Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 14

Viestit - taneli

Tällä hetkellä työskentelen maatalouden ulkopuolella palkallisena ja olen ajatellut lopettaa sen (en siksi, että maatalous on kannattavaa) vaan ei jaksa tehdä kahta hommaa, vaikkei tämä nyt ole muuta kun pienimuotoista viljan viljelyä. Ala semmonen, että mahis mahdollisesti laskutyönä ja kysymys kuuluukin, että onko mahdollista laskuttaa maatalouden piikkiin?
On. Olen tehnyt noin monta vuotta.
Olikohan vuosi sitten sama juttu. Tilitoimisto selvitteli asian, jokin väärinkäsitys oli verottajalla.
Tein äsken Google Driveen Google Formsilla lomakkeen ajopäiväkirjalle. Aikaa meni 5 minuuttia, kun olen kerran aiemmin tehnyt lomakkeen. Tulokset menee valittuun Google Sheetsiin.

Kohdat:
- Ajon alku, päivämäärä ja aika
- Ajon loppu, päivämäärä ja aika
- Kilometrit
- Reitti
- Tarkoitus
- ja lisäksi vielä lisätietokenttä, jos jotain erikoista.

Tämä sitten kirjanmerkiksi ja puhelimessa voi jättää auki omalle välilehdelle.
Mittareista en tiedä, mutta ne muovipöntöt ei tosiaan auringonvaloa kestä määräänsä kauempaa. Jarrunestesäiliö on toistaiseksi kestänyt, mutta pyyhkimen pesunestesäiliöitä on mennyt ja paineilman tenttusäiliö.
Onhan noita jo ensimmäisen biokaasubuumin aikana ollut. Noin 10 % dieseliä, jolla sytytetään seos ja loppu energiasta sitten kaasusta.
Riittävän pieni apukuski menee sopivan kokoisessa polkupyörän istuimessa vasemman oven ja sen rattikonsolin välissä. Sopivan kokoinen istuin tosiaan nojaa yläreunasta ylä- ja alalasin väliin ja istuimen oikea jalkatila ottaa kiinni oven reunassa olevaan takapyörän kaareen. Menee heittämällä paikalleen.

Isommat apukuskit saa sitten tapella takana vakioapukuskin istuimella. Sinne voi heittää myös jotain pehmustetta alle.
Alan kallistua paineilmavaihtoehtoon. Paineilmasylinteri käyttää mekaanista vipua ja 12 V kompura koppiin. Osat on huomattavasti halvempia, kuin hydrauliikkaosat ja helpompi asentaa.
Miten joku halpa "sähkösylinteri" ohjaamaan vipua?
Sähkösylinteriä kattelinkin vipua ohjaamaan, yksi olisikin omasta takaa, on vaan turhan hidas, iso ja voimakas. Paineilmasylinteri olisi ehkä hyvä, mutta traktorissa ei ole paineilmaa.
Käyttötarkoitus on kylvökoneen sylinterin nosto/lasku sähköisesti, automaattisesti.
Systeemin ollessa valmiudessa (ei kuitenkaan noston aikana) pitää nostolaite ja etukuormaaja toimia.
Luin kuvaa ensin väärinpäin, eli levossa linja ei olekaan kiinni, vaan kiertää vapaasti. Tämä kyllä estää Valtrassa nostolaitteen ja etukuormaajan käytön.

Vaan mitä tapahtuu, jos onkin toisinpäin. Levossa paine ja paluu kiinni, toisessa asennossa paine ulos ja toisessa asennossa paluu ulostuloon. Silloin traktorin lohkossa olisi paine koko ajan päällä levossa.
No niin, nyt on nukuttu :-)

Tuolla onnistuu kun kytkee itse B:n ja tankkilinjan yhteen.

Keskiasennossa paine kiertää vapaasti ympäri tankkiin ja toimilaite on suljettu.

Vasemmalla paine menee toimilaitteelle ja tankki sen yhdistyy lisälenkin kautta itseenä (merkityksetön).
Oikealla paine kiertää sen lisälenkin kautta tankkiin ja toimilaite yhdistyy myös tankkiin eli se laskee (jos on sylinteri).

Tuo taitaa toimia. Mikä tuo venttiili on nimeltään?
Mitäs traktorin hydrauliikkaa tykkää siitä, että yhdessä lohkon ulostulossa on koko ajan paine päällä?

eiks ikhlla ollu joku ihan valmis paketti tuollaiseksi lisälohkoksi?     muistelen tuota kun mietin aikoinani punavanteeseen lisälohkoa.

Olisko tuo https://www.ikh.fi/fi/hydrauliikka-lisalohko-srj-6-2-1-2--fm2502? Tosin siitä ei taida olla tähän apua.
Olisi tarve saada 6850 Valtraan 1-toiminen sähköohjattu hydrauliikkalohko.

Onko joku moista rakentanut?

Toinen vaihtoehto voisi olla jokin toimilaite, joka mekaanisesti liikuttaa vipua.
DNA käytössä vain ja ainoastaan parhaan kuuluvuuden takia. 4G nettiliittymässä aina 2 vuoden sopimus. On muuten pelkkä nettiliittymä kalliimpi, kuin rajaton puhelinliittymä, joka toimii kyllä myös nettiliittymänä. Kun nykyinen sopimus loppuu, niin laitan puhelinliittymän tilalle, tai kokeilen josko joku toinenkin operaattori sattuisi toimimaan.
Jos kerran kestävyyttä halutaan, niin palakummihan on osoittanut kestävyytensä. Märälle pellolle sitten paripyörät kiinni. Paripyörät ei linkussa haittaa kääntyvyyttä.
Tauruksen etukumi ei kestänyt kuin pari tuhatta tuntia, ja täysin loppu sekä pinta, että runko.
Esiaurat ja puukot ei tosiaan toimi kevyillä maalajeilla. Turvepelloilla aivan toivotonta edes yrittää. Maa on liian kevyttä, ja puukot vain nostattaa maata siiven yli.
Hieta ja savimailla pelaa kyllä erittäin hyvin.
No nyt tuli uutta tietoa. Mielestäni meillä aika keveitä maita - ei toki puhtaita turvemaita vaan multaisimmillaankin viljavuusanalyysissä mm, mutta ongelmat alkavat vasta, jos on jotenkin esimuokannut kynnettävää tai sitten juolavehnä/ruokohelpi on totaalisesti ottanut vallan... Ja itsellä Fiskars Agrolux, sarka-aura, kiekot ja kuorimet Kuusakoskella ja neljättä vuotta puukot+esiaurat.

Kuhnilla menee multamaa, esiaurat+puukot+muovisiipi. Mutta kyllä Kuhninkin tukkoon saa. Oikein pahasti kun on ollut juolaa, pitkää heinää ja mättäitä, niin lautastinttarilla ensin kerran tai kaksi pinta rikki, niin sitten on kyntökin onnistunut.

Kuhinlla olen 20" säädöllä aina vetänyt, poikkeuksena kiilojen takia kavennus. Ohjekirjassa oli jokin säätö takarenkaiden  sisäreunan mukaan, joka sekin oli kohdallaan. Kampeamisen syyksi olen viime aikoina epäillytkin eniten etu-takarenkaiden sisäreunan välin eroa.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 14