Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 15 16 [17] 18

Aiheet - Petri

Tietsikka vaihtuu uuteen, mutta FrontPage asennusCD (oliskohan 5-6 vuotta vanha) on hukassa. Tekisi mieli käyttää edelleen, kun ohjelma on tuttu ja vielä maksettu.

Pystyykö vanhalta kylmästi oikean hakemiston 1:1 kopioimalla uuteen (win98 -> XP) saamaan toimivan ohjelman? Vai onko jossain jotain tiedostoja ripoteltuna, että ei pelitä? Vai saako Microsoftilta jotain apua, kun on aikanaan rekisteröitynytkin?

Petri

PS. ja jos ei pelastus onnistu, niin joku yksinkertainen (freeware/shareware) editori pitänee hankkia: suosituksia?
Kuorma-autoilla maksimileveys on 255. Maataloustyökone tuntuu saavan olla vähän mitä vaan. Mutta entäs traktorikärry? Pitäisi näprätä elukan(lampaan)kuljetuskärry, joka kävisi myös irtoheinän ajoon ja kun 2500 mm viiravaneri tekisi mieli hyödyntää tarkasti, niin leveydeksi tulisi 2750. vai onko kavennettava vaneria se 20 cm?

Petri
Metsätalous / Kuusentaimen hinta?
: 27.10.08 - klo:21:00
Ei ole kyse taimitarhahinnoista, vaan kymmenvuotiaasta pellonmetsitystaimesta. Lampaat olivat laiduntamassa ja joku älypää keksi alkaa kalvamaan parkkia kyljestä; ennuste noille kuusille ei ole kovin hyvä. Näin ei ole ennen tapahtunut (vaikka meillä päkäpäät ovat vastaavissa kohteissa olleet ennenkin ilman ongelmia), mutta nyt. Vuokraisäntä ei ole erityisen ilahtunut tapahtuneesta ja keskustelu onkin siirtynyt korvauksiin. Parikymmentä tainta arvioitiin "pysyvästi" vahingoittuneeksi, iältään noin kymmenvuotiaita.

Onko missään laskelmaa siitä, mihin hintaluokkaan moinen taimi pitäisi arvottaa?

Petri
Pienviljelijän viljansiirtomurheita. Kuivurista tuli pari kuormallista  jyviä, jotka pitäisi saada suursäkkiin. Yhden kuormallisen vielä viitsii suppilo-lapio -yhdistelmällä temuta, mutta tulevaisuudessa kuormia on useita per vuosi.

Haaveissa vielä pieni kylmäilmakuivurikin pihaan. Ehkä kärrykuivurikin puskuriksi. Jo olemassaolevaa on lampolan päässä pieni siilo, josta on helppo ottaa se päivittäinen annos.

Kärryn täyttöruuvilla saisi suursäkin täyteen perän pikkuluukusta. Voisi olla kätevä kylvöaikaankin, tiedän. Mutta taas siiloa sillä ei saa täyteen, eikä sitä mahdollista kylmäilmakuivuria tyhjäksi eikä täyteen.

Ja kaikki pitäisi tietty mahdollisimman kevyillä investoinneilla...

Tiedän, että on näitä imupainelietsoja, vaihtelevilla nimityksillä, kokemukset vain puuttuvat. Onko jossain ko. systeemeistä tekstiä, jossa rajoituksia ja mahdollisuuksia on jotenkuten puolueettomasti arvioitu? Vai onko ajatukset syytä hylätä ja keskittyä ruuveihin tai muihin mekaanisiin virityksiin?

Petri
Pitäisi näprätä ruokintakaukalot lampaille, mallia ajattelin ottaa Ruotsin-opintomatkalta, jossa sellaisesta roiskeläppäkumimaton vahvuisesta oli tehty todella näppärät kaukalot.

Olisin kiinnostunut vinkistä, jos joku keksisi paikan, mistä tuollaista saisi "sisäänajettuna". Tarve olisi reilut 100 metriä, leveyttä voisi olla jotain 50-80 cm välillä. Paikallisesta romiksesta kyselin, mutta he purkavat vain sellutehtaan tavaraa, hihnakuljettimien hihnat ovat siellä 10 mm kumimattoa, mikä on tarpeisiini liian vahvaa.

Halikon kumipalvelustahan tuota saa, elintarvikelaatuakin, mutta jossain jo käytössä olleestakin lienee enin myrkky jo haihtunut pois, jolloin "peruslaatukin" kävisi?

Petri
Kohta saattaa puinnit painaa päälle ja yllätykseksi lähin rahtikuivuri onkin kylmänä koko syksyn. osa tavarasta haluttaisi saada kuitenkin kuivaksi ja kärrystä voisi rakentaa jotain. Tiedän, että on ilmakanavat ym., jotka voi sinne pohjalle heittää, mutta jos kuitenkin yrittäisi vähän itse eli... jotain salaojaputkea tai mitä hyvänsä sopivasti rei'itettyä kanavistoa pohjalle.

Onko raatilaisilla kokemuksia moisista virityksistä, vai olisiko suosiolla lähdettävä lähimpään maatalouskauppaan?

Petri
Pitäisi vielä syksyn aikana värkätä liukuovi (2 kertaa 3 metriä) ja jonkinlaiset rullat ja niille tietty kisko täytyisi laittaa. Muutamasta vanhasta pikkuovesta saisi mallia itsetehdylle, mutta näyttääpä olevan kaupan vartavasten ovea varten tehtyjä viritelmiä. Kannattaako (hinta/toimivuus) etsiä noita (ja mistä?) vaiko rakennella itse? Ja millainen - olisiko raatilaisilla asiallisia vihjeitä toteutukseen?

Petri
Lämpöeristettyyn lampolaan olisi tarkoitus tehdä polykarbonaatti-kennolevystä yhdistettyjä valo/tuuletusilmantuloaukkoja. Mitta noin 60(pysty) x 210(vaaka) cm, seinän ylöosaan, yläreunasta saranoitu.

Kovalla rahalla saa tietysti vaikka mitä, mutta muutamassa navetassa asiat näyttävät aika yksinkertaisestikin ratkaistuilta; ilman tuloaukkohan ei täysin tiiviiksi tarvikaan saada (?).

Olisiko jollakulla linkkiä johonkin yleistajuiseen perustekstiin? Jos kaksikerroslevy (16 mm), niin ontelot vaaka- vai pystysuoraan? Miten pitää ontelot sulkea päistään? Ja... olisihan noita kysymyksiä. Myös muita kommentteja ja "meillä tehtiin näin" -tarinoita otetaan vastaan.

Petri
Näin luki MMM:n uutiskirjeessä. Onkohan tämä neuvottelutulos jossain luettavissa, vai pidetäänkö se neuvottelijoiden käytössä taktisista syistä?

Petri
Koneet, laitteet ja tekniikka / *.wks ?
: 18.06.08 - klo:21:57
Tuli vastaan näitä *.wks -tiedostoja eli Lotuksella tehtyjä. Ja käytössä on vain Microsoftin officea ja OpenOfficea. Jotka ystävällisesti ehdottavat, että ensin Lotuksella tehdään rtf ja sitten tuodaan ym.

Mutta ei ole Lotusta käytössä, ei. Onko kellään keinoa/apuohjelmaa/mitä vaan, että saisi datan luettavaan muotoon. Nyt kolmisivuinen dokumentti hajoaa noin 250 sivuun, mikä halvaannuttaa tutkiskelun aika tehokkaasti...

Petri
Nyt rakentamisprojektissa (pylväs-pilari -runko) pitäisi pikaiseen saada 10x70 lattaa metrin palasina noin 120 kpl ja vielä 20 cm palasia 60 kpl. Kun omat käyttökokemukset rajoittuu rälläkkään ja vannesahaan, niin ei houkuta...

Käsittääkseni jossain losautellaan näitä leukojen välissä prässillä poikki - onko em. tavaraan pystyvät leikkurit yleisesti ottaen suuriakin harvinaisuuksia vai pitäisikö löytyä "joka kirkonkylästä" joltain pajalta? Ja mikä olisi oikea nimi kysyä moista palvelua, ettei kuulostaisi ihan pihalla olevalta? Reikien porailu kyllä jää vielä itselle, mutta olisihan tuokin jo paljon eteenpäin, tuo katkonta.

Petri
Pitäisi ensi kesänä rakentaa ja sekalaisten tarpeiden oston ohessa porisutin paikallisessa työvälineliikkeessä myyjää, aikomuksena oli sondeerata runkonaulaintarjontaa. Joita löytyisi käyttökelpoisia noin 300 euron hintaluokassa. Myyjä kysyi kuitenkin, olenko harkinnut impulssinaulainta (jossa käyttövoima otetaan siis patruunasta), joita saa kunnon koneita jo 600 eurolla. Eikä ole sitä paineilmaletkua kompuraan sitomassa. 12 eurolla saa noin 1000 naulan lyömiseen tarvittavan energian.

Onko raadissa konenauloja jo lyöneitä - kumpaan edellisistä vaihtoehdoista kannattaisi kaatua?

Petri
Löytyykös mistään julkisesta lähteestä (=netistä) esimerkkejä tavallisilla rakennusmateriaaleilla, millaisilla ovilla, ikkunoilla sekä seinärakenteilla ja -materiaaleilla nämä erilaiset E-palomääräykset voi toteuttaa? Vähän auttaisi itseä keskusteluissa rakennussuunnittelijan kanssa...

Petri
Mitenkä raatilaisten kokemusten mukaan tulkitaan Rakennusmääräysten kohtaa "paloteknisiä vaatimuksia", jossa todetaan mm. että "rehuvarastot ja rehunkäsittelytilat... osastoidaan muista tiloista vähintään EI30 -luokan rakenneosin".

Itsellä on suunnitelma, jossa lampola tehdään pääosin kylmäksi, toiseen päähän lämpöeristettyä tilaa myös. Ajatus oli tuohon kylmään osaan laittaa myös "käsivarasto" kuivikkeelle ja heinälle pariksi viikoksi, siitä sitten sähkösiirtovaunulla varustetulla taljalla (eräänlainen siltanosturin köyhän miehen painos) siirto ruokintapöydille ym.

Jos tiukasti tulkitaan, niin rehuahan ei saisi edellisen mukaan olla kuin ruokintapöydällä itse tuotanto-osassa. Toisaalta tutulla on lampola, joka on syksyllä puoliksi täynnä (latokuivuri) heinää, lampaat syövät talven aikana karitsointitilan itselleen tuosta heinävarastosta. Henk.koht. veikkaus, että linja kulkee jossain tuossa välillä, mutta missä? Ja onko rakennustarkastaja vai paloviranomainen oikea henkilö sondeerata ratkaisua tähän?

Petri
Lupasin auttaa kaveriani asiassa, kun vuokranantaja taas ei osaa yhtään Suomea. Pitäisi kuitenkin saada jostain mallisopimus pohjalle, meikäläisen kielitaidolla ja lakiosaamisella. Mistähäntuollaisen löytäisi?

Petri
Sivuja: 1 ... 15 16 [17] 18