https://www.hankkija.fi/Koneet/Tarvikkeet/Valot_ja_heijastimet/led-tyovalo-5400lm-mfsampofendtjcb/

https://www.hankkija.fi/Koneet/Tarvikkeet/Valot_ja_heijastimet/led-tyovalo-3280lm/

Ainakaan -99 Sampoon nuo valot ei sovi. Lienee uudempiin koppeihin tarkoitettu.

Tämän saa laitettua:
https://www.hankkija.fi/Koneet/Tarvikkeet/Valot_ja_heijastimet/led-ajovalo-pyorea-vo/

Ja työvaloksi joku normaali jalalla varustettu. esim.:
https://www.hankkija.fi/Koneet/Tarvikkeet/Valot_ja_heijastimet/led-tyovalo-60w-3500lm-soikea-jd/
Onko tullut vastaan sellaista (kuuma- tai kylmäpesuri), jonka helposti tyhjäksi, että voi säilyttää talven kylmässä?
Vähän samanlainen vika, kuin täälläkin. 8050 HT tekee lämmetessään sitä, että autocontrol nostaakin ylemmäs, välillä taas laskee ja välillä ei tee yhtään mitään, pitää vain ylhäällä. Potikka tuntuu toimivan, koska säätää korkeutta, mutta väärällä alueella. Painonapit kyllä toimii. En oikein tiedä mikä siinä voisi olla vikana, kuin asentoanturi tai ohjausboksi, luultavasti ohjausboksi.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 21
: 29.07.21 - klo:22:58
Tänään kuminat pois.
Ceylon on vielä jyvältään pehmeä ja vihreää paljon. Vielä viikko sitten epäilin kuminan ja syysvehnän valmistuvan samaan aikaan.
Ai että, tämähän tyylipuhdasta humpuukia:
  • Vetävä nimi.
  • Analysoitu sähkön hintaa ja vedetään mutkat suoriksi. Toki sähkön hinta nousee, mutta käyrä ei kuitenkaan ole uskottava.
  • Kuva kehittäjistä tai keksijästä.
  • Viitataan johonkin tunnettuun keksijään.
  • Vedotaan salaisuuteen, jota jokin ylempi taho yrittää pimittää.
  • Esitetään jokin tekninen yksityiskohta, jonka tuote tekee "hyvin".
  • Mikä tärkeintä, ei esitetä, mihin toiminta perustuu.
  • Esitetään ylistäviä kommentteja.

Ei tämä kuitenkaan täysi pisteitä saa, koska huijaukseksi tämä kuitenkin paljastuu liian helposti viimeistään kommenteista. Todellisissa kommenteissa tyyli vaihtelee enemmän ja kommentteja voi jopa pystyä itse kirjoittamaan.

Siitä vain keksimään oma tuote ja rahoiksi. Esim. muovilaatikkoon vilkkuledi ja tarina voisi olla vaikka seuraava.
Tämä laite lähettää kemiallista signaalia maahan, joka saa kasvit kasvamaan paremmin. Kuivuudensieto paranee vahvemman juuriston ansiosta, ei enää kastelua. Kasvin oma taudinsieto vahvistuu, ei enää tautiaineita. Laitteen lähettämä taajuus on säädetty niin, että pahimmat rikkakasvit käytännössä katoavat lähes itsestään. Keksijä Evert Kupiainen on kehittänyt laitetta 35 vuoden ajan. Isot lannoitevalmistajat ja kasvinsuojeluaineiden kehittäjät ovat tienneet asiasta ja yrittäneet salata keksintöä jo vuosia. Nyt tämä mullistava tuote on kuitenkin kaikkien saatavilla.
Metsäpuolen Kuution tapainen markkinapaikka toimisi modernimmalla tavalla kuin jokin  vanhanaikainen perinteisen kiinteistönvälittäjän tyyppinen juttu.
Sinne voisi peltonsa vuoralle tai myyntiin haluava laittaa tarjouspyynnön, sen oheen tietoja pelloistaan, esimerkiksi kartat sijainnista, valokuvia, kenties myös viljavuusnäytteiden tulokset ym. tietoja. Vastaavasti ne jotka haluaa ostaa tai vuokrata peltoa, voisivat tuolla ilmoitella tarpeistaan.
Mikä taho tuollaista netin markkinapaikkaa sitten ylläpitäisi, on mietinnän paikka, kulujakin tuosta tulisi, kuka sitten ne kustantaisi, siinäpä pähkäiltävää.

Tuollaisen kauppapaikan tekeminen maksaa ja ylläpitokin jonkin verran.
Paljon turhempiinkin asioihin on julkista rahoitusta saatu. Esim. proagria voisi hyvin olla sellainen taho, joka tuollaisen hallinnoisi.

Realisti kuitenkin epäilee, onko tuolla oikeasti käyttäjiä. Mistä perikunnat saisivat moisesta kauppapaikan olemassaolosta tietää.
Kuinkas kävikään sille viljan osto- ja myyntikauppapaikalle, kuka muistaa edes nimeä.
A-95:lla menee 901 15m q-puomilla, kun keulalla on lisäpainoa, tai suolavesi eturenkaissa.
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 2020
: 13.04.21 - klo:09:00
2 viikkoa sitten Ceylon näytti varsin hyvältä ja vihreältä. Viikko sitten oli paljon ruskeaa, juuri lumen alta paljastuneet vain vihreinä. Tänään näytti taas vihreämmältä ja pahimmissakin paikoissa näkyi uutta kasvua. Vähän ehkä on pahimmat harventuneet. Vieläkin on metsän reunoissa lunta.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 13