Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 [3] 4

Viestit - Tappi

Sikatalous / Vs: Kiusantekoa
: 29.11.07 - klo:20:30

Mun maatilaekonomian opettaja totesi joskus, että maatalous on ainoa tuotannonala jolla pyritään ja pystytään lopettamaan velattomana - toistaiseksi. ;D
 Meillä on repullinen stingyn rikkoontuneita nippoja, niitä joissa on kuula. http://www.k-maatalous.fi/index.cfm?ChangeSetNow=66 => juomalaitteet sivu 4, tuote 9. Vuotavat varmasti. Ulkoholkki on prässätty runkoon, ei pysy kiinni. Kestoaika sonneilla 1vrk-3kk. Nyt käytetään nippaa nro 7. Vanhimmat olleet n.3v eikä yhtään ole vaihdettu.

 Entäs jos käyttää kokoviljasäilörehua lisänä? Oljet ja jyvät tulee kerta ajolla ja samalla kalustolla kuin sr. En mää lehmän ruokinnasta mitään ymmärrä..

 Levikerenkaat eteen

[/quote]

Onkos molemmin puolin niittävä malli l.353 ja paljonko tarttee hevosvoimia
[/quote]

 On. >120hv ja >5000kg ottelumassaa ja mielummin kuus´mukinen kone niin homma toimii
Juu.. Mä jo ihmettelin.. :D
Kuhnin hinattavaakin voi kehua, vaikka voimaa niihin pitää olla enemmän kuin elhoon ja paljon niitettäessä murskainsormien vaihtaminen kuuluu säännölliseen huolto-ohjelmaan.

 Miten paljon sormet kestää? Yhtään en ole saanu poikki, mutkalle on muutama mennyt..
Vapaa sana / Vs: Maataloustulolaki
: 19.11.07 - klo:11:26

 Eikä aina päästy siihen tavoitehintaankaan.

 Ei kai? 1365 on sivulta niittävä. 303 on meno-paluu kone, eikä siitä kai ole rinnakkaismallia jontikkana?  JDn uudet meno-paluukoneet 3,0m ja 3,5m taas ovat ihan erilaisia kuin kuhnin vastaavan kokoiset 303 ja 353.
82 heppainen takapotku + taarup 307 oli eka yhdistelmä. Toinen, ja tähän asti ylivoimaisesti paras niittomurskain oli kuhn 303gc. Sen eteen täytyi laittaa  kuus´mukinen kone mutta uskomattoman ketterä yhdistelmä siitä syntyi kun oppi ajamaan. Kauppias halusi sen välttämättä vaihtaa 400 alternaan ja tässä kaupassa tuli tekniikassa takapakkia. Ihan ok kone toki, varsinkin jos haluaisi välttää karhottamista, mutta ei lähellekkään 303 veroinen käyttöominaisuuksiltaan.

 Harkinnassa on jatkaa saman valmistajan koneilla joko vihreänä tai porkkanasävyllä maalattuna, ellei €uro tai joku muu esitä hyviä perusteita vaihtaa merkkiä.

 Marmalle suosittelen 303 Kuhnia jos niitettävä pinta-ala sen suinkin mahdollistaa. Se kestää vielä sittenkin kun pari nostolaitehimmeliä on loppuun ajettu.

 Eikös siinä ole termostaatti? Ainakin omassa lopettaa lämmityksen jos neste ei lähde kiertämään ja lämpenee liikaa. Ilmalukko jos jää lämppäriin niin kärähtää heti ja varmasti.

 Vuodet ei tosiaan ole veljeksiä. Syyssatoa tehtäessä säänarvauslaitos pääsi petkuhuiputtamaan. Tuloksena esikuivattua säilörehua KA 18,9%!  >:( Puristenesteelle kokoojakaivo josta pumpulla navetan lietekouruun.

 En ole koskaan niittänyt nostolaitemurskaimella mutta nyt olen sitäkin harkinnut. Entinen kone oli 4m menopaluu ja nyt suunnitteilla nostolaitekone eteen ja taakse. Traktori 160hv 6200kg. Etukone+hinattava takana tuntuu liian hankalalta ajettavalta pienillä pelloilla. Peesailen tässä Marman kysymystä, eli kehu pelisi ja hauku naapurin rottelot. ;)
Näin kertoovat

 Mielenkiintoinen laite. Askarruttaa vain että jos sillä tekee joissain olosuhteissa narua niin korjuukoneen kuskilla ei ole kivaa.
Sivuja: 1 2 [3] 4