Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 [3]

Viestit - velimatti

Kasvintuotanto / Luomun ekologisuus
: 14.06.13 - klo:11:57
http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/luomuviljely-ei-ole-niin-ekologista-kuin-luullaan?ref=top

Aika vähälle on tämänkin tutkimuksen uutisointi jäänyt. Onkohan liian monelle kaupunkilaiselle toimittajalle arka asia, jota ei oikein haluta uskoa, kun on vuosia puhunut luomun puolesta?
Täältä ääni KISS-periaatteelle. Turhat kikkailut pois ja alle viiden vuoden välein ei yksikkölaskelmiin puututa.
Arvioitahan nuo kaikki ovat, ellei ole vaakaa tien päässä.

Meillä kokouksetkin pidetään neljän vuoden välein ja viimeksi kesti kahvineen kokonaiset puoli tuntia.

 Jd 6520 ja 3m rapid  10l/ha


Etuvarustus??? Ajonopeus???
Sellaista tapaa on kuulemma käytetty, että urakoitsija hommaa aineet ja laskuttaa nekin sitten asiakaalta. Oma työ ja vaiva siitäkin on, kun miettii paljonko aineita tarvitaan, joku korvaus siitäkin pitäisi saada. Ehkä paras, kun sen upottaa siihen hehtaaritaksaan.

Ehdottomasti urakoitsija hankkii aineet. Meillä kymmenen tilan ruiskutukset ja jo talvella sovitaan mitä aineita pääsääntöisesti käytetään. Tilaus tehdään helmikuussa ja osasta lasku suoraan asiakkaalle ja loput tasataan loppulaskussa. Helpottaa työtä, kun aina tehdään täysi ruis*****nen ja voidaan ajaa samalla kertaa eri tilojen peltoja. Nopeisiin täyttöihin kannattaa panostaa, siinä samalla rahalla saa yleensä enemmän kuin ruiskukaupoilla.
Ei tää viljanviljely niin kauheen helppoa ole. Heikommat joutuu pitää vielä elukoita sen lisäksi, kun eivät muutoin tule toimeen. ;D ;D ;D
Kasvintuotanto / Vs: Streif ja Fairytale
: 09.01.13 - klo:08:26
Omat kahden vuoden kokemukset Fairytalesta ovat myönteisiä, joten sitä kylvetään taas keväällä. Pienehkö jyvä tuo riskit lajitteluasteeseen, mutta toisaalta se myös pienentää siemenkustannusta. Esim. Tippleä pitää kylvää kiloissa 20% enemmän, jotta tulee oraita yhtä paljon.

Tippleä viljelin muutaman vuoden ja kokemukset oli ihan hyviä (eli kiloja tulee), mutta  Fairytale tuleentuu aikaisemmin eikä ole yhtä herkkä halkeilemaan.
Kuulopuheissa liikuneita huippuhintoja aina muistellaan, myyjät ainakin ja jotkut ostajatkin tähän sortuvat.

Kuulopuheissa puhutaan myös 18k€:n hehtaarihinnoista. (=julkinen kaupanvahvistaja puhui ja minä kuuntelin ::))
Meillä markkinatalous toimi eli lopetettiin hyväntekeväisyys. Lehmänviljelijä toimi kuin olisi omistanut pellon eli olkienkeruu häiritsi pellon omistajan toimintaa (paalit jätettiin talveksi pellolle). Vastineeksi luvattu lannanlevityskään ei toiminut.

Kaikella on hintansa, myös oljilla. Pellon osto ja vuokraus on kallista, mutta jos olkea tarvitsee, se on hyväksyttävä tai maksettava, mitä viljanviljelijä oljista haluaa. Lehmien kasvatuksen kuten viljanviljelynkin voi halutessaan lopettaa.
Kasvintuotanto / Vs: Itämislepo
: 09.01.12 - klo:20:54
Viime kesän ohran itävyys parani peittauksella 15 %-yksikköä. Molemmat näytteet olivat 2 viikkoa pakkasessa. Peittaamattoman näytteen itämättömien ympärillä oli selvää homekasvustoa.
Aikansa kun ajelevat, alkaa verottaja kysellä miksi 100k€:n hintainen traktori on vähennetty maatalousverotuksessa.

Jos lapsia ei saa muuten kouluun, kannattaa vanhempien katsoa peiliin ja kysellä kasvatusapua.
Yleensä ne maksunsa maksamatta jättävät/toimintaan osallistumattomat eniten kiukuttelee, kun kukaan ei tee mitään heidän puolestaan. Kuten jo yllä mainittiin, joku ne päätökset aina tekee ja jos haluaa niihin vaikuttaa pitää olla itse aktiivinen. Paskanjauhajat huutelee keskustelupalstoilla.
miten nuo lannoitteet voi vielä olla 16-16-16 yms?


Monissa maissa ravinnepitoisuus ilmoitetaan oksideina eikä puhtaana typpenä tai fosforina.
Kasvintuotanto / Vs: pellon vuokra
: 02.09.08 - klo:19:16
Tuottojen ja kulujen erotus/ha on hyvin tilakohtainen asia,

***Kuten myös omiin housuihin paskomiskyky.


Jokainen on hyvä jossain mut en mä tolla kehuis ;D
Kasvintuotanto / Vs: pellon vuokra
: 02.09.08 - klo:12:05
Aivan turhaa keskustelua. Vuokrahinta määräytyy markkinoilla, jotka ovat muuten harvinaisen toimivia tällä alalla eli (vrt.lannoite- tai viljakauppa). Itsekään en ole saanut vuokrattua lisämaita, mutta täytyy kunnioittaa niitä jotka veivät kilpailussa voiton eli maksoivat enemmän. Tuottojen ja kulujen erotus/ha on hyvin tilakohtainen asia, samoin riskinottokyky. Enemmän toivoisin keskustelua millä konekustannuksilla niitä hehtaareita viljellään, mutta säästäminen konehankinoissa vaatii kanttia kun naapurikin ajaa uusilla koneilla.
Sivuja: 1 2 [3]