Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 340 341 [342] 343 344 ... 352

Viestit - Petri

Onko se paras sato ollenkaan tärkein kriteeri nurmea perustettaessa? Eikö se hyvä nurmi ole kuitenkin paras näkökulma? Tuppaa vaan perustamisvuonna tulla pahimmat painumat ja korjuuvauriot...
Tästä olen kyllä samaa mieltä. Itselläkin se virna on siellä enemmän valkuaisen kuin satomäärän vuoksi. Vaikka hyväsatoisen suojakasvuston alta voi saada hyvänkin nurmen aikaiseksi, ainakin puitavalla suojaviljalla viljasato ja tulevat nurmisadot ovat selvästi keskenään ristiriidassa (eli negatiivinen korrelaatio).

Petri
Kuinka suhtaudutte tarkastuksiin ja kuinka on sujunut, kuinka usein ja niin eespäin.
Itse aina mietin, että ihan turha suhtautua mitenkään; tässä hommassa niitä tulee ja niiden kanssa on elettävä. Metsä vastaa niinkuin sinne huutaa, pätee tässäkin useimmiten.

Petri
kuulemma sorkkavälinajotulehduksen esiintyminen rajoittuu lypsylehmiin. Eli altistuminen ilmeisesti liittyy jotenkin maidontuotantoon... :-\

Kyllä se on tuota hipkullan viittaamaa metaboliaongelmaa. Liian raju tuotoksen prässääminen rehustuksella altistaa. Ei ole ainoa eikä suoraviivainen aiheuttaja, mutta lisää riskiä. Emolehmät saavat kuitenkin olla aika kevyessä tuotantoprässissä lypsikkeihin verrattuna.

Petri
Kasvintuotanto / Vs: Cedomonin ylivoimaa ?
: 19.03.08 - klo:22:26
Uskoako vaiko ei ?
Usko vain, totta se on. Kun nuo rajoitteet muistaa (lentonokeen ei tehoa), niin erittäin tehokas aine.

Petri

Jos vajaa vuosikymmen sitten teemaan perehtyneenä
Yleensä olen nurmen perustanut suojaviljaan ja suojaviljan korjannut vihantana paaleihin. Kuitenkaan en oikein ole ollut tyytyväinen satotasoon joten olen miettinyt josko kylväisi vaikka rehuvirnaa viljan joukkoon satoisuutta lisäämään. Vai mikä muu konsti olisi parantaa vihantaviljan satoisuutta?
Mutta virnaa sitten kohtuudella, ettei varjosta liikaa. Suositus max. 30 kg/ha viljan sekaan. Ja korjuu vasta, kun virna kukkii jo selvästi. Näin sen jälkikasvu on heikkoa ja monivuotinen seos pääsee vahvistumaan syksyllä. Ajoissa ennen kukintaa tai ihan kukinnan alkuvaiheessa niitetty rehuvirna vain parantaa kasvua (sopivina kesinä kolmekin satoa on mahdollista) ja monivuotinen siellä juuressa ei vankistu talvea vasten.

Kaikesta edellisestä huolimatta tai juuri siksi itselläkin on vihantasuojaviljassa tuota rehuvirnaa mukana!

Petri
Jokos sie sen virttajärjestelmän kehittelit?

Kyllä ne tolpat on aina tiellä, myös lampolassa. Helpompihan se on puhistaa ja vähemmän p*sk*n lahottamia tukirakenteita.....
Eipä ole soitellut; täytyy varmaan siirtyä odottelusta suoraan toimintaan... Tolpista olen ihan samaa mieltä!

Petri
Vapaa sana / Vs: Ransitmies...
: 19.03.08 - klo:07:43
Sinäkin brutukseni ;), tosin minäkin ns.  ympäristönsuojelijana  ajan vanahalla avolava-dodgella.  Riisikupin rattiin ei mua saa,  vapaehtoisesti ellei se ole rekka tai kurorma-auto 
Tavoitteena oli laittaa siihen häkäpönttö lavalle, mutta sitten tämä maatalousharrastus iski 110% voimalla ja ei jaksanut enää. Ja nyt riisikuppi-hiluksilla näitä työajoja. Ei tarvi enää tervehtiä.

Petri
Landella kateus, ahdasmielisyys ja muutosvastarinta on niin syvälle juurtunutta, että parantumiseen menee sukupolvia ja jos uutta verta ei saada, niin taudin ennuste on erittäin huono. :D

Jos ei itsessään tunnista oireita, niin ei välttämättä huomaa naapurissaankaan sitä niin helposti?
Aloita harjoittelammalla käännöksiä. Ne on helpompia kuin suoraan peruuttaminen. Kun oppii kääntämisen jujun niin sitten vasta on mahdollista peruuttaa suoraan.

Joo, näin on. Ja meillä onneksi on vain yksiakselisia kärryjä. Itse harjurikesänä maailmalla en "meikäläiseen" kärryyn refleksit hankkineena saanut vankkuria luotettavasti pakittamaan. Ainakaan yleisön nähden, stressi iski liikaa...

Petri
Luultavammin tuo hinta kasvaa tukivälin toisessa potenssissa... Tuohan riippuu täysin siitä tarvitseeko hallin olla pohjaltaan avoin? Jos tarvitsee, niin ristikot taitaa olla ainut vaihtoehto.

Aina ei tolpat haittaa just nyt (tässäkin ehkä aika vähän, lähinnä lampolaa talven jäljiltä tyhjentäessä), mutta jos joskus maailma muuttuu ja tekee mieli tehdä rakennuksessa/lla jotain muuta, niin ne tolpat eivät ole kovin suuri meriitti. Eikä kyllä siinä paskanajossakaan...

Petri
Vapaa sana / Vs: Ransitmies...
: 18.03.08 - klo:20:18
entä jos ostaa kuus ransittie ja pittää niitä yli vujen, riittääkö sitte
Ei siinä ajassa ehdi identiteetti kehittyä. Ja ehdottomasti se noppakeulainen, ohjaustehostamaton malli! Itsellä oli sellainen avolava (autoverolain mukaisella apupenkillä!) nelisen vuotta ja ehdin saada lievän aavistuksen siitä, mikä on Mäkilohiluoman innoittanut viisuunsa.

Petri
Innostuneena aiheesta käytyä keskustelua seuraten innostuin noista kantavista profiilipelleistä ja soittelin Ruukin miehille. Hinta 34 euroa/m2, jos haluaa 6,5 metrin jännevälille tänne 220 kg/m2 lumikuorman alueelle. Sitten vähän kattotuolitarjouksien perään ja vertailua (12 metrin runkoleveys)

Profiilipellit
- pelti 113 mm profiililla, sinkitty 34 euroa/m2
(- alustan käsittely kondenssiestolla, 11 euroa/m2)

Kattoristikot
- ristikkokustannus noin 15 euroa/m2
- peruspelti 7 euroa/m2
- aluskate 1 euro/m2
- ruoteet 1 euro/m2 (arvio)
- ristituennat 2 euroa/m2 (arvio)
= 26 euroa/m2

Ristikoilla pääsee 12 metrin runkoleveydessä siis selvästi halvemmalla eikä tule tolppariviä keskelle.

Olenko ymmärtänyt ihan väärin vai missä on noiden profiilipeltien viehätys?

Petri
Vapaa sana / Vs: Virvelöinti
: 15.03.08 - klo:20:05
Oletko koskaan ollut Lokan ja/tai Porttipahdan "rannalla" tai "ulapalla" virvelöimässä... en suosittele kenellekään  >:(  :(  :o  ::)

En ole, mutta Vuotosjoella kyllä. Parturoidut metsät esteettinen haitta, mutta itse joki mukava.

TJ:n NIMBY ei ansaitse kommentointia.

Petri
Mitäs maatalousaiheisia ulkomaisia lehtiä palstalaiset lukevat, englanninkielisiä mielellään?

Omat lukemiset ovat luomupainotteisia, olen jopa ostanut itseni yhden kirjaston lehtikiertoon. Englannin "Organic farmer" on ihan OK, mutta kevyehkö kuitenkin. Saksalaisten Bioland on ihan omaa luokkaansa, saksalaisella perusteellisuudella. Tanskalaisten Okologisk Jordbrug myös mielenkiintoinen. Kotiin tulee sitten Gemüse, kannattaa maksaa jos puutarhapuolta yhtään pyörittää. Muutama muukin listalla, mutta niistä ei ole paljoa sanottavaa.

Petri
Kasvintuotanto / Vs: KM Yaran asialla
: 15.03.08 - klo:19:54
... kehotetaan taas lannoittamaan roimilla annoksilla...

Ei mitään uutta auringon alla (eikun KM:ssä, siis). Tosimies ei lääkkeissä säästele!

Petri
Sivuja: 1 ... 340 341 [342] 343 344 ... 352